Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkite nugalėti neapykantą

QUOTE(Mariposa @ 2007 12 27, 02:26)

Sunku kažką tau parašyti, kai yra tik užuominos. Aš tikrai nenorėjau tavęs niekuo apkaltinti 4u.gif Tokios minties tikrai neturėjau. O kad yra tokių žmonių, kurie skaudina savo artimuosius, tai nepaneigsiu. Tačiau rašyti abstrakčiai, nežinant situacijos, būtų "grybavimas". Manau, supranti, ką turiu mintyje.
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2007 12 27, 01:03)
As taip pat labai nuosirdziai noriu paklausti, kokiu jausmu reikia pakeisti neapykanta? Meile prasau nesiulykit.... Neiseis, na nebent jau tikrai parklupsiu viena dien ant keliu  lotuliukas.gif

Pradžioj tiesiog atleisti ir paleisti. Paleisti -tai nutraukti emocinį ryšį su juo. Ir Princi rekomenduotą knygelę pastudijuoti. Koks bebūtų, bet jo neigiamos savybės tau padeda savo skaudulius aptikti, kiek kabins, tiek kentėsi. Kai atleisi ir paleisi, pradėsi kitaip reaguoti į šį žmogų.
Labai geras Vaižgantės pasiūlymas-pažiūrėk lyg į Kristų. Aišku sunku, tai bent pagalvok kad ir tai Dievo vaikas.
Nereikia niekuo keisti tos neapykantos, tai prievarta sau, meilė pati užpildys atlaisvintą vietą.
Atsakyti
QUOTE(Staiga @ 2007 12 27, 21:15)
<...>
Nereikia niekuo keisti tos neapykantos, tai prievarta sau, meilė pati užpildys atlaisvintą vietą.

thumbup.gif labai patiko ši mintis. Būtinai pasinaudosiu. Reikia tik atlaisvinti vietą širdyje nuo nereikalingos neapykantos, o meilė pati potruputį užpildys... thumbup.gif
Atsakyti
Kartais stebiuosi kiek daug telpa toj mūsų širdelėj, ir meilė ir neapykanta kartu tūno draugiškai, tai viena pasireiškia, tai kita dominuoja. Pastebiu, kad prisipildžius šiam indui tikros dieviškos meilės, tos, kurią vadinu besalygiška, lyg praturtėji, galėtum sau gyvent harmonijoje. Tik vis kažkam ta harmonija užkliūna, atsiranda tokių, kuriuos ta meilė veda iš pusiasviros. Pagal toltekų raštus, žmogus kitame žmoguje uždega meilę jam pačiam. O kas sukelia neapykantą? Nes kartais ji kyla žiūrint į mylintį žmogų? tas kažkodėl pradeda erzinti.
Atsakyti
QUOTE(Staiga @ 2007 12 28, 12:41)
<...> O kas sukelia neapykantą? Nes kartais ji kyla žiūrint į mylintį žmogų? tas kažkodėl pradeda erzinti.

Neapykantą manau sukelia nepatenkinti lūkesčiai. Jei nesitiki kažkokio dalyko tai ir jo negavęs nesijauti blogai ir neapykanta nekyla, bet, jei sudedi visas viltis, daug tikiesi,o esi apviliamas tada nori nenori jauti neigiamus jausmus žmogui, dėl kurio pasijutai blogai. Geriausias būdas nesupykti - nieko nesitikėti. Tada sulaukęs net menko gerumo turėsi malonią staigmeną, o nesulaukus viskas bus taip kaip tikėjaisi, taigi nebus priežasties pykti biggrin.gif (Visa bėda, kad nesitikėti gerumo sunku unsure.gif )
Atsakyti
Oi noreciau ir as issilieti ir pasipasakoti,,,,viskas prasidejo kai susipazinau su savo vyro tevais ir gimine,neitikau nes nesokau pagal ju dudeles ir atresdavau atgal tai ka galvoju,nepagalvokite kad as esu tokia slyksti-tiesiog vyro tevai labai geria ir girti labai megsta iskaudinti ar pazeminti mane,tad neiskentus isrekiau kad nebenoriu ju matyti tad kiek istengdama vis kartino gyvenima ir manyje gime neapykanta-as jos nekenciu,,,,Vyro teta is ubago iskilo i turtuolius tai pasadare taip pat slyksti ir garbetroska ji norejo kad mes jai paklustume ir darytume taip kaip ji nori,bet as ne is tu zmoniu kuriemoka lysti kitiems i uzpakali tad ji mane iskoliojo,mano vyruirasydavo zinutes -oi jus paskaitytumete tas zinutes---kraupu,parasysiu tik viena fraze-------del eilines ***** palikai mane ir mociute------as jau buvau 7menesius kai laukiausi,tad jos tokios zinutes mane siutino-prisikankinau--------ir galiu pasakyti niekada niekada niekam nesu jautusi neapykantos,o dabar as ju -NEKENCIU,,,
Jus turbut zinote kaip yra sunku gyventi su neapykanta sirdyje bet negaliu as jom atleisi to ka teko man patirti,,,,
Ka man daryti?Kad palengvetu sirdele?
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 12 28, 16:21)
Oi noreciau ir as issilieti ir pasipasakoti,,,,viskas prasidejo kai susipazinau su savo vyro tevais ir gimine,neitikau nes nesokau pagal ju dudeles ir atresdavau atgal tai ka galvoju,nepagalvokite kad as esu tokia slyksti-tiesiog vyro tevai labai geria ir girti labai megsta iskaudinti ar pazeminti mane,tad neiskentus isrekiau kad nebenoriu ju matyti tad kiek istengdama vis kartino gyvenima ir manyje gime neapykanta-as jos nekenciu,,,,Vyro teta is ubago iskilo i turtuolius tai pasadare taip pat slyksti ir garbetroska ji norejo kad mes jai paklustume ir darytume taip kaip ji nori,bet as ne is tu zmoniu kuriemoka lysti kitiems i uzpakali tad ji mane iskoliojo,mano vyruirasydavo zinutes -oi jus paskaitytumete tas zinutes---kraupu,parasysiu tik viena fraze-------del eilines ***** palikai mane ir mociute------as jau buvau 7menesius kai laukiausi,tad jos tokios zinutes mane siutino-prisikankinau--------ir galiu pasakyti niekada niekada niekam nesu jautusi neapykantos,o dabar as ju -NEKENCIU,,,
Jus turbut zinote kaip yra sunku gyventi su neapykanta sirdyje bet negaliu as jom atleisi to ka teko man patirti,,,,

ziurek i kita zmogu kaip i save pati, nes mes visi energetiskai susije.
maziau bendrauk, bet nelaikyk sirdyje nuoskaudos ar pykcio.
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 12 28, 16:21)

Man labai patiko Staigos mintis: "Pradžioj tiesiog atleisti ir paleisti. Paleisti -tai nutraukti emocinį ryšį su juo. Ir Princi rekomenduotą knygelę pastudijuoti (Ačiū, Staiga 4u.gif. ) Koks bebūtų, bet jo neigiamos savybės tau padeda savo skaudulius aptikti, kiek kabins, tiek kentėsi. Kai atleisi ir paleisi, pradėsi kitaip reaguoti į šį žmogų.
Labai geras Vaižgantės pasiūlymas-pažiūrėk lyg į Kristų. Aišku sunku, tai bent pagalvok kad ir tai Dievo vaikas.
Nereikia niekuo keisti tos neapykantos, tai prievarta sau, meilė pati užpildys atlaisvintą vietą..

Minėtos knygos autorius Claudio Mina ir vadinasi ji: "Menas būti. Asmens raida ir laimė"
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 12 28, 14:42)
Neapykantą manau sukelia nepatenkinti lūkesčiai. Jei nesitiki kažkokio dalyko tai ir jo negavęs nesijauti blogai ir neapykanta nekyla, bet, jei sudedi visas viltis, daug tikiesi,o esi apviliamas tada nori nenori jauti neigiamus jausmus žmogui, dėl kurio pasijutai blogai. Geriausias būdas nesupykti - nieko nesitikėti. Tada sulaukęs net menko gerumo turėsi malonią staigmeną, o nesulaukus viskas bus taip kaip tikėjaisi, taigi nebus priežasties pykti biggrin.gif  (Visa bėda, kad nesitikėti gerumo sunku unsure.gif )

Tobulas kelias. Ale kokis akmenuotas... verysad.gif Šiuos žodžius reik kaip mantrą kartoti, gal įsikals kaip nors į galvą rolleyes.gif
Atsakyti
Geriausias būdas nesupykti - nieko nesitikėti.

Tai turbūt vienintelis būdas. Tik tada pradeda išnykti norai, emocijos, sėdi kaip šiltoj baloj, nelabai kas domina, niekas neužkabina, pasidarai kaip sraigė kriauklėj. Sako, kad tai pažanga didelė, tik kad kartais nuobodu pasidaro, nėr su kuo ir apie ką šnekėtis, nes neįdomu kitų pletkai, lieka pareigos, net garo neprisikaupia, tada nereikia nuleisti... Kažkas per daug ramu. Bet kai žaibai laksto irgi negerai g.gif schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2007 12 29, 00:37)
Tai turbūt vienintelis būdas. Tik tada pradeda išnykti norai, emocijos, sėdi kaip šiltoj baloj, nelabai kas domina, niekas neužkabina, pasidarai kaip sraigė kriauklėj. Sako, kad tai pažanga didelė, tik kad kartais nuobodu pasidaro, nėr su kuo ir apie ką šnekėtis, nes neįdomu kitų pletkai, lieka pareigos, net garo neprisikaupia, tada nereikia nuleisti... Kažkas per daug ramu. Bet kai žaibai laksto irgi negerai g.gif  schmoll.gif  smile.gif

Nesitikėti, nereiškia nepastebėti gerumo. Kaipgi įlysi į kiautą, ar tau nepasitaiko, kad kažkas ką nors malonaus padarytų? Tą reikia pastebėti, ir džiaugtis. Nėra žaibų, širdyje ramu, o kiekviena gera smulkmena - džiugesys. Apie tai ir pasišnekėti galima. Ir daryti, planuoti darbus, tik nesitikėti už juos kažkokių kalnų turtų ar šlovės, darbą daryti dėl to kad tas darbas geras, o ne tam, kad padėkos...
Bet sutinku, kad tai labai sunku ir link to tik eiti reikia, nereikia nusivilti, kad tai nesiseka, o ir neaišku, kada pasiseks rolleyes.gif Kiekvienas žingsnis link to turi džiuginti.
Atsakyti
Lengva pasakyti-labai sunku padaryti-ATLEISTI!!!
As turbut per daug savyje visko sukaupiau lad taip lengvai galeciau viska pamirsti,,,nebendrauju as su tais zmonemis ir lyg atrodo uzsimirstu viska bet kazkas tik man juos primena ir viskas sukyla(visos pridarytos sunybes)na as tikiuosi kad mano sirdele po truputi po truputi atsileis verysad.gif
Nuo kitu metu daug kas keisis pas mane gyvenime:tikriausiai gyvenama vieta,darbas,ir pati viduje stengsiuos surasti ramybe ir pasistengti ta neapykata jei nepamirst tai nustumti i sona ir bandyti jos nejudinti mirksiukas.gif
Atsakyti