O tai kada tuos tyrimus reikia daryt? jei pvz užslėpta forma, jos vėliau neaptiksi

QUOTE(Violeta* @ 2015 04 03, 21:30)
O tai kada tuos tyrimus reikia daryt? jei pvz užslėpta forma, jos vėliau neaptiksi 

as po persileidimo dariausi praejus dienai.
QUOTE(Markata @ 2015 04 03, 19:31)
Violeta is placentos maitinasi tik po 12sav. Be to is ne vienos gydytojos esu girdejusi, kad progesterona reikia vartoti is karto tik pamacius II, nes veliau teoriskai jis nieko nebepadeda, jei del progesterono sviravimo ivyko kazkoks vaisiaus vystimosi sutrikimas. O viskas pasireikia ne is karto, vaisius dazniausia del tokiu dalyku zusta is leto. Pas mane AFS nenustatytas, bet jau du kartus iseiles po persileidimo ir ne po persileidimo buvo tyrimai ant ribos, ko anksciau nebudavo. Bet vistiek jo nepripazysta. Dabar dar karta teks darytis ir jei vel bus ant ribos sake patvirtints.
Kurie Jūsų rodikliai ribiniai?
QUOTE(~Serpentine~ @ 2015 04 13, 11:53)
Kurie Jūsų rodikliai ribiniai?
AKA buvo ribiniai.
Sveikos, gal galite pakomentuoti:
DATL 41,3 s
LA 42,3 s
DATL-LA/DATL 1,02 (0-1,2)
antikūniai prieš kardiolipiną
IgG 1,04,
IgM 1,48/MPL.
Nei mormų, nieko... labai prašau
!
DATL 41,3 s
LA 42,3 s
IgG 1,04,
IgM 1,48/MPL.

QUOTE(snou @ 2015 04 14, 13:25)
Sveikos, gal galite pakomentuoti:
DATL 41,3 s
LA 42,3 s
IgG 1,04,
IgM 1,48/MPL.
!
DATL 41,3 s
LA 42,3 s
IgG 1,04,
IgM 1,48/MPL.

O tai kokios normos, mes gi nezinom kokios ribos, tai pakomentuoti tikrai negalim.
Sveikos. Apsilankius pas A, suzinojau, kad afs man nenustatytas, is dvieju kartu tik viena karta pasimate kad kazkoks vienas faktorius (pasak jo, pats pikciausias), kuris kartais islenda. Tad neva man vartoti vaistu nera butinybes. Bet vis del to israse Zibor jeigu nuspresciau leistis, o cia jau mano pasirinkimas, nes nukrypimu jis neizvelgia. Kaip manote, ka daryti? Gal zinote kiek kainuoja Zibor Rusijoje, Lenkijoje?
Sveikos,
Anksčiau buvau dažna Jūsų skyrelio skaitytoja, dabar panašu, kad vėl grįšiu, nes planuojam antrą vaikelį. Norėčiau papasakoti savo istoriją, ir paklausti Jūsų patarimo. Turėjau du nesivystančius nėštumus (tarpas tarp jų 2,5 metų). Abu nutrūko apie 6 savaitę, jau pradėdavo plakti širdelė, bet per lėtai, HCG taipogi augo labai lėtai. Pasidariau infekcijų tyrimus, AFS, pas hematologę dar keletą paveldimų trombozių tyrimų, pas genetikus su vyru buvom. Visi tyrimai puikūs. Trečiąkart pastojus ginekologė paskyrė Ziborą su aspirinu, neturint jokios diagnozės. Vartojant šiuos vaistus išnešiojau ir pagimdžiau sveiką mažylį. Tik nežinia, ar čia vaistai padėjo, ar ir taip būčiau išnešiojusi. Pastebėjau tik, kad kai tik pradėjau leistis vaistus, iškart pajutau lengvą pykinimą ko visiškai nejaučiau su pirmais nėštumais.
Dabar vėl galvojam apie vaikelį, tik nežinau, ką daryti... Nesinori tų vaistų leistis visiškai nežinant ar to reikia. Iš kitos pusės baisu, kad nieko nedarant pastosiu ir vėl persileidimas.
Ko gero vėl reikia bandyti eiti tirtis. Gal jūs žinote į ka geriau kreiptis dėl AFS į reumatologus ar hematologus?
Ir gal žinot ką nors daugiau apie AFS simptomus? Aš pastebėjau, kad man po kai kuriais nagais kartais atsiranda tokie plonyčiai kraujo siūleliai (angl. Splinter hemorrhage), ir kiek pagooglinau, kad tai galėtų būti AFS simptomas. Bet tyrimai rodo ką kita. Aišku Lietuvoje atliemi ne visi AFS tyrimai. Gal žinote, kokioje Latvijoje, ar Lenkijoje platesni tyrimai atliekami?
Ačiū
Anksčiau buvau dažna Jūsų skyrelio skaitytoja, dabar panašu, kad vėl grįšiu, nes planuojam antrą vaikelį. Norėčiau papasakoti savo istoriją, ir paklausti Jūsų patarimo. Turėjau du nesivystančius nėštumus (tarpas tarp jų 2,5 metų). Abu nutrūko apie 6 savaitę, jau pradėdavo plakti širdelė, bet per lėtai, HCG taipogi augo labai lėtai. Pasidariau infekcijų tyrimus, AFS, pas hematologę dar keletą paveldimų trombozių tyrimų, pas genetikus su vyru buvom. Visi tyrimai puikūs. Trečiąkart pastojus ginekologė paskyrė Ziborą su aspirinu, neturint jokios diagnozės. Vartojant šiuos vaistus išnešiojau ir pagimdžiau sveiką mažylį. Tik nežinia, ar čia vaistai padėjo, ar ir taip būčiau išnešiojusi. Pastebėjau tik, kad kai tik pradėjau leistis vaistus, iškart pajutau lengvą pykinimą ko visiškai nejaučiau su pirmais nėštumais.
Dabar vėl galvojam apie vaikelį, tik nežinau, ką daryti... Nesinori tų vaistų leistis visiškai nežinant ar to reikia. Iš kitos pusės baisu, kad nieko nedarant pastosiu ir vėl persileidimas.
Ko gero vėl reikia bandyti eiti tirtis. Gal jūs žinote į ka geriau kreiptis dėl AFS į reumatologus ar hematologus?
Ir gal žinot ką nors daugiau apie AFS simptomus? Aš pastebėjau, kad man po kai kuriais nagais kartais atsiranda tokie plonyčiai kraujo siūleliai (angl. Splinter hemorrhage), ir kiek pagooglinau, kad tai galėtų būti AFS simptomas. Bet tyrimai rodo ką kita. Aišku Lietuvoje atliemi ne visi AFS tyrimai. Gal žinote, kokioje Latvijoje, ar Lenkijoje platesni tyrimai atliekami?
Ačiū

Žinau bent porą merginų, kurios po kelių persileidimų išnešiojo būtent besileisdamos hepariną, nors AFS nebuvo nustatytas. Tiesiog gydytojai skyrė.
Gali būti ir Tavo toks atvejis.
QUOTE(Pelargonija @ 2015 04 15, 16:29)
Žinau bent porą merginų, kurios po kelių persileidimų išnešiojo būtent besileisdamos hepariną, nors AFS nebuvo nustatytas. Tiesiog gydytojai skyrė.
Tai taip, šitą suprantu. Tik dabar planuojant antrą vaiką ir neturint jokios diagnozės, atsiranda nežinia, ar tikrai reikia vėl tų vaistų. Gal pavyktų ir be jų. Bet ir rizikuoti baisu.
Gal Jūs žinote, į ka geriau kreiptis dėl AFS ištyrimo - į reumatologus ar hematologus?
QUOTE(Estelle @ 2015 04 17, 10:38)
Tai taip, šitą suprantu. Tik dabar planuojant antrą vaiką ir neturint jokios diagnozės, atsiranda nežinia, ar tikrai reikia vėl tų vaistų. Gal pavyktų ir be jų. Bet ir rizikuoti baisu.
juk prieš sėkmingą išnešiojimą irgi neturėjai diagnozės, bet skyrė hepariną