Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas (AFS)

QUOTE(Romy @ 2015 03 29, 13:26)
Esu panikoj. Vakar buvo mmm diena ir vajare pliuptelejo kraujo. Siandien testas vis dar teigiamas ir teplioja vos vos tamsiai rudai.
Ar kam taip buve? Gal per didele clexano 40 doze? Ar cia jau viskas?  verysad.gif  verysad.gif

Nedidelis kraujavimas (tepimas) gali buti implantacijos metu, taip pat veliau nestumo metu. Pasirodyk gydytojai, bet kuriuo atveju. Jei neramu, priims ir dabar bet kuri ligonine apziurai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migle): 29 kovo 2015 - 14:17
QUOTE(Romy @ 2015 03 29, 14:26)
Esu panikoj. Vakar buvo mmm diena ir vajare pliuptelejo kraujo. Siandien testas vis dar teigiamas ir teplioja vos vos tamsiai rudai.
Ar kam taip buve? Gal per didele clexano 40 doze? Ar cia jau viskas?  verysad.gif  verysad.gif

cia 0,4 ml dozė? yra priežasčių, kodėl skyrė didesnę nei minimali? sunku pasakyt kas ir kodėl, kad nuo vaistų, kažkaip keista būtų, bet ką mes žinom. reikia konsultacijos manau bet kuriuo atveju, nors jei kraujavai, ant kėdės apžiūra arba vaginalinis echo nieko gero, bet gal progesterono skirtų, ar kažką rekomenduotų.. laikykis 4u.gif
Atsakyti
...Ateinu su liūdnu finalu...Žodžiau čia jau rašiau, kad 4sav pastebėjau letai krentantį progesteroną, ir nulėkiau pas ginę, ji skyrė crinono...Jo pagalba neštumas ėjosi idealiai gerai, be hematomų, su savo laikui būdingu išsivystymu ir nieks nieko blogo nežadėjo...Tyrimai vėlgi geri, jokių infekcijų...Ir atėjo 9 savaitė, jau antras neštumas , kai neperžengiu šios savaitės ribos. doh.gif Matyt visgi reikėjo ir prie sklandžios eigos ko nors skystinančio vartot...Priminsiu, kad neturiu patvirtintos afs sindromo išvados, kortelėj mačiau išvadą, kad nepakanka duomenų..Žodžiu..labai kirbėjo neštumo pradžioj vartot ką ar ne, bet su ginės apibūdinimu "vadovėlinis neštumas", pasiklioviau kad taip ir bus...Deja, nebuvo....
Atsakyti
Jei krentantis progesteronas - reikia naudoti leidžiamą!!! Crinoną ne visada įsisavina.
Dar, žinau bent porą atvejų, kai merginos išnešiojo visą laikotarpį leisdamosis fraxipariną, nors AFSo nėra. O prieš tai buvo persileidimai. Bet tam jau reikėtų gydytojo priežiūros.
Pas ką lankaisi? Manau, kad keisk gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 04 03, 16:17)
Jei krentantis progesteronas - reikia naudoti leidžiamą!!! Crinoną ne visada įsisavina.
Dar, žinau bent porą atvejų, kai merginos išnešiojo visą laikotarpį leisdamosis fraxipariną, nors AFSo nėra. O prieš tai buvo persileidimai. Bet tam jau reikėtų gydytojo priežiūros.
Pas ką lankaisi? Manau, kad keisk gydytoją.

Nuo pat pirmų II pamatymo vartojamas crinone man padėjo..tikrai išvengiau hematomų, tai manau, kad jis tinka, juk pas ginę ėjau dažnai, praktiškai kas 2 sav. Viskas gerai buvo. Aišku, po anos neigiamos patirties galvojau apie heparino vartojimą...bet jei ginė nemato bėdos ar poreikio - (kažin kodėl tada jį visad profilaktiškai skiria po IVF..kad ir be diagnozės)...Tai negi savivaliausi...nevartojau ir dabar labai gailiuos, gi buvo visiškai viskas normoj...kol embrioną maitino tik iš trynio maišelio, viskas ok,..kai atėjo laikas iš placentos maitintis, matyt, afs padarė savo juodą darbą. Žodžiu, gyveni ir mokaisi žmogus...Dabar jei dar teks tokai laimę, tai reik ir crinono ir heparino. Klinikose bent 3 gyd minėjo, kad dabar pirmu pasirinkimu reikai ieškot afs diagnozės, antru, visgi natmest genetikos, čia jau iš tų 3 pasakė vienas...tai dabar už kurio galo ieškot to afs...Kryžiauskaitė manęs jau pernai nusipurtė, sako krešėjimo bėdų nėra, afs nepakanka duomenų...o koks gyd skirs vaistus be diagnozės? g.gif
Atsakyti
Man visus IVFus skirdavo fraxipariną, per kuklesnes procedūras - bent aspiriną, profilaktiškai, visada.
Atsakyti
Violeta is placentos maitinasi tik po 12sav. Be to is ne vienos gydytojos esu girdejusi, kad progesterona reikia vartoti is karto tik pamacius II, nes veliau teoriskai jis nieko nebepadeda, jei del progesterono sviravimo ivyko kazkoks vaisiaus vystimosi sutrikimas. O viskas pasireikia ne is karto, vaisius dazniausia del tokiu dalyku zusta is leto. Pas mane AFS nenustatytas, bet jau du kartus iseiles po persileidimo ir ne po persileidimo buvo tyrimai ant ribos, ko anksciau nebudavo. Bet vistiek jo nepripazysta. Dabar dar karta teks darytis ir jei vel bus ant ribos sake patvirtints.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 04 03, 17:58)
Nuo pat pirmų II pamatymo vartojamas crinone man padėjo..tikrai išvengiau hematomų, tai manau, kad jis tinka, juk pas ginę ėjau dažnai, praktiškai kas 2 sav. Viskas gerai buvo. Aišku, po anos neigiamos patirties galvojau apie heparino vartojimą...bet jei ginė nemato bėdos ar poreikio - (kažin kodėl tada jį visad profilaktiškai skiria po IVF..kad ir be diagnozės)...Tai negi savivaliausi...nevartojau ir dabar labai gailiuos, gi buvo visiškai viskas normoj...kol embrioną maitino tik iš trynio maišelio, viskas ok,..kai atėjo laikas iš placentos maitintis, matyt, afs padarė savo juodą darbą. Žodžiu, gyveni ir mokaisi žmogus...Dabar jei dar teks tokai laimę, tai reik ir crinono ir heparino. Klinikose bent 3 gyd minėjo, kad dabar pirmu pasirinkimu reikai ieškot afs diagnozės, antru, visgi natmest genetikos, čia jau iš tų 3 pasakė vienas...tai dabar už kurio galo ieškot to afs...Kryžiauskaitė manęs jau pernai nusipurtė, sako krešėjimo bėdų nėra, afs nepakanka duomenų...o koks gyd skirs vaistus be diagnozės?  g.gif

Labai labai gaila del maziuko.
Placenta pradeda formuotis labai anksti ir jei del AFS sutrikdoma veikla gali nei sirdeles sulaukti. Mano paskutiniu atveju net embrionas nesusiformavo del ankstyvu placentos sutrikimu.
Violeta, AFS gali buti ir uzsleptos formos ir padaryti savo juoda darba. Man gydytojas pasake, jei ir nenustatys AFS vis vien skirs leidziamus. Butinai ieskociau kito gydytojo, kuris kiek apie tai nusimano ur prasyciau aspirino + leidziamu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 03 balandžio 2015 - 19:42
Tai man dėl progsterono klausimų nėra, gi pas gyd lėkiau vos pamačius tuos II. Ir vartojau nuo pat pradžių, kai ir kritimas jo vos vos matėsi, iš principo dėl atsargumo ir skirtas jis tebuvo...Širdelės veikla fiksuota buvo, išsivystymas atitiko laiką ir viska nesenai įvyko - 7 sav buvo pagal parametrus , treč. buvo lygiai 9sav, pagal echo atitiko laikas 8,4..tai vos tik prieš keletą dienų viskas įvyko verysad.gif

Mano tyrimai buvo daryti 2 kartus, bet vis tiek trūksta info ir normalios jos interpretacijos....galvoju apie tą slaptą formą, ir aišku, kad reikės ieškot giniaus, kuris sutiks skirt gydymą, kai tam bus laikas...o dabar matyt vėl ieškot siuntimo pas hematologus, kurie bent žinotų ko ir kaip ieškot.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 04 03, 19:52)
Tai man dėl progsterono klausimų nėra, gi pas gyd lėkiau  vos pamačius tuos II. Ir vartojau nuo pat pradžių, kai ir kritimas jo vos vos matėsi, iš principo dėl atsargumo ir skirtas jis tebuvo...Širdelės veikla fiksuota buvo, išsivystymas atitiko laiką ir viska nesenai įvyko - 7 sav buvo pagal parametrus , treč. buvo lygiai 9sav, pagal echo atitiko laikas 8,4..tai vos tik prieš keletą dienų viskas įvyko verysad.gif

Mano tyrimai buvo daryti 2 kartus, bet vis tiek trūksta info ir normalios jos interpretacijos....galvoju apie tą slaptą formą, ir aišku, kad reikės ieškot giniaus, kuris sutiks skirt gydymą, kai tam bus laikas...o dabar matyt vėl ieškot siuntimo pas hematologus, kurie bent žinotų ko ir kaip ieškot.

O tu nenori pas Abraiti? Jis labai geras gydytojas. Man tai pagavo AFS uz uodegos tyrima atlikus praejus dienai po persileidimo. nes kitu atveju buvo visi neigiami tyrimai. Bet dabar kai liepe pakartoti vel atejo ant ribos.
O ar esi dariusi Leideno tyrima?
Atsakyti
Pasirodyt pas Abraitį galvoju...Bet ten eilės, o aš vis dar neščia..Laukiu savaiminio valymosi, nenoriu antros abrazijos...Tai mąstau ką kada daryt, kol neįvyko tas faktas, galvoju gal tyrimai ką rodytų...

Leideną esu darius, lyg ir normalus buvo...
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 04 03, 21:07)
Pasirodyt pas Abraitį galvoju...Bet ten eilės, o aš vis dar neščia..Laukiu savaiminio valymosi, nenoriu antros abrazijos...Tai mąstau ką kada daryt, kol neįvyko tas faktas, galvoju gal tyrimai ką rodytų...

Leideną esu darius, lyg ir normalus buvo...

Jei dabar darysi, gali buti netikslus tyrimai, nes nestumo metu kraujas ir taip tirstas. Tokiu tyrimu net neuzskaito nei Abraitis, nei kiti gydytojai.
Atsakyti