Juki, kadangi per šią kelionę ne kartą teko pavažinėti tais pačiais keliais, kuo puikiausiai galėjau įsitikinti, kokią didelę įtaką prieš akis atsiveriantiems vaizdams daro apšvietimas

Ryškiausi kontrastai įtakoti apšvietimo pasijuto prie mano išsvajotos koplytėlės ant Roselendo ežero kranto - nėra ko ir lyginti vaizdo matyto vakare ir ryte

Jei ji nebūtų buvus išsvajota, ryte greičiausiai visai nebūčiau atkreipus į ją dėmesio

Kitas ryškus kontrastas - Col de l'Iseran perėja: ryte nei pusės jos grožio nematėm lyginant su tuo, ką išvydom grįždami atgal

Vos ne visą laiką rodės, kad visai kita perėja grįžinėjam

Lyginant pirmąją kelionę su pastarąja šįkart Furkos perėja Šveicarijoj visai kitom spalvom nušvito

Per pirmąją kelionę pusę Furk'os perėjos įveikėm vakare, o dabar vidurdienį du nesulyginamus vaizdelius teko išvysti

Toliau Grimsel perėja aišku, joje didžiausią įtaką darė oras, bet labai nustebino sniego luitais padengtas Grimsel ežeras

Sunku patikėti, kad pačiam vidurvasary - vos ne tą pačią dieną tik skirtingais metais - vaizdai gali taip stipriai skirtis

Na, o didžiausiu šios kelionės nusivylimu tapo
Keturių kantonų ežeras

Šįkart likimas nesuteikė šanso pamatyti nei lašelio tokio ežero, kurį matėm pirmosios kelionės metu

Apie Les Gorges du Pont du Diable tarpeklį nelabai galiu ką pasakyti tik vieną kartą čia buvom, bet, pamenu, tik įėjus į jį laukė šioks toks nusivylimas labai niūrus pasirodė

Bet paėjus toliau, kai saulė tiesiai virš galvos užspigino, visas tarpeklis tiesiog nušvito

Gidas dar pyktelėjo, kai aš pradėjau veržtis atgal į jau praeitą atkarpą
Tiesa, šis reportažas skiriasi nuo mano senųjų tuo, kad dabar, mažindama nuotraukas, norėdama bent šiek tiek kompensuoti prarandamą kokybę, jas šiek tiek paryškinu

Bet, lazdos tikrai neperlenkiu mano prisiminimuose išlikę kažkas panašaus į tai, ką dabar visiems stengiuosi parodyti
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...