Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Little feet @ 2014 10 20, 10:30)

Turėtų tai turėtų, bet norisi greičiau namo smile.gif

Aga drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2014 10 20, 19:10)
kai vasara vel Pradejau varuot buvo patarimu deti zalia lapa, bet nesidejau, zinojau tuos dalykus, kad su zaliu lapu nieks nesiskaito.

Kad su zaliu lapu kaip tik paprasciau,aplinkiniai atsargesni buna nes is zalio visko dar gali tiketis smile.gif O lenkia visus kurie leciau vaziuoja,zalias cia visiskai ne prie ko.As vazineju ir su savo masina be lapo,ir su dukros kuri su lapu (stazo jau daugiau kaip 2m.,bet dejom lapa.nes tuos du metus ji nevazinejo),ir kai dukra uz vairo-absoliuciai jokio skirtumo nematau.Nes esme yra tame,kaip vaziuoji,o ne kas ant galinio lango uzklijuota ax.gif Mano kolegos,pavairuojantys savo vaiku "lapuotas" masinas,irgi skirtumo jokio nepastebejo ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 10 21, 00:31)
Nes esme yra tame,kaip vaziuoji,o ne kas ant galinio lango uzklijuota  ax.gif

Na aš įprastai to irgi nepajaučiu, bet va tą vakarą grynai lenkė visi, nors važiavau leistinu greičiu per gyvenvietę (jie realiai turėjo viršyti greitį plius minus 15-20 km/h mane lenkdami). Bet jau čia matyt toks savaitgalis "kaip tyčia" išpuolė, nes ir kitą dieną prisijuokiau: važiavau leistinu visiems mirtingiesiems 90 km/h (žinau, kad pažeidžiu taisykles, bet..), ir mane pasiuto lenkti senučiukas golfas, dūmais tik apsipylė, bet dėl jo gerovės sumažinau greitį ir leidau pabaigti lenkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2014 10 20, 20:10)
kai vasara vel Pradejau varuot buvo patarimu deti zalia lapa, bet nesidejau, zinojau tuos dalykus, kad su zaliu lapu nieks nesiskaito.
O siandien autostrada ryte 7 val  vaziavau, nieko gero. Lijo ir naktis. Vaziavau gal 70-80, kam nepatiko, pralenke smile.gif
Ir beveik aptaskiau moteriske sad.gif paskui diena...Kaip nemalonu... verysad.gif

Nesiskaito, bet ramiau. O ir aplinkiniams normaliems žmonėms turbūt aiškiau...

Aš tai vėl pasidariau stabdis kelyje - baisu važiuot kai lyja, tamsu ir nesimato nei juostų, nei kelio doh.gif tai važiuoju lėčiau negu leidžiama.
Dar labai nemalonu, kai prisiklijuoja kažkas prie pat užpakalio ir visą kelią žlibina per veidrodėlius. Pagalvojau, turbūt jam taip važiuot saugiau, bet man tai žiauriai sunku - turi žiūrėt už abu, kai plieskia į akis, ir dar galvot kaip švelniau stabdyt kai prireikia, kad neįsimontuotų į užpakalį unsure.gif

O kokios moteriškės autostradoj gali būt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 21 spalio 2014 - 09:18
QUOTE(susidomejus @ 2014 10 20, 19:10)
O siandien autostrada ryte 7 val  vaziavau, nieko gero. Lijo ir naktis. Vaziavau gal 70-80, kam nepatiko, pralenke smile.gif
Ir beveik aptaskiau moteriske sad.gif paskui diena...Kaip nemalonu... verysad.gif

Jei važiuoji normaliai, tai niekas net neatkreips dėmesio. Bet kita vertus žalias lapas tarsi įspėja, kad tu esi dar "žalias" vairuotojas, tad galu užgesti sankryžoje, gali lėčiau važiuot ir pan. Daug blogiau, kai nesideda to lapo, o važiuoja blogiau už pensininkus - velkasi antra juosta, gęsta sankryžoje antroje juostoje ir pan. Visus dar labiau nervina ir daugiau visi pypina tokiem.
O esant blogom eismo sąlygom aš irgi neskubu, sau šliaužiu pirma juosta (kaip vyras sako su pensininkais), bet kiek pastebėjau, tai ne visada ir lenkia, būna taip ir velkasi iš paskos visa kolona pirma eile hihihi.gif Tiesiog važiuoji tada pirma juosta ir kam reik tie aplenkia. Geriau 15 min vėliau, nei visą gyvenimą per anksti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 10 21, 08:11)
Na aš įprastai to irgi nepajaučiu, bet va tą vakarą grynai lenkė visi, nors važiavau leistinu greičiu per gyvenvietę (jie realiai turėjo viršyti greitį plius minus 15-20 km/h mane lenkdami). Bet jau čia matyt toks savaitgalis "kaip tyčia" išpuolė, nes ir kitą dieną prisijuokiau: važiavau leistinu visiems mirtingiesiems 90 km/h (žinau, kad pažeidžiu taisykles, bet..), ir mane pasiuto lenkti senučiukas golfas, dūmais tik apsipylė, bet dėl jo gerovės sumažinau greitį ir leidau pabaigti lenkti biggrin.gif
Aš paprastai važiuoju viršydama leistiną greitį kažkiek, bet ir taip esu dažnai aplenkiama, tad tai tikrai ne nuo žalio lapo priklauso smile.gif Yra buvę, kad rajoniniame kelyje skubėdama važiavau apie 110 km/h, bet buvau lenkta net ne vieną kartą.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 10 21, 12:11)
Jei važiuoji normaliai, tai niekas net neatkreips dėmesio. Bet kita vertus žalias lapas tarsi įspėja, kad tu esi dar "žalias" vairuotojas, tad galu užgesti sankryžoje, gali lėčiau važiuot ir pan. Daug blogiau, kai nesideda to lapo, o važiuoja blogiau už pensininkus - velkasi antra juosta, gęsta sankryžoje antroje juostoje ir pan. Visus dar labiau nervina ir daugiau visi pypina tokiem.
O esant blogom eismo sąlygom aš irgi neskubu, sau šliaužiu pirma juosta (kaip vyras sako su pensininkais), bet kiek pastebėjau, tai ne visada ir lenkia, būna taip ir velkasi iš paskos visa kolona pirma eile hihihi.gif Tiesiog važiuoji tada pirma juosta ir kam reik tie aplenkia. Geriau 15 min vėliau, nei visą gyvenimą per anksti mirksiukas.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif As tokius irgi uzpypinu-jei vaizduoji,kad jau ne zalias,tai ir buk malonus vaziuoti kaip ne zalias,arba dekis zalia lapa ir nieks jokiu pretenziju tau netures ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 10 21, 13:10)
Tikrai taip drinks_cheers.gif  As tokius irgi uzpypinu-jei vaizduoji,kad jau ne zalias,tai ir buk malonus vaziuoti kaip ne zalias,arba dekis zalia lapa ir nieks jokiu pretenziju tau netures  ax.gif

Zmogus uzgeso,o Tu jam pypini? biggrin.gif

As pypinu tik tokiais atvejais.. kai situacija visiskai nesamoninga padaro...
pvz man vakar papypino..ir zinau,kad nesamone padariau.. ir prisipazistu.. geda buvo.
na bet kai uzgesta zmones prie sankryzu..ir jiems pypint.. man tai cia durnynas.

Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 10 21, 09:18)
Nesiskaito, bet ramiau. O ir aplinkiniams normaliems žmonėms turbūt aiškiau...

Aš tai vėl pasidariau stabdis kelyje - baisu važiuot kai lyja, tamsu ir nesimato nei juostų, nei kelio  doh.gif tai važiuoju lėčiau negu leidžiama.
Dar labai nemalonu, kai prisiklijuoja kažkas prie pat užpakalio ir visą kelią žlibina per veidrodėlius. Pagalvojau, turbūt jam taip važiuot saugiau, bet man tai žiauriai sunku - turi žiūrėt už abu, kai plieskia į akis, ir dar galvot kaip švelniau stabdyt kai prireikia, kad neįsimontuotų į užpakalį  unsure.gif

Kai rytais buvo šviesu ir sausa aš stengiausi judėti su srautu. Dabar, kai tamsu ir dažniausiai lyja aš irgi lėčiau važiuoju. Dažniausiai tai gaunasi maksimalus leistinas greitis arba arti jo (t.y. 45-50), bet lenkia tai daugelis. Manau mes kiekviena turime pasirinkti sau saugų greitį. Na aplenks tas, kuri labai skuba. Tik juokingiausia, kad važiuojant mieste, kur pilna šviesoforų, perėjų, žiedų tuos skubančius vis pasiveji ramiai bevažiuodamas.

Vakar papuoliau į liūtį autostradoje, tai man jau ekstremalokas važiavimas buvo biggrin.gif Bet vis vien važiavau patenkinta, kad aš vairuoju. Kad prireikus kažkur nuvažiuoti, pvz. vakar pas veterinarą sy šuniu, man nebereikia nieko prašyti, su nieku nereikia derinti. Kaifas bigsmile.gif

QUOTE(pikkolo @ 2014 10 21, 11:11)

Mane gi vyras vis gąsdino dėl to lapo. Kad užkišinės, specialiai gąsdins ir pan. Nieko tokio nepastebėjau, nors važinėju Kaune (pagal atsiliepimus, tai nedraugiškų vairuotojų miestas). Ir užleidžia, ir įleidžia. Ir pati stengiuosi padėti kitiems, remontuojamose gatvėse (BAršasko gatvėje dabar būna susigrūdimas). Ir nors pradžioje ne kartą buvau užgesusi prie sankryžų ar kamštyje, niekas nepypsino. Porą perspėjimų gavau, kai neatsargiai manevravau, bet tai tikrai buvo mano klaidos ir būtų pypsinę net ir jei be lapo būčiau.
Atsakyti
Nors dabar paziurejau ...as buvau TEISI.. ot brudas... isgasdino subalamautino..o pypino kaip smarkiai.. visgi as teisi buvau...
user posted image
as pirmesne isvariau.. greitesne ..isbirbinau gana staigiai is vietos.. o jis lindo ten kur as..as ta raudona masina..
Atsakyti
QUOTE(Dark Elf @ 2014 10 21, 14:32)
Zmogus uzgeso,o Tu jam pypini? biggrin.gif

Jei nemoki važinėti su mechanine pavarų deže, tai važiuoji pirma juosta, o ne antra. Jei automobilis tvarkingas, tai tik žalias vairuotojas gali užgesti. O tokiem antroj juostoj ne vieta. Aš ir pati stengiuosi daugiausia važinėt pirma, ir netrukdyt kitiem.

QUOTE(Dark Elf @ 2014 10 21, 14:44)
as pirmesne isvariau.. greitesne ..isbirbinau gana staigiai is vietos.. o jis lindo ten kur as..as ta raudona masina..

Taip, tu teisi, iš pirmos juostos galima TIK Į PIRMĄ, o iš antros į antrą ir trečią. Bet tokia situacija ne naujiena kelyje, mane vienoje sankryžoje (pro ten namo važiuoju) visada nustumia į trečią, nors man reik antros.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 10 21, 13:10)
As tokius irgi uzpypinu-jei vaizduoji,kad jau ne zalias,tai ir buk malonus vaziuoti kaip ne zalias,arba dekis zalia lapa ir nieks jokiu pretenziju tau netures  ax.gif

tai po to nereikia stebėtis, kad gatvėse nedaug tolerancijos. koks skirtumas: žalias ar nežalias? tolerancija turi būti visų eismo dalyvių atžvilgiu.

QUOTE(Dark Elf @ 2014 10 21, 13:32)
As pypinu tik tokiais atvejais.. kai situacija visiskai nesamoninga padaro...
pvz man vakar papypino..ir zinau,kad nesamone padariau.. ir prisipazistu.. geda buvo.
na bet kai uzgesta zmones prie sankryzu..ir jiems pypint.. man tai cia durnynas.

drinks_cheers.gif man net gaila būna tų užpypsintų.

aš tik vienąkart esu pypinus, kad avarijos išvengt. MB užputojo, kad be reikalo, kad durnė, nes ne mano kaltė būtų buvus, o buferis tai naujas gerai būtų. bet man atrodo geriau čiut pastabdyt ar į šoną suktelt, ar papypsint, bet ramiai ir saugiai toliau nuvažiuot.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 10 21, 14:01)
Jei nemoki važinėti su mechanine pavarų deže, tai važiuoji pirma juosta, o ne antra. Jei automobilis tvarkingas, tai tik žalias vairuotojas gali užgesti. O tokiem antroj juostoj ne vieta. Aš ir pati stengiuosi daugiausia važinėt pirma, ir netrukdyt kitiem.
Taip, tu teisi, iš pirmos juostos galima TIK Į PIRMĄ, o iš antros į antrą ir trečią. Bet tokia situacija ne naujiena kelyje, mane vienoje sankryžoje (pro ten namo važiuoju) visada nustumia į trečią, nors man reik antros.

Uzgesti gali ir daug stazo turintys zmogus smile.gif
Juokesi draugelis is tu naujoku kelyje.. lygiai taip pat kalbejo apie juos.. na ir gavo masina nauja vairuot ir geso smile.gif mano praeita masina ne visi galejo vairuot.. nes kiek teke kitiems ja vairuot.. geso visi absoliuciai,o techniskai viskas idealiai buvo:) o as ne. smile.gif taigi.. vertetu pagalvot,pries kalbant. ar nebus veliau kada ir Jums tokia situacija smile.gif
Galu gale...siandien masina yra tvarkinga.. rytoj kelyje jai kazkas atsitinka.
Kaip man buvo atsitike.. vaziuoji viskas ciki..ir staigiai nepersijungt pavaros pradejo. taigi smile.gif
Papildyta:
Dra situacija buvo tokia.. pirma juosta vaziaves zmogus..letai vare... na ir persirikiavau i antra.. pradejau dydinti greiti..i ka zmogelis nepasidave..eme irgi greiti didint.. gavos taip,kad is galo vaziuojanti masina man mirksi ,kad praleisciau..o manes i pirma neileidzia tas senis biggrin.gif kelyje pilna nevisprociu.. ax.gif
Atsakyti