Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai (20)

QUOTE(rusma @ 2014 09 20, 12:13)
...Pvz. ant vakarinės palangės aš jų nesugebu pripratint augti.
...jei tik saulė - per daug ir per greitai perdžiūsta. O kai saulės mažai - nebežydi arba žydi silpnai.

Va va...kažin ar pavyks eiti prieš jų prigimtį g.gif ne be reikalo bet kokiam augalui yra rekomendacijos kur geriausiai auga, ką mėgsta, ko ne mėgsta, kokiom sąlygom žydi, o kokiom ne.
Ir ko gero niekam nepavyks išdresuoti jų taip, kad taikytųsi prie mūsų norų biggrin.gif
Aš jau susitaikiau su ta mintimi, kad mano gyvenimo sąlygomis, jei noriu auginti strepsius, tai teks ir kilnot ir nešioti ...vienu žodžiu tarnauti jiems smile.gif o kai atsibos, tai teks atsisveikinti...
Atsakyti
user posted image lalique ziedai user posted image ds-legenda user posted image pysnaja krasa user posted image ewa user posted image embossed
Atsakyti
Silvija,labai jau gražūs jūsų žiedukai 4u.gif .Ypač Pyšnaja Krasa 4u.gif

Dėl substrato daug neaiškumų kyla todėl,kad nebenoriu pirkti jokių mažų pakuočių,tiesiog bijau vėl kokio brudo užsinešti.Seniau sodindavau į žemę pomidorų daigams,o vaikučius augindavau prieskoniams auginti substrate.Lyg tai neblogai buvo,paskui pradėjau nebeaišku ko ieškoti.Dabar parsivežiau Kekkilos visą profi poką.Kai susitvarkysiu su miltlige ir galutinai nukausiu skydamarius bandysiu sodinti ten.Arba patiks,arba šaknis užvers.Pavasarį primaišiau biohumuso,augo puikiai,bet užėjo karščiai,ir pradėjo masiškai strepsai kristi(suvirė šaknys).Dabar žinau,kad sunkint žemės negalima.

Rusmai didelis ačiū,kad patarėt po Actaros persodinti,šito tikrai nežinojau.

Irdar klausimas,kaip jūs apvaikuojat fragmentus kiminuose.Pas mane neaišku kodėl paradėjo vysti fragmentukai(nepūna).Jau va vieną mirkau.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 20, 21:58)
Pavasarį primaišiau biohumuso,augo puikiai,bet užėjo karščiai,ir pradėjo masiškai strepsai kristi(suvirė šaknys).Dabar žinau,kad sunkint žemės negalima.

Irdar klausimas,kaip jūs apvaikuojat fragmentus kiminuose.Pas mane neaišku kodėl paradėjo vysti fragmentukai(nepūna).Jau va vieną mirkau.

šitą su biohumusu reikalą aš irgi esu išgyvenusi, čia pavyzdys kaip azoto perteklius suėda strepsus kai karštis tvoksteli. Negerai biohumusas, nors pradžioje taip - auga, gražūs ir t.t.

Niekad nesu mirkiusi fragmento, jeigu jis jau buvo pasodintas. Gal nesandaru ir oro drėgnumas per mažas? Padedu ant drėgnų kiminų ir sandariai uždarau, laikau šviesiai, bet be saulės. Kiminuose tik išvaikuoju, paskui sodinu į substratą, nes grynai kiminuose maisto neužtenka.
Atsakyti

user posted image

EF Solnečnyj Stil.Žiedeliai labai gražūs,o dar gražesni salotiniai lapai lotuliukas.gif .Ir kas pasakys ko jam trūksta?Šiandien net persodinau,šaknynas gerai išsivystęs,kenkėjų nematyti.Gal žemė nepatinka,gal pavėlavau su persodinimu,gal reikli veislė.Ką didžiausi žinovai patartų?Nes tokių gražuolių ne vienas pas mane. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 21 rugsėjo 2014 - 18:26
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 21, 19:23)
EF Solnečnyj Stil.Žiedeliai labai gražūs,o dar gražesni salotiniai lapai lotuliukas.gif

Pas mane jis irgi nebuvo labai tamsiais lapais. Bet aišku žalesnis. Ir nesuprantu, kaip kitos išlaiko juos nedideliuose vazonėliuose g.gif na niekaip nedaeina.. doh.gif EF-Solnečnyj Still sakiau nesodinsiu į didesnį, tai pradėjo lapai gelsti,sutankėjo ...vietoj to, kad perkelti į didesnį, turėjau skirstyti, kadangi vazonėlis mažas, tai aišku ir šaknynas nedidelis tik to vazonėlio dydžio, dabar leipėja šiltnamuke. Jei koks vienas išliks , tai kitais metais leisiu augti kaip jam norėsis, be jokių varžymų.Nes tikrai man jo žiedai labai patinka, tokie neeiliniai.Ir karščius gerai pernešė, nei karto nebuvo nuleipęs.
Va koks pas mane buvo prieš išskirstant , jau pradėjęs badauti.

user posted image

Šiandien pas mane išsiskleidė naujokėlis Bristol's Tie Dyed. Kai tik vienas žiedukas, tai ką ten gali pasakyti, spalva graži, man patinka, aš tokio neturėjau. O šiaip tai toks spalvų derinys daug kur matytas.

user posted image

Atsakyti
Lisitėja2 ar jau nupurškiai savo strepsius nuo miltligės? Jei ne, tai bandyk purkšti stipriausiu alumi parduodamu "bambaliais". Tai pats geriausias vaistas nuo miltligės visiems augalams smile.gif Matomai alaus mielių grybelis sunaikina miltligės sukelėjo grybą smile.gif
Vidam EF-Solnečnyj Still nuostabus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 21 rugsėjo 2014 - 20:19
Jau nupurškiau su Topu,manau vieno karto pakaks.O alumi mes naikinom kolorado vabalus lotuliukas.gif Vabalai krito ant žemės,o bulvių lapai labai gražiai blizgėjo.Gal neblizginsiu strepsiukų,gana ir taip visokios chemijos šią vasarą gavo.Ir taip nelabai pasitikiu liaudiškomis priemonėmis,jei rimta bėda,reikia rimtos priemonės.

Vidam,jūsų Bristoliukas nuostabus wub.gif

O kitos augintojos manau,kad išlaikytų nedidukus strepsus,kiekvieno persodinimo metu mažina šaknyną ir lapus.O gal aš klaidingai supatau?

Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 09 21, 21:18)
Vidam EF-Solnečnyj Still nuostabus  bigsmile.gif

Buvo... verysad.gif dabar trys skrotelės šiltnamuke sėdi, tikiuosi kad bent viena išgyvens. Ir fragmentą pasodinau.

QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 21, 21:52)
O kitos augintojos manau,kad išlaikytų nedidukus strepsus,kiekvieno persodinimo metu mažina šaknyną ir lapus.O gal aš klaidingai supatau?

O tai kada jiems normaliai žydėti? Maniškio EF-Solnečnyj Still nuotrauka daryta 08.01. Tai turėjau jį sodinti ir lapus nudrąskyti? Gaila buvo, o paskui jau labai suvargo. Dabar jau nebeturėjo žiedų. Vienu žodžiu aš nemoku...man jie auga ir užauga. Pas dzūkę gražiausiai ir ilgiausiai žydi mažuose indeliuose, o man nesigauna doh.gif
Va Mirą perkėliau į dubenėlį, kai išaugo mažąjį indelį, tai su ja viskas gerai. Jau yra lapų senėjančių...bet tai normalu.
Šios dienos nuotrauka.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 21, 19:23)
tokių gražuolių ne vienas pas mane. blush2.gif

jeigu šaknynai geri - tai matyt belieka, tik kad badauja g.gif , tokiu atveju persodinus turėtų pagerėti. Nėra pas mane tokių šiuo metu, tik iš pavasario buvo, paskui pažaliavo. Šita veislė visada nuo įsigijimo buvo normalaus žalumo.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 21, 22:56)
Buvo... verysad.gif  dabar trys skrotelės šiltnamuke sėdi, tikiuosi kad bent viena išgyvens. Ir fragmentą pasodinau.

Užaugink vaikiuką ax.gif
Pratinsiu augt mažam vazone biggrin.gif
Mažos skrotelės kukliau ir žydi, retai kuris pas mane bukietus užaugina. Toks ten ir moklslas.

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 21, 20:22)
Ir nesuprantu, kaip kitos išlaiko juos nedideliuose vazonėliuose g.gif 

Šiandien pas mane išsiskleidė naujokėlis Bristol's Tie Dyed. Kai tik vienas žiedukas, tai ką ten gali pasakyti, spalva graži, man patinka, aš tokio neturėjau. O šiaip tai toks spalvų derinys daug kur matytas.

O aš ilgai nesupratau, kaip jums išgyvena dideliuose biggrin.gif . Dabar manau, kad jau suprantu. Šiltose sąlygose spėja pradžiūti, o kai vėsu - pūsta. Tas pats atvirkštinis procesas - pas jus šilumoje greičiau auga, greičiau išdžiūsta. Mano sąlygom jie lėčiau vystosi, bet ilgiau tie patys žiedai laikosi. Nors tokio didumo kaip rodot niekad neužauga - apdrožiu šaknis ir senus lapus. Jeigu persodinu į didelius, prie pirmo didesnio atvėsimo apleipsta ir ištraukus šaknų būna sumažėję savaime. Laukas yra laukas, kambarys - kambarys. Taip ir išlaikom - žemesnė temperatūra, didesni svyravimai. Kažkuriam forume vienas profas rašė, kad turi per dieną išdžiūti, kasdien laistomi turi būt, tada viskas ok. O kai tik dideli vazonai - moment man užrūgsta pakraščiai, nors tikrai neplaukia. Žodžiu, sąlygos, viską lemia sąlygos.

Viena tų veislių, kur man labai labai wub.gif . Spalva čia rudeninė, šiaip ne tokia ryški būna ir didesnių augalų dauguma žiedų su pilnaviduriškumo užuomazga. Neperauga į arkliškas skroteles, ilgai ir labai gausiai žydi. Gėris. Nors nuotrauka - tikrai netipiška. Seniai turiu šitą veislę, mačius ją daugybę kartų - ir mažą, ir didelę ir įvairiais metų laikais. Jeigu būtumėt klausus kas čia - būčiau neatpažinus. Va tai tokie tie strepsai. Neveltui sakoma, kad pavadinimų nereikėtų prikabinėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 22 rugsėjo 2014 - 07:57