Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

QUOTE(adrija @ 2014 11 05, 12:50)
Bet tuo atveju ideta istrauka ,kaip suprantu,is kokios tai auklejimo knygos-tu neprivalai duoti savo daiktu,jei nenori.
Na,as drysciau abejoti ,ar tai gerai.Mano manymu,tai ugdo gobsuma ir skupuma.

Nuoširdžiai nesuprantu, kuo blogai, kad vaikas nuo mažumės pratinamas suvokti, jog tai, kas jo, yra jo, ir atvirkščiai? Juk jei aš, tarkim, turiu gražią suknelę, tai su Jumis, Adrija, ja neprivalau dalintis, jei to nenoriu. O Jūs man, vėl gi, ar duotumėte savo rankinę panešiot, jei aš jos užsigeisčiau? Tai kodėl vaikus reikia mokyti elgtis kitaip, nei mes, suaugusieji, elgiamės?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 05, 13:02)
Trūksta bendravimo su tėčiu (bent jau mūsų atveju).

Maniškiui ne, paprasčiausiai toks charakteris, MB vaikystėj toks pat buvo ax.gif

QUOTE(adrija @ 2014 11 05, 13:16)
O kodel jus taip sureiksminat pikollo ir majadi atvejus?
Tai juk vaikai,ju augime buna ivairiu tarpsniu.Man tai atrodo visiskai normalus vaikai.
Mano maziukas yra be galo jautrus berniukas.Bet as jokiu budu tao nelaikau patologija.

drinks_cheers.gif Jis labai nedrąsus, jautrus, susigraudina greit, toks "ptičku žalko", bet kai prisijaukina aplinką tai ohoho koks lotuliukas.gif , matytumėt kas dedasi per gimtadienius lotuliukas.gif . Galvojau, sunku bus mokykloj, stumdys visi, bet nieko panašaus, visi draugai, galėtų į gimtadienius visą klasę susikviestų. Matau kaip vaikai nori su juo draugaut thumbup.gif . Bet va kol susiraugauja... Prisimenu kaip į muzikos mokyklą pirmus metus vedžiau doh.gif , su niekuo nedraugaudavo, atsėdėdavo pamokas ir tiek, kaip į katorgą važiuodavo. O dabar su malonumu, pilna ir ten draugų ax.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2014 11 05, 13:21)
Nuoširdžiai nesuprantu, kuo blogai, kad vaikas nuo mažumės pratinamas suvokti, jog tai, kas jo, yra jo, ir atvirkščiai? Juk jei aš, tarkim, turiu gražią suknelę, tai su Jumis, Adrija, ja neprivalau dalintis, jei to nenoriu. O Jūs man, vėl gi, ar duotumėte savo rankinę panešiot, jei aš jos užsigeisčiau? Tai kodėl vaikus reikia mokyti elgtis kitaip, nei mes, suaugusieji, elgiamės?

drinks_cheers.gif dėl šio punkto, bet pirmasis apie ragavimą iš visų bliūdų doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 05, 11:27)
Labai teisingas straipsnis ir pavyzdys panašus kaip kažkuri su mašinytėm rašė

http://www.lrytas.lt...baustu-kiti.htm
Mušimas, tai ne auklėjimas, o dresiravimas. Visi gyvi padarai bijo skausmo. Tačiau mušdami, sustabdome vaiką tik tam tikram laikui.

Vėliau, įsitikinęs jūsų nėra netoliese, vaikas darys tą patį. Įsivaizduokime situaciją, kai vyresnis brolis suduoda sesei, tuomet prieina tėvas ir sako, „aš tau dabar parodysiu, ką reiškia skriausti mažesnius“. Tuomet jis nubaudžia vaiką. Ir ką jis padarė? Lygiai tą patį, ką ir vaikas prieš akimirką.
Kodėl tėvai, kurie mušimą laiko auklėjimo priemone, netoleruoja, kai vaikai mušasi kieme? Juk vadovaujantis tokia logika, mušti yra normalu, taip pasiekiamas rezultatas.

Iš tikrųjų rezultato mes nepasiekiame, mes tik suteikiame vaikui skausmo. Tada vaikas ima galvoti, kad sukelti skausmą kitam yra normalu. Matydamas tokį pavyzdį, jis skriaus mažesnį ir silpnesnį už save.

Ar numanot, kokį pažeminimą jaučia vaikas kai jį mušat viešoj vietoj? Įsivaizduokit, kad kažkas jums patiems numauna kelnes vidury gatvės ir prilupa. Koks jausmas? Vaikas jaučiasi tai pat, o pyktis ir neapykanta tik didėja.

Kartais tėvams gali atrodyti, kad mušami vaikai yra labai paklusnūs ir disciplinuoti. Tai tiesa, tačiau uždarę namų duris jie tampa pabaisomis.

Radau ir kitų įdomių citatų jūsų nurodytame straipsnyje g.gif

Pasitaiko, kad supykę ant vaiko, tėvai nekalba su juo kelias dienas. Tai yra viena žiauriausių bausmių, baisesnė nei mušimas. Vaikui ima atrodyti, kad jį užmiršo, kad jo nebemyli. Kai tėvai su vaiku nekalba, jis išgyvena labai dideles traumas.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2014 11 05, 12:21)

o kur mokymasis dalintis - su draugais, artimaisiais? gi nieks ir nesako mokyt rubus duot, kalba eina apie dalinimasi zaislais, laikinam pazaidimui, kad kitas vaikas salia neliudetu. tai bendravimo dalis. arba saldainiais su draugais pasidalint.
na nzn, tokius egoistus ugdyt, kurie paskui ateity artimam pagalbos rankos neisties, nes "neprivalo" doh.gif

beje, jei tu butum mano gera drauge, paskolinciau as tau ir suknele, ir rankine rolleyes.gif , su mielu noru. gal kad mane vaikystej dalintis ismoke, nors augau vienturte lepunele biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pienė_ @ 2014 11 05, 13:35)
Radau ir kitų įdomių citatų jūsų nurodytame straipsnyje  g.gif

Pasitaiko, kad supykę ant vaiko, tėvai nekalba su juo kelias dienas. Tai yra viena žiauriausių bausmių, baisesnė nei mušimas. Vaikui ima atrodyti, kad jį užmiršo, kad jo nebemyli. Kai tėvai su vaiku nekalba, jis išgyvena labai dideles traumas.

Taip, čia ypatingai geras pastebėjimas drinks_cheers.gif , aplamai visas straipsnis puikus, bet negi visą cituosi ax.gif . Nesuprantu ir suaugusiųjų nekalbadienių, mes pvz galim vos ne iki skyrybų susiriet, bet po pusvalandžio jau normaliai bendraujam, neiškęsčiau nekalbadienių ax.gif . Nesuprantu kaip kitos moterys taip gali ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 05, 12:16)
Tai juk vaikai,ju augime buna ivairiu tarpsniu.Man tai atrodo visiskai normalus vaikai.
Mano maziukas yra be galo jautrus berniukas.Bet as jokiu budu tao nelaikau patologija.

Padidintas jautrumas, baimė, netikrumas... Ar jums tai tokie pozityvūs ir siektini dalykai? O dėl patologijų, tai galėtų nustatyti ar paneigti tik labai, labai išsamūs viso organizmo ir psichologiniai tyrimai. Čia jau neprispėliosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 05, 12:42)
Taip, čia ypatingai geras pastebėjimas drinks_cheers.gif , aplamai visas straipsnis puikus, bet negi visą cituosi ax.gif . Nesuprantu ir suaugusiųjų nekalbadienių, mes pvz galim vos ne iki skyrybų susiriet, bet po pusvalandžio jau normaliai bendraujam, neiškęsčiau nekalbadienių ax.gif . Nesuprantu kaip kitos moterys taip gali ax.gif ...

Žiūrint ką norima tais nekalbadieniais pasakyti. Galbūt tai, kad tu taip blogai elgeisi, kad man net nebėra žodžių tavo atžvilgiu, nebežinau ką tau pasakyti, apie ką su tavimi kalbėtis. Gal tu tyloje susimąstyk apie savo elgesį, įvertink kitus žmones šalia, pamatyk kaip gera yra nesipykti, kai visi draugiški, kalbasi, juokauja ir pan.
Sakot mušimas blogai, nekalbadieniai blogai. O jei aiškinimas nepadeda, pozityvūs pavyzdžiai nepadėjo ir privedė iki blogo elgesio, tai koks tas genialus sprendimas? Žinoma, apie vyrą čia nekalbu, bet apie vaikus.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 05, 12:16)

tai ziurint kokio amziaus tie vaikai. jei leliukas iki 3 m taip elgiasi, tai gal jam dar ir nera poreikio socializuotis. bet vyresni vaikai jau turetu po biski atsiskirinet nuo mamu sijono ir noret bendraut su bendraamziais.
maniskis irgi yra lb jautrus, greit apsiverkia ar supyksta. bet visada eina pazindintis, draugauti su kitais vaikais, o ne sedi per vaiku sventes prie manes prilipes. vienos drauges vaikui, tokiam prilipusiam, autizma diagnozavo. taip kad tas nenorejimas komunikuot ne visada nera patologija g.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 05, 12:53)

Žiūrint ką norima tais nekalbadieniais pasakyti. Galbūt tai, kad tu taip blogai elgeisi, kad man net nebėra žodžių tavo atžvilgiu, nebežinau ką tau pasakyti, apie ką su tavimi kalbėtis. Gal tu tyloje susimąstyk apie savo elgesį, įvertink kitus žmones šalia, pamatyk kaip gera yra nesipykti, kai visi draugiški, kalbasi, juokauja ir pan.

ir kiek laiko tu isivaizduoji turi tas nekalbadienis testis. nes man paciai, kai kas nors supyksta ir nesikalba, tai yra ziauriai skausminga, tikrai tikras psichologinis smurtas doh.gif . nu nebent kokia valanda, ne ilgiau biggrin.gif . todel as negaleciau taip elgtis su savo vaiku niekaip. schmoll.gif
Atsakyti

Tai sukneles jau negausiu? biggrin.gif Gaila....
Cia viska taip suplakat I viena kruva doh.gif Taigi nieas nesako ,kad reikia ir zmona dalintis.Taigi mokinti reikia,su kuo gatveje galima kalbeti,su kuone.Kokius daiktus galima draugams duoti,kokiu ne.Nieko baisaus cia nematau,jei paskolins draugui kokiu savo bliuzona.Kad pasidalinti zaidziant zaislais,parodyti juos,pasidalinti saldainiais.Tai draugiskumo ugdymas.Neisivaizduoju,kam toki zanudos paskui gyvenime idomus.Man asmeniskai maloniau su draugiskais zmonemis bendrauti.Ir pati dlinuosi,kuo turiu.
As tokio vaiko elgesio,kaip tas masineles uzsedes laike,tikrai netoleruociau.Man tai atrodo NENORMALU.

QUOTE(Maja Di @ 2014 11 05, 13:26)

drinks_cheers.gif dėl šio punkto, bet pirmasis apie ragavimą iš visų bliūdų doh.gif ...

Baikit,prie ko cia tie bliudai.
Taigi mokinkit vaika atskirti grudus nuo pelu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 11 05, 12:55)
Būtent, kalbat bet ką, kad tik pateisinti mušimą.
Tiek jūs, tiek kitos.

Tiesiog neturiu ką daugiau tau pasakyti. Sėkmės tau. 4u.gif

Nuoširdžiai bandysiu paaiškinti kaip aš suprantu. Iš tikrųjų yra asmeniniai daiktai ir visi kiti. Vaikas augdamas turėtų suprasti, kad kai kuo reikėtų dalintis, kai kuo ne. Padovanotas jam brangus žaislas, nu tai ir tegul neduoda, geriausiai visai nerodo, ir yra kiti žaisliukai, kur šiaip normaliom sąlygom vaikui pačiam turėtų būti įdomu pažaisti su kitu vaiku, kodėl nepasidalinus? Teisingai, draugei suknelės neduočiau, kosmetikos irgi, bet , jei atvažiuotų žmogus, o aš parodyčiau saldainių dėžę ir pasidėčiau, paskui parodyčiau geros kavos ir pasidėčiau, ai dar parodyčiau va naujas minkštas kampas , tik nesėsk ant jo biggrin.gif nes jis mano. Normalu? Aš tai ir pasodinčiau, ir pavaišinčiau, tiesiog įdomu paplepėti, taip ir vaikui turėtų būti įdomu pažaisti, nieko čia išskirtinio nuo suaugusių nėra. Gal kitur yra kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 05, 12:59)
ir kiek laiko tu isivaizduoji turi tas nekalbadienis testis. nes man paciai, kai kas nors supyksta ir nesikalba, tai yra ziauriai skausminga, tikrai tikras psichologinis smurtas doh.gif . nu nebent kokia valanda, ne ilgiau biggrin.gif . todel as negaleciau taip elgtis su savo vaiku niekaip. schmoll.gif

Su vaiku net nežinau ar tai taikytina. Aš čia tik šiaip parašiau, kad negalima to, ano ir dar trečio vaikų atžvilgiu, bet neaišku kas galima, jei elgesys vistiek velniškas. Kažkaip atsakymų vis nėra.
Bet nekalbadienius padaryti su pvz. vyru, jei prireikia, manau yra normalu.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 05, 13:53)
Padidintas jautrumas, baimė, netikrumas... Ar jums tai tokie pozityvūs ir siektini dalykai? O dėl patologijų, tai galėtų nustatyti ar paneigti tik labai, labai išsamūs viso organizmo ir psichologiniai tyrimai. Čia jau neprispėliosi smile.gif

As pagimdziau ne save,o kita zmogu,kita asmenybe.Su savitais charakterio bruozais.Na,jis jautrus,ir ka?Progai pasitaikius stengiuosi padrasinti,nes jis vis tik vyras,stengiuosi,kad ismoktu visko neimti giliai I sirdi.Kiek tai pavyks,bus matyt.Bet as nemanau,kad tai yra blogai.Jam tik 9eri,gal but budamas 12-14 -16 bus neatpazystamai visiskai kitoks.Man svarbu,kad jis uzaugtu geru zmogumi.

QUOTE(Le Murka @ 2014 11 05, 13:59)
tai ziurint kokio amziaus tie vaikai. jei leliukas iki 3 m taip elgiasi, tai gal jam dar ir nera poreikio socializuotis. bet vyresni vaikai jau turetu po biski atsiskirinet nuo mamu sijono ir noret bendraut su bendraamziais.

Nu o jis prades bendrauti desimties.O gal iki 12 nenores?Mano sunenas iki 19 nenorejo.Nuo to nei kvailesnis,nei blogesnis neuzaugo.Ir dabar jam daug draugu nereikia,daugiau vienisius.Turi drauge,ja gerbia,viskas ok.
Atsakyti
Pritariu minčiai, kad tarp visko leidimo ir lupimo yra daugybė tarpinių variantų. Nebūtini gi kraštutinumai.

Dėl tų mašinėlių - gal minėtas berniukas jau turėjęs negeros patirties, kai mažesni vaikai paima ir sulaužo, sugadina jo daiktus? Maniškis irgi duodavo, skolindavo, leisdavo pažaisti atbira širdimi, bet kiek atvejų buvo, kai raudodavo po to, nes terkšt, sulaužė , numetė, sumindžiojo. Po tokių atveų normalu, kad vaikas savo žaislus ima saugoti, gal pernelyg - penkiametis juk irgi tik vaikas, ne suaugęs, jis nepamatuos, o kaip bus šį kartą, ar čia verta dabar pasiitkėti, ar ne.
Gal nereiėktų vertinti nežinant konteksto? g.gif

Dabar maniškiai dičkiai broliui (11mėnesių) irgi ne viską leidžia, ir į savo kambarius dažnai neįsileidžia - juos puikiai suprantu.. smile.gif Dalintis irgi reikia su protu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 05 lapkričio 2014 - 13:10