Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Tokiom sąlygom kaip šiandien net autostrada važiuoti nesmagu. Aš poroj atkarpų užtaikiau ant gana gilių provėžų su pelkėmis, tai pamėtė mašiną šiek tiek, o vienoj vietoj teko nešdintis į antrą juostą, nes baisu buvo.
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2014 10 19, 19:47)
Tokiom sąlygom kaip šiandien net autostrada važiuoti nesmagu. Aš poroj atkarpų užtaikiau ant gana gilių provėžų su pelkėmis, tai pamėtė mašiną šiek tiek, o vienoj vietoj teko nešdintis į antrą juostą, nes baisu buvo.

Ten,kur provezos,yra du vaziavimo variantai-arba istatai vienos puses ratus i proveza (kita puse tada buna ne provezoje) ir taip vaziuoji,arba paimi proveza tarp ratu-eismo juostos plocio tam pakanka(arba imi arciau kelkrascio).Tada niekas nieko nemeto ir masina eina stabiliai. Niekada nesu vaziavusi antra juosta del provezu,lendu ten tik tada kai reikia kazka aplenkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 10 19, 21:17)
Ten,kur provezos,yra du vaziavimo variantai-arba istatai vienos puses ratus i proveza (kita puse tada buna ne provezoje) ir taip vaziuoji,arba paimi proveza tarp ratu-eismo juostos plocio tam pakanka(arba imi arciau kelkrascio).Tada niekas nieko nemeto ir masina eina stabiliai. Niekada nesu vaziavusi antra juosta del provezu,lendu ten tik tada kai reikia kazka aplenkti  ax.gif
Kartoju - provėžose gilios balos, prasideda akvaplaningas ir tada tik laikykis smile.gif Sausu oru nelabai jos trukdo.
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2014 10 19, 23:25)
Kartoju - provėžose gilios balos, prasideda akvaplaningas ir tada tik laikykis smile.gif Sausu oru nelabai jos trukdo.

Akvaplaningas buna tada,kai greitis per didelis,reikia pasirinkti tinkama greiti,kad neprarasti sukibimo su keliu. Zinau kas tai yra,kazkada teko ekstremaliai mazinti greiti kai ikliuvau i baluotas provezas,buvo labai baisu,tiesiog trauke nuo kelio ax.gif tai buvo dar vairavimo pradzioje,pirmais metais,pamoka,taip sakant,ismokau,ir daugiau tokiu problemu nebebuvo smile.gif
Atsakyti
Važiavau sau ramiai visą kelią 115 km/h, vakare, jau tamsu, nesimato nieko aiškiai ir tik paukšt - pakliūnu į provėžotą kelią su pelkėmis, net antipraslydimas nebesuveikė, metu greitį iki 100-90-80, vis tiek mėto. Bėgu į antrą juostą ir viskas.
Atsakyti
Little feet, manau, bėda dar padangose, kaip kažkada jau ir buvo šnekėta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2014 10 19, 18:47)
Aš tai daug negalvoju tokiu atveju - rikiuojuosi į antra juostą ir važiuoju. Per lietų pirma juosta lai sunkvežimiai važiuoja.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2014 10 18, 07:53)
cia naujose masinose? Mano 2002

Mašinose su papildoma komplektacija, nebent visai naujose limuzino klasės automobiliuose gali įeiti į bazinę komplektaciją. Bet senesnėse bus kitokio tipo webasto sistema, ji energiją ima iš akumuliatoriaus, tad tai labai sodina akumą. Bet kita vertus naujose mašinose nėra taip svarbu ta webasto sistema, nes pirmiausia sušyla vidus, o tik paskui šildomas variklis (bent jau pas mano 2008 metų audi dyzelį taip).
Apie šią sistemą taip pat sužinojau tik atsitiktinai, niekas nepasakojo, tiesiog sename (1998 m) BMW kurį pirkom buvo tokia sistema, tik ten kartu su laikmačiu buvo ir nuo akumo. Nenaudojau, ir taip greit sušildavo.
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2014 10 20, 07:42)
Važiavau sau ramiai visą kelią 115 km/h, vakare, jau tamsu, nesimato nieko aiškiai ir tik paukšt - pakliūnu į provėžotą kelią su pelkėmis, net antipraslydimas nebesuveikė, metu greitį iki 100-90-80, vis tiek mėto. Bėgu į antrą juostą ir viskas.

Tai va man tas pats tada buvo ax.gif Greitis tokiu atveju turetu buti 70-60,vnz.,toks,prie kurio jau ner akvaplaningo.Labai nuo padangu priklauso,kiek ten protektoriaus yra ir kiek jis sugeba vandeni isstumti. Mane dar labai mete provezose kai vaziavau is Narvydiskiu su nudroztomis iki kordo priekinemis padangomis (viena buvo pakeista,nes jau butu nedatraukusi iki Vilniaus),tai mete dar baisiau nei pelketose provezose,maniau isvis nuo kelio nuslysiu,vaziavau apie 90,greiciau jau buvo nesaugu.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 10 20, 09:29)
Little feet, manau, bėda dar  padangose, kaip kažkada jau ir buvo šnekėta smile.gif
Tai taip taip smile.gif Aš tik šiaip norėjau pakomentuoti, kad tokiomis oro sąlygomis bemaž visur yra rizika jau vien dėl prasto matomumo ir šlapios dangos.
Pvz, norėjau lenkti fūrą kelyje, kur tik po vieną juostą yra, tai be šansų - vanduo nuo jos į visas puses purslais varosi, nesimato, kas ten dedasi priekyje. O kai kurie sugeba ir tokiu oru važiuoti be šviesų ar tik su dienos šviesomis
QUOTE(valkata @ 2014 10 20, 09:42)
Aš tai daug negalvoju tokiu atveju - rikiuojuosi į antra juostą ir važiuoju. Per lietų pirma juosta lai sunkvežimiai važiuoja.
Taip ir dariau, tik jau priartėjusi prie namų, kur kelias buvo apšviestas, persirikiavau atgal į pirmą juostą.
QUOTE(denaxa @ 2014 10 20, 10:22)
Greitis tokiu atveju turetu buti 70-60,vnz.,toks,prie kurio jau ner akvaplaningo.
Turėtų tai turėtų, bet norisi greičiau namo smile.gif
Atsakyti
nekenčiu ir aš lenkti fūrų per stiprų lietų, pamenu, kai tik pradėjau vairuot, išgąsdino, pravažinėjau tokią balą, dėl kurios iš po ratų ant manęs pylė kaip kibiru per stiklą, nieko nesimatė, o kaip tik posūkis šioks toks. Dabar tai kažkaip jau prisitaikiau, bet jeigu jų daug, irgi vargina.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 10 19, 16:54)
Šį savaitgalį važiavau netrumpus atstumus dviem nemėgstamiausiom sąlygom: naktį ir per liūtį, kaip zuikis akim plačiom, ausim stačiom biggrin.gif Kažkaip labai nesmagu man buvo, bet manau, kad puikiai susitvarkiau, tik tas įsitempimas labai nuvargino.. Bet jau iš blogosios pusės pajutau "žalio lapo" situaciją: lenkė visi kaip išprotėję, bet tokiose vietose, kur nei vienas sveiko proto žmogus nelenktų.. "Geriausia" vieta buvo, kai vienas išpuolė jau mane lenkdamas į priešpriešinę juostą, net nežiūrėdamas, kad mašina už kelių metrų atlekia, staigiai akseleratorių paspaudžiau, kad į priekį greičiau pavažiuočiau, nes vos į užpakalį man neįkalė, kai jau pamatė tą mašiną priešpriešinėje juostoje ir staigiai atgal į savo bandė grįžti.. Be visa ko, jis ir be šviesų važiavo, nors jau prietema kaip reikalas buvo doh.gif

kai vasara vel Pradejau varuot buvo patarimu deti zalia lapa, bet nesidejau, zinojau tuos dalykus, kad su zaliu lapu nieks nesiskaito.
O siandien autostrada ryte 7 val vaziavau, nieko gero. Lijo ir naktis. Vaziavau gal 70-80, kam nepatiko, pralenke smile.gif
Ir beveik aptaskiau moteriske sad.gif paskui diena...Kaip nemalonu... verysad.gif
Atsakyti