Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjos susitinka čia

QUOTE(*jolantab* @ 2016 09 15, 09:10)
Norėjau paklausti kolegių, verčiančių žodžiu (nuoseklusis vertimas).
Kaip ir kada pradėjote versti žodžiu? Ar baigėte spec. mokslus / kursus? Ar turite daug užsakymų?
Pastaruosius metus verčiu tik raštu, bet vis dažniau sulaukiu užklausų dėl vertimo žodžiu. Tad norėčiau pabandyti, juo labiau, kad esu keletą kartų vertusi žodžiu, tačiau neformalioje aplinkoje.
Būsiu dėkinga už bet kiekvieną komentarą.
Pasidalinkite patirtimi. Galima ir į a.ž.

Visada gerai pradėti nuo mažiau formalių užsakymų ir įgijus patirties eiti į viešumą.

PS Verčiu žodžiu daug metų, užsakymų yra, išsilavinimas kitoje srityje, bet šiuo metu studijuoju vertimą VU - naudinga.
Atsakyti
verčiu tekstą apie dantų protezus ir nerandu, kaip lietuviškai yra "bite rim"? gal kas dažniau verčiat medicininius tekstus ir žinot? arba turit pažįstamų dantų technikų ir galit paklausti? bite rim - ant laikinų protezų dedama vaško juostelė. sąkandžio briauna gal kokia nors? gal kas turi idėjų?
Atsakyti
QUOTE(kalnapuse @ 2016 09 22, 17:30)
verčiu tekstą apie dantų protezus ir nerandu, kaip lietuviškai yra "bite rim"? gal kas dažniau verčiat medicininius tekstus ir žinot? arba turit pažįstamų dantų technikų ir galit paklausti? bite rim - ant laikinų protezų dedama vaško juostelė. sąkandžio briauna gal kokia nors? gal kas turi idėjų?

Gal čias ką nors rasite tinkamo http://www.proz.com/...7-bite_rim.html
Atsakyti
Su šventėm smile.gif
Dirbančioms su IVP: ar sąskaitas-faktūras nuo Naujų metų reikia numeruoti vėl nuo pradžių (pvz., RE0001)?
Atsakyti
QUOTE(Ridziniece @ 2016 12 26, 21:20)
Su šventėm  smile.gif
Dirbančioms su IVP: ar sąskaitas-faktūras nuo Naujų metų reikia numeruoti vėl nuo pradžių (pvz., RE0001)?

Aš tęsiu toliau.
Atsakyti
QUOTE(Ridziniece @ 2016 12 26, 20:20)
Su šventėm  smile.gif

Nežinau, ar yra kur nustatytos numeracijos taisyklės. Aš nuo pradžių nepradedu.
Atsakyti
QUOTE(Ridziniece @ 2016 12 26, 21:20)
Su šventėm  smile.gif

Galite tęsti numeraciją toliau. Svarbu, kad nebūtų kelių sąskaitų su tuo pačiu numeriu ir kad jos būtų eilės tvarka.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. įsigaliojo naujovė - susirgę ir slaugydami šeimos narį ligos išmoką gaus ir asmenys, kurie verčiasi individualia veikla, išskyrus verslo liudijimus turinčius asmenis.

Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(*jolantab* @ 2015 09 24, 11:21)
Įvairių vertimo biurų yra, kaip ir įmonių. Tik mano patirtis rodo, kad dirbdama pagal DS neuždirbsite tiek, kiek galėtumėt kaip laisvai samdoma vertėja. Taip, gal rizika didesnė, kad nebus pastovių pajamų, bet būsite pati sau direktorė ir galėsite planuoti savo laiką / darbų srautą. Dirbant įmonėje, tai sunkiau padaryti. Beje, iš kokios kalbos verčiate?
Spėju, kad darbo Jums netruks, juo labiau, kad baigėte technikos kalbos vertimą. Tad, sėkmės ir gerai viską apgalvokite 4u.gif

Labai dėkinga už padrąsinimą. smile.gif Taip, baigiau, bet prieš 8-erius metus smile.gif Buvo minčių apie DS, bet kuo toliau tuo labiau linkstu prie IVP. Būtent dėl laiko planavimo ir tos tokios laisvės. Turiu dukrą ir ji man prioritetas, ko tiesiog negali leist dirbdama UAB.
Aš geriausiai įvaldžiusi rusų kalbą. Todėl pirmiausia bandyčiau iš/į rusų, o su laiku gal dar paimčiau kitą. Anglų pas mane intermediate lygis, tai bandyčiau nebent iš anglų kalbos po truputį.

Sakykite, kokie mokesčiai su IVP - buitiškai ir paprastai? sakykim uždirbu 100 eur, kiek nuo jų lieka?
Girdėjau, kad 30 proc. pajamų galima nurašyti išlaidoms ir nuo jų nesiskaičiuoja mokesčiai.

Dėkoju.

P.s. Gal yra kur nors vertimų biurų juodasis sąrašas?? arba gal kas nepatingėtų šioje temoje įkelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babina: 04 sausio 2017 - 15:11
Gal kas žino, kokios dabar yra pajamų (uždirbtų su IVP) "lubos", nuo kurių reikia mokėti PVM?
Atsakyti
QUOTE(Ridziniece @ 2017 01 04, 19:21)
Gal kas žino, kokios dabar yra pajamų (uždirbtų su IVP) "lubos", nuo kurių reikia mokėti PVM?

Pagal šį išaiškinimą, 45 000 Eur.
QUOTE(Babina @ 2017 01 04, 15:09)
Sakykite, kokie mokesčiai su IVP - buitiškai ir paprastai? sakykim uždirbu 100 eur, kiek nuo jų lieka?
Girdėjau, kad 30 proc. pajamų galima nurašyti išlaidoms ir nuo jų nesiskaičiuoja mokesčiai.

Pasitikrinti galima VMI:
Pajamos 100 Eur
Sąnaudos (30%) 30 Eur
Apmokestinamosios pajamos: 70 Eur
Sodra VSD (28,5%) 9,98 Eur
PSD (9%) 3,15 Eur
GPM (15 %) 10.5 Eur
Iš viso mokesčių 23.63 Eur
Mokestinė našta 23.63 %
Grynasis pelnas 76.37 Eur
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 05 sausio 2017 - 00:00
QUOTE(Tuoj @ 2017 01 04, 23:58)
Pagal šį išaiškinimą, 45 000 Eur.

Pasitikrinti galima VMI:
Pajamos 100 Eur
Sąnaudos (30%) 30 Eur
PSD (9%) 3,15 Eur
GPM (15 %) 10.5 Eur
Mokestinė našta 23.63 %

Dėkoju smile.gif
Atsakyti

Pasitikrinti galima VMI:
Pajamos 100 Eur
Sąnaudos (30%) 30 Eur
PSD (9%) 3,15 Eur
GPM (15 %) 10.5 Eur
Mokestinė našta 23.63 %
[/quote]

Tik nuo šių metų papildomai mokėsim už ligos ir nedarbo draudimą (jei neklystu), tik dar nesidomėjau, kiek tiksliai.
ir jei kaupiate papildomai pensijai, taip pat reikia nepamiršti tų papildomų procentukų.
Atsakyti