Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(bevardė @ 2014 11 24, 12:03)
Prie autoimuninio tiroidito mazgų būna tikrai ne visada, pas mane jų irgi nėra ir niekad nebuvo. Bet skydliaukė anot echoskopijos nehomogeniška.

Echoskopuotojas man irgi užrašė nehomogeniška. Sakė, kad tamsi ir nieko nesimato. g.gif Tai ar yra mazgų, ar nėra tai tikriausiai nesimato.

Anksčiau įkeltos dietos ar mitybos plano (kaip čia bepavadinsi) negalėčiau laikytis. Nebent tai gyvybės klausimas būtų. Man reikia visko su saiku.
P.S. visgi , tikrai nemanau kad, autoimuniniam tiroiditui reikia kažkokios spec. mitybos. Savijautai, grožiui - taip, bet išgydyt šitą ligą- ne.

Mano ATPO 900, gydytoja sakė, šito tyrimo daugiau galiu ir nekartot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gerai: 24 lapkričio 2014 - 11:53
Tada patarčiau pradėt vartot tiroksiną, nes nevartodama sau galite pakenkti dar daugiau.
Atsakyti
Prie autoimuninio tiroidito, pirmiausia reikia atsisakyti viso gliuteno ir pieno produktu. Tai yra dalykai, kurie sukelia organizme uzdegiminius procesus. Ypac gliutenas. Yra nemazai info anglu kalba, ka jis daro, sergant skydliaukes ligomis. Jei skydliauke jau visai nebegamina hormonu (o tai greiciausiai del nuolat ir ilga laika gerto tiroksino), jau aisku greiciausiai nieko nebepakeisi. Bet jei tik pradzia tu uzdegiminiu autoimuniniu procesu, tai dar galima bandyti.
Bet aisku taigi lengviau nuryti tabletele negu atsisakyti bandeles ar duoneles...
Ieskokit mergaites info ir zinokit, kad imanoma rast iseiti...
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2014 11 24, 13:36)
Prie autoimuninio tiroidito, pirmiausia reikia atsisakyti viso gliuteno ir pieno produktu. Tai yra dalykai, kurie sukelia organizme uzdegiminius procesus. Ypac gliutenas. Yra nemazai info anglu kalba, ka jis daro, sergant skydliaukes ligomis. Jei skydliauke jau visai nebegamina hormonu (o tai greiciausiai del nuolat ir ilga laika gerto tiroksino), jau aisku greiciausiai nieko nebepakeisi. Bet jei tik pradzia tu uzdegiminiu autoimuniniu procesu, tai dar galima bandyti.
Bet aisku taigi lengviau nuryti tabletele negu atsisakyti bandeles ar duoneles...

Nevartoju jokiu pieno produktu( nes tiesiog nemegstu ) ir nevalgau jokiu produktu is baltu miltu, aplamai miltiniu produktu kiekis per diena - rieke juodos duonos per diena. Ir ka? Skydliauke kaip neveikia, taip ir neveikia, ir jau apie 15 metu..... Kaip tada su sita maisto teorija?
Atsakyti

Kiekvienos teisė gydytis kaip išmano, vienos tiki medicina, kitos tiki, kad mityba speciali išgydys, trečios dar kokiom arbatom gydosi, kad tinka vienai nebūtinai tinka visoms
Atsakyti

Tik nepradėkit pamokslaut apie tabelčių ryjimą. Paklausius tokių, kaip jūs, vos nenudvėsiau. Nevalgiau nieko, gyvenau pagal paleo mitybą, griežtai žiūrėjausi, o skydliaukė kaip nedirbo, taip nedirbo.
Vat ir pabrėžkite tai KAD JEI TAI LIGOS PRADŽIA ir tai dar sakyčiau, kad be jokių tyrimų neskleiskit netiesos. Ir kaip žinoti pradžia tai ar ne pradžia. Kai man sutriko skydliaukės veikla, tai gal metus laiko vaikščiojau prigaišus, tai čia kaip žinot, praėjus metams pradžia čia ar ne pradžia? Reikėjo man gal negert vaistų, kai vos žeme šliaužiau?

Atsakyti

Neskaudinkit daugelio čia rašančiųjų, negalvokit, kad labai apsidžiaugėm kai gydytojai diagnozavo šią ligą ir po rimtų svarstymų skyrė gydymą "tabletytėmis", negalvokit, kad neieškojom informacijos apie galimas alternatyvas, negalvokit, kad taip lengvai susitaikėm su liga ir ja džiaugiamės, kemšam bulkas ir tuo didžiuojamės. Prėjusios pakankamai ilgą bandymų kovoti su šia ligą kelią, negalim leisti skleisti tokių erezejų kaip jūs.
Kitas dalykas, aptikti šią ligą jos pradžioje begalo sunku nes dažniausiai net pacientas nejaučia jokių simptomų, ir kaip jau kustucius minėjo, negali žinoti kiek ta tavo logos pradžia tęsiasi.
Atsakyti
Taip, gal kiekvienam reikia atrasti savo kelia...
Cia gal daug mergaiciu skaito ir galvoja, kad vienintelis kelias visa gyvenima ant tiroksino sedet, kaip ir man sake. Kai klausiau gydytoju, ar imanoma be vaistu, tik purte galvas ir sake, kad jie tokiu bajeriu negirdeje ir apie tai nesimoke (ejau vis pas skirtingus, ieskojau nors vieno, kuris nors vilti suteiks - bet ne).
Beje, net ir mazas gliuteno kiekis gilina uzdegiminius procesus, taip kad riekele duonos kasdien - jau sis tas. Taip, labai daug darbo reikia ideti i sveikatos atgavima...Paleo irgi reikia moketi ir suprasti, nes autoimuninikams dar yra skirtingi principai. Yra pvz toks Autoimmune protocol....
As cia ne koks priesas ar tiesos pranasas. Bet kadangi cia visos laisvai pataria gert vaistus, kad tik blogiau nebutu, tai as sakau, kad pasigilinkit daugiau i ligos priezastis ir kaip galima jas panaikinti, o neuzmaskuoti sistetiniais hormonais. As niekada nepasakyciau niekam - nutraukit vaistus ir ivyks stebuklai. Ne, tik sakau pasidometi, gal atrasit, kas jums pades, nes zmogaus organizmas tuo ir unikalus, kad moka pats atsistatyti ir pagyti, jei tik mes jam netrukdom...
Atsakyti
Beje, taip nera, kad tiesiog paimi ir stebuklingai isgiji tiesiog maista pakeitus. Ne vienu metu turbut reikejo, kad davaryt savo organizma iki vieno is organu skydliaukes nefunkcionavimo, tai atsistatyti (jei tai dar imanoma) irgi reikia labai daug laiko ir pastangu. Skaiciau daug istoriju, kad tai vyko palaipsniui, reikedavo mazesniu vaistu doziu, kol visai nebereikedavo...
Tiesiog visada turi buti viltis palikta zmogui, o cia paskaicius atrodo, kad reik begt isgert tablete, o jei savijauta vis dar nekokia - padidint doze...
Ir nepulkit zmoniu, jei tik norima kitokia nuomone issakyt...Galima diskutuoti, kalbetis, ieskoti atsakymu kartu, dalintis info turima...
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2014 11 24, 17:37)
Beje, taip nera, kad tiesiog paimi ir stebuklingai isgiji tiesiog maista pakeitus. Ne vienu metu turbut reikejo, kad davaryt savo organizma iki vieno is organu skydliaukes nefunkcionavimo, tai atsistatyti (jei tai dar imanoma) irgi reikia labai daug laiko ir pastangu. Skaiciau daug istoriju, kad tai vyko

Siaip jei daug domites, turetumet zinot, kad skydliauke ne organas, o liauka 4u.gif Ir zinoma, galima palikti vilti, bet siuo atveju tai skestanciam siaudas. verysad.gif Mes cia visos visko pribande, bet deja, stebuklu nera verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2014 11 24, 10:21)
Aš manau, kad tyrimai labai neblogi, o čia jie tokie geriant tiroksiną?

taip.cia geriant tiroksina.
Papildyta:
QUOTE(Pienė_ @ 2014 11 24, 11:18)
Mano ATPO 704 ir nieko nedaro  g.gif

tai mano ATPO blogas?
Papildyta:
QUOTE(BRASKYTTT @ 2014 11 24, 20:29)
taip.cia geriant tiroksina.
Papildyta:

tai mano ATPO blogas?

visoms cia ATPO 700-900 o mano 12.59. TAI MANO LABAI BLOGAS AR KAIP TIK GERAS SIS SKAICIUS?
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2014 11 24, 21:36)

visoms cia ATPO 700-900 o mano 12.59. TAI MANO LABAI BLOGAS AR KAIP TIK GERAS SIS SKAICIUS?

Geras, geras biggrin.gif
Atsakyti