Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(giedre_giee @ 2015 01 15, 20:13)
Sveikos. Jeigu dirbi ir studijuoji doktorantūroje,  ar galima išėjus motinystės atostogų gauti pašalpa, bet neimti akademinių ir gauti dar doktorantūros stipendiją?

Viskas priklauso nuo universiteto. Žūrint kaip glaudžiai jūsų darbas susijęs su doktorantūra. Aš manau, kad galima ir tikrai įmanoma (iš draugų aplinkos), tačiau į universitetą vis tiek reikės nueiti, nebus taip, kad tik būnat namie ir stipendiją gaunat. Aišku ir nuo darbo vadovo laabai daug priklauso. Įstatymiškai gi gali studentauti, turėdamas vaiką.
Atsakyti
Sveikos. Dar toks klausimelis. Jei as grizusi i darba is karto po VPA pasiemu atostogas. MAn atostoginiai skaiciuosis is paskutiniu menesiu, kiek gaudavau budama VPA ar skaiciuosis is tu menesiu, kai dar dirbdavau, pries VPA?
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2015 01 15, 20:40)
Sveikos. Dar toks klausimelis. Jei as grizusi i darba is karto po VPA pasiemu atostogas. MAn atostoginiai skaiciuosis is paskutiniu menesiu, kiek gaudavau budama VPA ar skaiciuosis is tu menesiu, kai dar dirbdavau, pries VPA?

Iš paskutinių mėn. prieš VPA, nes už atostogas moka darbdavys, o už VPA - sodra, darbdavys nežino, ką jum sodra mokėjo r kada.
Atsakyti
Sveiki,o darbe reikia pranest kad as antro laukiuosi?
Atsakyti
QUOTE(g.gum @ 2015 01 16, 09:10)
Sveiki,o darbe reikia pranest kad as antro laukiuosi?

Tai žinoma, iš žmogiškumo irgi, kad darbdavys galėtų darbus planuotis. Be to, vis tiek kažkada gi reiks eit pildyt prašymą į darbovietę dėl antrųjų VPA, nelabai čia ką paslėpsi smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, norėjau patikslinti, jei dekretas 2015-06-25 o planuojamas gimdimas 2015-09-05, tai dekretinės skaičiuojamos nuo 2013-05-30 iki 2014-05-30 o PVA 2014-08-30 iki 2015-08-30 ar taip?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Okei @ 2015 01 16, 09:56)
Sveikos mamos, norėjau patikslinti, jei dekretas 2015-06-25 o planuojamas gimdimas 2015-09-05, tai dekretinės skaičiuojamos nuo 2013-05-30 iki 2014-05-30 o PVA 2014-08-30 iki 2015-08-30 ar taip?

Ačiū

Dekretinės 2014 05 01 - 2015 04 30, VPA 2014 10 01 - 2015 09 30. Gimdymo data nesvarbi.
Atsakyti
Sveiki mano NGA baigias 2015 01 18, tai as jau 19d galiu pildyt sodroj prasyma del VPA? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaituke @ 2015 01 16, 17:51)
Sveiki mano NGA baigias 2015 01 18, tai as jau 19d galiu pildyt sodroj prasyma del VPA?  ax.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(zemaituke @ 2015 01 16, 16:51)
Sveiki mano NGA baigias 2015 01 18, tai as jau 19d galiu pildyt sodroj prasyma del VPA?  ax.gif

gali ir anksčiau užpildyt, tik data prašyme nurodyk nuo 19 d.
Atsakyti
1. MV finansiskai neapsimoka imti menesio atostogu gimus vaikui. Tai jis planuoja imti atostogas tik tam laikui, per kiek dienu jis uzdirba sodros tevystes lubas (gaunas vos daigiau nei savaite). Kaip jam darbovietej rasyt prasyma? Menesiui ir grizt i darba po savaites ar savaitei? Isvis galima taip - savaitei? Norimas rezultatas - namie buna su mumis tiek dienu, kiek moka sodra (~1000 euru), paskui grizta i darba ir ta menesi bendros pajamos is sodros ir darbovietes yra iprasta jo alga. Kaip cia padaryt?smile.gif ar gali sodra nesumoket pinigu jei jis per ta menesi gris i darba?

2. Kol laukiaus, istojau mokytis. Man priklauso padidinta stipendija. Ar man bus sumazinta vpa tokia pat dalim kokia gausiu stipendija? Nes cia gaunas kaip ir papildomos pajamos. Gal geriau isvis tos stipendijos atsisakyti?

Atsakyti
QUOTE(Avituke @ 2015 01 17, 17:33)
1. MV finansiskai neapsimoka imti menesio atostogu gimus vaikui. Tai jis planuoja imti atostogas tik tam laikui, per kiek dienu jis uzdirba sodros tevystes lubas (gaunas vos daigiau nei savaite). Kaip jam darbovietej rasyt prasyma? Menesiui ir grizt i darba po savaites ar savaitei? Isvis galima taip - savaitei? Norimas rezultatas - namie buna su mumis tiek dienu, kiek moka sodra (~1000 euru), paskui grizta i darba ir ta menesi bendros pajamos is sodros ir darbovietes yra iprasta jo alga. Kaip cia padaryt?smile.gif ar gali sodra nesumoket pinigu jei jis per ta menesi gris i darba?

2. Kol laukiaus, istojau mokytis. Man priklauso padidinta stipendija. Ar man bus sumazinta vpa tokia pat dalim kokia gausiu stipendija? Nes cia gaunas kaip ir papildomos pajamos. Gal geriau isvis tos stipendijos atsisakyti?

1. Jei vyras išeis tėvystės atostogų, tai ir gaus pinigėlius tik už savaitę (lubos/4=~250 eur), nebus kad už savaitę gautų 1000 eur. Mano vyrui irgi neapsimokės, tai jis ims +-mėnesiui eilines kasmetines atostogas. Per tėvystės atostogas dirbti negalima, tai nebus taip, kad gauna iš sodros plius dirba.

2. Neesu tikra, bet manau VPA neturėtų sumažėti dėl gaunamos stpendijos, nes tai nėra draudžiamosios pajamos ir nuo stipendijos mokesčiai nemokami.
Atsakyti