Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis, 17 tema

Ristina: kokio amziaus vaikui tas megztinukas? parasyk, kaip mezgei, kiek akiu, eilu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2015 03 10, 14:04)
Ristina: kokio amziaus vaikui tas megztinukas? parasyk, kaip mezgei, kiek akiu, eilu ir t.t.

Turėtų tikt 0-3 mėn.
Bet įtariu, kad didesnis.

Jau nebeturiu blush2.gif
Siūlas 50gr./167metrai.
Tai parašysiu, kiek atsimenu biggrin.gif
Tankumas 9. Nugaros akys 40-0-40. ~50-60eilių. Tada reglanas 40eilių. Mažinau kas trys eilės iš kraštų po 2.
Priekis 22-0-22. 10eilių trumpesnis reglanas.
Rankovės gal 32-0-32 g.gif ~70 eilių.
Viskas ap i-cordinta. Ir užsegimas i-cordinis. Yra gal 5 vietos sagutėms smile.gif
Atsakyti
Merginos, kol jūs čia tokius grožius mezgat, aš tik mažais žingsneliai į priekį einu blush2.gif, pagaliau intarsijos karietą išdrįsau išsitraukt. Patarkit, ką darau ne taip, kad mezgant intarsijos karieta neskaičiuoja eilių?
Atsakyti
aciu, Ristina.

arna, tai skaitliuko nekabina. dabar tiksliai neatsimenu, kas ten ant intarsijos karietos buna, kad kabintu skaitliuka kiekviena karta pravaziuojant.
Atsakyti
Jautiena, suprantu, kad nekabina, bet nesuprantu, ką daryt, kad kabintų. Lyg ir viską pagal instrukciją padarau. Gal apskritai su intarsija mezgant eilių neskaičiuoja?
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2015 03 11, 00:18)
Gal apskritai su intarsija mezgant eilių neskaičiuoja?

Skaičiuoja tikrai, tik reikia pagal mašinos markę vienokius ar kitokius plasmasiukus intarsijos karietos nugarinėj daly įstatyt
user posted image
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2015 03 11, 01:18)
Jautiena, suprantu, kad nekabina, bet nesuprantu, ką daryt, kad kabintų. Lyg ir viską pagal instrukciją padarau. Gal apskritai su intarsija mezgant eilių neskaičiuoja?

Radau atsakymą rusiškoj instrukcijoj. smile.gif Pasirodo mažą plastmasiuką priklausomai nuo mašinos modelio reikia įstatyt.
Jei kam reikia instrukciją galima parsisiųsti iš čia KA-8210
Atsakyti
Mano pirmieji darbai, daryti mezgimo mašina biggrin.gif Kol kas mokausi tik lygaus mezgimo, taip pat kaklo iškirptes ir atnarėles pabaigiau megzt rankomis, nuėmus mezginį nuo mašinos. Mokymuisi labai gerai "sueina" siūlų likučiai blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Indregu, kokie gražūs ir šilti Jūsų darbeliai smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2015 03 12, 15:14)
Mano pirmieji darbai, daryti mezgimo mašina 

Labai gražiai pirmieji nuotaikingi thumbup.gif thumbup.gif ir liemenė puiki 4u.gif , ne be reikalo modelis džiaugiasi bigsmile.gif , o pats bjauriausias darbas - apdaila su mašina ateis su laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir aš dar tik mokinuosi. Porą dienų mėginu kažkiek pamegzti plonu siūlu ažūrinį raštą. Na niekaip man nepavyksta numegzti kiek daugiau nei 10 cm mezginio. doh.gif Kur problema? Akių skaičių uždėjau, kad atitiktų besikartojantį 24 akių rašto perfokortą. Pakabinau papildomai svorio. Deja, vistiek numeta akis viduryje mezginio.
Ką Jūs naudojate kaip svarelius? Kaip suprantu ažūrui reikalinga geras mezginio tempimas žemyn.Taip noriu nusimegzti ažūrinį lininį šaliką. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2015 03 13, 11:35)
Ir aš dar tik mokinuosi. Porą dienų mėginu kažkiek pamegzti plonu siūlu ažūrinį raštą. Na niekaip man nepavyksta numegzti kiek daugiau nei 10 cm mezginio.  doh.gif Kur problema? Akių skaičių uždėjau, kad atitiktų besikartojantį 24 akių rašto perfokortą. Pakabinau papildomai svorio. Deja, vistiek numeta akis viduryje mezginio.
Ką Jūs naudojate kaip svarelius? Kaip suprantu ažūrui reikalinga geras mezginio tempimas žemyn.Taip noriu nusimegzti ažūrinį lininį šaliką.  blush2.gif

Ažūras nemėgsta daug svorio.
Atsakyti