Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(pinkrose @ 2015 01 29, 09:44)
Užjaučiu  4u.gif  o ką naudojat nuo hemarojaus?

nieko dabar nenaudoju,aprimes ilga laika jau.man baisiausia su juo buvo po gimdymo,guzai buvo kumscio dydzio verysad.gif dabar kazkaip kuri laika neskauda man jo,tik tie mazgeliai like kurie mane labai erzina,na bet ka padarysi,yra kaip yra.per antra nestuma vel buvo sukiles labai,jau i 9men pabaiga visai nebeimanoma buvo,bijojau gimdyti pati,net,visa laime buvo cezaris,nes kitaip nezinau kas butu like is tos vietos.ak mes moterys..... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
OK turiu nuo 2010 metu. Per ta laika uzgyvenau 2 dukrytes, maziausiai 2,5 menesiu. Visa nestuma buvo remisija, vaistu negeriau per ja. Dabar lyg gleiviu daugeja, truputis kraujo, bet nebijau, suvaldau lengvai savitaiga ir gerom emocijomis liga. Mane domina kitas klausymelis. Netycia man nustate kaulu retejima - ostiopenija. Pries metus tyriausi del D vitamino, jo beveik nebuvo. Perskaiciau, kad ne vienai kaulus sukioja, tai gal cia pasalinis OK reiskinys? Papasakokit kas su tuo susidurete. Dabar laukia kruva tyrimu, skydliaukės, cukraus ir t.t.
Atsakyti
Mamytes,man paskyre sigmoskopija. Ar turejot kas si tyrima? Koks jausmas?kiek laiko trunka? Norejau net su pilna narkoze,bet nedaro:(tik kolonoskopijas su pilna.
Atsakyti
QUOTE(jozikvtumane @ 2015 02 16, 19:17)
Mamytes,man paskyre sigmoskopija. Ar turejot kas si tyrima? Koks jausmas?kiek laiko trunka? Norejau net su pilna narkoze,bet nedaro:(tik kolonoskopijas su pilna.

Teko patirti, nemaloni procedūra, atsinešiau vaistų nuo skausmo ir paprašiau suleisti prieš procedūrą, jei storžarnė pažeista, gali šiek tiek skaudėti, sėkmės smile.gif
Atsakyti
Sveiki,jau senai cia lankiausi nes dziaugiausi geru gyvenimeliu nejauciant kad sergu ok,bet ca pries tris dienas uzkilo temperatura iki 39 skauda is nugaros sona,cerbas 100,leukocitoze 20 ,daktare netiki kas tai gali buti inksto uzdegimas..gal kazkam yra panasiai buve,ar tai gali but ok pasekme?
Atsakyti
QUOTE(ARuk_e @ 2015 02 12, 12:42)
Sveikos  4u.gif
OK turiu nuo 2010 metu. Per ta laika uzgyvenau 2 dukrytes, maziausiai 2,5 menesiu. Visa nestuma buvo remisija, vaistu negeriau per ja. Dabar lyg gleiviu daugeja, truputis kraujo, bet nebijau, suvaldau lengvai savitaiga ir gerom emocijomis liga. Mane domina kitas klausymelis. Netycia man nustate kaulu retejima - ostiopenija. Pries metus tyriausi del D vitamino, jo beveik nebuvo. Perskaiciau, kad ne vienai kaulus sukioja, tai gal cia pasalinis OK reiskinys? Papasakokit kas su tuo susidurete. Dabar laukia kruva tyrimu, skydliaukės, cukraus ir t.t.

kaulus ir man be proto sukineja,buna tokiu dienu ir naktu kad lovoje vietos nerandu,ypac besikeiciant orams.man dr minejo,kad kaulu skausmai yra susije su ok,ir gan stipriai.
QUOTE(Drygys @ 2015 02 24, 09:25)
Sveiki,jau senai cia lankiausi nes dziaugiausi geru gyvenimeliu nejauciant kad sergu ok,bet ca pries tris dienas uzkilo temperatura iki 39 skauda is nugaros sona,cerbas 100,leukocitoze 20 ,daktare netiki kas tai gali buti inksto uzdegimas..gal kazkam yra panasiai buve,ar tai gali but ok pasekme?

nesuprantu tavo dr,kaip ji gali tiketi ar netiketi,tegu istiria ir tada bus aisku,spelioti juk negalima,o mes nieko ir negalime tau pasakyti,butinai tirkis,reikalauk,maza ka,gal paprsaciausiai tave tikrai pagavo inkstu uzdegimas,gal ok visai nieko detas?pranesk kai jau ka suzinosi visgi kas tau buvo?sekmes.
Atsakyti
Laba diena, mane nuo ankstyvos paauglystės kankina spuogai, tačiau po opinio kolito paūmėjimo rudenį situacija ant veido dar drastiškai pablogėjo, baisu į veidrodį pasižiūrėti buvo, net akys užtino. Gydytoja išrašė Doxy-M-ratiopharm, šiek tiek apsitvarkė, tačiau vistiek visas veidas spuoguotas ir dėmėtas, o ir tų antibiotikų irgi negalėsių visą laiką gerti. Ką galvojate apie biologinę terapiją ir tą vaistą Roccutane? Girdėjau, kad biologinė terapija sutvarko ir opinį kolitą ir veidą, tačiau nelabai norisi ją naudot, kai dabar su Imuran ir Salofalk vaistais viskas eina geryn, o turbūt ją ir gauti būtų sunku. Taip pat ką manote apie Roccutane, jį galima gerti prie opinio kolito?? Nesinori pakenkti žarnynui, tačiau tas veidas - baisus, skaudantis, nepadeda nei jokie tepalai, nei niekas. Galbūt dar žinote kokių būdų kaip išgydyti labai spoguotą veido odą? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
sergu jau trys metai. Vilniuje priziuri Denapiene- vis kaitalioja mesalazino koncentracijas, o bukle negereja. Uztat esu maitinama pasakomis, kaip sunkiai pasiduoda gydymui mano opinis proktitas (pazeista 30 cm). Neapsikentusi uzsirasiau i Kauno klinikas, nes skaitant moksline literatura susidare toks vaizdas, kad kaunieciai gastroenterologai yra zymiai labiau pazenge uz vilniecius. Siandien antrakart apsilankiau Kauno klinikose, kur atliko zarnyno tyrima, konstatavo, kad pagerejimo nerasta, matyt esu atspari mesalazinui ir israse Budofalko putas ir Asacol. Pazadejo pagerejimo per dvi savaites. Ziuresiu, kaip seksis. Kas tas putas naudojo, ar padejo?
Taigi yra klausimas: tu ivairiu bandymu atitaikyti tinkama mesalazino koncentracija metu, atliko daug nepanaudotu vaistu (Pentasa zvakuciu ir granuliu, Salofalk klizmuciu pilnos dezes), ka su jais galima padaryti - ar i vaistine nepriimtu? Skamba naivokai, bet tiek pinigu isleista vejais, o dabar viska i siuksliadeze, kazkaip rankos nekyla.
Reziumuojant, siandien man taip pikta buvo del tos Denapienes - daugiau nei pusmetis zmogui negereja, o veiksmu bent jau pasigilinti i priezasti jokiu nesiimama-neigalumas kazkoks. Du vizitai i Klinikas ir jau yra aiskus vaizdas kas vyksta.
Prirasiau daug, matyt emocijos uzvalde.
Trumpai pasikartosiu: kas vartojo Budofalk putas, ar veiksminga? Ir ka daryti su likusiais naujais vaistais?
Aciu labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tutsiupsi @ 2015 03 02, 19:35)
Sveikos mamytes,
sergu jau trys metai. Vilniuje priziuri Denapiene- vis kaitalioja mesalazino koncentracijas, o bukle  negereja. Uztat esu maitinama pasakomis, kaip sunkiai pasiduoda gydymui mano opinis proktitas (pazeista 30 cm). Neapsikentusi uzsirasiau i Kauno klinikas, nes skaitant moksline literatura susidare toks  vaizdas, kad kaunieciai gastroenterologai yra zymiai labiau pazenge uz vilniecius. Siandien antrakart apsilankiau Kauno klinikose, kur atliko zarnyno tyrima, konstatavo, kad pagerejimo nerasta, matyt esu atspari mesalazinui ir israse Budofalko putas ir Asacol. Pazadejo pagerejimo per dvi savaites. Ziuresiu, kaip seksis. Kas tas putas naudojo, ar padejo?
Taigi yra klausimas: tu ivairiu bandymu atitaikyti tinkama mesalazino koncentracija metu, atliko daug nepanaudotu vaistu (Pentasa zvakuciu ir granuliu, Salofalk klizmuciu pilnos dezes), ka su jais galima padaryti - ar i vaistine nepriimtu? Skamba naivokai, bet tiek pinigu isleista vejais, o dabar viska i siuksliadeze, kazkaip rankos nekyla.
Reziumuojant, siandien man taip pikta buvo del tos Denapienes - daugiau nei pusmetis zmogui negereja, o veiksmu bent jau pasigilinti i priezasti jokiu nesiimama-neigalumas kazkoks. Du vizitai i Klinikas ir jau yra aiskus vaizdas kas vyksta.
Prirasiau daug, matyt emocijos uzvalde.
Trumpai pasikartosiu: kas vartojo Budofalk putas, ar veiksminga? Ir ka daryti su likusiais naujais vaistais?
Aciu labai  smile.gif

Labas, užuojauta dėl tokio gydymo unsure.gif aš lankiausi panevėžyje, tai man atitaike dozes, ir jau jaučiausi sveikas žmogus, bet nutiko taip, kad teko pakeisti gyv.vieta, todėl pasirinkau Kauno klinikose isgirta Kiudeli, tai nzn, aš juo nusivyliau,tik atvykus, jis gėrė arbata valgė pyragą, kalbėjosi telefonu, o man tik sako jus kalbėkite ponia, aš girdžiu jus, ko pasekoje man sumažino, per puse palaikomaja dozė, ir po mėnesio aš atkritau, šis atkritimas tęsiasi nuo gruodžio vidurio, ir tik sako palaukim ponia, dar nėra taip blogai... 6-7 kartai su krauju viduriavimas nėra blogai blink.gif tai sakiau gryztu atgal pas buvusį gydytoja, su viltimi, kad vėl atstatys ant kojų. Taip kad nusivyliau aš visų isgirtu gyd. Kas liečia putas, tai yra hormonai, tik jie veikia lokaliai ir nėra tokie agresyvus,kaip prednezolonas. O dėl vaistų tai gal iš čia kas nupirks, aš būčiau ėmusi klizmutes, jei būtumėt keliom dienom anksciau pasiūliusi,bet dabar mėnesiui uzsipirkau. Tai, jūs neskubėkite susinaudos jums tas mesalazinas, nes tos putos ilgai negali būti naudojamos iki 2-3sav. o poto palaikomoji turetu buti mesalazinas turetu buti. Ech.. na ir prirasiau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos tos putos tai kaip suprantu yra naujas vaistas. Pries 13 metu kai tik susirgau jis dar buvo "tyriamas " ... pamenu man siule pildyt tokius zurnalus kaip reaguoja organizmas. Tik abejoju kad tai yra antibiotikas g.gif As jas tik 5 dienas naudoju tai kas liecia naudojima tikrai patogu, ir man jos tinka . Tik jos yra nekompensuojamos.
Kas liecia nupirktus vaistus tai manau kad yra negrazinami. Solofalko klizmutes man pasake naudot po Budofalko putu, tai gal ir jums ju dar prireiks.
Va kas liecia prof. Kiudeli tai jo deka likau su storu zarnynu, nes jau buvo itikine kad reikia salint .

Gero pavasario 4u.gif Laikykites drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(tutsiupsi @ 2015 03 02, 18:35)

Aciu labai  smile.gif

Aš vartojau, padėjo, kai buvo paūmėjimas.
Atsakyti
QUOTE(buzialis @ 2015 03 06, 21:51)
Sveikos tos putos tai kaip suprantu yra naujas vaistas. Pries 13 metu kai tik susirgau jis dar buvo "tyriamas " ... pamenu man siule pildyt tokius zurnalus kaip reaguoja organizmas.  Tik abejoju kad tai yra antibiotikas  g.gif  As jas tik 5 dienas naudoju tai kas liecia naudojima tikrai patogu, ir man jos tinka .  Tik jos yra nekompensuojamos.
Kas liecia nupirktus vaistus tai manau kad yra negrazinami. Solofalko klizmutes man pasake naudot po Budofalko putu, tai gal ir jums ju dar prireiks.
Va kas liecia prof. Kiudeli tai jo deka likau su storu zarnynu, nes jau buvo itikine kad reikia salint .

Gero pavasario  4u.gif  Laikykites  drinks_cheers.gif

Man gydytojas Kiudelis taip pat siūlė šias putas ir jis man paaiškino kad čia yra hormonai, jie yra iš kortikosteroidu grupės, todėl jų poveikis yra greitas ir efektyvus. Na o aš džiaugiuosi, jau turėjau susitikimą su senu gydytojų, ir jau jaučiu pagerejimus. Linkiu visoms atrasti geriausias vaistų dozės, ir kuo tuolyn nuo tų paumejimu , gražaus pavasario 4u.gif
Atsakyti