Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas (AFS)

Sveikos smile.gif Isiterpsiu ir as jeigu nesupyksit 4u.gif Seku sia temai senai. Kelis kartus esu parasiusi. Placiau nesiterpiu i pokalbius nes vis dar neturiu visu tyrimu atsakymu. Mano istorija 5 nestumai, is ju tik antras baigesi sekmingai. Siuo metu vis dar laukiam kraujo tyrimu del kraujo kresejimo ir pan.

Kariotipas parodo ar nera chromosomu translokacijos arba inversijos. Cromosomos yra sudarytos is dvieju chromatidziu. Inversija/translokacija buna vienoje chromatideje. Jeigu apvaisinimo metu spermatoziodas turi sveikaja chromatide, vaidinasi viskas bus OK. O jeigu pasitaiko spermatoziodas su translokacijos/inversijos chromatide, tuomet chromosomu rinkinukas buna nesuderinamas su gyvybe. Genetikai apskaiciuoja tikimybe susilaukti sveiko vaikucio esant tokiu atveju. Tad jeigu yra vienas sveikas vaikutis, nereiketu grieztai atmesti kariotipo tyrimo 4u.gif
Atsakyti
Tuo labiau, kad nesunku jį pasidaryti - pasiimi siuntimą ir eini pas genetikus.
Aš už tai, kad išsitirti viską kas tik įmanoma.
Violeta*, ieškojimas adatos šieno kupetoj labai gerai pažįstamas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 02 28, 22:50)
Dėl rezusų ne genetikė sakė. Iš bendro išsilavinimo kai domėjausi imunoglobulinu  ax.gif
Kai moters rezus -, vaiko +, pirmas gimsta normaliai, bet lieka antikūniai, kurie sunaikina sekantį nėštumą. Kad to nebūtų, suleidžiamas imunoglobulinas.
http://kauno.diena.l...42#.VPIqGS696ig

Tai dėl šito viskas aišku, jau seniai žinoma. Anksčiau, sakydavo daryt pertrauką tarp pastojimų bent 4 berods metų, jei moters minusinė, vyro pliusinė, o dabar vaistų suleidžia ir viskas ok ax.gif
Pamaniau, gal genetikai kokią naują tiesą išrado g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Hazell @ 2015 03 01, 16:52)
Tad jeigu yra vienas sveikas vaikutis, nereiketu grieztai atmesti kariotipo tyrimo 4u.gif

Pritariu 100% iš asmeninės patirties blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bernadeta77: 01 kovo 2015 - 22:33
Sveikos merginos,

Atejau su klausimu. Kada pradejot vartot vaistus? Isvydusios II, ar veliau, ar dar planuojant?

Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 03 02, 14:19)
Sveikos merginos,

Atejau su klausimu. Kada pradejot vartot vaistus? Isvydusios II, ar veliau, ar dar planuojant?

Labas, as aspirina pradejau vartot dar pries pastojant, o fraxi pradejau leistis pamaciusi II 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif Gal kas galetu pagelbeti su informacija, kur Kaune verta darytis AFS tyrima? Esu prisirasiusi i privacia klinika, bet ginekologe tiksliai nepasake sumos, kuria reiktu moketi uz si tyrima, jeigu atlikciau ji toje pacioje klinikoje, kurioje esu uzsirasius, tik minejo, kad dalis tyrimo 60 eur kainuoja, kitos dalys irgi nemazai, tai cia labai didele suma gaunasi.... Matau kitose temose moterys raso, kad mokejo apiw 250 lt. Galbut kas nors tiksliai zinote, kokios yra AFS tyrimo kainos konkrecioje vietoje? Buciau be galo dekinga 4u.gif verysad.gif
Atsakyti
Merginos, pradejau gerti asprinina 100, pamacius II pradesiu su clexane 40 + aspirinas.

Bet klausimas del mmm. Geriant aspirina mmm bega kaip is fontano. Normalu?
Netrukdo asprinas pastojimui, gleivines formavimuisi?
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 03 13, 12:40)
Merginos, pradejau gerti asprinina 100, pamacius II pradesiu su clexane 40 + aspirinas.

Bet klausimas del mmm. Geriant aspirina mmm bega kaip is fontano. Normalu?
Netrukdo asprinas pastojimui, gleivines formavimuisi?

Aspirinas kaip tik padeda isitvirtinimui taip man sake Abraitis. Buk rami ir naudok ji. Jokio pasalinio poveikio bent jau as nepastebejau, tik melynes galingesnęs tapo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pifiene @ 2015 03 13, 14:29)
Aspirinas kaip tik padeda isitvirtinimui taip man sake Abraitis. Buk rami ir naudok ji. Jokio pasalinio poveikio bent jau as nepastebejau, tik melynes galingesnęs tapo  doh.gif

Dar vienas klausimelis.

Gydytojas pasake, kad leistis clexane tik pamacius II. Bet paniskai bijau, kad gali buti per velu. Ta prasme II gali pamatyti 4 dienos iki planuojamu mm, o gali mmm diena pamatyti, o gal dar veliau.
Gydytojas atostogose sekancias 1.5 savaites, tai ner su kuo pasikonsultuot.

Kada jus pradejot leistis?
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 03 19, 12:43)
Dar vienas klausimelis.

Gydytojas pasake, kad leistis clexane tik pamacius II. Bet paniskai bijau, kad gali buti per velu. Ta prasme II gali pamatyti 4 dienos iki planuojamu mm, o gali mmm diena pamatyti, o gal dar veliau.
Gydytojas atostogose sekancias 1.5 savaites, tai ner su kuo pasikonsultuot.

Kada jus pradejot leistis?

Labas, as pradejau leistis kai testas parode II, bet jei bijai ismegink ovuliacijos testa, as turejau viena atlikusi ir kazkur perskaiciau kad jis daug anksciau nei nestumo testas parodo nestuma smile.gif pasidariau ir jis man parode II gal kokios 5 dienos iki mm bigsmile.gif na o dabar kai jau supuoju savo stebukleli tvirtai galiu sakyti kad nebijotumet, viskas bus gerai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinukas25 @ 2015 03 19, 13:00)
Labas, as pradejau leistis kai testas parode II, bet jei bijai ismegink ovuliacijos testa, as turejau viena atlikusi ir kazkur perskaiciau kad jis daug anksciau nei nestumo testas parodo nestuma  smile.gif  pasidariau ir jis man parode II gal kokios 5 dienos iki mm  bigsmile.gif  na o dabar kai jau supuoju savo stebukleli tvirtai galiu sakyti kad nebijotumet, viskas bus gerai smile.gif  4u.gif

tai pradejai leistis 5 dienos pries mm?

hmm mano ginis grys is atostogu tik mmm diena ir tada gales vaistu israsyti. Nezinau ar blaskytis ir kitaip recepta gauti ar laukti mmm dienos...
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 03 19, 13:25)
tai pradejai leistis 5 dienos pries mm?

hmm mano ginis grys is atostogu tik mmm diena ir tada gales vaistu israsyti. Nezinau ar blaskytis ir kitaip recepta gauti ar laukti mmm dienos...

Ne, leistis pradejau kai normalus testas parode.
Atsakyti