Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVII

QUOTE(summmer @ 2014 10 09, 10:29)
Marathon boy reiks paieškoti, pasižiūrėti, dėkui. jeigu dar žinote kokių gerų filmų, labai būtų įdomu sužinoti  bigsmile.gif

"Marathon boy" man nelabai patiko. Tikrai nenorėjau rekomenduoti. Tiesiog filmų apie bėgimą nėra daug, tai dalinuosi viskuo, ką pavyksta pažiūrėt - gero ar blogo. O labai gerų, deja, nekažkas ir yra. Jei pažiūrėsit ir patiks, praneškit. Dėl skonių nesiginčijama smile.gif
Iš tų, kuriuos verta pabandyt IMHO (atsitiktine tvarka smile.gif):
Pacemaker
Run for Your Life
The Loneliness of the Long Distance Runner
Prefontaine
My Run
Run, Fatboy, Run (šitą prieš kiekvienas svarbesnes varžybas pasižiūriu - veikia kaip valerijonas smile.gif)
Ultramarathon Man: 50 Marathons, 50 States, 50 Days
Spirit of the Marathon (norėčiau ir antrą dalį pažiūrėt smile.gif)
Galvoj šiek tiek ilgesnis sąrašas, tai jei norėsite..

@Bamba Dėkui.

O "De Marathon" pusė bieso. Irgi nesužavėjo, bet esu matęs ir blogesnių. Prisimenu, kad vertimas (iš olandų į rusų) irgi nebuvo pliusas. smile.gif

Dėl knygų - "Gimę bėgti" ir man patiko. Skaičiau ją prieš porą metų (ne lietuvišką variantą) - po jos pradėjau mąstyti kokius batus aviu ir kaip pėdą statau.
Tai, jo galima sakyti, taip, samoningai keičiau bėgimo techniką. O ar tai padėjo - sunku pasakyt - manau galėjo padėt, o galėjo ir pakenkt. Asmeniškai, manau (traumų prevencijai) svarbu ne tik pėdos statymas, o ir žingsnio ilgis, tempas, distancijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 09 spalio 2014 - 19:54
Gimę bėgti ir man patiko. Irgi peržvelgiau savo batus, viena pora iš bėgimo batų tapo salės batais smile.gif ir atvirkščiai.
Dar mitybos kelias smulkmenas nugvelbiau iš minėtos knygos : daugiau mirkinu ir naudoju chia sėklas, pupeles, kartais pusryčiams valgau salotas (rytais niekada nemaišydavua salotų).
Pėdą statau kaip ir anksčiau: pirštai / pagalvėlė. Taip išmokė vaikystėje, sporto mokykloje, man taip patogu, o pabandžius bėgti nuo kulno (tyrimo sumetimais) skaudėjo kojas kitą dieną. Ir šiaip, buvo labai labai neįprsta ir nepatogu.
Spalis nenusakomo gerumo- šiltas, kvepaintis ir lengvai smagiai bėgti tinkamas.
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2014 10 09, 18:36)
O "De Marathon" pusė bieso. Irgi nesužavėjo, bet esu matęs ir blogesnių. Prisimenu, kad vertimas (iš olandų į rusų) irgi nebuvo pliusas. smile.gif

Tai, jo galima sakyti, taip, samoningai keičiau bėgimo techniką. O ar tai padėjo - sunku pasakyt - manau galėjo padėt, o galėjo ir pakenkt. Asmeniškai, manau (traumų prevencijai) svarbu ne tik pėdos statymas, o ir žingsnio ilgis, tempas, distancijos.

aš angliškai žiūrėjau, tai vertimas gražus, bet pats filmas nestebuklingas. Aišku blogesnių irgi esu mačius, bet nerekomenduočiau kaip gero filmo.

kiek filmų bigsmile.gif net nežinau nuo ko pradėt žiūrėt. ačiū smile.gif

O iš kokios į kokią techniką pakeitei? Ką konkrečiai ir kokiu būdu keitei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 10 spalio 2014 - 09:59
vakar pažiūrėjau Prefontaine, patiko smile.gif
Atsakyti
As po Gintarines jurmyles siandien, trasa pasirode gana sudetinga, nelabai pratus prie tiek kalniuku, papludimio ir misko vingiu biggrin.gif na bet finise jau nuotaika buvo puiki ir labai smagi svente thumbup.gif

Del maniezo, tai kaina 60lt/men 2k/sav su treneriu, kuris vede Danske bank begimo akademijos treniruotes Vingio parke thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Oceanica @ 2014 10 11, 21:56)
As po Gintarines jurmyles siandien, trasa pasirode gana sudetinga, nelabai pratus prie tiek kalniuku, papludimio ir misko vingiu biggrin.gif na bet finise jau nuotaika buvo puiki ir labai smagi svente  thumbup.gif

Del maniezo, tai kaina 60lt/men 2k/sav su treneriu, kuris vede Danske bank begimo akademijos treniruotes Vingio parke thumbup.gif

Rakštikas gal tas treneris? bigsmile.gif jis prieš metus vedė vingio parke, šiamet nznau. O kur kreiptis dėl tų treniruočių?
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2014 10 10, 10:57)
O iš kokios į kokią techniką pakeitei? Ką konkrečiai ir kokiu būdu keitei?

Nieko ypatingo - trumpesni žingsniai (iš ilgų) ir pėdos statymas ne nuo kulno (iš statymo nuo kulno smile.gif) Nežinau ar tai padėjo, ar sutapimas, bet, po to, keliai vis rečiau užsideginėjo, o dabar, jau turbūt metai, kai tokių problemų kaip ir nėra. Tiesa, mažesniem sąnariam (pėdos, pirštų, o praeitą žiemą ir gan dideliam - klubo) gaisrininkų pagalbos ir atostogų reikėjo.
Atsakyti
aš man rodos statau nuo kulno ir supratimo neturiu kaip persimokyti, neišeina man kitaip doh.gif

gavau ir perskaičiau http://www.amazon.co...s/dp/1449459951
ne rimta knyga, komiksas tiesiog, persiskaito per valandą, bet man patiko internete ir norėjau labai turėti tai pirkau biggrin.gif Šiaip čia galima paskaityti: http://theoatmeal.com/comics/running
Atsakyti
Jei problemų nėra, kam kažką keisti - jei galite bėgti nuo kulno - bėkite.

O, šiandien labai smagu buvo - sunku pasakyti ar kojos žemę lietė, ar nelabai. Endorfinai? Smagus atsisveikinimas su šiltais orais ir šortais gavosi.
Atsakyti
Tai gal nelietė žemės kojos, kai liečia tai nebūna taip smagu smile.gif

nusipirkau naujus batus
user posted image
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2014 10 22, 03:02)

nusipirkau naujus batus

bigsmile.gif

Sveikinu smile.gif Nauji batai - nuostabus jausmas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(echidna @ 2014 10 22, 13:05)