Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(džu @ 2015 01 19, 23:02)
kokie patarimai, iškart į trenkę rašytume  biggrin.gif

Tai va va,apie ka ir kalba eina drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 01 19, 21:50)
Va cia ir yra atsakymas i klausima,kas jai ten atsitiko... as itariu,kas atsitiko-greitis buvo per didelis,pajuto ar pamate kad slidu ir staigiai mete gaza,o stabdi pamirso-vat ir apsuko... kai slidu-reikia vaziuoti protingai ir labai galvoti ka darai,o jei megeja lakstyt-turetu eiti mokytis kaip lakstyti saugiai,nes jei nori vaziuoti greitai-turi bent jau suprasti ka darai ir nevirsyti to greicio,kuriame sugebi suvaldyti masina...

Kokiu begiu priklauso nuo greicio,o greitis priklauso nuo eismo salygu ir tavo galimybiu  mirksiukas.gif  Ziema-tokiu,kad neslystum.Pagrindine taisykle jau minejau-prisistabdai pries posuki iki pasukant vaira,posukyje labai tolygiai gazas-negreiteji! greiteti pradedi tik uz posukio pilnai istiesinusi vaira. Taip vaziuojant nenuslysi net ir plikom padangom per plikledi,tik,aisku,reikia pasirinkti tinkama greiti smile.gif Ir dar- negalima per daug pasukti vairo, "persivairavus" ir padavus gaziuko nueisi tiesiai,nepadarysi nieko (tokiu atveju isgelbsti rankinis,bet tik tada,kai moki ta daryti-reikia zinoti kiek ir kokiu momentu,ir moket gerai vairuoti viena ranka- as sau ta leidziu tik aiksteleje).
Papildyta:
Nieko,Susidomejusiai pirma ziema ir patirties dar nera-tegu vaziuoja kaip jai saugiau,vis geriau,negu apie stulpus vyniotis smile.gif  Butu ji Vilniuje,mes turetume ka jai patrti,ane? mirksiukas.gif

O siandien ryte tai buvo slidu...tempa apie nuli+-,asfaltas is paziuros sausas,o vaziuoji ir jauti kad ratai kazkokioj nesvarumo busenoj ir sukibimo nei velnio nera  doh.gif Nu as tai normaliai vaziavau, neslydau,bet va visokie bmw tai nesiojosi posukiuose  bigsmile.gif

Labai aciu uz patarimus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O siaip as tai vazineju daugiabuciu ar privaciu namu rajonuose daugiausiai, zmones gatvej vaiksto, kartais ir nelabai saligatviu, i darba vaziuoju, kai tamsu, tai vaziuoju akis isputus, kad ko nenutrenkt nors ir netycia, tai ir leciau gaunasi. Be to ziema, tai dar atsargiau norisi, nezinia, kaip speciau sustabdyt, jeigu ka, zmones be atsvaitu, pasitaike ir girtu... tai ten nelabai yra kur lakstyt, be to, kai greiciau vaziuociau, tai dar ko nors nepamatyciau. Kaip siandien skubejau ir padariau tokia nesamoninga kvaila nesamone, kad net stebejausi, kaip pamirsau posuki parodyt. ir cia viskas is skubejimo. Na nieko ten neatsitiko, tik pati pastebejau, bet vistiek, jau negerai. verysad.gif
Autostrada tai normaliai vaziuoju (kitiems normalu gal 140, man - ne), o paskui kai tenka isukt i gyvenama rajona, vel suletinu. Kam nepatinka, lenkia. Tegul sau lekia. As nemoku ir nenoriu. Kai per greitai visko nesukontroliuociau. Tuose gyvenamuose pasitaiko daug autobusu, kelias neplatus, vingiuotas, tenka tuos autobusus aplenkt, dar gatveje istrizai masinu pristatyta, nu žo. Užtenka tos praktikos man visokios irgi ir neskraidant. O del ziemos nebuvimo, tai va, nebuvo jokio sniego ir bendradarbe sugebejo prisidirbti. Taigi ne tvora kalta...
O instruktoriaus, manau, man reikia, na kad paziuretu salia kaip as ten darau viska ziemos metu, gal kaip netaip. Ledo vistiek gali pasitaikyt, pasirodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 19 sausio 2015 - 22:30
Susidomejus, pasiziurek cia :
http://www.delfi.lt/...a.d?id=63545372

ir va cia:
http://www.vairuokge.../paslaugos.html
Sitoj mokykloj galbut galetum gauti tai ko tau reikia,pasidomek. Dar yra tokia bmw akademija-bet ten kosmines kainos ir nelabai man rodos tau naudos is ju butu .

Siaip malacius,teisingai mastai ir teisingai elgiesi gatveje,svarbiausia-nevirsyti savo galimybiu ribos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 19 sausio 2015 - 22:46
atsargumas gerai, baimė blogai smile.gif bendradarbė, spėju, pasimokė, bet nėra ko teisti, jai pasisekė, teko tvora, kas žino, kas gali tekti kitiems, ypatingo greičio nereikia prisidirbti smile.gif
štai iš usa vien įmesti kokie šaunūs vaizdeliai, laukiam parplaukiant į lietuvą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2015 01 19, 16:57)
atsargumas gerai, baimė blogai  smile.gif bendradarbė, spėju, pasimokė, bet nėra ko teisti, jai pasisekė, teko tvora, kas žino, kas gali tekti kitiems, ypatingo greičio nereikia prisidirbti  smile.gif
štai iš usa vien įmesti kokie šaunūs vaizdeliai, laukiam parplaukiant į lietuvą biggrin.gif

kaip tik rytų pakrantėje, tai gan greit turėtų atplaukti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 01 19, 21:50)
bet va visokie bmw tai nesiojosi posukiuose  bigsmile.gif

Ryški diskriminacija cool.gif MB ledo laukia kaip nežinau ko, jam žiauriai patinka "nešiotis" posūkiuose biggrin.gif O mane iš tiesų erzina.. Pradėjau mokytis vairuoti žiemą, ir siego ir ledo esu "ragavus", tad baimės nebuvo, bet visos mano mokomosios buvo silpnais varikliais ir varomos priekiais, tai man dabar kaip nauja mokykla su tuo BMW ax.gif
susidomėjus, nesu tikra, ar gerai jus supratau, bet man panašu, kad esate ypatingai lėta vairuota, aišku viskas ok, saugiai važiuojat, bet turėtumėt įsidėmėti, kad per lėtas važiavimas irgi yra blogai, man instruktorius kalė galvon, kad ne tik per egzamina negalima lėčiau nei 15 km/h nuo leistino greičio važiuoti, bet ir įprastai keliuose jau po egzamino. Aš realiai tik dabar supratau, ką jis norėjo pasakyti, ***** kaip užknisa visi tie, kurie velkasi doh.gif Aš pati neviršiju greičio, važiuoju tvarkingai, bet pastebiu labai dažnai lėtų vairuotojų sukuriamas avarines situacijas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2015 01 20, 09:26)
susidomėjus, nesu tikra, ar gerai jus supratau, bet man panašu, kad esate ypatingai lėta vairuota, aišku viskas ok, saugiai važiuojat, bet turėtumėt įsidėmėti, kad per lėtas važiavimas irgi yra blogai, man instruktorius kalė galvon, kad ne tik per egzamina negalima lėčiau nei 15 km/h nuo leistino greičio važiuoti, bet ir įprastai keliuose jau po egzamino. Aš realiai tik dabar supratau, ką jis norėjo pasakyti, ***** kaip užknisa visi tie, kurie velkasi doh.gif Aš pati neviršiju greičio, važiuoju tvarkingai, bet pastebiu labai dažnai lėtų vairuotojų sukuriamas avarines situacijas unsure.gif

Viskas priklauso nuo aplinkybių, nes jei ji daugiausia važinėja kiemuose ir siaurose gatvelėse, tai kažin ar greičiau pavažiuosi. Vakar važiavau sportuot, tai važiavau tokia siaura gatvele, kur mašinos iš abiejų pusių pristatytos (daugiabutis, šalia darželis), tai tik pirma pavara ir vėžlio žingsniu pro tas mašinas pravažiavau, nes nenorėjau nubraukt. O jei platesnė mašina? O mieste tokių gatvelių daug, o jei ryte važiuoji, tai ir pristatyta pilna, be to, dar tamsu, pėsčiųjų tikrai nesimato.

Aš tai pastebėjau tokį dalyką, kad sningant ar šąlant per miestą važiuoti saugiau, nei užmiestyje, kad ir aplinkelyje kur atrodo ir kelias valomas. To priežastis - fūros. Jei tik sudėtingesnės eismo sąlygos, jos dažnai padaro avarijas, o tada stoja visas eismas. Mieste fūrų praktiškai nebūna, o ir dažną kamštį galima apvažiuoti. Mes į darželį važiuojam Via Baltica, paskui aplinkeliu pro megą. Tai kai pasninga ar stipriai pašąla, važiuojam per miestą, nes kiek teko važiuot aplinkeliu, tai visada sėdom kamštyje ties mega ir tada vis viena suki per miestą, tik ilgesnis kelias gaunasi.
Atsakyti
blogom vairavimo sąlygom esant, geriau nebūt šalia fūrų, gerai jos nuneša lengvąsias, paskutinįsyk nuo geležinio vilko leidausi, pamenu, plikledis, mašinų daug, prieky fūra per dvi juostas jau žirkles beveik daro, skersa leidžiasi, stabdyt ji irgi negali, nes išvis liūdnai baigsis, važiuoji iš paskos ir žinai, kad staigiai sustot irgi negalėtum, kaip ir visi kiti, patyręs vairuotojas išvairavo, ir gerai, kad kitoj juostoj nebuvo nieko tuo metu.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 20, 10:21)
Viskas priklauso nuo aplinkybių, nes jei ji daugiausia važinėja kiemuose ir siaurose gatvelėse, tai kažin ar greičiau pavažiuosi. Vakar važiavau sportuot, tai važiavau tokia siaura gatvele, kur mašinos iš abiejų pusių pristatytos (daugiabutis, šalia darželis), tai tik pirma pavara ir vėžlio žingsniu pro tas mašinas pravažiavau, nes nenorėjau nubraukt. O jei platesnė mašina? O mieste tokių gatvelių daug, o jei ryte važiuoji, tai ir pristatyta pilna, be to, dar tamsu, pėsčiųjų tikrai nesimato.

Aš kalbu apie įprastus kelius, ne užgrūstus kiemus ir gatveles, kur normaliai važiuoji nustatytu greičiu be didesnių problemų 4u.gif susidomėjus vis pabrėžia, kad ji labai ramus žmogus, kad ją visi lenkia/apvažiuoja, gal klystu, bet man taip iš jos rašymo atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 19, 22:27)
O siaip as tai vazineju daugiabuciu ar privaciu namu rajonuose daugiausiai,

QUOTE(Tikrė @ 2015 01 20, 10:49)
Aš kalbu apie įprastus kelius, ne užgrūstus kiemus ir gatveles, kur normaliai važiuoji nustatytu greičiu be didesnių problemų 4u.gif susidomėjus vis pabrėžia, kad ji labai ramus žmogus, kad ją visi lenkia/apvažiuoja, gal klystu, bet man taip iš jos rašymo atrodo 4u.gif

Aš supratau, kad ji pagrinde važinėja tamsiu paros metu - anksti ryte, sutemus vakare, o tokiu metu važiuoti 50 km/h greičiu irgi gali būti sudėtinga. Bet gal antra juosta 30 km/h greičiu nevažiuoja biggrin.gif Nes tam yra pirma juosta.
Vakar važiavau iš parduotuvės, užsukau į gatvę, kuri nėra nei siaura, nei pristatyta ir dar apšviesta, bet staiga prieš save išvydau per gatvę bėgančius 4 jaunuolius. Jokių atšvaitų. Jie mane matė, bet aš jų ne, ar jie teisingai įvertino mano greitį? ar būčiau spėjusi sureaguoti (sustoti ar apvažiuoti) jei važiuočiau leistinu 50 km/h greičiu?
Todėl labai sunku spręsti apie kito žmogaus vairavimą sudėtingom sąlygom (tamsu, blogas apšvietimas, slidu ir pan.). Būna ir man papypina, nors tikrai nesu joks stabdis, bet tamsoj man sunku įvertinti atstumą iki kitos mašinos, todėl dažnai dvejoju, o kai dvejoju - manevro nedarau. Tiem pypintojam galiu pasakyt, kad už vairo sėdžiu aš, avariją padarysiu aš (jei dvejoju, tai avarija įmanoma), tad sprendimus darau aš. Nes pripažinkit, kad nėra nieko blogiau, kaip toks dvejojantis išlenda tau priešais ir dar lėtai.
O šiandien toks lakstūnas vos man į galą neįvažiavo (o gale sėdi vaikas), mačiau aš jį veidrodėlyje, bet teko staigiai stabdyti. Gerai kad neslidu.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 20, 11:41)
Tiem pypintojam galiu pasakyt, kad už vairo sėdžiu aš, avariją padarysiu aš (jei dvejoju, tai avarija įmanoma), tad sprendimus darau aš.

Butent, vaziuoju pagal savo galimybes ir i antra juosta nelandzioju. Kai geriau pramoksiu, tada vaziuosiu greiciau, bet nesamoningai atrodo trumpose distancijose gazavimas, paskui stabdymas, paskui vel gazavimas. Kam to reikia? Mieste vaziavimas 40 manau, visai normalu. Tada speju viska - ir apsidairyt, ir zenklus pamatyt ir zmoniu pasisaugot ir laiku sustabdyt, jeigu reiktu. Kam virsyt greiti ar tampytis gazuojant ir stabdant? Geriau buti sveikai negu greitai. Savo ir kitu saugumas man rupi labiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 20 sausio 2015 - 12:17
man netrukdo tie, kurie vos juda, jeigu yra juosta apvažiavimui, blogai, kai viena juosta kur nors miesto pakrašty, aplenkt sudėtinga ir atstumas nemažas, tuomet kaip laidotuvių procesija visi vorele juda. biggrin.gif
Atsakyti