Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

Sveikos,

Turiu ir aš šį gėrį ir jau seniai. Geriu tyroxiną 100 mg per dieną. Beskaitant jūsų temą iškilo klausimas , kas kiek laiko darotės kontrolinius tyrimus ? Mano gydytoja skiria kontrolę kartą metuose , bet ar ne per retai ?

Turinčioms mažą spaudimą , rekomenduoju nesveiką bet efektyvų būdą jį pasikelti : užvalgyti ko nors sūraus. Man tai pati geriausia priemonė. Nes spaudimas irgi 80/40 . Kartais vaikštau ir nieko , o kartais nepajėgiu iš lovos išlipti.

Ir dar klausimas : ar nei vienai iš jūsų skydliaukės problemos neiššaukė problemų su širdimi ?
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2015 03 12, 11:26)
Sveikos,

Turiu ir aš šį gėrį ir jau seniai. Geriu tyroxiną 100 mg per dieną. Beskaitant jūsų temą iškilo klausimas , kas kiek laiko darotės kontrolinius tyrimus ? Mano gydytoja skiria kontrolę kartą metuose , bet ar ne per retai ?

Turinčioms mažą spaudimą , rekomenduoju nesveiką bet efektyvų būdą jį pasikelti : užvalgyti ko nors sūraus. Man tai pati geriausia priemonė. Nes spaudimas irgi 80/40 . Kartais vaikštau ir nieko , o kartais nepajėgiu iš lovos išlipti.

Ir dar klausimas : ar nei vienai iš jūsų skydliaukės problemos neiššaukė problemų su širdimi ?

Sveika. As stengiuosi atlikt tyrimus(bent jau TTH) kas pusmeti. Daktare irgi sako, kad uztenka karta metuose, bet man paciai ramiau.
Zema spaudima man padeda pakelti surus agurkas arba rugstus vanduo su citrina.
Del sirdies, tai buna dazni perplakimai.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2015 03 12, 12:36)
Sveika. As stengiuosi atlikt tyrimus(bent jau TTH) kas pusmeti. Daktare irgi sako, kad uztenka karta metuose, bet man paciai ramiau.
Zema spaudima man padeda pakelti surus agurkas arba rugstus vanduo su citrina.
Del sirdies, tai buna dazni perplakimai.

Man permušimai praeitą vasarą buvo tokie, kad nepaėjau. Kardiologas po visų tyrimų nustatė susilpnėjusį šiedies raumenį ir nepilnai užsidarantį širdies vožtuvą. Išrašė nuolatiniam vartojimui Betaloc. Bet kas įdomiausia , kad visas širdies bėdas nurašė vaikystėje sirgtoms ligoms. Man užsiminus kad turiu skydliaukės bėdų , pasakė kad tai jokios įtakos neturi ir liepė prie vaistų dar ir svorį numesti. Bet kiek esu skaičius ankstesnes temas , tai ne vienai širdis buvo susitreikavus nuo skydliaukės.
Atsakyti
Beskaitant jūsų temą iškilo klausimas , kas kiek laiko darotės kontrolinius tyrimus ? Mano gydytoja skiria kontrolę kartą metuose , bet ar ne per retai ?

Manoji rekomenduoja bent tris kartus metuose tyrimą daryti, nes mano TTH labai reaguoja į metų laikų kaitą. Va dariau praėjusią savaitę, kadangi po tyrimo dozę koreguoja, tai kontrolinis tyrimas dabar bus po 6 sav. Kartą metuose tikrai neužtenka.

Dar ir kaip iššaukė doh.gif beja, man kardiologė iš kart pasakė, kad čia skydliaukė kalta. Irgi siūlė Betaloc, bet aš pirma nutariau pabandyti nuo žolinio Chronocard, ir jo pilnai užtenka, o Betaloc'ą pasiliksiu vėlesniam amžiui rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 12 kovo 2015 - 13:33
QUOTE(bevardė @ 2015 03 12, 14:30)
Dar ir kaip iššaukė  doh.gif beja, man kardiologė iš kart pasakė, kad čia skydliaukė kalta. Irgi siūlė Betaloc, bet aš pirma nutariau pabandyti nuo žolinio Chronocard, ir jo pilnai užtenka, o Betaloc'ą pasiliksiu vėlesniam amžiui  rolleyes.gif

Na atvirai pasakius , nelabai Betaloc aš ir geriu smile.gif Jau kai pulsas 120 siekia tada tik išgeriu ir kelias dienas pageriu. Stengiuosi daugiau judėt. Ne sportuoju, bet vaikštau , lipu laiptais. Pradžia buvo sunki , o dabar jau visai nieko.
Mačiau diskutavot apie svorį nesu ir aš iš plonųjų. Turiu viršvorio ir dvigubą barzdą biggrin.gif Ir bet kokios pastangos jį numest neveiksmingos. Nei maisto derinimai nei sportas niekas neveiksminga. Gydytoja puse lūpų pasiūlė Thybon, bet taip ir liko pasiūlymas. Gal kuri esat jį gėrus prie skydliaukės ? Anot gydytojos tai naujas vaistas (dėl to brangus) bet jis veiksmingai veikia skydliaukę.
Atsakyti
Širdis pareina nuo per didelių tiroksino dozių, man gydytoja sakė, kad gali taip ir kojas pakratyti.
Atsakyti
Apie Tyboną esu prastos nuomonės.
Aš jau iš viso nežinau kuo tikėti, tik prakeikiu savo skydliaukę ir tą dieną, kai ji sutriko, nes visuose savo negalavimuose atrandu ryšį būtent su ja, viskas kas blogai, viskas nuo jos.
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2015 03 12, 15:06)
Širdis pareina nuo per didelių tiroksino dozių, man gydytoja sakė, kad gali taip ir kojas pakratyti.

Aš per tuos permušimus baisinius pirma nulėkiau ir pasidariau tyrimus. Tai dozę paliko tą pačią. Sakė nieko keist nereik.
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2015 03 12, 14:33)
Aš per tuos permušimus baisinius pirma nulėkiau ir pasidariau tyrimus. Tai dozę paliko tą pačią. Sakė nieko keist nereik.

tai tyrimas gal ir geras, bet esmė tame, kad širdis nepaveža tokio krūvio ir vieną gražią dieną ji užsilenks. Reikia mažinti dozę, nes dozės nepaveža širdis, nors tyrimas ir geras, bet vaistų per daug, nesusitvarko organizmas. Reikia mažinti dozę ir vėliau bandyti didinti kažkaip lėčiau arba gerti vieną dieną tą dozę, kitą mažesnę.
Atsakyti
Sveikos,

Kraujo tyrimai ir skydliaukės echoskopija bent du kartus per metus.
Atsakyti
Idomiai cia apie Tyroxino dozes g.gif ir poveikio sirdziai. As vartoju vaista jau virs 10 metu, visa laika 100 mg. Bet sirdis baladojasi tik paskutinius pora metu kai atsirado virssvoris. Atsirado ir dusulys lipant laiptais. Daktare ne karto neuzsimine apie dozes sumazinima. O svorio atsikratyti negaliu kaip ir jolantoska : nepadeda nei saikingas sportas, nei dietos.
Atsakyti
Taigi buvau su savo temperaturom pas endokrinologe. Aisku tyrimu rezultatu kol kas dar neturiu. Bet pakilusi temperatura (kaip ir sirdies permusimai), anot gydytojos yra ne skydliaukes hipofunkcijos, o hiperfunkcijos pasekme. Kas sunkiai suvokiama turint tiroidita, bet sake buna ir taip.
Zodziu antikuniai ir ultragarsas rodo tiroidita su gresiancia hipofunkcija, o esantys pozymiai persa minti apei hiperfunkcija schmoll.gif Belieka sulaukt rezultatu.
Atsakyti