Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(ingridzi @ 2014 11 24, 15:36)
Prie autoimuninio tiroidito, pirmiausia reikia atsisakyti viso gliuteno ir pieno produktu.  negu atsisakyti bandeles ar duoneles...
Ieskokit mergaites info ir zinokit, kad imanoma rast iseiti...

dugiau rašote apie bandeles smile.gif, o kaip košės? jos ir menkavertės? o pieno produktai? aplamai jų išsižadėti ar leidžami: rūgpienis, varškė (turiu omeby rauginti visi ?)
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2014 11 24, 17:37)
Ne vienu metu turbut reikejo, kad davaryt savo organizma iki vieno is organu skydliaukes nefunkcionavimo

O jūs tikrai galvojate, kad "davarėme savo organą iki nefunkcionavimo" daug metų valgydamos bandeles ir gerdamos pieną bigsmile.gif .
O žinote, kad ši liga gali būti įgimta??? O žinote, kad pvz. nėštumas gali būti priežastis, kad prasidėjo ši liga??? O žinote, kad yra dar n priežasčių šios ligos atsiradimui???
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2014 11 24, 14:36)

Bet aisku taigi lengviau nuryti tabletele negu atsisakyti bandeles ar duoneles...
Ieskokit mergaites info ir zinokit, kad imanoma rast iseiti...

Pasiskaičius ką Jūs rašote galima pagalvoti, jog mes čia susirašinėjame apsiėdelių skyrelyje ir skundžiames, kad negalime sulieknėti.

Esu rizikos grupėje dėl diabeto ( močiutė, mama, tėtis, brolis) tad labai žiūriu savo maistą. Turiu du vaikus, kurie gimė ~5 kg. 57 m. Tai paliko nemažą pėdsaka ant mano figūros.

Dėl manes ketvirtis duonos gali sudžiūti. Pieniški produktai........ retai kada pieno stiklinę išgeriu, per metus litras gal susidaris. Mėgstu tik baltą varškės sūri kartais, na ir retkarčiais, progai esant mėgstu kietų sūrių ar su pelėsiais palesti prie sauso raudono vyno ax.gif
Net mano vaikai ne bet kokius sausainius ir bandeles valgo. Man sausainių bandelių pyragų išvis gali nebūti ( na tik prieš PMS pramuša noras , bet ir tai tada renkuosi geriau nedaug, bet riebų, saldų ir skanų tortą, kurio gabaliuką suvalgei ir rami ilgam, o ne Maximinį ar kokį Ikinį prikišta š. Noi nesaldus, neriebus-labai skanus. Š...as patys tokį valgykite. Turi sukimšti puse kg. pyrago, kad suprastum jog jo valgei)

Saldainiams aplamai labai išranki esu, ne bet kokius valgau. Cepelinai, kugeliai ir visokie kitokie bulviniai patiekalai-laaabai reti ant mano stalo. Gal 1-2 kartus per metus. Riebių padažų, majonezų, kečiupų nevalgo mano šeima. Gaminame Zepterio puoduose, ciklonnėje krosnelėje ir Cobbo puode. Prie mėsos valgome labai daug daržovių ir jokių garnyrų . O garnyrus paverčiu pagrindiniais patiekalais, jiems tada nebereikia mėsų. Druska su Zepteriu mažai draugauja, tad jos tikrai nepadauginame. Rūkytų mėsų žuvų mūsų šaldytuve nerasite. Labai retai kada valgau vėliau nei 19 val. Šiaip iki 18 val. jau būnu pavakarieniavusi ir ramiai, net nesikankinu kai šeima užkandžiauja. Mielai jiems dar tai paruošiu. Esu aktyvus žmogus.

Ir aplamai , aš kai pasistudijuoju ką ir kiek aš valgau....... plaukai šiaušiasi iš kur pas mane višsvoris.
Taip, mano medžiagų apykaita sutrikusi, taip, turėjau problemų su WC. Bet buvau suradusi pora vaisių, kurie man lengvino gyvenimą ir gyvenau. Kol vieną gražią dieną nesužinojau, kad gyvenu su neveikiančia skydliauke, ir, kad galimai tai ji labai įtakojo mano gyvenimą.

O jūs čia rašote apie ėdimą blink.gif
Atsakyti
Taip yra atveju, kai gydytojai lengva ranka skiria "tabletytes" nors ten realūs tyrimai nerodo, kad organizme yra trūkumas tiroksino. Va ATPO vos pakyla ir jau skiriama sintetinio hormono. Tikrai yra tokių atvejų, bet jei ingridzi įdėmiai skaitė temą, tai turėjo pastebėti, kad nei viena, rimtai susidūrusi su šia liga ir sintetiniu hormonų bando įtikinti tą dar lyg ir nesergantį žmogų nepult prie sintetikos, o bandyti kitais būdais gelbėti savo organizmą. Bet iš Ingridzi pasisakymo, kažkaip nuskambėjo, kad čia visos kaip hormonofanės, ryja tiroksiną su pasimėgavimu ir kitoms rekomenduoja.
Atsakyti
Mes čia pasiskaitome, padiskutuojame, pasidalijam patirtim. Džiugu, kad Ingridzi gerai jaučiasi. Bet neužmirkim, kad mes skirtingos labai daug kuo (organizmas, ligos eiga, amžius, kitos ligos, galų gale įpročiai). Ir deja, tik Jums Ingridzi pasisekė, kad galėjote šitaip sau padėti. Kustuciui visiškai netiko tokia mityba, nors liga tokia pati ir tik sintetiniai hormonai padėjo.

Atsakyti
Sveikos, ilgokai skaiciau visu pasisakymus, aisku, uzkliuvo mityba.....
jei ta mergina, kuri peikia hormonus, butu tikrai skaiciusi apie autoimunini procesa, tikrai butu supratusi, kad dar nei vienas mokslininkas neistyre , kodel gi zmones suserga siomis ligomis, kodel vieniems puola skydliauke, kitiems sanarius, o kitiems net ir kelius organus,
as esu uzsiregistravusi amerikieciu forume, kuriame ne medikas taiko savo gydymo buda, kaskada esu minejusi apie ji, tai Trevoras Marsalas, jame aiskiai parasyta, kad siu ligu metu pakinta imunitetas, kuris isproteja, taip kaip zmogus suserga psichine liga, mes galime tik ieskoti budu kaip susvelninti savo gyvenima, vieni dieta, kiti zolemis ar dar kaskuom, sekti savo organizma. Uzsiciklindami ties mityba, pamirstam savo emocine bukle, o ji lemia daug ka, galiu pasakyti pagal save-2 metai lovoje, svoris 40 kg, o dabar vaikstau, dirbu, sveriu 50 kg, bet as niekam nekisu ir jau tikrai nesmerkiu zmoniu, kurie vartoja vaistus, aplamai yra gerai, kad yra ka gerti, o juk buna atveju, kad medikai jau ir niekuom padeti negali,
reikia dziaugtis, kad yra vieta, kurioje gali parasyti savo problema ir tu busi isgirstas, tau atsakys, paguos, patars,
o cia i kita tema-man endokrinologe tiroksino doze pradejo skirti pagal LT4 tyrima, man TTh labai svyruoja ir nezinia del ko, ir dar -gyd minejo, kad neisgerus viena diena tiroksino, nieko neatsitiks, jis skaidosi 3-4 paras, kiek tame yra tiesos, nezinau, kai turesiu laiko, paieskosiu info,
Atsakyti
Susidūrusi su šia liga tikrai daug klausinėjau draugių, ieškojau internėte informacijos.....
Pasirodo viena mano draugių vartoja vaistus jau nuo 1,5 metukų. Nežinau kokia prasta ta jos mityba turėjo būti, kad taip skydliaukę susigadinti. O moterytė amželio pusėn įlipusi, tyliai sau, be jokių nusiskundimų gyvena sau su tabletytėm.
Atsakyti
Matau, uzviriau diskusija, nors gal ne tokia, kokios tikejausi, bet turbut tiesiog nemoku issireiksti. O tik norejau pasakyti, kad gal imanoma kazka padaryti ir sitos ligos bjaurios atzvilgiu.
Apie autoimuninius susirgimus zinau, nes nuo vaikystes turiu ne viena toky. Jau paauglysteje prirase tiroksina ir pripasakojo visokiu baisybiu, kas bus jei negersiu. Buvau jauna, numojau ranka, pageriau biskuti ir pamirsau. Po gimdymo iskilo baisinis guzas ant kaklo, tragiska savijauta. Jei gerai pamenu TTH apie 70, ATPO virs 1000. Reziume - dideles tiroksino dozes visam gyvenimui. Geriau ir nesijauciau gerai vis vien. Pradejau ieskot, ka daryt. Ejau pas skirtingus daktarus. Prie tiroksino geriau homeopatinius. Ir niekas negerejo. Smauge kakla, panikos atakos ir pan...Bet kazkada buvau skaicius, kad jei jau gersi tiroksina nuolat, tai pacios skydliauke aptings ir nustos pati gaminti hormonus, todel vis darydavau pertraukas. Ir vis domejausi, skaiciau, skaiciau, skaiciau...Cia pas mus neradau nei vieno daktaro, kuris imtusi bandyti atgaivinti skydliauke.
Zodziu, kiek domejausi, daug kas vis susivesdavo i maista. Apie igimtuma - kaip supratau is daugelio saltiniu, igimtas buna polinkis, gal genai tam tikri, bet juos aktyvuojame mes patys. Nes pvz turedamas ta pati vezio gena vienas susirgs, kitas ne.
Labai cia gautusi daug rasyti apie autoimuninius procesus ir pvz zarnyna, ju sasajas, netinkamo maisto daroma itaka. Cia nieko panasaus apie apsirijima bulkutemis. As irgi visada galvojau, kad sveikai maitinuosi, verdu zeptery, daug vaisiu darzoviu, viskas liesa, mazai mesos ir pan. Bet bet bet...
As galiu tik pasidalinti ta info, kuria as radau. Gal kitos zino kazka kito. Man idomios ir kitos nuomones...Siuo metu negeriu vaistu pusmeti. TTH vis mazeja, savijauta gereja, net galiu prisiliesti prie savo kaklo ir uzsideti golfa...Nesakau, kad esu sveika, bet yra geriau...
Atsakyti
Zodziu, prirasiau chaotisku minciu kratini ir nezinau kaip cia aiskiai surasyti viska. Galima butu kelti knygu pavadinimus ar straipniu nuorodas. Gal ir kitos turi kazkokiu izvalgu. As irgi ne medicinos mokslu daktare, tiesiog gyvenimas priverte but pati sau daktare...
Viena is nauju knygu knygynuose yra "Kvieciu pilvas", kur paaiskinta grudu daroma zala.
Arba:
http://chriskresser....roid-connection
As jokio gliuteno nenaudoju jau vos ne metai laiko...
Ir dar daugybe skaitiniu galima rasti sia tema. Tai va, visos sako, kad daug domejosi, tai man irgi idomu, gal ka naudingo rado ir gali pasidalinti. Tam ir forumas, diskusijos...
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į jūsų būrelį. 4u.gif
Nustatė autoimuninį tiroiditą, pradėjau Thyroxin po 50 mcg. Savijauta per daug bloga nesiskundžiau, tik po antrojo gimdymo sunkiai krito svoris, nors nustačius ligą, daug kas paaiškėjo, kodėl kartais jausdavausi nekaip. Bet tik kartais bloga sveikata būdavo, surado porėtą skydliaukę visai netyčia... Geriu trečią dieną vaistus, galva svaiguliuoja, jaučiuosi be jėgų, bet laukiu stebuklingo pagerėjimo...
Šia liga serga ir mano mama. Savijauta jos įvairi būna, bet per 20 ir daugiau metų tikrai nieko iš jos negirdėjau, kad dėl tiroidito jai kažkas blogai. Geria moterytė vaistus ir tiek. Tik aš perskaičiuosi visas temas, bei daugybę straipsnių ją šiek tiek apšviečiau. Tad su šia liga tikrai galima puikiai gyventi pilnavertį gyvenimą. Linkiu to ir sau, ir jums visoms.. mirksiukas.gif

Tik aš kažko nesuprantu: mano tyrimai normos ribose, bet echoskopija rodo didelį uždegimą.
TTH 3,2 (norma 0,4-4)
FT4 9,1 (norma 8,9-17,2) Ar tikrai reikalingas tiroksinas?

+ skyrė griežtą dietą svoriui mažinti.

Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2014 11 29, 12:04)
Jungiuosi ir aš į jūsų būrelį.  4u.gif
Tik aš kažko nesuprantu: mano tyrimai normos ribose, bet echoskopija rodo didelį uždegimą.
TTH 3,2 (norma 0,4-4)
FT4 9,1 (norma 8,9-17,2) Ar tikrai reikalingas tiroksinas?
+ skyrė griežtą dietą svoriui mažinti.

Remiantis kraujo tyrimais, tai tiroksino gerti tikrai nereiktų dar, bet gal jį skiria dėl to matomo uždegimo... g.gif iš tikrųjų teisingiausia būtų pačio gydytojos paklausti, kodėl skiria ir kodėl mano, kad jis padės esant uždegimui. Kitas dalykas, o kuo griežta dieta padės? Ar Jūsų viršsvoris labai didelis? Atsiprašau už tokį klausimą.
Atsakyti
QUOTE(Quietly @ 2014 11 29, 14:26)
Remiantis kraujo tyrimais, tai tiroksino gerti tikrai nereiktų dar, bet gal jį skiria dėl to matomo uždegimo...  g.gif  iš tikrųjų teisingiausia būtų pačio gydytojos paklausti, kodėl skiria ir kodėl mano, kad jis padės esant uždegimui. Kitas dalykas, o kuo griežta dieta padės? Ar Jūsų viršsvoris labai didelis? Atsiprašau už tokį klausimą.

Blogiausia, kad aš pas endo ėjau nusiteikusi, kad aš sveika, tad anksčiau laiko niekuo nesidomėjau, tad per daug ir nežinojau ko klausti. O man ji ir pasakė, kad yra uždegimas, ir nemažas, todėl reikia tiroksino. Papasakojo ką tiroiditas sukelia negydomas ir tik tiek. Pasirodyti po 4 mėn.
Taip, svoris didelis. Pagal KMI jau nutukimo skalėj, jau nebe viršsvoris net blink.gif Dabar pasiėmusi endo atsakymą kaip pagrindinę ligą su kodu ir randu nutukimą įrašytą, ne autoimuninį tiroiditą,jis antroj vietoj, paskui struma ir dar kažkas. Tai rimtai, kam man tiroksinas? g.gif
Atsakyti