labas rytelis merginos.
Pasirodyt žiedu nebeturiu. Po persodinimo tik keli žiedukai liko. Ruošiamės žiemai. Na ir iškilo kalusimas. Vasara streptokarpai gyveno padėkluose su kiminais ant stalo, šalia lango. Bet prasidėjo kūrenimas ir tai labai jau sausavieta.. O sanpaulijos ant palangės. Tai va iškilo dilema.. kamgeriau žiemot ant palangės, o kam ant stalo. Visgi ant palangės vėsiau.
Pasirodyt žiedu nebeturiu. Po persodinimo tik keli žiedukai liko. Ruošiamės žiemai. Na ir iškilo kalusimas. Vasara streptokarpai gyveno padėkluose su kiminais ant stalo, šalia lango. Bet prasidėjo kūrenimas ir tai labai jau sausavieta.. O sanpaulijos ant palangės. Tai va iškilo dilema.. kamgeriau žiemot ant palangės, o kam ant stalo. Visgi ant palangės vėsiau.
QUOTE(rimulėėė @ 2014 10 10, 08:59)
labas rytelis merginos.
Jei po palange radiatorius, tai tada gali būti ne kas. Man taip vieną šaltą žiemą daugybė sanpaulijų numirė. Kai užkaitino radiatorius...

As irgi vakar mazuosius strepsus persodinau.Dar vasara prisiruosiau misko samanu, bet kazkaip vien tik i samanas pabijojau sodint, tai pasidariau toki misinuka su sukarpytom samanom, sanpauliju zeme ir rudom durpem. Tokia faina puri ir lengva zeme gavosi, ir misku jau taip skaniai kvepia... Ziuresiu, kaip jie jausis sitam misiny
Gal galit kas paprotint, ar galima strepsams ir sanpaulijoms deti trasu lazdeles i vazoneli?

Karambole,jokiu būdu nerekimenduoju dėti lazdelių,juk strepsai labai jautrūs pertręšimui.Nudeginsit šaknis.Jau pasimokiau,pavasarį patręšiau gausiau,tai kaip šoko augti ir žydėti.Kai užėjo karščiai prasidėjo masiškas žuvimas,tiesiog nupuvo šaknys.Geriau paskaitinėkit Rusmos postus,ji labai aiškiai apie tai kalbėjo,tik aš kvaiša neklausiau.
Oi Zemaiteki kaip gerai,lauksim pavasario,gal kas nors iš maniškių sudominsm,tai mainus darysime.

Oi Zemaiteki kaip gerai,lauksim pavasario,gal kas nors iš maniškių sudominsm,tai mainus darysime.
QUOTE(Noa @ 2014 10 10, 10:02)
Jei po palange radiatorius, tai tada gali būti ne kas. Man taip vieną šaltą žiemą daugybė sanpaulijų numirė. Kai užkaitino radiatorius... 

O tai ką daryt su radiatoriais.. natjungsi gi dėlgėlių. Kažkaip prisitaikyt reik.

Neįsivaizduoju. Kažkuriais metais dėjau ant palangių storą putoplastiką, taip jas nuo tų radiatorių pakėliau... Bet nežinau, kodėl išgyveno, ar dėl mano putoplastiko, ar tiesiog radiatoriai tiek neįkaito 

Putoplastas at palangių labai gera mintis,niekada nebandžiau dėti.Aš pernai nedėjau nieko,peržiemojo puikiausiai.Jie žiemai sukraunami ant palangių,o po ja radiatorius.Namuose laikoma šiluma 21-23,naktį būna vėsiau.Kūrenam patys,todėl temperatūrų svyravimas būna.Strepsai prisitaiko prie šilumos ir sauso oro.Jei nenorės taikytis ,čia jų problema,aš šaldytis nesiruošiu.
Sanpaulijų neauginu,bet mano nuomone strepsai tegu žiemoja ant palangės,jiems šviesos daugiau reikia.
Sanpaulijų neauginu,bet mano nuomone strepsai tegu žiemoja ant palangės,jiems šviesos daugiau reikia.

Pas mane streptokarpai irgi žiemoja ant palangių. Kadangi gyvenu daugiabutyje, tai jokių problemų nekyla, nes radiatoriai niekada nebūna karšti
o per žiemą jie neužsikoncervuoja,o vistiek kažkiek tai auga,aš tuo įsitikinau pažiūrėjus nuotraukas, tai manau kad šviesa jiems reikalinga.

QUOTE(Vidam @ 2014 10 11, 09:52)
Pas mane streptokarpai irgi žiemoja ant palangių. Kadangi gyvenu daugiabutyje, tai jokių problemų nekyla, nes radiatoriai niekada nebūna karšti 

Tai ir aš daugiabutyje, bet tais metais pirmininkui buvo kažkas užėję

Žo, tiek sanpaulijų palaidojau aš per tą jo sklerozę

Ką daryti su achimenėmis?Man regis jos ruošiasi miegoti.Kur jas laikyti,nes pas mane augo labai mažose(30 gr) stiklinaitėse,manau nebus ten daug priperėję rizomų.Su senovinėmis-turginėmis viskas aišku,eidavo žiemoti į rūsį.O šitos gi kilmingos.Ot prisiveisiau bėdos

QUOTE(Lisitėja2 @ 2014 10 11, 12:44)
.....Su senovinėmis-turginėmis viskas aišku,eidavo žiemoti į rūsį.O šitos gi kilmingos.
Nuuuu