Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 2

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 17, 21:07)
Tos apsaugines medziagos kazkiek kenkia, bet ne tiek, kad kristum negyvas. Beto rauginimas galbut kazkiek jas neutralizuoja, nezinau. O ar pilnai, irgi neaisku. Vienok manau naudingiau visvien bandyt sunokint.

Tai tuos,kurie sunoks, nokinsiu dežėse.Bet visokie papirdžiai,kaip Zikas juos vadina, tikrai nea schmoll.gif O šitų beveik du kibirus prigrambuoliavau,išmest gaila.Pirma užraugsiu biggrin.gif
Žali pomidorai tikrai nuodingi.Nepamenu kokio nuodo juose yr,kažkokio alkolaido, bet faktas,kad yra.Aišku,kad kojas užverst,tai gal nemažai reiktų jų priryt,o anie tikrai negardūs.Bet iki haliucinacijų, tai gal galima prisilest labai užsispyrus.Nu,bent jau iki trydos tai tikrai biggrin.gif
O va dėl marinuotų ir kitaip apdorotų kažkada diskutavom.Nelieka ,matyt,to nuodo,nes žalių pomidorų mišrainę pagal Ex daug kurios darėm ,valgėm,gyvos biggrin.gif Ir raugia daug kas žalius nuo senų laikų.
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 18, 12:02)
mb vakar 60ltr bade priskyne wub.gif ,liko tik maziukai-vistiek butu nesunoke,ju negaila.saltukas kad krestelejo,tai krestelejo,dar dabar pavenej ledukas stovi g.gif  blink.gif

Jo,pas mani irgi krestelėjo unsure.gif .Net su pečiuku lapai,kurie prie plėvelės lietėsi ,prišalo.Nejungiau na vsiu katušku.Šiandien viską išskinsiu.Ate,pomidorai verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 18, 16:03)
Jo,pas mani irgi krestelėjo  unsure.gif .Net su pečiuku lapai,kurie prie plėvelės lietėsi ,prišalo.Nejungiau na vsiu katušku.Šiandien viską išskinsiu.Ate,pomidorai  verysad.gif .


ania? Pas mane pusė bėdos, minus trys buvo. Pomidorai išsišiepę šiltnamy, be jokio pečiuko. Va šiandien tik neaišku, ar nekrestels.
Atsakyti
Sveikutės, grįžtu į temą, o tai kelias praleidau, nebuvo vis laiko unsure.gif

Paskaičiau tik du lapus atgal blush2.gif Pas mumis buvo baisulinė šalna, šiltnamyje -2 buvo, lauke -5 - nušalo visi visi, nes visa savaitė baisi angina kankino ir nenuėjau išskinti unsure.gif Iš vakaro jau matėsi, kad šals, bet, kad taip driokstels nesitikėjau. Dar 9 val ryto suledėję pomidorų vaisiai buvo doh.gif, nes saulė vėlokai išlindo
Taigi - pomidorų nebėr, bet ką padarysi - iš klaidų mokomės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 10 18, 18:51)
Sveikutės, grįžtu į temą, o tai kelias praleidau, nebuvo vis laiko  unsure.gif


sveika sugrįžus 4u.gif Kažkas neįtikėtino - pas jus šalčiau nei pas mane blink.gif Turbūt gerai įšilo tie geležies klodai apačioj, kad dar vis šilumą atidavinėja biggrin.gif
Ką darysi, sezonas pomidorų visoms čia mums į pabaigą.. gaila.. kaip tik pradedu vėl suprast, kokio nuostabaus skonio visgi yra pomidorai..
Ir darkart ačiū tau už Bolzano nurodymą 4u.gif 4u.gif Puikūs pomidorai nuo kovo iki lapkričio wub.gif Pabandyk kitąmet Toro - bolzaniukams puiki pora smile.gif
Atsakyti
Pas manęs tai buvo taip. Iš vakaro nepatingėjau ir su prožektorium išskyniau didžiuosius. Priskyniau du kibirus ir pasakiau, nu tiek to, tingiu daugiau.
Kadangi jau pasidarbavau, tai pamaniau, kad pečiukas jau nebūtinai. Jeigu tie likučiai ir nušals, tai jau nebus taip gaila.
O ryte kai atėjau į šiltnamį ir pamačiau visus su nušalimo dėmėm, tai ir tų pasidarė gaila. Bet saulei pašvietus jie stebuklingai dar išgijo. Augalai turi galią!!! Matyt jeigu nedaug pašąla, tai sugeba patys dar atsigaut. Taip ir nutiko. Nu va, tai galiausiai pabaigiau skint likusius du kibirus ir viską išroviau. Realiai tai pas mane atsigavo viskas: ir vaisiai ir lapai, bet po šios nakties tikriausiai nelabai kas liktų, nes jau dabar šiuo metu rodo -2.

Tai dabar iš viso namie kokie 5 kibirai noksta. Kokie trys kibirai ant palangės ir du kibirai garaže popieriuje. Beje vienoje pintinėje suvyniojau į ofiso popierių, o kitoje į tuoletinį. Pranešiu, kuris labiau pasiteisins. Nebent jau iš anksto žinot ir pasakytumėt, kad tuoletinis popierius - klaida dėl jo greito sugebėjimo sudrėkt.

Dar vakar turėjau vilties juos persodint, bet šiandien su visokiais derių ėmimais taip nusikaliau, kad jau nieko nebenorėjau. Viską išroviau ir psio.

Adija, kaip manai, mes dar aviečių valgysim, ar jom po šios nakties bus basta?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 18, 20:18)
sveika sugrįžus  4u.gif  Kažkas neįtikėtino - pas jus šalčiau nei pas mane  blink.gif  Turbūt gerai įšilo tie geležies klodai apačioj, kad dar vis šilumą atidavinėja  biggrin.gif
Ką darysi, sezonas pomidorų visoms čia mums į pabaigą.. gaila.. kaip tik pradedu vėl suprast, kokio nuostabaus skonio visgi yra pomidorai..
Ir darkart ačiū tau už Bolzano nurodymą  4u.gif  4u.gif  Puikūs pomidorai nuo kovo iki lapkričio  wub.gif Pabandyk kitąmet Toro - bolzaniukams puiki pora  smile.gif

Gal jūrą kokią išsikasėt per vesarą, kad šilčiau dabar 4u.gif
Būtinai pabandysiu Toro kitąmet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 10 18, 20:17)
Gal jūrą kokią išsikasėt per vesarą, kad šilčiau dabar 


Man nepadėjo ir jūra smile.gif Irgi nušalo, ties Klaipėda. Nušalo paskutinieji keli pomidorai, paprikos, net serenčiai šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 18, 20:18)
  Kažkas neįtikėtino - pas jus šalčiau nei pas mane  blink.gif
Turbūt gerai įšilo tie geležies klodai apačioj, kad dar vis šilumą atidavinėja  biggrin.gif

Nu,žinok aš irgi šituo labai nuoširdžiai pasipiktinusi. Kodėl pas mani šalčiau,nei pas tavi g.gif
Kokia dar geležis doh.gif Neturit jūs jokio geležo.Dar pasakyk,kad tavo vietinis drakonas jus šildo.Pirdaudamas tongue.gif Arba tavo melioracijos griovys šilumą akumuliuoja biggrin.gif
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 18, 20:24)
Adija, kaip manai, mes dar aviečių valgysim, ar jom po šios nakties bus basta?

Nežinau,bet kiekvienais metais krūva žalių lieka. Kada tas klimatas atšils g.gif .Šyla,šyla kas metai,o vis tiek viskas nušąla ...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 19, 02:01)

Kokia dar geležis  doh.gif Neturit jūs jokio geležo.Dar pasakyk,kad tavo vietinis drakonas jus šildo.Pirdaudamas  tongue.gif Arba tavo melioracijos griovys šilumą akumuliuoja  biggrin.gif


kaip neturim? blink.gif Jei jau japonai pasakė, vadinas, turim. Ir ne bet kokį geležą turim, o vertingą. Drakonas ant kitokio nemiega cool.gif Jei netiki, Hobitą pasižiūrėk.
O ką, kam jūra, o kam ir melioracijos griovys. Griovys dar geriau, kaip matom. Jūra didelė, tą šilumą dalina visiems, kas papuola - lenkams, vokiečiams, švedams, sau mažai ir belieka, va mergikės skundžiasi. O griovys vietinis, niekur šilumos neeksportuoja, visa vietoj lieka.
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
o tuo tarpu agurscikai, seti rugsejo 1 d smile.gif

user posted image
Atsakyti
Apie pomidorų nokimą:
"Jei vaisių nokimo metu temperatūra žemesnė negu 12 oC, nesusidaro pigmentas likopenas, „nudažantis" pomidorų vaisius raudonai, o štai karotinas sintetinamas ir žemoje temperatūroje. Šaltu oru sunokę pomidorai būna gelsvi, o ne raudoni.
Labai svarbi ir grunto temperatūra. Optimali grunto temperatūra šaknų augimui - 20-22 oC. Jei temperatūra žemesnė negu 16 oC, augalai blogiau pasisavina fosforą ir azotą, lėčiau vystosi pridėtinės šaknys. Jei gruntas atvėsta iki 10-12 oC, augalų šaknys nesiurbia maisto medžiagų."
http://manoukis.lt/m...tiski-patarimai

"Optimali temperatūra pomidorams

Pomidorams minimali temperatūra yra apie 15o C, maksimali – 35o C. Esant vidutiniam apšvietimui, optimali temperatūra yra apie 23o C, o kai apšvietimas silpnas – optimali temperatūra yra 20–21o C. Kai apšvietimas stiprus, temperatūra turi būti apie 27–28o C. Temperatūra gali kisti apie ±2o C, palyginti su optimalia. Kai saulės radiacija žemesnė negu 600 J/cm2 (J yra energijos matavimo vienetas džaulis, t. y. energija, gauta spindulių pavidalu), vidutinė dienos temperatūra negali pasiekti daugiau kaip 22o C. Saulės energijai padidėjus 100 J/cm2, vidutinę oro temperatūrą didina 0,25o C.

Temperatūra lemia ir vaisių augimą ir jų vystymosi trukmę. Kai vidutinė temperatūra yra 17o C, ji labiau tinkama vegetatyviniam augimui, o vidutinei temperatūrai esant 23o C, kekėje užmezgama daugiau vaisių. Kekių formavimuisi optimali temperatūra yra 19o C, aukštesnė ir žemesnė temperatūra nepalanki vaisiams vystytis. Vaisiai 12–16o C temperatūroje vystosi ilgiau, o kai temperatūra pakyla per 16o C, jie formuojasi greičiau. Pakėlus nakties temperatūrą, pagreitėja vaisių vystymasis."
http://www.manoukis....s...s=1104&z=55
Šviesa ir šiluma šiltnamyje


Vidutinė paros temperatūra ir nakties temperatūra

Optimali vidutinė paros temperatūra pomidorams yra 21–23o C. Esant tokiai temperatūrai, augalas daugiausiai sukaupia sausųjų medžiagų ir derlius būna didžiausias. Pomidorų augimo tempas sumažėja 50 proc., jei vidutinė paros temperatūra sumažėja nuo 21 iki 16o C. Vidutinė paros temperatūra gali būti pasiekta, derinant įvairius dienos/nakties temperatūrų režimus. Vidutinė 22o C paros temperatūra gali būti pasiekta, esant skirtingiems temperatūros režimams (dieną/naktį):

27/17o C, kai dienos ilgis 12 valandų;

27/15o C, kai dienos ilgis 14 valandų;

27/18,4o C, kai dienos ilgis 10 valandų;

25/19o C, kai dienos ilgis 12 valandų;

25/17,8o C, kai dienos ilgis 14 valandų;

25/19,9o C, kai dienos ilgis 10 valandų;

29/15o C, kai dienos ilgis 12 valandų;

29/12,2o C, kai dienos ilgis 14 valandų;

29/17o C, kai dienos ilgis 10 valandų.

Svarbu, ar nakties temperatūra yra pastovi, ar ne. Esant pastoviai temperatūrai naktį, minimali temperatūra priklauso nuo augalo rūšies: 12o C – pomidorams ir paprikoms, 14o C – baklažanams ir melionams, 7–8o C – braškėms. Maksimali nakties temperatūra taip pat priklauso nuo augalo rūšies, tačiau pomidorai, melionai, baklažanai ir agurkai gali lengvai pakęsti maksimalią nakties temperatūrą 25–26o C. Optimali nakties temperatūra daugeliui rūšių yra tarp 15 ir 21o C. Skirtumas tarp minimalios ir maksimalios temperatūros naktį turi būti ne didesnis kaip 4–5o C, o absoliuti minimali temperatūra pomidorams turi būti aukštesnė negu 10o C.


Dėl šildymo tai galima būtu šildyti jei dar būtu žolės, šviežia šlapia žolė, šienas. JIs greitai gali krūvoje pakelti temperatūra iki 50C. Tik reikia sugalvot kaip ją paskleisti šiltnamyje. Puse šiltnamio reiktų prikrauti daug žolės, šieno. To turėtu pakakti apsaugoti nuo nedidelių šalnų.

Be to dienos ilgumas 10:21 val. Ridikėliams užtenka bet pomidorams tikrai ne smile.gif Pvz kovo mėnesį sodinant daigus dienos ilgumas 11.42val. (kovo 15)
Taip kad šiltas oras jau ne be gelbėja.
http://www.oruprogno...ules-tekejimas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 19 spalio 2014 - 21:36
QUOTE(saintlina @ 2014 10 19, 18:55)
kaip neturim?  blink.gif  Jei jau japonai pasakė, vadinas, turim.

Vėl jin savo varo doh.gif Ne geležo japonai pas jumis rado,o ledo.Ir labai giliai tongue.gif .
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 10 19, 20:34)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Pas mani irgi tokis vaizdas,tik be pomidorų.Visus išskyniau ogulniai.A vat daba reiks raut tokius šlykščiai apgliaumijusius.Galėjau anksčiau susitvarkyt...
Atsakyti