Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

na, mes us vyru (negliu teigti, kad ,,aš" biggrin.gif ) naudojame jau nuo kovo mėnsio NŠP ir nepanėštėjau biggrin.gif ir ačiū D, kad gleives pas mane akivaizdžios, tempa tvarkinga pagal taip kaip turi būti ir mažai tų spėlionių reikia naudot... kol viskas taip akivaizdu atrodo net neįmanoma pastoti... tai aš visom keturiom esu už NŠP... darbe kažkada bandžiau apie tai kalbėt, kai kolegė džiaugėsi įsisukus spiralę (nes kelios irgi turi jas įsidėjusios), bet buvau iškvailinta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
ir as moterys gryztu prie NSP. mano leliukui jau 1.7 men. menesines gryzo vaikui suejus 1,3 meto smile.gif (neblogai visai).
pries leliuka apie 1.5 m propagavom NSP. na as is akies primesdavau +/- 3 d apie ovuliacija. jokio kalendoriaus nevedziau. bet tada jau galvojom, kad jei bus leliukas, tai bus. gavos viskas per mane, nes susimaisiau savaites dienose... doh.gif
dabar ciklas tapo reguliarus, tad va jau pirmas menuo kaip seku gleives. nuo kitu menesiniu pradesiu matuot temperatura. zodziu - rimciau i sita reikala ziuresiu. nors jei bus antras leliukas tai per daug tikrai nesisielosim mirksiukas.gif o gal jau ir pakeliui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 12 30, 12:02)
pries leliuka apie 1.5 m propagavom NSP. na as is akies primesdavau +/- 3 d apie ovuliacija

Jūs jau man atleiskite, bet tokį reiškinį pavadinčiau greičiau NŠP antipropagavimu, nes kaip tik taip "prisižaidę" žmonės labiausiai ir pasitarnauja palaikant visuomenėje mitus apie "natūralių metodų" nepatikimumą. 3 dienas iki ovuliacijos primesti permažai net teoriškai (iš anksto tiksliai žinant, kurią dieną vyks ovuliacija), nes spermatozoidai išgyvena ilgiau, o praktikoje galimai vaisingas periodas yra dar ilgesnis.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 12 30, 12:02)
Jūs jau man atleiskite, bet tokį reiškinį pavadinčiau greičiau NŠP antipropagavimu, nes kaip tik taip "prisižaidę" žmonės labiausiai ir pasitarnauja palaikant visuomenėje mitus apie "natūralių metodų" nepatikimumą. 3 dienas iki ovuliacijos primesti permažai net teoriškai (iš anksto tiksliai žinant, kurią dieną vyks ovuliacija), nes spermatozoidai išgyvena ilgiau, o praktikoje galimai vaisingas periodas yra dar ilgesnis.

na kaip kazkuri rase, sis metodas tinka seimos, o ne paaugliams. tiesiog musu atveju mes zinojom, kad bus vaikas, tad ir nebuvo itin aktualu skaiciuoti nevaisingas dienas. nebuvo griezto ne. o nenorintys vaiku tai be abejo turi detaliau save sekti. juo lab, kad metodas tikrai veikia. as gi ne NSP pavyzdys smile.gif.
matyt ovuliacija vyko visad tiksliai (na nors taip nebuna, cia matyt atsitiktinumas), jei 1,5 metu neuzkibo.
spermatoziodai iki 72h isgyvena palankioj aplinkoj, zinau.
na bet gerai, ivyko ovuliacija, jei per 24h nebuvo kiausialaste apvaisinta, ji gi zusta. ar kitaip jau nustatyta?
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 12 30, 13:33)
na kaip kazkuri rase, sis metodas tinka seimos, o ne paaugliams. tiesiog musu atveju mes zinojom, kad bus vaikas, tad ir nebuvo itin aktualu skaiciuoti nevaisingas dienas. nebuvo griezto ne. o nenorintys vaiku tai be abejo turi detaliau save sekti. juo lab, kad metodas tikrai veikia. as gi ne NSP pavyzdys

Vien tuo pasakymu "skaiciuoti" galima priskirti Jusu seimos saugojimasi ne prie NSP, o prie kalendorinio metodo blush2.gif
Ir va todel kad sie metodai placiai visuomenei atrodo tas pats dalykas ir kyla daugybe gandu ir priestaravimu 4u.gif
Kai "paskaiciuojamos" dienos iki ir po ovuliacijos, daugiau nekreipiant demesi i nieka, tai juk ne NSP...
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 12 30, 12:58)
Vien tuo pasakymu "skaiciuoti" galima priskirti Jusu seimos saugojimasi ne prie NSP, o prie kalendorinio metodo  blush2.gif
Ir va todel kad sie metodai placiai visuomenei atrodo tas pats dalykas ir kyla daugybe gandu ir priestaravimu  4u.gif
Kai "paskaiciuojamos" dienos iki ir po ovuliacijos, daugiau nekreipiant demesi i nieka, tai juk ne NSP...

oi, kaip kvailai pasijutau doh.gif. tikrai kvailai blush2.gif . atsiprasau, merginos, labai uz neismanyma. taisysiu savo issilavinimo spragas. man kalendorinis metodas tikrai prilygo NSP. o dievai doh.gif

kita cikla pradesiu matuot temperatura prie stebimu gleiviu ir parodysiu grafika.
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 12 30, 14:59)
oi, kaip kvailai pasijutau  doh.gif. tikrai kvailai  blush2.gif . atsiprasau, merginos, labai uz neismanyma. taisysiu savo issilavinimo spragas. man kalendorinis metodas tikrai prilygo NSP. o dievai  doh.gif

kita cikla pradesiu matuot temperatura prie stebimu gleiviu ir parodysiu grafika.

Ne Tau vienai 4u.gif
Labai daugeliui NSP=kalendoriniai paskaiciavimai ...
Atsakyti
spermatoziodai iki 72h isgyvena palankioj aplinkoj, zinau.

Tikrai netiesa schmoll.gif Jie gali išlikti gyvybingi iki 6 parų (kai kurie autoriai mini net 7 paras). Žinoma priklausomai nuo konkretaus vyro vaisingumo gali neišgyventi ir 72 val., bet tuo negali būti grindžiamos taisyklės.
Papildyta:
na bet gerai, ivyko ovuliacija, jei per 24h nebuvo kiausialaste apvaisinta, ji gi zusta. ar kitaip jau nustatyta?

Taip, bet nei vienu iš NŠP metodų neįmanoma tiksliai nustatyti dienos, kurią įvyko ovuliacija, be to, per 12 val. po ovuliacijos gali įvykti antra ovuliacija - išsilaisvinti dar viena kiaušialąstė, kuri taip pat bus gyvybinga iki 24 val.

Biologiniai faktai, kuriais pagrįstas NŠP 4u.gif
Atsakyti
na einu skaityt, bo visai jau.... doh.gif zinios tikrai pasenusios.
Atsakyti
Merginos, gal galit pakomentuot tokį grafiką http://tevu-darzelis...467@121219abd7b , jau buvo ovuliacija, ar dar laukti?
Atsakyti
be info apie gleives ir tai, kada iprastai rodosi O tavo cikle - sunku pasakyti. Mano akiai O 10CD truputi ankstoka, bet cia daugiau del to, kad orientuojuosi i standartini ciklo ilgi (28-30 dienu).
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2013 01 02, 11:52)
be info apie gleives ir tai, kada iprastai rodosi O tavo cikle - sunku pasakyti. Mano akiai O 10CD truputi ankstoka, bet cia daugiau del to, kad orientuojuosi i standartini ciklo ilgi (28-30 dienu).

Mano praėjusio mėn. grafikas: http://tevu-darzelis...467@121123b8fe7 , o gleivės šiandien sakyčiau kaip kremukas ax.gif
Atsakyti