Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

Sveikos gyos 4u.gif as tai geriu tiroksina nuo 2008 m. ir galvos nebesuku, aisku menkas smagumas kad doze visgi tik didyn ir didyn ir kad teks gert iki gyvenimo galo... doh.gif bet pastaru metu kai gyvenime daug veiksmo tai daznai uzmirstu isgert, ar jus uzmirsinejat isgerti ryte tiroksina? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2014 11 30, 11:07)
bet pastaru metu kai gyvenime daug veiksmo tai daznai uzmirstu isgert, ar jus uzmirsinejat isgerti ryte tiroksina? blush2.gif

Retkarciais pasitaiko, nors jis pas mane prie lovos ant stalelio.
Atsakyti
QUOTE(Amarilė.84 @ 2014 11 29, 15:15)
Blogiausia, kad aš pas endo ėjau nusiteikusi, kad aš sveika, tad anksčiau laiko niekuo nesidomėjau, tad per daug ir nežinojau ko klausti. O man ji ir pasakė, kad yra uždegimas, ir nemažas, todėl reikia tiroksino. Papasakojo ką tiroiditas sukelia negydomas ir tik tiek. Pasirodyti po 4 mėn.
Taip, svoris didelis. Pagal KMI jau nutukimo skalėj, jau nebe viršsvoris net  blink.gif  Dabar pasiėmusi endo atsakymą kaip pagrindinę ligą su kodu ir randu nutukimą įrašytą, ne autoimuninį tiroiditą,jis antroj vietoj, paskui struma ir dar kažkas. Tai rimtai, kam man tiroksinas?  g.gif

Va taip ir būna, kai nepasidomi prieš einant (čia ne tai, kad kaltinant jus, kad nesidomėjot, bet kad paprasčiausiai nesigavo to padaryti, nes nebuvo tikėtasi). O kadangi taip yra, kad nevisais daktarų spendimais gali pasitikėti, nes ir jie "nesąmonių" būna, kad "priburia", tai geriausias ginklas tampa tavo paties žinios.
Kad mato uždegimą, aš spėju, sprendžia pagal ATPO. Bet, jei tth normoje, tai kam iš anksto gerti vaistus, kol dar pati skydliauke dirba.... (na nebent savijauta jūsų būtų labai bloga) g.gif neįsivaizduoju, net ką patarti. Gal nueiti pas kitą gydytoją pasikonsultuoti. Blogiau tikrai nebūtų.

QUOTE(Lucero @ 2014 11 30, 12:07)
Sveikos gyos 4u.gif  as tai geriu tiroksina nuo 2008 m. ir galvos nebesuku, aisku menkas smagumas kad doze visgi tik didyn ir didyn ir kad teks gert iki gyvenimo galo... doh.gif bet pastaru metu kai gyvenime daug veiksmo tai daznai uzmirstu isgert, ar jus uzmirsinejat isgerti ryte tiroksina? blush2.gif

Tikrai pasitaiko smile.gif Pasistenkit tik pasidėti jas taip, kad keliantis neįmanoma būtų jų nepamatyti (pvz prie žadintuvo). Nieko čia baisaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Vienas zmogus man pasake kad jei as geriu tiroksina ir turiu sita liga hipofunkcija, tai galiu stengtis kiek noriu bet svorio niekaip nenumesiu rolleyes.gif
is tiesu labai vargstu su svoriu, aisku jei imuos drasiu dietu pvz vien ant kruopu, numetu, bet normaliai valgant tai svoris nekrenta schmoll.gif
Atsakyti
Mane siandien vyras pavadino apsileidele... visa jaunyste buvau kudute,paskui va ligos uzpuole,priaugau svorio...as kasdien dedu milziniskas pastangas kad atsikelciau is lovos,i darba nueiciau,ka bekalbeti kad sugebeciau i sportus eiti...nezinau,jauciuosi visiskai sugniuzdyta...cia siaip,i svorio tema verysad.gif
Atsakyti
Aš neužmirštu išgerti tabletės, man taip atrodo, (nors man įtariu dar ir kokio Bilobil reiktų pagerti, nes kartais randu per daug tablečių) lotuliukas.gif
Zajza, kažkas pas jus tikrai netaip. Ir problema ne viena. Tokia bejėgė jausdavausi kai negėriau tiroksino, paskui viskas pamažu tvarkėsi. Laikykitės spręskit problemas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2014 11 30, 16:43)
Vienas zmogus man pasake kad jei as geriu tiroksina ir turiu sita liga hipofunkcija, tai galiu stengtis kiek noriu bet svorio niekaip nenumesiu rolleyes.gif

Jis buvo neteisus ir perdaug kategoriškas. Tiroksinas kaip tik padeda žmogui sureguliuoti medžiagų apytaką, ji pagreitėja. Tik yra vienas paslėptas kabliukas, pradėjus gerti tiroksiną, ligonio savijauta pagerėja, pagerėja ir apetitas, todėl pirmais gydymo mėnesiais reikia tikrai labai žiūrėti ką valgai, va tada svori ir pradės kristi. Vienos greičiau, kitoms lėčiau, nes ne vien tiroiditas lemia medžiagų apytakos procesą wink.gif
Niekada nebuvau super liekna nendrė, visada žinojau, kad papildomas kasnis "nusės" ant kūno. Po antro gimdymo svoris krito žiauriai sunkiai, dar nebuvo diagnozuotas tiroiditas, bet dėl itin griežtos dietos (vaikutis buvo alergiškas ir turėjau labai žiūrėti ką valgau, o kadangi valgyt galėjau ne itin skanius produktus, tai ir valgiau automatiškai mažiau) svoris krito, bet vistiek sunkiai. O pradėjus vartoti tiroksiną, svorį reguliuoti žymiai lengviau. KMI mano 20 mirksiukas.gif taip kad nepatikėk tokiomis kalbomis, kad ši liga ir šie vaistai lemia didelį svorį.
Atsakyti
QUOTE(Zajza @ 2014 11 30, 21:35)
Mane siandien vyras pavadino apsileidele... visa jaunyste buvau kudute,paskui va ligos uzpuole,priaugau svorio...as kasdien dedu milziniskas pastangas kad atsikelciau is lovos,i darba nueiciau,ka bekalbeti kad sugebeciau i sportus eiti...nezinau,jauciuosi visiskai sugniuzdyta...cia siaip,i svorio tema  verysad.gif

O jus jam paaiskinkit, kad cia ne nuo apsileidimo, o del ligos. Maniskis irgi is pradziu prikisdavo, kad jau as putlute, bet kai iskeliau skandala ir pateikiau literaturos paskaityt, apsiramino. As irgi nuo 42 jaunysteje iki 62 kg dabar ( 41 metai ) priaugau, tik kad esu mazo ugio, tai labiau viskas matosi. Kad ir kaip ziuri ka valgai, arba labai sunkiai krenta, arba aciu Dievui bent vietoj stovi, o jei tik biski koki pyragiuka , tai vos ne per diena +2 kg doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stichija: 01 gruodžio 2014 - 12:26
QUOTE(Lucero @ 2014 11 30, 17:43)
is tiesu labai vargstu su svoriu, aisku jei imuos drasiu dietu pvz vien ant kruopu, numetu, bet normaliai valgant tai svoris nekrenta schmoll.gif

Kad įmanoma numesti, tai tikrai įmanoma. Tiek, kad žymiai sunkiau, tai taip. Bet tikrai ne neimanoma. Ir tikrai ne badaujant... (iš asmeninės patirties). smile.gif

QUOTE(Zajza @ 2014 11 30, 22:35)
Mane siandien vyras pavadino apsileidele... visa jaunyste buvau kudute,paskui va ligos uzpuole,priaugau svorio...as kasdien dedu milziniskas pastangas kad atsikelciau is lovos,i darba nueiciau,ka bekalbeti kad sugebeciau i sportus eiti...nezinau,jauciuosi visiskai sugniuzdyta...cia siaip,i svorio tema  verysad.gif

O jus tiroksina geriat? Jei taip, tai ar seniai? Nes jei gertumet ir tinkamą dozę, tai tikrai gerai jaustumėtės.

QUOTE(Gerai @ 2014 12 01, 11:15)
Aš neužmirštu išgerti tabletės, man taip atrodo  lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos,
ar priimsit naujoke blush2.gif

nueinu pirmadienį visa drebanti, pulsas 140. spaudimas 80/60, visa drebu. padaro tyrima ir gavau šiandiena į rankas TTH <0,05 ir FT4 49,72 čia blogai ar trupiti blogai g.gif . iš šeimos gydytojos. tas dvi dienas mušė man spaudima ir davė raminamuosius, aišku aš gėriau po puse.
toks klausimas kas manęs laukia? šiandiena einu prašytis pas endikrinologa, nes užrašyta extra? ką turėtu man padaryti tirti ar dar ką.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 12 03, 09:30)
sveikos,
ar priimsit naujoke blush2.gif

nueinu pirmadienį visa drebanti, pulsas 140. spaudimas 80/60, visa drebu. padaro tyrima ir gavau šiandiena į rankas TTH <0,05 ir FT4  49,72 čia blogai ar trupiti blogai g.gif . iš šeimos gydytojos. tas dvi dienas mušė man spaudima ir davė raminamuosius, aišku aš gėriau po puse.
toks klausimas kas manęs laukia? šiandiena einu prašytis pas endikrinologa, nes užrašyta extra? ką turėtu man padaryti tirti ar dar ką.

Sveiki, priimtumem, bet pagal tyrimus jums hiper. ax.gif Is esmes endokrinologui turetu uztekt kraujo tyrimu, teoriskai gali echoskopija padaryt.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 12 03, 11:38)
Sveiki, priimtumem, bet pagal tyrimus jums hiper. ax.gif Is esmes endokrinologui turetu uztekt kraujo tyrimu, teoriskai gali echoskopija padaryt.

kai neesu susidūrusi ir net girdėjusi, ar galite pasakyti ką reiškia hiper g.gif per daug gamino kažkokio hormono ar taip suprantu g.gif
ačiū aciuks.gif
Atsakyti