Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVII

QUOTE(Amarcord @ 2014 09 24, 13:16)
Sveikos, nebėgioju ale pasisakysiu apie batus  lotuliukas.gif

Sunkiuosius asics pardaviau  ax.gif paskutiniu metu bėgiodavau su adidas adizero adios boost ir pirkau juos būtent dėl lengvumo (nes su mano tempu ypatingos naudos iš to spyruokliuojančio pado nelabai išgausi). Nu kaip aš juos myliu wub.gif ant kojos jų nesijaučia, bet ir pėdų neatsidaužai.

Sveikos,

Noriu pasiklausti - turite vienus bėgimo batelius ar kelis? Paprastai bėgioju miško keliukais, bet visi maratonai vyksta ant asfalto. Be to, artėja šaltasis sezonas. Nežinau ar gerai bėgioti su tais pačiais bateliais ant skirtingos dangos ir skirtingu metų laiku. Aišku turėti netgi kelias poras bėgiojimui skirtų batelių būtų didelė prabanga. Turiu 1 porą - universalius. Bet nežinau ar tai geriausia išeitis. Kaip darote Jūs? Bėgiojate su vienais, ar turite kelis? g.gif
Atsakyti
Šiandien su sūnum sudalyvavom Vilniaus rajono kroso varžybose Mostiškių kaime. Labai patiko bigsmile.gif Registracija nemokama, daug amžiaus grupių, tad mažai kas be apdovanojimų liko. Be to, dar gavom košės ir arbatos, vaikai prisižaidė burbulų futbolo (tiesa, futbolas ten nesigavo, bet buvo gerai). Aš praktiškai neturėjau su kuo varžytis 30-40 m. amžiaus grupėje (bėgom 5 km) ir už pirmą vietą gavau medalį, nemažą taurę, diplomą, energetinį gelį ir termokelnes smile.gif Trasa įdomi - dalis keliu, dalis laukais, kur reikėjo truputį saugotis, kad į karvės blyną neįmint smile.gif

QUOTE(Agnee1986 @ 2014 09 28, 16:38)
Noriu pasiklausti - turite vienus bėgimo batelius ar kelis?

Aš turiu vienus pagrindinius, su kuriais bėgu ir miške, ir ant plento, ir dar turiu senesnius, kurie jau ant išmetimo ribos, - šituos kartais aunuosi, kai einu lengvai pabėgiot.
Pernai žiemą-vasarą bėgiojau su tais pačiais, bet šiemet žiemai, manau, neišvengiamai pirksiu antrus, nes dabartiniai turimi Brooks PureFlow labai praleidžia vandenį.
Atsakyti
Sveiki ir sveikos, esu visai žalias ir nesu "tikras" bėgikas (intervalais einu, intervalais bėgu pagal Maffetone programą philmaffetone.com/180-formula) noriu paklausti dėl aprangos šaltesniam metų laikui - nuo dabar iki speigų. Dabar "bėgioju" su paprastomis treninginėmis maximos kelnėmis - iš vidaus tinkliukas, išorėje poliesteris. Viršuje maikė ir paprastas treningas. Visa tai lig šiol buvo gerai, nors praeita savaitė stipresnis vėjas nemaloniai šaldė. Galvoju pirkti lengvą kvėpuojančią striukę, kuri nuo vėjo turėtų saugoti, tačiau ką daryti jei vėjas nėra stiprus o tik oras šaltas ? Ar tokia striukė padeda ar reikia kažko kito ?
Atsakyti
QUOTE(atsuktuvas @ 2014 09 28, 19:53)
Sveiki ir sveikos, esu visai žalias ir nesu "tikras" bėgikas (intervalais einu, intervalais bėgu pagal Maffetone programą philmaffetone.com/180-formula) noriu paklausti dėl aprangos šaltesniam metų laikui - nuo dabar iki speigų. Dabar "bėgioju" su paprastomis treninginėmis maximos kelnėmis - iš vidaus tinkliukas, išorėje poliesteris. Viršuje maikė ir paprastas treningas. Visa tai lig šiol buvo gerai, nors praeita savaitė  stipresnis vėjas nemaloniai šaldė. Galvoju pirkti lengvą kvėpuojančią striukę, kuri nuo vėjo turėtų saugoti, tačiau ką daryti jei vėjas nėra stiprus o tik oras šaltas ? Ar tokia striukė  padeda ar reikia kažko kito ?

jei striukė plona, po apačia galima golfą ar termo maikutę, visvien greit sušilsi. tinkama apranga skaitos tokia, su kuria tik išėjęs laukn jautiesi truputį vėsiai.
Atsakyti
QUOTE(atsuktuvas @ 2014 09 28, 18:53)

Sakyčiau, striukės-windbreaker'ės būtinai reikia šaltesniam sezonui, o paskui jau matysit, ar išsiversit su turimais marškinėliais ir džemperiais, ar reikia kokius termoapatinius įsigyt. Man nepamainomas daiktas toks rūbas su paaukštintu kaklu, kurį galima dėvėt ir vieną, ir kaip šildančius marškinėlius po apačia.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 09 28, 18:00)
Šiandien su sūnum sudalyvavom Vilniaus rajono kroso varžybose Mostiškių kaime. Labai patiko bigsmile.gif Registracija nemokama, daug amžiaus grupių, tad mažai kas be apdovanojimų liko. Be to, dar gavom košės ir arbatos, vaikai prisižaidė burbulų futbolo (tiesa, futbolas ten nesigavo, bet buvo gerai). Aš praktiškai neturėjau su kuo varžytis 30-40 m. amžiaus grupėje (bėgom 5 km) ir už pirmą vietą gavau medalį, nemažą taurę, diplomą, energetinį gelį ir termokelnes smile.gif  Trasa įdomi - dalis keliu, dalis laukais, kur reikėjo truputį saugotis, kad į karvės blyną neįmint smile.gif

Super. Šaunuolė! thumbup.gif

QUOTE(atsuktuvas @ 2014 09 28, 19:53)
Sveiki ir sveikos, esu visai žalias ir nesu "tikras" bėgikas (intervalais einu, intervalais bėgu pagal Maffetone programą philmaffetone.com/180-formula) noriu paklausti dėl aprangos šaltesniam metų laikui - nuo dabar iki speigų. Dabar "bėgioju" su paprastomis treninginėmis maximos kelnėmis - iš vidaus tinkliukas, išorėje poliesteris. Viršuje maikė ir paprastas treningas. Visa tai lig šiol buvo gerai, nors praeita savaitė  stipresnis vėjas nemaloniai šaldė. Galvoju pirkti lengvą kvėpuojančią striukę, kuri nuo vėjo turėtų saugoti, tačiau ką daryti jei vėjas nėra stiprus o tik oras šaltas ? Ar tokia striukė  padeda ar reikia kažko kito ?

Aš tai žiemą su gan plona striuke ir vienu sluoksniu po jos bėgiojau. Nepamenu, kad kokių problemų būčiau turėjęs dėl to. Pirmus kilometrus gal šiek tiek vėsoka. Po to nešalta. Tiesa, pernai žiemą nesigavo bėgiot - tai gali ir šlubuot atmintis šiek tiek smile.gif Tik ką pamenu, kad veidą reikėtų labiau pasaugot prie speigų - nenaudojau nei kremų, nei kaukių - tai papūtus vėjeliui grįždavau apšerkšnijęs kaip reikiant. smile.gif Odai ne į naudą smile.gif. O, žiema dar tolokai ir neužklumpa netikėtai (tiesa būna, ypač kelininkams wink.gif) - tai matysit pagal situaciją.

Dėl batų. Tai turbūt šiuo metu turiu penkias poras. Tiesa, tik dvi naudoju. Kitos guli spintoj ir laukia savo eilės. Geri pasiūlymai buvo - todėl, užsipirkau ateičiai. Pats dažniausiai bėgioju su zefyriniais asicsais - tiek miškais, tiek plentu. Kai bėgu trumpesnes distancijas, apsiaviu lengvesnius. Dar nesijaučiu pasiruošęs bėgt ilgesnes distancijas su jais. O dabar dar turiu ir trailinius - jų nebandžiau. Tikiuosi pravers žiemą braidant po pusnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 29 rugsėjo 2014 - 19:13
Na va - viskas jau papasakota ir apie žiemà ir apie batus smile.gif žiemà savarbiausia per daug neprisirengt, dar reikalingas daiktas pirštinés, bent jau man, ir labai praverčia ta "kaklakojinė", kurià reikalui esant galima užsitempti ant galvos - tada pridengia skruostus, smakra. Kadangi veido oda stengiuosi pasirūpint, tai turiu ir tokio žiauriai riebaus kremo, kuriuo pasimozoju.
Batai. Db turiu 4. Merrelius jau reiktu mest, sudrožti, bet kažkaip gaila - gerai tarnavo, tai pasilikau juos šiaip, pasivaikščiojimams. Kitos 3 poros - asicsai. Laharai goretexiniai, su kibiu padu laukia purvynù ir žiemos. Dabar, kai jau išbėgu, tai arba cumulus arba nimbusai, pastarieji kai asfalto daugiau smile.gif dabar jau nebepamenu kodėl, bet noriu dar saucony ride biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo echidna: 29 rugsėjo 2014 - 19:51
Gal turitėtumėte patarimų kaip išsirinkti bėgimo batus šaltesniam sezonui? Ar būtina išsitirti pėdos tipą prieš išsirenkant batus? Nes kaip suprantu - kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam. Šiaip bėgiočiau ir miškelyje ir truputį ant asfalto.
Atsakyti
QUOTE(Agnee1986 @ 2014 09 29, 23:07)
Gal turitėtumėte patarimų kaip išsirinkti bėgimo batus šaltesniam sezonui? Ar būtina išsitirti pėdos tipą prieš išsirenkant batus? Nes kaip suprantu - kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam. Šiaip bėgiočiau ir miškelyje ir truputį ant asfalto.

Bartai turi būt patogūs. Kaip suprantu, plokščiapadis jausis prastai su batais, skirtais aukštos arkos savininkui ir atvirkščiai, tai atsižvelgti į pėdos tipą vertėtų. Šaltam sezonui, kuris papratai dar ir šlapias, tai patarčiau pasiieškot vandeniui atsparių batų su goretexu. Dėl pado - priklauso nuo kelių kuriais teks bėgioti. Kadangi mano apylinkėsi rudenį purvynai, žiemą sniegai -ledai, keliai nevalomi, pasirinkau laharus, jie nors ir sunkūs, bet sukibimas su keliu geras, tai jaučiuosi stabiliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 09 28, 16:00)
ir už pirmą vietą gavau medalį,

kaip fainai cool.gif sveikinu 4u.gif

o gal kas papasakos kaip bėgioti kai slidu? Jau klausiau turbūt šitoj temoj praeitais metais, ir gal užpraeitais irgi, bet sprendimo taip ir neradau biggrin.gif Gal ką naujo atradot? Ledas ir sukritęs sniegas man kol kas yra vienintelės oro salygos, kada bėgti negaliu niekaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2014 09 30, 05:31)
o gal kas papasakos kaip bėgioti kai slidu? Jau klausiau turbūt šitoj temoj praeitais metais, ir gal užpraeitais irgi, bet sprendimo taip ir neradau  biggrin.gif Gal ką naujo atradot? Ledas ir sukritęs sniegas man kol kas yra vienintelės oro salygos, kada bėgti negaliu niekaip doh.gif

Gana lėtai, užtikrintai ir staigiai nestabdyt biggrin.gif esant galimybei - arčiau kelio krašto kur sniegas duoda šiokį tokį sukibimą Galima dar ant subinės - šitas būdas geriausias kai ant suspausto sniego palija ir būna balos.
Atsakyti
QUOTE(echidna @ 2014 10 01, 10:22)
Gana lėtai, užtikrintai ir staigiai nestabdyt biggrin.gif esant galimybei - arčiau kelio krašto kur sniegas duoda šiokį tokį sukibimą  Galima dar ant subinės - šitas būdas geriausias kai ant suspausto sniego palija ir būna balos.

Sveiki,

bėgiojau dvi žiemas su paprastais nike kedais, ne goretex, be spec. pado, šiemet tik įsigijau asics ir kol kas ne žiemai skirtus. Niekad nebūna ištisai ledas, panašiai kaip balas randi kaip apibėgti, o suspaustas sniegas netrukdo, kiek atsargiau bėgi ir tiek, va jeigu palija, tai jau sudėtingiau smile.gif
Atsakyti