Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Sveikutes 4u.gif jusu darbu kruopstumui ir groziui nera ribu!!!Saunuoles !!!
Noriu ismananciu nuomones konditerijoj.Esu megeja savo malonumui.Uzsikabliavau uz Sakalytes "havajietiskos svajones ananasinio pyrago"BET,-paskaicius komentarus,kazko siame pyrage truksta.. doh.gif manau reik ideti sviesto ir kazkokio skonio,ar citrinos zieveles ar dar ko..del glajaus,-ten lydytas surio kremas su sviestu ir purda,atrodo labai grazu,bet sako suroka...Prie kompo sedziu 2-a diena,jokiu protingu minciu nekyla kaip patobulinti si pyraga,tuo paciu ir glaju...Dar syki atsiprasau,kad isiterpiau,bet pagelbekit prasau..
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2014 11 24, 13:41-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2014 11 24, 13:41)
Sveikutes 4u.gif jusu darbu kruopstumui ir groziui nera ribu!!!Saunuoles !!!
Noriu ismananciu nuomones konditerijoj.Esu megeja savo malonumui.Uzsikabliavau uz Sakalytes "havajietiskos svajones ananasinio pyrago"BET,-paskaicius komentarus,kazko siame pyrage truksta.. doh.gif manau reik ideti sviesto ir kazkokio skonio,ar citrinos zieveles ar dar ko..del glajaus,-ten lydytas surio kremas su sviestu ir purda,atrodo labai grazu,bet sako suroka...Prie kompo sedziu 2-a diena,jokiu protingu minciu nekyla kaip patobulinti si pyraga,tuo paciu ir glaju...Dar syki atsiprasau,kad isiterpiau,bet pagelbekit prasau..

si temute skirta puosimui, klauskite apie kepima ir receptus kitoje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,

man labai reikia patarimų tų, kurios dirba su dažais (ir manau, kad čia jų užsuka daugiausia smile.gif )..
Jau ruošiuosi kalėdinių meduoliukų puošimui vaikų onkologiniame skyriuje. Reikės nusidažyti išsuktą kiaušinio baltymą. Pernai nepavyko 'teisingai' nudažyti, nes žalia gavosi per šviesi (' Mint Green'), o raudona - tik 'rūūūžava', nors ant pakuotės ir rašė '"Raudona" (pirkau Kauno bazėse, kol dar buvo tas skyrelis). Tad ir noriu jūsų paklausti - kurios spalvos nudažo teisinga žalia (eglutės), raudona (kalėdine smile.gif ). Puošim kartu su vaikais, mažyliai to glaisto nemažai prisilaižo bepuošdami biggrin.gif , tai gerai būtų, kad kokį sveikesnį paminėtumėt, na ir... jeigu tai ne reklama - kur internetu galima įsigyti?

Ačiū, jei padėsit 4u.gif
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2014 11 24, 14:41-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2014 11 24, 14:41)
Uzsikabliavau uz Sakalytes "havajietiskos svajones ananasinio pyrago"BET,-paskaicius komentarus,kazko siame pyrage truksta..

kaip galima už kokio tai pyrago užsikabliuoti, jeigu jo net nekepėt, o sprendžiat tik iš komentarų. Išsikepkit ir ragaukit. Vienam gal sūru, kitam per mažai druskos bus biggrin.gif Pagal komentarus skonio nepajusit, jeigu jau užsikabliavot.

QUOTE(dahlia+++ @ 2014 11 24, 18:14)
Jau ruošiuosi kalėdinių meduoliukų puošimui vaikų onkologiniame skyriuje. Reikės nusidažyti išsuktą kiaušinio baltymą. Pernai nepavyko 'teisingai' nudažyti, nes žalia gavosi per šviesi (' Mint Green'), o raudona - tik 'rūūūžava', nors ant pakuotės ir rašė '"Raudona" (pirkau Kauno bazėse, kol dar buvo tas skyrelis). Tad ir noriu jūsų paklausti - kurios spalvos nudažo teisinga žalia (eglutės), raudona (kalėdine  smile.gif  ). Puošim kartu su vaikais, mažyliai to glaisto nemažai prisilaižo bepuošdami  biggrin.gif , tai gerai būtų, kad kokį sveikesnį paminėtumėt, na ir... jeigu tai ne reklama - kur internetu galima įsigyti?

Pirmiausia, tai nėra jokių sveikų dažų. Yra maistiniai dažai, beveik visi jie turi savo etiketėse pastabą, kad 'tai gali sukelti vaikų hiperaktyvumą'. O kurie neturi, tai tik todėl, kad jų šalyje dar leidžiama to nerašyti ant dažų pakuotės.

Jūsų atveju pats teisingiausias sprendimas būtų - dažyti tiesiog natūraliai esančia cukraus pudros spalva, nededant jokių dažiklių. Saldžiarūgštis balkšvas glajus ir tiek.

Jums nesigavo ryški spalva dėl dviejų dalykų. Pirma, dėjot tiesiog per mažai dažų. Antra - dažų intensyvumą numušė citrinos rūgštis.
Tai norint išgauti sodrią spalvą, naudokit Sugarflair 'Christmas red', arba 'Extra red'.
'Mint green' gal ir nebloga spalva, bet kaip eglutei gal keistai žalia. Bet jeigu vis dar jos turit, tai ir gerai. Dabar svaro kursas pakilęs, tai vargiai čia kas turės didelį dažų pasirinkimą biggrin.gif .
Dėkit daugiau dažų, ir mažiau rūgšties. Laikysis stipresnė spalva.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 24, 18:02)

nu taip 100proc. atsakyta, kad labiau ir buti negali thumbup.gif
Atsakyti
Žinau, kad dažot šokoladą su amerikolor geliniais dažais, o kaip wilton ar sugarflair? Nes man sutraukė americolor į taškiukus ir nenudažė šokolado, tik atrodė murzinas šokoladas.
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 11 24, 23:45)
Žinau, kad dažot šokoladą su amerikolor geliniais dažais, o kaip wilton ar sugarflair? Nes man sutraukė americolor į taškiukus ir nenudažė šokolado, tik atrodė murzinas šokoladas.

Aš dažau specialiais riebaliniam glajui skirtais dažais
Atsakyti
Laba 4u.gif
Nu blyn....ziurineju puosimo temute...na kur nekomentuojama...virsuj yra.Vat atsiverciu 8 psl ...ziurineju kaip@adrija@barbe daro...
ir staiga tokia nuogos blondines nuotrauka unsure.gif Nu kazkas turi panaikint ta nuotrauka nes kazkaip neeststiskai atrodo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 24, 17:02)

Ačiū už komentarus 4u.gif Matot, tų mažiau kenksmingų tai gal labiau aš pati noriu ax.gif , mamytės ten tai ... sako, kad "mūsų vaikai jau tiek ir tokių chemijų gavę, kad čia tik lašas jūroj, tie dažai.." Darom ir baltą glajų, kokoso drožlėm pabarstom - gaunasi puikus papuošimas tiems, kas nenori spalvotų smile.gif ..
Pasižiūrėjau jūsų rekomenduotus raudonus, radau pirkti.. Tad dar dėl žalių noriu paklausti, gal teko šituos naudoti: Wilton Icing Color - Leaf Green (lapų žalia). Ar jie žaliai žali ? Nu, vietoj tų mėtinių norėčiau, jei jau siųsiuosi raudonus, tai tuo pačiu..
Atsakyti
Sveikos merginos, reikia patarimo 4u.gif
Noriu pagaminti tortui barbei-drugeliui sparnus ir labai imponuoja sis papuosimas:
drugelis
Beda tik tame, kad as neturiu airbrush, todel noriu jusu paklausti ar galima butu isdziuvusias detales tiesiog nuspalvinti? Ir ar tai paprastas aisingas is kiausio baltymo ir cukraus?
Dekoju jei kas pasigilins rolleyes.gif
Atsakyti
aš su klausimu užbėgu (kadangi dažniausiai darau nedidelius tortukus, tai čia man sunku apskaičiuoti) reikia dviejų tortų po 4kg (raffaello ir kriausių/karamelinio) jų svoriai panašūs, tortai turi būti stačiakampio formos, tai kokių matmenų man kepti biskvitus? g.gif darau iš 5 biskvitų tortus... atsakys gal kuri ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2014 11 25, 14:59)
Sveikos merginos, reikia patarimo  4u.gif
Noriu pagaminti tortui barbei-drugeliui sparnus ir labai imponuoja sis papuosimas:
drugelis
Beda tik tame, kad as neturiu airbrush, todel noriu jusu paklausti ar galima butu isdziuvusias detales tiesiog nuspalvinti? Ir ar tai paprastas aisingas is kiausio baltymo ir cukraus?
Dekoju jei kas pasigilins  rolleyes.gif

O kaip Jūs įsivaizduojate tuos sparnus - Jūsų barbė-drugelis bus gulintis?
Galite iš spalvotos masės padaryti dalis sparnams, tada sukomponuoti ant torto.
Dėl dažymo gal kas labiau patyręs atsakys
Atsakyti