Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVII

ant subinės aš moku, bet noriu ant kojų biggrin.gif

o ištisas ledas tikrai būna smile.gif bent kur aš bėgiodavau, tai tikrai būdavo arba ledas arba tokios kietos pūsnys šonuose. na gal su salelėm tokiom normalesnėm, bet toks ten ir bėgimas jei turi kaip idiotė šokinėt iš vieno taško ant kito doh.gif

kol kad geriausias mano sugalvotas sprendimas, važiuot kurnors kur nuvalyta ir ten bėgt. Tik laiko daugiau su visais važiavimais
Atsakyti
Jo, žiema šiek tiek kalė. Norit patogiai - siūlyčiau bėgtakį ar maniežą. Bet, koks įdomumas tame wink.gif Dėl ledo, yra gi tų variantų, tiek komercinių, tiek DIY (kur medvaržčiai batams naudojami). Daugiau negaliu plėstis, nes neteko bandyti.
Aš kažkaip "praslysdavau" žiemą (maniau ledas bus problema nr 1 - kol kas taip nebuvo) - aišku tempas lėtesnis nei vasarą plentu, bet labiau ne dėl ledo, o dėl sniegelio.
Atsakyti
mano patyrime dar tik 1 žiema, bet ji buvo tokia, sakyčiau, švelni ir labai tinkama bėgimui, tai įdomu kaip šį bus g.gif
aš batų spec nepirkau (man per brangu).

Beje, vakar vakare kol bėgau kūnas niekaip nespėjo taikytis prie staigiai šąlančio oro - labai jautėsi kaip staiga krenta temperatūra
Atsakyti
aš šian ryte išbėgau su maike, galvojau rankas nušalsiu, tikrai nekas pradžioj buvo, bet grižtant jau labai atšilo greit, karšta ir nemalonu ant saulės. Nesuprantu ką rengtis žodžiu.

dėl ledo, tai skaičiau, kad visokius varžtus į batus galima sukt, bet nedrasu tokiom nesamonėm užsiimti kažkaip. Galvoju gal ant senų batų išbandysiu, jei žiema slidi pasitaikys.
Bėgtakio tai nemėgstu, maniežo gyvenime nebandžiau, nežinau net kur tokio ieškot. Vaikystėj atsimenu žemaitės g. vilniuje buvo. Bet ten turbūt taip neateisi iš galtvės pabėgiot, sportininkams lyg ir skirta unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 02 spalio 2014 - 13:31
QUOTE(bamba @ 2014 10 02, 14:31)
dėl ledo, tai skaičiau, kad visokius varžtus į batus galima sukt, bet nedrasu tokiom nesamonėm užsiimti kažkaip. Galvoju gal ant senų batų išbandysiu, jei žiema slidi pasitaikys.
Bėgtakio tai nemėgstu, maniežo gyvenime nebandžiau, nežinau net kur tokio ieškot. Vaikystėj atsimenu žemaitės g. vilniuje buvo. Bet ten turbūt taip neateisi iš galtvės pabėgiot, sportininkams lyg ir skirta unsure.gif

Pritariu dėl užsiiminėjimo nesamonomėm. Bet, jei kažkam tai patinka - šaunu. Komerciniai variantai gal šiek tiek efektyvesni IMHO. Pats turbūt nepirkčiau.
Maniežai, turbūt nereikėjo minėt, nes ir pats nieko apie juos nežinau smile.gif Tiesiog kažkada kažkas rašė, kad nuomojasi, be to, girdėjau apie VM bėgimo akademijos treniruotes visus metus už simbolinį mokestį padengiantį maniežo nuomą - 30lt/mėn. Jei turite noro galite pasidomėti, ir pranešti kas kaip, o gal ir išbandyti. Ne tik profam jie, net ir pas mus wink.gif
Atsakyti
Kaip sekasi bėgiot?

Po gimdymo persikrausčiau iš Nike pluso į endomondo, tai dabar nauju įkvėpimu kilometrus rinksiu. Smagu smile.gif Toks tvarkingas ir aiškus tas endomondo, palyginus su ta flashine nesamone, kurią tiek metų naudojau blush2.gif

Dar patraukė ant bėgimo literatūros, jau trečią knygą per paskutines 3 savaites skaitau, bet tokias ne Advanced Marthoning tipo, o apie meditaciją, zen ir pan. . Vieną net sugebėjau laimėt draugės 'blogo' konkurse bigsmile.gif
Žodžiu iš naujo atradinėju bėgimą, kažkaip negaila tos prarastos formos ir visai smagu pradėti nuo 0 smile.gif Džiugina kaskart pagerint keliom sekundėm 5km laiką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2014 10 05, 09:28)
Kaip sekasi bėgiot?

Po gimdymo persikrausčiau iš Nike pluso į endomondo, tai dabar nauju įkvėpimu kilometrus rinksiu. Smagu smile.gif Toks tvarkingas ir aiškus tas endomondo, palyginus su ta flashine nesamone, kurią tiek metų naudojau blush2.gif

kol kas spalis negaili bėgiojimų...oras savaitgalio iš viso nerealus buvo smile.gif Endomondo man irgi patinka, tik tiek, kad neturiu su kuo palyginti, bet ir nenoriu nieko keisti.
Atsakyti
Kol tylu.. O kokias knygas skaitote? Ypač įdomu, jei ne minėtos tematikos. Pats dabar skaitau tik filmų subtitrus - paskutinis buvo Marathon Boy. Ankstesnius turbūt jau minėjau. smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

QUOTE(vyty @ 2014 10 08, 20:56)
Kol tylu.. O kokias knygas skaitote? Ypač įdomu, jei ne minėtos tematikos. Pats dabar skaitau tik filmų subtitrus - paskutinis buvo Marathon Boy. Ankstesnius turbūt jau minėjau. smile.gif

Šiuo metu- Gimę bėgti. Sakyčiau, motyvuojanti knyga. Net sapnuoju, kad bėgu biggrin.gif Nors bėgu nedaug ir lėtai, praktiškai kasdien ax.gif

Ta pačia proga norėčiau atnaujinti kulno- pėdos priekio diskusiją. Ar yra čia žmonių, sąmoningai keitųsių bėgimo techniką, t.y., bėgiojusių "nuo kulno", o dabar bėgančių "pirštais"?
Būtų įdomu išgirsti tokio virsmo įspūdžius g.gif
Atsakyti
Sveiki,

aš irgi šiuo metu skaitau "Gimę bėgti". Patinka, lengvai skaitosi.smile.gif

Aš lėtai bėgu, bet nesiskubinu per daug, nes bėgu rytais 5.30. Labai geras jausmas, kai galiu bėgti 1 valandą, ir diena būna visiškai kitokia. Man apskritai bėgimas labiau susijęs su psichologiją, o ne su sportu:)

Viską skaičiuoja Endomondo jau trečius metus:) Labai įdomu pasižiūrėti statistikąsmile.gif

Marathon boy reiks paieškoti, pasižiūrėti, dėkui. jeigu dar žinote kokių gerų filmų, labai būtų įdomu sužinoti bigsmile.gif
Atsakyti
'Gimę bėgti' ir man patiko smile.gif
QUOTE(vyty @ 2014 10 08, 18:56)

Dabar kaip jau ir rašiau perėjau prie keistų tematikų, tai perskaičiau:
http://www.amazon.co...e/dp/1598699601
dabar skaitau:
http://www.amazon.co...g/dp/0307888169
pirma labai patiko, antra kol kas nelabai, nes biški mažiau apie bėgimą ir daugiau apie 'kosmosą' unsure.gif

Iš seniau man labiausiai patikusios tai turbūt visiems žinomas, Silkinas, Advanced Marathoning, Murakamis.
Toliau skaitysiu (pati nesumastyčiau, bet labai rekomendavo): http://www.amazon.co...s/dp/1569244677

ir dar laukiu atvykstant iš amazones: http://www.amazon.co...eywords=running

Papildyta:
QUOTE(summmer @ 2014 10 09, 08:29)
Marathon boy reiks paieškoti, pasižiūrėti, dėkui. jeigu dar žinote kokių gerų filmų, labai būtų įdomu sužinoti  bigsmile.gif

Aš mačiau tik du biggrin.gif Patiko 'Spirit of the Marathon' ir nepatiko 'De Marathon' (http://www.imdb.com/title/tt2401621/)
Atsakyti
biggrin.gif

1904 metų Saint Louis (Sen Luiso) Olimpinių žaidynių maratono nugalėtojas net 16 km maratono atkarpą pavažiavo automobiliu. Antros vietos laimėtojas stengėsi savo tempą paspartinti išgėręs brendžio bei žiurkių nuodų. Tuo tarpu ketvirtą vietą užėmęs sportininkas apsinuodijo senais obuoliais, todėl maratono metu trumpam prigulė nusnausti. Galiausiai 9-oje vietoje finišavęs bėgikas buvo išbėgęs iš trasos, kuomet jį ėmė vytis pikti šunys.
http://en.wikipedia....ympics#Marathon
Atsakyti