QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 12, 11:06)
viskas nusprendziau - keliaus akvariumas i kita vieta, ant palanges
auginsiu augalus kartu...
Papildyta:
o del tu pasiskaitymu, tai zinokit jau tiek prisiskaiciau, kad niekas nebeaisku... kokius 4 forumus nagrinejau... bet visi tik sako pasiskaitytkit, pasiskaitykit, o kai kokias 4 valandas skaitai visa foruma ir gale paraso, parduodu akvariuma, nes ismire mano ciklidai - nebenoriu nieko skaityti, norisi tiesiog paimt ir pasiklaust pas ka jie dar gyvi
)))
issiaiskinau kas pas mane per zuvys - bet niekur nerandu kur pasiskaityt kas ka deda- ikrus, kiausinius ar dar ka nors ir kaip berniukus nuo mergyciu atpazinti??? gal kas pades?
1. pseudotropeus demasoni
2. labridochromis caeruleus (kolibris)
3. metraclima estarae (pseudotropheus red zebra)
4. pseudotropeus acei
5. labeotroheus fuelleborni

Papildyta:
o del tu pasiskaitymu, tai zinokit jau tiek prisiskaiciau, kad niekas nebeaisku... kokius 4 forumus nagrinejau... bet visi tik sako pasiskaitytkit, pasiskaitykit, o kai kokias 4 valandas skaitai visa foruma ir gale paraso, parduodu akvariuma, nes ismire mano ciklidai - nebenoriu nieko skaityti, norisi tiesiog paimt ir pasiklaust pas ka jie dar gyvi

issiaiskinau kas pas mane per zuvys - bet niekur nerandu kur pasiskaityt kas ka deda- ikrus, kiausinius ar dar ka nors ir kaip berniukus nuo mergyciu atpazinti??? gal kas pades?
1. pseudotropeus demasoni
2. labridochromis caeruleus (kolibris)
3. metraclima estarae (pseudotropheus red zebra)
4. pseudotropeus acei
5. labeotroheus fuelleborni
Beveik visi ciklidai (mano žiniomis) ikrų pagalba neršia. Vieni nuo ikrų iki išsivysčiusių žuvyčių nešioja burnoje, kiti ikrus deda ant plokščių paviršių ir iš jų išsirita tokie buožgalviai. Na pasigooglinkit kiekvieną rūšį ir net lietuvių kalba tikrai daug info
Vienų ciklidų patinai būna daug spalvingesni, ryškesni, patelės ne tokių gražių spalvų; kitų skiriasi tik dydžiu; treti atskiriami pagal pelekų formas