QUOTE(summmer @ 2014 10 09, 10:29)
Marathon boy reiks paieškoti, pasižiūrėti, dėkui. jeigu dar žinote kokių gerų filmų, labai būtų įdomu sužinoti 

"Marathon boy" man nelabai patiko. Tikrai nenorėjau rekomenduoti. Tiesiog filmų apie bėgimą nėra daug, tai dalinuosi viskuo, ką pavyksta pažiūrėt - gero ar blogo. O labai gerų, deja, nekažkas ir yra. Jei pažiūrėsit ir patiks, praneškit. Dėl skonių nesiginčijama

Iš tų, kuriuos verta pabandyt IMHO (atsitiktine tvarka

Pacemaker
Run for Your Life
The Loneliness of the Long Distance Runner
Prefontaine
My Run
Run, Fatboy, Run (šitą prieš kiekvienas svarbesnes varžybas pasižiūriu - veikia kaip valerijonas

Ultramarathon Man: 50 Marathons, 50 States, 50 Days
Spirit of the Marathon (norėčiau ir antrą dalį pažiūrėt

Galvoj šiek tiek ilgesnis sąrašas, tai jei norėsite..
@Bamba Dėkui.
O "De Marathon" pusė bieso. Irgi nesužavėjo, bet esu matęs ir blogesnių. Prisimenu, kad vertimas (iš olandų į rusų) irgi nebuvo pliusas.

Dėl knygų - "Gimę bėgti" ir man patiko. Skaičiau ją prieš porą metų (ne lietuvišką variantą) - po jos pradėjau mąstyti kokius batus aviu ir kaip pėdą statau.
Tai, jo galima sakyti, taip, samoningai keičiau bėgimo techniką. O ar tai padėjo - sunku pasakyt - manau galėjo padėt, o galėjo ir pakenkt. Asmeniškai, manau (traumų prevencijai) svarbu ne tik pėdos statymas, o ir žingsnio ilgis, tempas, distancijos.