Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 12, 11:06)
viskas nusprendziau - keliaus akvariumas i kita vieta, ant palanges smile.gif auginsiu augalus kartu...
Papildyta:

o del tu pasiskaitymu, tai zinokit jau tiek prisiskaiciau, kad niekas nebeaisku... kokius 4 forumus nagrinejau... bet visi tik sako pasiskaitytkit, pasiskaitykit, o kai kokias 4 valandas skaitai visa foruma ir gale paraso, parduodu akvariuma, nes ismire mano ciklidai - nebenoriu nieko skaityti, norisi tiesiog paimt ir pasiklaust pas ka jie dar gyvi smile.gif))) doh.gif
issiaiskinau kas pas mane per zuvys - bet niekur nerandu kur pasiskaityt kas ka deda- ikrus, kiausinius ar dar ka nors ir kaip berniukus nuo mergyciu atpazinti??? gal kas pades?
1. pseudotropeus demasoni
2. labridochromis caeruleus (kolibris)
3. metraclima estarae (pseudotropheus red zebra)
4. pseudotropeus acei
5. labeotroheus fuelleborni

Beveik visi ciklidai (mano žiniomis) ikrų pagalba neršia. Vieni nuo ikrų iki išsivysčiusių žuvyčių nešioja burnoje, kiti ikrus deda ant plokščių paviršių ir iš jų išsirita tokie buožgalviai. Na pasigooglinkit kiekvieną rūšį ir net lietuvių kalba tikrai daug info
Vienų ciklidų patinai būna daug spalvingesni, ryškesni, patelės ne tokių gražių spalvų; kitų skiriasi tik dydžiu; treti atskiriami pagal pelekų formas
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 10 12, 12:11)
Beveik visi ciklidai (mano žiniomis) ikrų pagalba neršia. Vieni nuo ikrų iki išsivysčiusių žuvyčių nešioja burnoje, kiti ikrus deda ant plokščių paviršių ir iš jų išsirita tokie buožgalviai. Na pasigooglinkit kiekvieną rūšį ir net lietuvių kalba tikrai daug info
Vienų ciklidų patinai būna daug spalvingesni, ryškesni, patelės ne tokių gražių spalvų; kitų skiriasi tik dydžiu; treti atskiriami pagal pelekų formas

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sakykim Labicochromis caeruleus vaikus nešioja burnoje, o patinų pelekai yra juodesni, kartais visai juodi. Patelės beveik visiškai geltonos
Demasoniai jei gerai pamenu irgi nešioja burnoje, patelės nėra tokios spalvotos ir neturi dėmių ant pelekų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 12 spalio 2014 - 11:17
feisbuke kazkas parase, kad tie balti gali buti kiausineliai, nes ju papugos panasiai dauginasi - idomumo delei paskaiciau apie ju dauginimas ir galutinai susinervinau
http://www.akvariuma...rot_cichlid.htm
nu ner zemej teisybes ir normaliu atsakymu smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 12, 11:55)
feisbuke kazkas parase, kad tie balti gali buti kiausineliai, nes ju papugos panasiai dauginasi - idomumo delei paskaiciau apie ju dauginimas ir galutinai susinervinau
http://www.akvariuma...rot_cichlid.htm
nu ner zemej teisybes ir normaliu atsakymu smile.gif)

O tai ką aš sakiau? Nesuprantu. Surašiau visas išskyrus vieną jūsų laikomų žuvų pavadinimus, tai jūs išsiaiškinot žuvų pavadinimus. Parašiau, kad ikrai, tai jūs paskaitėt facebooke. Tebūnie biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 12 spalio 2014 - 12:03
Vilkosniuks, bet gi Tu klausi, o paskui vis tiek savaip padarai. Kazka isradineji.
Net sunku sugalvot blogesni atveji negu augalini akva ant palanges statyt. Ir dar su ciklais doh.gif
Tai is kiek pusiu gaudys sviesa ir kaip Tu ja paskui apskaiciuosi? Is 5-iu? Tai dar grunte reikia "liustra" istatyt ir jau bus pilnas komplektas. biggrin.gif
Be to su siluma bus problemu: langas labai greit atsala, o po palange dar tikriausiai ir radiatorius veiks... Termoriaguliatoriui bus sunku viska sulygint.
Jei kitaip neiseina, tada bent nugarine akvo siena kuo storesniu kartonu uzdenkit. Ir sonus turbut neprosal butu kazkiek uztamsint. cool.gif
P.S. O geriausiai tai kol kas is viso nekiskit naguciu prie akvo! Dab degat entuziazmu ir po 2 kartus kasdien vandeni perpilat. Ania? Taip niekas neisgyvens schmoll.gif O jau apie uzsitartinima tai... reikia pamirst tokius zodzius
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 10 12, 13:03)
O tai ką aš sakiau? Nesuprantu. Surašiau visas išskyrus vieną jūsų laikomų žuvų pavadinimus, tai jūs išsiaiškinot žuvų pavadinimus. Parašiau, kad ikrai, tai jūs paskaitėt facebooke. Tebūnie  biggrin.gif

visi jusu atsakymai thumbup.gif juos tikrinau ir pertikrinau ir net savo vandens temperaturos ir kietumo ir panasiai suvestine pagal juos pasidariau, tik del tu kiausiniu man kazkaip doh.gif nu matyt blondine nedaeina, kad zuvis kiausinius deda - priprast reikia prie to... ir to garantuoto atsakymo ner, nes variantu daug - zuvu kiausiniai, sraiges (neritine), pelesis, ir dar kruva neaiskiu paspeliojiu... tai as tuos visus atsakymus ir googlinu, ir nervina, kai atsimusi i atsakyma, veisimasis neaiskus ir panasiai...
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 12, 13:05)
Vilkosniuks, bet gi Tu klausi, o paskui vis tiek savaip padarai. Kazka isradineji.
Net sunku sugalvot blogesni atveji negu augalini akva ant palanges statyt. Ir dar su ciklais  doh.gif
Tai is kiek pusiu gaudys sviesa ir kaip Tu ja paskui apskaiciuosi? Is 5-iu? Tai dar grunte reikia "liustra" istatyt ir jau bus pilnas komplektas.  biggrin.gif
Be to su siluma bus problemu: langas labai greit atsala, o po palange dar tikriausiai ir radiatorius veiks... Termoriaguliatoriui bus sunku viska sulygint.
Jei kitaip neiseina, tada bent nugarine akvo siena kuo storesniu kartonu uzdenkit. Ir sonus turbut neprosal butu kazkiek uztamsint.  cool.gif
P.S. O geriausiai tai kol kas is viso nekiskit naguciu prie akvo! Dab degat entuziazmu ir po 2 kartus kasdien vandeni perpilat. Ania? Taip niekas neisgyvens  schmoll.gif  O jau apie uzsitartinima tai... reikia pamirst tokius zodzius

akvariumo galine sienele dengta akmens imitacija, akvariume vandens dar ne kart nekeiciau, laukiu kol praeis lygiai savaite ir galvoju, jo nenupilinet, o grunta valant pats nusipils smile.gif o salia palanges tikrai stovi radiatorius...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 12, 13:12)

Papildyta:

akvariumo galine sienele dengta akmens imitacija, akvariume vandens dar ne kart nekeiciau, laukiu kol praeis lygiai savaite ir galvoju, jo nenupilinet, o grunta valant pats nusipils smile.gif o salia palanges tikrai stovi radiatorius...

Jei ta imitacija visiskai nepersvieciama, tada dar puse bieso. Tik su sonais dar ka nors sugalvokit.
Vandeni teisingai mastot keist thumbup.gif Kazkur po tiek ir nusisiurbia, kiek reikia naujo dapilt. Siuom klausimu mes supermamkese nesutariam: vieni siulo naujam akve keist kuo dazniau ir kuo daugiau, o as propaguoju atvirkstini varianta: kuo reciau ir tik iki 20 proc. Mano manymu akvas pats zino ka daro. Jau kai matosi, kad pats nebesusidoroja,- tada pridedu ranka. Bet stengiuos kuo reciau! Dab karta i 2-3 savaites gaunasis smile.gif
Atsakyti
Arvydai, o galvojat, kad žmogus pirmą kartą susidūręs su akvariumu tikrai supras kada jau akva pats nebepakelia savo procesų? Abejoju, tikrai abejoju
Atsakyti
Dar yra toks YOUTUBE, ten labai daug vaizdinės informacijos, kaip ką daryti. Kaip dugną nusiurbineti, kaip augalus sodinti... kaip žuvys plaukioja, mailiukus veda, ikrus deda......

Aš prieš įsigydama akvariumą skaičiau informaciją ne mažiau nei mėnesį. Domejausi ne tik gražiąja puse, bet ir kas gali nutikti negero - ligos, dumbliai.... Dabar toks parašymas - paskaiciau 4 valandas ir galva susisuko tiesiog juokingas, taip ir turi būti.
Yra toks pasakymas - akvariumo įrengimas reikalauja iš jo šeimininko labai daug kantrybės, pastabumo, reikia sugebėti išlaukti. Čia ne blynus keptuvėje kepti, kai tik spėji imti iskepusius ir pili naujus..

Kantrybės ir dar kartą kantrybės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 10 12, 13:37)
Arvydai, o galvojat, kad žmogus pirmą kartą susidūręs su akvariumu tikrai supras kada jau akva pats nebepakelia savo procesų? Abejoju, tikrai abejoju

Nu jo g.gif Jau pas mane kone puses amziaus patirtis ir tai toli grazu ne visuomet i desimtuka pataikau. Gal todel ir stengiuos "KUO RECIAU"...
Bet (be abejo pastebejot) butent pradinukai negali trivot ir kystelna nagus. Ir momentaliai ko nors prisidirba unsure.gif Paskui ilgai ir nuobodziai srebia. Uz tai, kad savo norais ir nuojauta labai pasitiki. O tai, kas rasoma forumuose ir "talmuduose"... idomu, bet nesvarbu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 12, 11:50)
zinau, kad vargses jos pas mane, bet nieko nepadarysi, gaus priprasti, o ir as is klaidu mokysiuos...

Čia apie temp kalba buvo.
Kas turės priprasti - žuvys prie temp šokinėjimo, ar jūs prie akvariumo priežiūros, nesukeliant šoko ten gyvenantiems.
Kam tada tas sildytuvas , tegu šokinėja temp. tegu pratinasi.. doh.gif blush2.gif

Nepykit, bet man kartais susidaro toks vaizdas, kad jūs čia ne kažko paklausti ir SUŽINOTI norit, o pasipuikuoti - va kaip aš galiu!
Ir žinoma galit daryti ką tik sumąstot, tik kažin ar paskui akvariumas teiks džiaugsmą ar taps nemalonia patirtimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 12 spalio 2014 - 13:15