Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai (20)

QUOTE(silvija72 @ 2014 09 19, 18:24)
mmm,as pavasari prasiau zalioj stotelej nuo miltliges,man dave previkura,reiks topa isigyt,tokio neturiu g.gif  doh.gif

du variantai - arba davė beleką, arba gal praktiškai ir veikia, bet pagal aprašymą, tai previcuras skirtas naikinti kitų genčių grybus, negu miltligės sukėlėjai.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2014 09 19, 18:14)

spėčiau, kad DS Roždenije Zari keistos formos žiedukas ten bus  4u.gif

Tikrai taip. Išdykauja smile.gif
Atsakyti
kazin ar brangus tas topas unsure.gif
Atsakyti
Nebrangus...priklauso kur pirksi. Aš pavasarį pirkau Egzotikoje tai apie penkis litus mokėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 19 rugsėjo 2014 - 20:42
Nebrangus,pirkau dar ir purkštuvą,1 litro talpos,tai mokėjau už viską apie 12 lt.Čekį numėčiau kažkur,negaliu tiksliai pasakyti,gal apie 6 lt.Buteliuko talpa 2,5 ml.Pirkau Žalioje stotelėje.Kai šitiek šitiems augalams sukišta,tai jau niekas nebebrangu,dar džiaugiuosi,kad pirkti būna,nereikia atsargų krauti.O tai sugalvos koks durnius iš ES,ir uždraus.Man regis Topo būna ir Senukuose ir Moki-Veži.Ryt po darbo skelbsiu karą miltligei.Ir iš vis kaži kokie mano strepsai salotiniai ir nususę paliko,matyt teks visus persodinti.Gal vėl persistengiau su substrato parinkimu.Kuo mažiau žinojau ir skaičiau,tuo geriau jie augo.Tobulėju,nėr ką sakyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 19, 21:55)
Kai šitiek šitiems augalams sukišta,tai jau niekas nebebrangu,dar džiaugiuosi,kad pirkti būna,nereikia atsargų krauti.

Kuo mažiau žinojau ir skaičiau,tuo geriau jie augo.

dvi auksinės frazės. Abi jos labai dažnai mano galvoje irgi sukasi drinks_cheers.gif
Atsakyti
o mano klientei kuo maziau zino ir skaito,tuo greiciau nuput baigia biggrin.gif ale ir ramu,nereiks jokiu nei topu,nei actaru lotuliukas.gif atmaus vel pas mane ka nusipirkt ir aikcios,as juos visus taip myliu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 09 19, 21:55)
Gal vėl persistengiau su substrato parinkimu.Kuo mažiau žinojau ir skaičiau,tuo geriau jie augo.

Kaip čia pasakius... mastau.gif nežinau ką jūs darot prisiskaičius ir jei trukdo, tai pamirškit viską ir grįžkit prie to nuo ko pradėjot lotuliukas.gif svarbu žinot kas negerai.
Pvz. aš tikrai ne mėgėja eksperimentuoti ir ką keisti jei man gerai auga schmoll.gif O va pavasarį užėjo kažkas ir nors tu ką...kaltinau kad pertręšiau, bet pasirodė kad ne ten priežastis. Taip ir liko neaišku kas ten jiems nepatiko....todėl kaltę suverčiau substratui smile.gif vienu žodžiu čia gėlės su siurprizu, nežinai kada kuris tą siurprizą pateiks biggrin.gif
Atsakyti
aš dar versiją turiu, kad priliejat aktara, o paskui nepersodinat... Nes visur rašo, kad savaitė po reikia persodint. Gal nuodijasi paskui jie, gi tokie jautrūs. O šiaip nežinau ir pati - Klasmane labai gerai vaikučiai auga, o suaugę sakyčiau, kad šiaip sau... Ir vėl paskendau apmąstymuose, kad nepatinka man durpės ir gal vėl eit po lazdynu puvėkų kasiot, kaip tik galiu tuo užsiimt per atostogas blush2.gif Žodžiu, pasaka be galo.
Atsakyti
Aš tai actara palaisčiau tik vasarą , kai gavau signalą. Laisčiau ne visus ir aišku nepersodinau. Bet jie auga ir nepanašu, kad skustųsi smile.gif dabar neblogai visi atrodo ir net tie visai kūdikėliai paaugo, nenumirė nei vienas. Žiūrėsiu kaip seksis vaikams , atskirtiems nuo fragmentų. Sukišau net pačius mažiausius, tai vis tikimybė didesnė kad koks išsilaikys iki pavasario smile.gif
rusma jūs auginat jau ne vienus metus ir tikrai išbandžiusi visokius substratus, tai negi netiko nei vienas variantas g.gif
O tokią nuomonę kad vaikams reikia kitokio substrato tai ir aš susidariau. Suaugėliams, kurių šaknynai normalūs puikiausiai tinka ir vien durpinis substratas, o va vaikučiams jau netiko. O bendrai gal ir ne...juk aš savo pirmus gautus dvyliktų metų spalio mėnesį irgi sodinau į durpę ir sėkmingai peržiemojo nors ir labai geltoni pavasarį buvo, bet nepraradau nei vieno ir pradėjus tręšti kuo puikiausiai augo.
Vienu žodžiu...sėkmingo strepsių auginimo recepto neturiu ir kažin ar kada turėsiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 20, 10:20)

rusma jūs auginat jau ne vienus metus ir tikrai išbandžiusi visokius substratus, tai negi netiko nei vienas variantas  g.gif

neturiu atsakymo į šitą klausimą. Aš moku užaugint vaikučius tokius, kokie man patinka. O su suaugėliais tai tikrai manau, kad gali būt ir geriau. Pvz. ant vakarinės palangės aš jų nesugebu pripratint augti. Mano mišiniai geri šiaurinei pusei, jei tik saulė - per daug ir per greitai perdžiūsta. O kai saulės mažai - nebežydi arba žydi silpnai. Jau dabar galvoju, kaip pasunkint mišinius, kad nors rudenį ir pavasarį nereikėtų kasdien tampyt nuo palangės ir savaitgaliams kraut ant grindų doh.gif ... Tai va niekas man negerai sad.gif.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 20, 09:20)
Vienu žodžiu...sėkmingo strepsių auginimo recepto neturiu...  irnesakyk.gif

Žiūrint nuotraukose į žiedų kepures nesinori sutikti schmoll.gif

Gal tikrai kuo mažiau apie juos šokinėji, tuo geriau auga g.gif Per karščius beveik visi maniškiai per kelias dienas parudavo (kaip kažkas čia rodė). Tuos lapus nukarpius liko keli lapų stimburiukai po 2-3 cm. Kažkas tokio:
user posted image
Pagailėjau išmesti, nugrūdau į apatinę lentyną kad akių nebadytų, dar į kelionę išvažiavau pusei mėnesio. Grįžus, iš Silvijos, ir kelis naujus nusipirkau su mintimi, kad tie keliaus į šiukšlių dėžę... Bet bandydama rasti vietos naujokams apžiūrėjau, kad ir senieji nesiruošia pasiduoti, leidžia naujus lapelius doh.gif
Matyt stepsams (kaip ir fuksijom) vasarą tiesiog pas mane per karšta doh.gif Dar prieš didžiuosius karščius 50C termometras balkone išvirė... unsure.gif Kiek būdavo per karščius jau net nežinau, nes iki 100C termometro negavau pirkti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 20 rugsėjo 2014 - 11:35