Jei matosi, kad žemėje vaikšto balti, tai kažin ar milt.skydamariai. Kad pamatyti juos vaikštančius, reiktų vaizdą prasukti pagreitintai. Gal ten daug lengviau išnaikinamos kolembolos? Jos dar kartais pašokinėja. Vazoną užmerkti lengvam kalio permanganato tirpale, kad apsemtų, kai kenkėjai išplauks, nupilti.
Jei smarkiai laksto, tai bus ne skydmaris. Skydmaris tai matosi tokių baltų trupinių, kaip perlito ar kaip kokių trąšų ar balto pelėsio. Aš tai net plika akimi vabalų nematau, nors palyginti su erkėmis tai atrodo dideli ir stori
Tai reiškia be mūsų minimų dar koks velnias atsirado 
Ir aš pagoglinau...eina sau kokios baisios
brrr....net nupurtė...

Ir aš pagoglinau...eina sau kokios baisios

QUOTE(zemaiteki @ 2014 09 19, 13:47)
Jie juda ir gana greitai
Bet tik per permatomą vazono kraštą matosi. O ant viršaus nepastebėjau.... reiks pagooglinti.
Pagooglinau. Manau, kad tikrai kolembolos. Neturiu kalio permanganato, tai gal tiks neemzal palaistyti labai silpnu tirpalu? Lyg ir jos nepavojingos, kiek skaičiau.

Pagooglinau. Manau, kad tikrai kolembolos. Neturiu kalio permanganato, tai gal tiks neemzal palaistyti labai silpnu tirpalu? Lyg ir jos nepavojingos, kiek skaičiau.
Kartais šilto vandens pakanka. Nežinau, kaip šaknys reaguotų į NeemAzal.
o kaip atrodo ta strepsu miltlige

Taip pat kaip lauko augalų. Ar nesi niekada mačiusi ?

Va kaip atrodo miltligės pažeistas strepsas.O geriausiai matosi ant lauko augalų,baisiai miltligė puola flioksus,mes juos vadinam karkliukais.Kartais nusiaubia pomidorus šiltnamiuose.
Zemaiteki,tai kolembolos.Jei daug,tai nuėda augalo šaknis.Manau Actara labai pagelbės,jokių liaudiškų priemonių(pvz. česnako) jos nebijo,net nepradėkit žaisti.Dėl kalio permanganato informacijos neturiu,net nežinau ar gelbės

Dėl miltligės tai atlaiko topą strepsai labai puikiai, nepamenu kokia ten koncentracija, bet tikrai ne mažesnė nei mažiausiai rekomenduojama. Nesiimant priemonių arba terlinantis su pienu, soda, permanganatu ir kitom nesąmonėm visiškai nunyksta lapai. Karkliukai gal dėl to sunyko, kad jau buvo per vėlu purkšti. Topo pakanka kartą, jeigu ankstyva stadija. Nieko čia naujo ir labai baisaus, man būna keletas apsirgusių turbūt kas pavasarį, pastebėjau, kad jautrios yra kai kurios veislės. Jeigu tas nupurški prie pirmų požymių, kitos nesuserga.
Labai liaudiškai pasakysiu savo nuomonę apie Nimezalį - palikit jį kopūstams. Jis mažai nuodingas, bet mažai ir naudingas. Ta prasme, kad ant valgomų augalų yra svarbu, kad kažkas užaugtų, tai jis kažkiek kopūstinių kirmėlių pritrūčija, kažkiek lieka, bet vis mažiau, o sau sveikiau. O su gėlėm, kurias augini ilgai ir nevalgai, negi žaisit su kažkokiais tik prislopinančiais (gal) preparatais nuolat...
Labai liaudiškai pasakysiu savo nuomonę apie Nimezalį - palikit jį kopūstams. Jis mažai nuodingas, bet mažai ir naudingas. Ta prasme, kad ant valgomų augalų yra svarbu, kad kažkas užaugtų, tai jis kažkiek kopūstinių kirmėlių pritrūčija, kažkiek lieka, bet vis mažiau, o sau sveikiau. O su gėlėm, kurias augini ilgai ir nevalgai, negi žaisit su kažkokiais tik prislopinančiais (gal) preparatais nuolat...
dzūke, pamiršau paklausti o kas ten paskutinėje nuotraukoje ? man spalva graži

dar zinoviu pasiteirausiu,o kaip del previkuro?juk jis irgi nuo miltliges,pavasari ant pomidoru buvo pradzia,nupuciau,dingo,o strepsu neteko matyt tokiais lapais,dekui uz foto,reik sekt saviskius idemiai

QUOTE(silvija72 @ 2014 09 19, 17:52)
dar zinoviu pasiteirausiu,o kaip del previkuro?juk jis irgi nuo miltliges,pavasari ant pomidoru buvo pradzia,nupuciau,dingo,o strepsu neteko matyt tokiais lapais,dekui uz foto,reik sekt saviskius idemiai 

previkuras yra nuo pašaknio puvinių. Kaip veikia miltligę nežinau, aš tik daigus lieju juo, jeigu virsta iš pavasario.
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2014 09 19, 17:51)
spėčiau, kad DS Roždenije Zari keistos formos žiedukas ten bus

mmm,as pavasari prasiau zalioj stotelej nuo miltliges,man dave previkura,reiks topa isigyt,tokio neturiu