Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai (20)

Ojei, koks gražus Spin Art, ir kiek žiedų! Oras bjūra, o šita va sau šviečia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 10 01, 18:14)
Dar kelios parodos nuotraukos (Miglės iš Orchids .lt) 

Man tai sunkiai suvokiama , kaip susivežti tokius didelius augalus, orchidėjas su tiek žiedų , sanpaulijas, dekoracijos ir t.t Juk viskas taip trapu doh.gif Aš vieną orchidėją, kol parsinešu iš parduotuvės vargstu. Tiesiog milžiniškas darbas tiek organizatorių, tiek dalyvių thumbup.gif Šaunuolės wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 01 spalio 2014 - 17:47
user posted image cf-valentina
Atsakyti
Silvija tebežydi thumbup.gif

O man nesiseka su vaikais verysad.gif noriu nors po vieną išsiauginti...tik atidengiu iš karto nuleipsta, konteineryje atsigauna. Bet ten matomai per drėgna, nes žiūriu, kad jau pradeda puti. O kažin jei nekreipčiau dėmesio kad nuleipsta, gal nežūtų, o prisitaikytų ir atsitiestų.? Ką daryti ?

user posted image user posted image

Atsakyti
Nežinau g.gif , aš sodinu kiekvieną atskirai į taureles(čia ne esmė). Dažniausiai dedu į tortines slylėtas, bet kartais ir į mažus indelius. Būna, kad koks užlinksta, bet kad verkt reikėtų... ne. Išėmus dažniausiai tą taurelę statau į bokalą, jei didesnis lapas-neišgriūna ir manau šiek tiek būna užuovėja nuo perdžiūvimo rolleyes.gif
Va fragmentai, kurie pasodinti gavo vasaros karščio, nors ir prigiję leido vaikučius- supuvo.
Atsakyti
Tai čia ir bus bėda. Nes pas mane sandariai uždaryta, pažiūrėjau Cynamon irgi vienas jau nupuvo. Tuoj pat šiandien imsiuosi darbo...
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Vidam, per daug grunto, bėda tame. 3/4 nuėmus ant dugno galima pasodinti tokio dydžio vaikučius. Ir patarčiau palieti previkiūru nuo puvinių. Ir vėl uždaryt.
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif šiandien nieko nedariau, palikau pravertą tai nuleipo visi, vėl uždariau. Rytoj iš pat ryto perkelsiu į stiklinaites su mažai grunto, nes dabar matau kaip rusmos susodinta. Tada į bokalus ir uždarysiu ir rytoj parsinešiu Previkuro.
Aš šiandien gavau strepsiukų visą būrį iš rusmos, su pristatymu į Alytų smile.gif gražūs dideli vaikai, tfu tfu tfu, kad tik nenumarinčiau. Ačiū 4u.gif

Atsakyti
Kažkodėl rudenį jie tap elgiasi, kiek pastebėjau. Pažiūrėjus nukūriau, atidariau maišiuką ir pažiūrėjau savo jeronimus biggrin.gif Du, nes sugabalavau. Nieko, stovi. Kaip tikri vyrai. Tfū tfū tfū...
Atsakyti
user posted image

Vidam.pažiūrėkite kaip aš sodinu vaikučius.Prieskoniams auginti žemė+visokie purikliai.Indelio dydis nuo 20 gr iki 40 gr talpos.Žemės ten labai mažai,ir visada dedu drenažą,man kitaip neišeina.Jie nuo lapo atskirti prieš 5 dienas Šiaip jie murkso šiltnimiuke,tik fotografuoti ištraukiau.O Previkiuru laistyti reikia visada profilaktikai,ar tik kai pasimato puvimo požymiai?
Atsakyti
O purikliai - tai čia kas?
Atsakyti
Purikliai tai medžiagos suteikiančios substratui purumo ir neleidžiančios jam sukristi.Naudoti galima vermikulitą,perlitą,medžio gabaliukus,pušies žieves,kiminus,samanas.Savo ūkyje naudoju pušų žieves,samanas,perlitą.Kiekviena renkamės kas labiau tinka,tik būtinai žemė turi būti lengva.
Atsakyti