Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(džu @ 2015 01 20, 12:27)
man netrukdo tie, kurie vos juda, jeigu yra juosta apvažiavimui, blogai, kai viena juosta kur nors miesto pakrašty, aplenkt sudėtinga ir atstumas nemažas, tuomet kaip laidotuvių procesija visi vorele juda. biggrin.gif

Palyda susidaro ir važiuojant leistinu greičiu, ypač jei prieš tai kažkur buvo šviesoforas. O koks dabar yra minimalus greitis, kuomet galima lenkti ir draudžiamose vietose? Anksčiau buvo 20 km/h, dabar kartais nepadidino iki 30 km/h?
Mane labiau nervina kai netolygiai važiuoja: važiuoja 50 km/h greičiu, sumažėja iki 30 km/h ir tada vėl greitėja. Nes tokie vairuotojai neprognozuojami, nežinai ar jis užmigo ar šiaip kas.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 20, 13:41)
už vairo sėdžiu aš, avariją padarysiu aš (jei dvejoju, tai avarija įmanoma), tad sprendimus darau aš

Labai svarbu tai suprast drinks_cheers.gif Vakar kaip tik gavau tokią pamoką doh.gif Gal ir kitoms bus ji naudinga.... Paklausius autoritetingo patarėjo (įstaigos vairuotojo, kuris sėdėjo mašinoj kažko laukė) pabandžiau įlyst į tarpą aikštelėj, kur savo galva jokiu būdu nebūčiau drįsus lįst ir nenorėjau, bet kitų vietų nebuvo, jis labai jau primygtinai drąsino... Rezultatas: užkliudžiau prabangaus juodo apsaugininiko BMW doh.gif bamperį, jis įžiūrėjo ten nubrėžimą ir teko paklot 30 eurų.....
Svarbiausia - tai jau dieną prieš tai "geranoriškas" šiukšliavežio vaiduotojas išsišiepęs irgi man mojo lįsti pro tarpą, kai prie namų keliuką buvo užstatęs... Gerai, kad tada šalia sėdėjo vyras ir iškart liepė liautis kvailiot ir net nebandyt lįst kur nepralįsiu... Matyt, reikėjo šitą pamoką išmokt verysad.gif Tad merginos - pasitikėkit savo galva, savo intuicija ir nepasiduokit patyrusių dėdžių spaudimui...

Kažkas čia klausė kur pranešt dėl duobių, tai atsakau: savivaldybei. ten yra už kelius atsakingi asmenys, parašiau paklaust ar atlygins nuostolius, jei duobėj sugadinsiu mašiną ir kur kreiptis, - tai jau kitą dieną visos didžiosios duobės buvo aplopytos, greitį ribojantys ir įspėjamieji ženklai pastatyti...
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 20, 12:15)
Butent, vaziuoju pagal savo galimybes ir i antra juosta nelandzioju. Kai geriau pramoksiu, tada  vaziuosiu greiciau, bet nesamoningai atrodo trumpose distancijose gazavimas, paskui stabdymas, paskui vel gazavimas. Kam to reikia? Mieste vaziavimas 40 manau, visai normalu. Tada speju viska - ir apsidairyt, ir zenklus pamatyt ir zmoniu  pasisaugot ir laiku sustabdyt, jeigu reiktu. Kam virsyt greiti ar tampytis gazuojant ir stabdant? Geriau buti sveikai negu greitai. Savo ir kitu saugumas man rupi labiausiai.

Nieko nenoriu įžeisti 4u.gif Darosi panašu į sugedusį telefoną..
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 20, 12:15)
Mieste vaziavimas 40 manau, visai normalu.
Na, kaip čia pasakius... Mickevičiaus, Maironio, Putvinskio gatve - normalu.
Karaliaus Mindaugo, Europos prospektu, Baltų prospektu, Tunelio, Jonavos ir t.t. - tikrai nenormalu smile.gif

Šiaip saugiausia yra važiuoti tokiu greičiu, kokiu juda srautas. Tada nei jums reikia ką nors lenkti, nei jus lenks, o prireikus persirikiuoti - labai lengvai tą padarysite, skirtingai nuo tada, kai važiuojate lėčiau už srautą wink.gif
Atsakyti
na ten, kur as vazineju, siandien per gatve ejo katinas kur jam reikejo, salia kelio pilna vaiku einanciu is mokyklos, ka gali zinot, kas jiems saus i galva, o autostradoj per kelia ejo keli zmones. Va tau ir lakstyt. Neverta

o del vaziavimo su srautu, tai tiesa, taip lengviau, jeigu tas greitis nevirsija vairuotojo reakcijos galimybiu ir jeigu srautas nevirsija greicio isvis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 20 sausio 2015 - 15:16
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 20, 14:59)
o del vaziavimo su srautu, tai tiesa, jeigu tas greitis nevirsija vairuotojo reakcijos galimybiu ir jeigu srautas nevirsija greicio isvis. Pvz. kelyje nuo Garliavos iki Prienu yra istisine, tik dvi juostos ir greitis ribojamas iki 70. Jeigu srautas vaziuoja 90?
Jei srautas važiuoja 90, ten kur leidžiama 70, tai saugiau 90, o ne 70 važiuoti. 90 važiuosite paskui kažkokią auto ir tiek. O važiuosite 70, tai pastoviai jus lenks, kartais belenkiant ir avarinės situacijos kils, juk lenkimas yra potencialiai pavojingas manevras tiek lenkiančiam, tiek lenkiamajam, tiek iš priekio atvažiuojančiam. Greičių skirtumas sraute yra žymiai pavojingesnis dalykas, nei šiaip greičio viršijimas.

Kartais pernelyg uolus KET laikymasis ar perdėtas atsargumas yra pavojingiau, nei smulkus KET pažeidimas (nedidelis greičio viršijimas važiuojant su srautu), STOP linijos pervažiavimas ir pan.

Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2015 01 20, 15:19)
Jei srautas važiuoja 90, ten kur leidžiama 70, tai saugiau 90, o ne 70 važiuoti. 90 važiuosite paskui kažkokią auto ir tiek. O važiuosite 70, tai pastoviai jus lenks, kartais belenkiant ir avarinės situacijos kils, juk lenkimas yra potencialiai pavojingas manevras tiek lenkiančiam, tiek lenkiamajam, tiek iš priekio atvažiuojančiam. Greičių skirtumas sraute yra žymiai pavojingesnis dalykas, nei šiaip greičio viršijimas.

Kartais pernelyg uolus KET laikymasis ar perdėtas atsargumas yra pavojingiau, nei smulkus KET pažeidimas (nedidelis greičio viršijimas važiuojant su srautu), STOP linijos pervažiavimas ir pan.

aisku, aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2015 01 20, 10:26)
Ryški diskriminacija cool.gif MB ledo laukia kaip nežinau ko, jam žiauriai patinka "nešiotis" posūkiuose biggrin.gif O mane iš tiesų erzina.. Pradėjau mokytis vairuoti žiemą, ir siego ir ledo esu "ragavus", tad baimės nebuvo, bet visos mano mokomosios buvo silpnais varikliais ir varomos priekiais, tai man dabar kaip nauja mokykla su tuo BMW ax.gif

Ai,nu as nepatikslinau-visokie x5 ir panasus biggrin.gif Na,tie,kuriuos perka del saugumo tie kas vairuot nelabai moka,is stulpu vartytoju kategorijos smile.gif Zinai,kaip yra-saukstas deguto statine medaus pagadina smile.gif As pati mielai isigyciau bmw pasismaginimams,bet tokios masinos nepajegciau islaikyti-remontai brangus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 20, 13:48)
Labai svarbu tai suprast  drinks_cheers.gif  Vakar kaip tik gavau tokią pamoką  doh.gif  Gal ir kitoms bus ji naudinga.... Paklausius autoritetingo patarėjo (įstaigos vairuotojo, kuris sėdėjo mašinoj kažko laukė) pabandžiau įlyst į tarpą aikštelėj, kur savo galva jokiu būdu nebūčiau drįsus lįst ir nenorėjau, bet kitų vietų nebuvo, jis labai jau primygtinai drąsino... Rezultatas: užkliudžiau prabangaus juodo apsaugininiko BMW  doh.gif  bamperį, jis įžiūrėjo ten nubrėžimą ir teko paklot 30 eurų.....
Svarbiausia - tai jau dieną prieš tai "geranoriškas" šiukšliavežio vaiduotojas išsišiepęs irgi man mojo lįsti pro tarpą, kai prie namų keliuką buvo užstatęs... Gerai, kad tada šalia sėdėjo vyras ir iškart liepė liautis kvailiot ir net nebandyt lįst kur nepralįsiu... Matyt, reikėjo šitą pamoką išmokt  verysad.gif  Tad merginos - pasitikėkit savo galva, savo intuicija ir nepasiduokit patyrusių dėdžių spaudimui...

Tikra tiesa,tiketi galima tk savimi,nes kitas i situacija ziuri is savo tasko,o ne is tavo....avarija padarysi tu,o jam tai kas... Mano dukra vis draugus vezioja,tai as jai nuolat kalu i galva kad bet koki manevra darytu tik budama 100 proc. tikra kad tai saugu ir pavyks,ir jokiais budais neklausytu "patareju". jei yra nors nedidele abejone-geriau tada palaukti...o i pypsintojus isvis neverta kreipti demesio ax.gif
Dar vaikui buvo tokiu idomiu situaciju,pvz.,pajudant nuo sankryzos ja aplenke kazkoks sutriuses fordas-del to,kad zalias lapas tikriausiai,gal galvojo kad jei lapas ir vos ne vaikas uz vairo-tai vilksis smile.gif taigi aplenke,ir velkasi pats i prieki uzlindes,o vaikui paskui reikia lenkti,nes ji nu normaliai vaziuoja,nors ir kaba tas lapas biggrin.gif bet kiek tenka pastebeti paskui zalia lapa vaziuoti nenori butent tie,kurie patys yra stabdis kelyje:) Nu tai pasijuoki ir tiek smile.gif
Atsakyti
Merginos,paziurekit pradzia- apie vairavima ziema smile.gif
http://www.lrt.lt/me...masinos._zmones
Ypac Susidomejusiai rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
mano bulkinė 3:03 mina biggrin.gif
Atsakyti
Mane taip nostalgija apeme smile.gif Ale dar vienas egzas neislaikytas,ir sniego nera,bet jau kai bus... rolleyes.gif Pakeno patarimai superiniai. O tai,ka patare Kupcikas- mes visada darom pries isvaziuodami i miesta- dar teritorijoj issimeginam,kaip stabdo masina,kaip elgiasi stabdant priekaba,kad zinoti masinos galimybes ir atsizvelgiant i jas vaziuoti saugiai smile.gif
Atsakyti
aš tai nuo namų turiu nusileist nuo kalniuko, tai ten visad pasimato, kokia situacija biggrin.gif
jeigu mašina nestoja, vadinasi, reiks atsargiau važiuot, prie manęs visada beveik plikas ledas ten.
Atsakyti