Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

ziurint i pereita cikla - taip, tada sakyciau, kad si cikla O jau buvo (nes BT pakilo). kremines gleives siandien seka kiausinio baltymo tipo pries pora dienu?
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2013 01 02, 12:36)
ziurint i pereita cikla - taip, tada sakyciau, kad si cikla O jau buvo (nes BT pakilo). kremines gleives siandien seka kiausinio baltymo tipo pries pora dienu?

Kažkaip sunku man su tomis gleivėmis blush2.gif , bet prieš 2-3 dienas skaidrios ir tąsios buvo, o šiandien balsvos ir visiškai nesitampo.
Atsakyti
na, tai tada gleives patvirtina - O buvo. tas BT kilimas tai ir rodo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2013 01 02, 13:50)
na, tai tada gleives patvirtina - O buvo. tas BT kilimas tai ir rodo. smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Skaiciau jusu temas visa diena:) NSP domina jau seniai, bet dabar pajauciau kad jau atejo TAS laikas:)
Tiklas - atideti pastojima dar kuriam laikui. Siuo metu vartoju KT(4metus beveik), jokiu minusu nejauciu, bet nebenoriu. Rytoj tureciau pirkti nauja pakuote, bet....labai nesinori to daryti. Ar butina lankyti kursus, kad tikrai ismoktum kas ir kaip? Ar pakanka info internete? I visa tai ziuriu rimtai ir neatmestinai, vykdysiu visus punktus smile.gif Bet jei kursai butini, tai kol kas vistiek tureciau dar pavartoti KT? Butu taip gerai nebetest, bet nestumas sia akimirka nera pageidaujamas.
Atsakyti
QUOTE(courtney @ 2013 01 03, 18:39)
Skaiciau jusu temas visa diena:) NSP domina jau seniai, bet dabar pajauciau kad jau atejo TAS laikas:)
Tiklas - atideti pastojima dar kuriam laikui. Siuo metu vartoju KT(4metus beveik), jokiu minusu nejauciu, bet nebenoriu. Rytoj tureciau pirkti nauja pakuote, bet....labai nesinori to daryti. Ar butina lankyti kursus, kad tikrai ismoktum kas ir kaip? Ar pakanka info internete? I visa tai ziuriu rimtai ir neatmestinai, vykdysiu visus punktus smile.gif Bet jei kursai butini, tai kol kas vistiek tureciau dar pavartoti KT? Butu taip gerai nebetest, bet nestumas sia akimirka nera pageidaujamas.

Tai nebepirkit naujos pakuotės ir sveika prisijungus! 4u.gif

Jei rimtai domina NŠP, patariu nutraukti KT, nes vis tiek organizmui dar reikės nuo jų atprasti (o tas laikas individualus, man ciklas iškart atsistatė į buvusias vėžias tik gimdos kaklelis dar pusmetį "grybą pjovė" - visiškai nesupratau jo parodymų, kitoms prireikia daugiau laiko), ir jau geriau laikinai pagyventi "su gumytėm".
Internete info tikrai pakankamai, manau, kad galima ir savarankiškai išmokti. Bet vis tik, mano nuomone kursai labai apsimoka: kainuoja palyginti nedaug (net ir mums, studentams, sukrapštyti tuos 130 lt prieš metus buvo nesunku, o dar kai pagalvoji, kiek išleidžiama kitoms priemonėms...), išdėstoma glaustai ir aiškiai kažkurios konkrečios NŠP mokyklos sudarytos taisyklės (egzistuoja kelios to paties metodo modifikacijos, ar kaip čia tiksliau pasakyti. Patikimiausia, kai naudoji vieną taisyklių rinkinį, nes skaitant savarankiškai lengva susipainiot ir suplakt šiek tiek "prasilenkiančias" taisykles), galite pasirinkti kursus, kuriuos lankysite kartu su MB ir gausite vienodą info, jis iškart daug labiau bus į tai įtrauktas ir geriau supras, kas čia ir kodėl thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žaliaakė_Raganėlė: 03 sausio 2013 - 18:35
Turbūt taip ir padarysiu, ačiū už atsakymą :-) Aš nei vilnietė, nei kaunietė, tad su kursais ko gero kebliau, bet bandysiu rast artimiausius.
O šiai dienai, kaip supratau, reik pradėt nuo BT matavimo ir stebėjimų, bei viską rašyt? Ir kol vaizdas nebus aiškesnis, prisimint senus laikus ir gumytes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo courtney: 03 sausio 2013 - 22:18
Sveikos, rodau savo grafikeli: http://tevu-darzelis...562@1212148e811

Pagal BKT sakyciau ovuliacija buvo 20CD. Su gleivemis pas mane tikrai kazkoks neaiskumas, nes si cikla as jas tikrai gan idemiai stengiausi stebeti. ciklo pradzioje buvo skaidriu, bet ne itin tasiu. As jas zymejau kaip "lipnios", nes nesugalvojau, kaip cia dar jas uzvadinti butu galima. smile.gif Tada buvo ir siek tiek kreminiu. Sios buvo gana aiskios, bet ju tikrai buvo negausiai, pasirodydavo gal karta dienoje. Po ju lyg turetu buti kiausinio baltymo gleiviu, bet ju nepastebejau.. ta diena, kai buvo ovuliacija sakyciau buvo ir gleiviu pikas, bet ne pagal pojuti, o pagal triusikeliu issitepima vakare. Du mano vaikai yra planuoti ir pavyke is pirmo karto, ovuliacija spejant vien pagal gleives, nes ta diena net i tualeta eit nereikdavo, taip slapiai jausdavausi. Nu bet dabar pagal gleives as nieko nesuprantu blush2.gif Ar gali buti, jog taip yra del to, kad dar maitinu? Ar galima pasikliauti vien tik temperaturos pakilimu antrajai nevaisingumo fazei nustatyti?
Atsakyti
Sveikos, turiu pora klausimų. Prieš pirmą vaiką pusmetį matavau BT, sekiau gleives, kaklelį, pildžiau grafikus, bet konkrečiai siekdama pastoti. Po to nuėjau lengviausiu keliu ir pasirinkau hormoninę spiralę, ją už 1,5 m. išsiėmiau ir labai netikėtai ir neplanuotai pastojau, abiems su vyru buvo šokas, buvo kalbų net apie abortą, bet pasirinkau gimdyt. Esmė tokia, kad man dabar nesinorėtų spiralės ar KT, bet ir trečio vaiko nebenorim, bent jau artimiausią penkmetį. Norėtųsi vėl grįžti prie NŠP po gimdymo, bet jau kontraceptiniais tikslais. Mano ginė, esu tikra, bus vėl už spiralę.. Tad šiuo metu esu svarstymuose, ar tikrai NŠP toks pat efektyvus?
1) Teko skaityt, kad BT išsiderina dėl laiko skirtumų keliaujant, išvakarėse pavartoto alko ir pan. - ar tai nesumenkina jo efektyvumo?
2) Kokį termometrą naudojat BT matavimui?
3) Ar pildot grafikėlius popieriuje, ar naudojat internetines programas (vėlgi teko girdėti, kad jos nepatikimos)?
4) Kokią literatūrą galėtumėt pasiūlyti paskaityti (skaitau ir angliškai), be jau minėtos svetainės? Nes iškart po gimdymo sunkiai sunkiai man bus su laiku kursams ax.gif
Iš anksto ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(courtney @ 2013 01 03, 17:39)

pas mane irgi nera tu kursu, ismokau savarankiska, stebedama, skaitydama, sekdama..kai kyla kokiu nesusipratimu, tai klausiu cia esanciu zinoviu. As nuo kovo taikau NSP
Atsakyti
QUOTE(.Agė. @ 2013 01 04, 14:35)
Sveikos, turiu pora klausimų. Prieš pirmą vaiką pusmetį matavau BT, sekiau gleives, kaklelį, pildžiau grafikus, bet konkrečiai siekdama pastoti. Po to nuėjau lengviausiu keliu ir pasirinkau hormoninę spiralę, ją už 1,5 m. išsiėmiau ir labai netikėtai ir neplanuotai pastojau, abiems su vyru buvo šokas, buvo kalbų net apie abortą, bet pasirinkau gimdyt. Esmė tokia, kad man dabar nesinorėtų spiralės ar KT, bet ir trečio vaiko nebenorim, bent jau artimiausią penkmetį. Norėtųsi vėl grįžti prie NŠP po gimdymo, bet jau kontraceptiniais tikslais. Mano ginė, esu tikra, bus vėl už spiralę.. Tad šiuo metu esu svarstymuose, ar tikrai NŠP toks pat efektyvus?
1) Teko skaityt, kad BT išsiderina dėl laiko skirtumų keliaujant, išvakarėse pavartoto alko ir pan. - ar tai nesumenkina jo efektyvumo?
3) Ar pildot grafikėlius popieriuje, ar naudojat internetines programas (vėlgi teko girdėti, kad jos nepatikimos)?
4) Kokią literatūrą galėtumėt pasiūlyti paskaityti (skaitau ir angliškai), be jau minėtos svetainės? Nes iškart po gimdymo sunkiai sunkiai man bus su laiku kursams ax.gif

1) Ar labai išderins BKT, priklauso nuo konkretaus žmogaus organizmo. Vienom daugiau, kitom beveik neveikia tokie trikdžiai. Tik išmėginus matuot ir stebėdama save galėsi suprasti ar tau veikia BKT ar ne. Jei turi pakankamai BKT taškų (jų prieš pakilimą geriausia būtų turėt bent 6), viena iškritus reikšmė didelės įtakos neturės.
2)Yra specialūs BKT matavimui (dauguma perka internetu), gyvsidabriniai, elektroniniai, galistano (gyvsidabrio pakaitalas) termometrai. Kas kokiu pasitiki, tokiu ir matuoja. Pati mano tuo su pakaitalu gyvsidabrio.
3) Kaip kam patogiau. Bet popieriuj pildyt paprasčiausia. Nesvarbu kur pildysi, interpretuoti turi pati. Aklai pasitikėti programėlėm negalima.
4) www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=818087 pirmam puslapy yra nemažai nuorodų. Yra pasirodžius knyga (http://www.patogupirkti.lt/Dalykine-literatura/Mokomosios-knygos-studentams/Sociologija-Socialinis-darbas/Vaisingumo-pazinimas-ir-naturalus-seimos-planavimas.html), kuri irgi puikiai tinka. Aš irgi mokiausi ir mokausi savarankiškai. Vaikutis planuotas.

NŠP efektyvumas bus toks, kiek sau nuolaidžiausit. Jei griežtai laikomasi taisyklių, efektyvumas nenusileidžia kitom kontracepcjos priemonėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 04 sausio 2013 - 13:56
QUOTE(.Agė. @ 2013 01 04, 14:35)

Atsakysiu is savo varpines:
1) vienom issiderina, kitom ne. Turite pati pamatyti, kaip veikia visi veiksniai Jusu organizma. Esant visokiem papildomiems trukdziams - reikia atidziau stebeti savo organizma.
2) Termometra naudoju paprasta elektronini, AND firmos, pirkta vaistineje. Bet matuoju grieztai tik iki garsinio signalo. Ilgiau laikant tempa pakyla. O BT grafikas juk remiasi temperaturos pokyciais, todel laikant iki signalo visada pokytis puikiai matosi. (matuojant viena diena puse minutes, kita diena 10 minuciu, gali buti sunku uzsekti BT pakilimus ir pakritimus).
3)Pildau programoje internetineje, bet mazai kreipiu demesi i tai, ka ji brezia. As naudojuosi babyplan, yra skiltis surasyti savo komentarams. Todel, jei man visi pozymiai rodo, kad programa nubreze ne tokias O linijas, as tiesiog braizau pati.
4) Man rodos internetineje svetaineje yra literaturos sarasas? g.gif
Atsakyti