Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(adija5 @ 2014 10 19, 23:05)
Saintlina,ar petruškų prisišaldei  biggrin.gif ? Sakiau,kad šiemet tikrai aš jų nešaldysiu,bo vis tiek išmetu pavasarį,ale gi tokios gražios užaugo  biggrin.gif


nea, neašaldžiau smile.gif O džiovint nebandei? Gal džiovintas naudosi?
Atsakyti
o as prisisaldziau petrusku, man sueina per ziema smile.gif O dziovinti nieko nebedziovinu, zole ir tiek, krapai, petruskos, bazilikai,... na viskas man zole patampa, geriau jau smulkiai supjaustau, su druska sumaisau, i stiklainiuka ir i saldytuva, krapus ir petruskas sitaip pasidariau, krapu jau ir nebeturiu sudytu.
Atsakyti
Petražoles su česnaku sumalu mėsmale, druskos , alyvuogių aliejaus šaukštą. Laikau šaldytuve. Labai skanu marinuoti mėsą. Nemėgstu šašlyko, bet jei pamarinuotas su petražolėms net aš valgau ....

Šiemet pabandžiau džiovinti ir malt visas žoles. Krapus , petražoles , salierų lapus , morkas , česnakus , porus sudžiovinu , sumalu - "naminė vegeta" be druskos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 20 spalio 2014 - 09:52
QUOTE(saintlina @ 2014 10 20, 08:07)
nea, neašaldžiau  smile.gif  O džiovint nebandei? Gal džiovintas naudosi?

Bandžiau irnesakyk.gif Neina.Nu vieną induką vis tiek sušaldysiu,mažu pravers ax.gif
QUOTE(zikas1970 @ 2014 10 20, 10:29)
o as prisisaldziau petrusku, man sueina per ziema smile.gif O dziovinti nieko nebedziovinu, zole ir tiek, krapai, petruskos, bazilikai,... na viskas man zole patampa

Man džiovintos žolės irgi tik žolė drinks_cheers.gif Tik aš be druskos šaldau visas.Va krapai tai labai gerai eina.Dar šalavijai,gelsvė,špinatai,mėta.Bazilikas rečiau ax.gif .Bet džiovintas ,tai jis visai žolių žolė.
Atsakyti
As taip pat petrazoles su cesnaku sumalu blenderiu, tada druskos nemazai ir aliejaus uzpilu - laikau saldytuve, labai patogu ir ant salotu uzpilti ir ka nors pamarinuoti ir i troskinius, sriubas ideti... Bandziau be cesnalo sumalt, tai ne tas, neskanu... Lygiai taip pat galima ir krapus, gelsviu, salieru lapelius sumalt. Bazilikas tik nuo salycio su oru pajuoduoja, bet kvapas, tai kaip svieziu buna...
Kazkur perskaiciau, bet jau per velai, nes nuskynus buvau, kad tokiu budu galima cesnaku ziedynus sunaudot, o as vista, dazniausiai ismesdavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 10 21, 08:44)
As taip pat petrazoles su cesnaku sumalu blenderiu, tada druskos nemazai ir aliejaus uzpilu - laikau saldytuve, labai patogu ir ant salotu uzpilti ir ka nors pamarinuoti ir i troskinius, sriubas ideti... Bandziau be cesnalo sumalt, tai ne tas, neskanu... Lygiai taip pat galima ir krapus, gelsviu, salieru lapelius sumalt. Bazilikas tik nuo salycio su oru pajuoduoja, bet kvapas, tai kaip svieziu buna...
Kazkur perskaiciau, bet jau per velai, nes nuskynus buvau, kad tokiu budu galima cesnaku ziedynus sunaudot, o as vista, dazniausiai ismesdavau doh.gif

kadangi laaabai megstu salierus ,tai prie petrazoliu ir cesnaku dar ju pridedu wub.gif as aliejaus nededu-sakyk,kokia jo siame produkte paskirtis,gal tikrai jo reikia? g.gif unsure.gif
mano teta cesnaku ziedynus agurku rauginimui ir marinavimui naudoja,sublenderiavus su druska kepta duona apibarsto-irgi per velai pasake,kai ismetus jau buvau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 21 spalio 2014 - 10:02
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 10 21, 11:00)
kadangi laaabai megstu salierus ,tai prie petrazoliu ir cesnaku dar ju pridedu wub.gif as aliejaus nededu-sakyk,kokia jo siame produkte paskirtis,gal tikrai jo reikia? g.gif  unsure.gif
mano teta cesnaku ziedynus agurku rauginimui ir marinavimui naudoja,sublenderiavus su druska kepta duona apibarsto-irgi per velai pasake,kai ismetus jau buvau doh.gif


Mano supratimu aliejus ( pvz. alyvuogių ) veikia kaip koncervantas. Aš jo pilu labai nedaug . 1 šaukštą ant 0,5 litro prieskonių ( apie.... pagal naglazovą ir nuotaiką ) . Nereikia tiek druskos , prieskoniai neįgauna "senatvinio " kvapo , pelėsio . Kadangi maistą sūdau labai saikingai, man labai "druskiniai" prieskoniai nepatinka. Nors nebededu į patiekalus druskos naudodama tuos prieskonius , bet prieskonių druskos gali būt per daug...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 10 21, 11:18)
Mano supratimu aliejus ( pvz. alyvuogių ) veikia kaip koncervantas. Aš jo pilu labai nedaug .  1 šaukštą ant 0,5  litro prieskonių  ( apie.... pagal naglazovą ir nuotaiką  ) .  Nereikia tiek druskos , prieskoniai neįgauna "senatvinio " kvapo , pelėsio .  Kadangi maistą sūdau labai saikingai, man labai "druskiniai" prieskoniai nepatinka. Nors nebededu į patiekalus  druskos naudodama tuos prieskonius , bet prieskonių druskos gali būt per daug...

idomu ,ne velu butu jo tada ant virsaus uzpilt g.gif
Atsakyti
Net nuėjau padegustuoti savo žolių smile.gif . Nugi kvepia, ir skonis yra. Ir pernykštis bazilikas kvepia, ir salieras, ir gelsvė... Petražolės, sutinku - žolė. Teko džiovinti citrininį baziliką, tai irgi šienas, bet tas paprastas tai turi aromatą, gal ne tokį, kaip šaldyti, bet turi.
O šalavijo reikia džiovinti tik lapelius, be stiebo, tada nepatamsėja.

Aliejus tikrai nebus konservantu. Jis pats yra nestabilus, ore greitai oksiduojasi, ypač alyvuogių.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2014 10 21, 13:06)
Net nuėjau padegustuoti savo žolių smile.gif . Nugi kvepia, ir skonis yra. Ir pernykštis bazilikas kvepia, ir salieras, ir gelsvė... Petražolės, sutinku - žolė. Teko džiovinti citrininį baziliką, tai irgi šienas, bet tas paprastas tai turi aromatą, gal ne tokį, kaip šaldyti, bet turi.
O šalavijo reikia džiovinti tik lapelius, be stiebo, tada nepatamsėja.

Aliejus tikrai nebus konservantu. Jis pats yra nestabilus, ore greitai oksiduojasi, ypač alyvuogių.
4u.gif


Man taip žaliau ir kvapiau išsilaiko žalios maltos žolės - įpylus truputuką aliejaus ... Kur skaičiau jau nerasiu ir neieškosiu, pritaikiau, patiko, parašiau . Dar nuo žalios jaunystės pamenu - "naminius prieskonius " , labai sūru, kai pradarai stiklainį - pelyja , spalva murzina.... ir skonis - fe...
Mokslas neatsako į klausimą - KODĖL smile.gif Tik Kaip ....
Atsakyti
Na, Dusia37, jau kaip ir atsake i klausima smile.gif. Ir druskos maziau deti tada reikia, ir negenda, nepelyja, bet as alyvuogiu aliejaus tam reikalui nenaudoju - saldytuve jis tirsteja ir drumstas pasidaro, tai paprasta saulegrazu pilu... Galima ir dabar ant virsaus uzpilti, kazkam cia buvo aktualu ax.gif
Atsakyti
klausykit, o kam jus tas petrazoles saldot? Nugi jos ir taip lysvej sušąla, o dar kai orai atšyla kartais ir lapai atgyja. Tai kai lauke minusas šaldytas galima valgyt iš lysvės, o kai ore pliusas tai dar yra šansas kad normalių gyvų lapų prisiskinsit.

As dar norėjau pasitikslint dėl dengimo. Ką dengti ir kuom?
Iš surinktos info, tai supratau, kad:

Rožes būtina dengti eglišakėm (taip ir padariau plius durpėm)
Vynuoges ketinu dengti 4 sluoksnių juoda agro, bet dar neapdengiau.
Antramečius medžius ketinu tik apjuosti balta agro. Šakas irgi reikia?
Hortenzijas nežinau kuo dengti????
Šilauogių nedengsiu, bet nežinau kodėl anos dar su gražiausiai žaliausiais lapais. Pas kaimynę lapai jau radoni.
Kas čia dar... Braškės??

Pas mus čia jokių kiškių ir jokių kitų padarų nėra. Nebent pelės ir katės.
Atsakyti