As saviskes nesimeginu,zinau ja kaip nulupta,darbine savo-tik ziemos pradzioj kai ant pirmo slidumo isvaziuoji (pas mus teritorija nebarstoma),o va jei gaunu svetima masina,tai ir vasara stabdzius tikrinu staigiai uzstabdydama,o ziema tai jau privalomai-dar ir paziuret kaip elgiasi ant slidzios dangos

QUOTE(Tikrė @ 2015 01 20, 13:20)
Aš supratau ką jūs norėjote pasakyti, bet manau, kad čia ne tas atvejis, nes susidomejusi gana aktyviai dalyvauja šioje temoje, domisi, klausia patarimų. O žmonės, kurie klausia patarimų paprastai ir elgiasi atitinkamai, kitaip kam jam tie patarimai?
Papildyta:
QUOTE(valkata @ 2015 01 20, 14:01)
Na, kaip čia pasakius... Mickevičiaus, Maironio, Putvinskio gatve - normalu.
Karaliaus Mindaugo, Europos prospektu, Baltų prospektu, Tunelio, Jonavos ir t.t. - tikrai nenormalu
Šiaip saugiausia yra važiuoti tokiu greičiu, kokiu juda srautas. Tada nei jums reikia ką nors lenkti, nei jus lenks, o prireikus persirikiuoti - labai lengvai tą padarysite, skirtingai nuo tada, kai važiuojate lėčiau už srautą
Karaliaus Mindaugo, Europos prospektu, Baltų prospektu, Tunelio, Jonavos ir t.t. - tikrai nenormalu

Šiaip saugiausia yra važiuoti tokiu greičiu, kokiu juda srautas. Tada nei jums reikia ką nors lenkti, nei jus lenks, o prireikus persirikiuoti - labai lengvai tą padarysite, skirtingai nuo tada, kai važiuojate lėčiau už srautą

Jonavos gatvėje greitis yra 50 km/h, tik naktim 80 km/h.
O kitose gatvėse yra ne viena eismo juosta, todėl važiuoti pirma lėčiau nedraudžiama. Nors Karaliaus Mindaugo ir galima važiuoti 60 km/h greičiu, bet dažnai ir tiek ten pavojinga, nes yra nemažai apsisukimų padaryta.
O aš daugiausiai važinėju pirma juosta ir nesusiduriu su tokiom problemom kaip lėčiau važiuojantys, nes jie kažkodėl važiuoja antra

QUOTE(valkata @ 2015 01 21, 12:44)
O aš kur nors skundžiausi, kad aš su kažkokiomis problemomis susiduriu? 

Ne tamstai buvo skirta, nes būna šioj temoj pasiskundžia tuo

Gal zinot, kiek brangsta draudimas kitiems metams, jeigu ivyksta avarija? Simtu litu? Turejau siandien nemalonuma uzvaziuot ant apsnigto ledo, masina nestabde, bakstelejau i stovincios masinos buferi.
ten nėra konkrečios sumos, kažkiek pabrangsta, man po įvykio pabrango nedaug, ant pusmečio gal kokiais 10-15 lt max.
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 21, 09:03)
Gal zinot, kiek brangsta draudimas kitiems metams, jeigu ivyksta avarija? Simtu litu? Turejau siandien nemalonuma uzvaziuot ant apsnigto ledo, masina nestabde, bakstelejau i stovincios masinos buferi.
Užjaučiu

QUOTE(Taurė @ 2015 01 22, 07:20)
Kaltininkui nieko daug tvarkyti nereikia, ko nepasakyčiau apie nukentėjusyjį 
kas del masinos remonto, tai tik buferis įskilo. Galima net nekreipt demesio. Ir tai kitai masinai tas pats, gal net neiskilo, nes truputi atvipo vienas kampas. Teigiamas dalykas yra tas, kad ne del idiotisko vairavimo pazeidziant taisykles ivyko, o parkavimo metu.
Idomiai pasake tas vaikinas kieno masina, kad kiti gal butu pabege is tokios situacijos
Idomiai pasake tas vaikinas kieno masina, kad kiti gal butu pabege is tokios situacijos

Draudimo kaina kils priklausomai nuo to kiek draudėjas apmokės išlaidų. Nežinau koks automobilis, bet jei savininkas sugalvos pasikeisti buferį į naują originalą, tai atsieis nemažai, bet jei jis visai nesikreips į draudimo įmonę, tai draudimas ir nekils. Aš buvau padariusi avariją - įvažiavau į atitvarus, kviečiau policiją (gavau aišku baudą), bet įmonė prižiūrinti tą kelią greičiausiai nesikreipė dėl žalos atlyginimo, nes man draudimas nepabrango. Be to, lyginant su visa mokama suma, tikrai pabrangs nežymiai, nes draudėjai visada tikisi, kad tu daugiau nedarysi avarijų ir jiems viskas atsipirks per kitus metus. Na nebent kasmet darysi po kelias avarijas, tada jau žymiai pakels mokestį.
Kazkaip tas vaikinas savininkas vakar man sake, kad man draudimas del sito neturetu smarkiai brangti, kad nedaug as ten pridirbau, bet nesvarbu, brangs tai brangs. Nieko nepadarysi jau dabar. Prisidirbau, tai teks moketi. Bet siaip, jeigu nebutu sniego ir tokios nesamones nebutu. Kadangi nebuvo savininko kvieciau policija, tai jie pakrizeno, paskui liepe tik nesustot, toliau vazinet, nes taip ir neismoksiu ziema vaziuot.
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 22, 12:41)
Kazkaip tas vaikinas savininkas vakar man sake, kad man draudimas del sito neturetu smarkiai brangti, kad nedaug as ten pridirbau, bet nesvarbu, brangs tai brangs. Nieko nepadarysi jau dabar. Prisidirbau, tai teks moketi. Bet siaip, jeigu nebutu sniego ir tokios nesamones nebutu. Kadangi nebuvo savininko kvieciau policija, tai jie pakrizeno, paskui liepe tik nesustot, toliau vazinet, nes taip ir neismoksiu ziema vaziuot.
Aha, man prieš porą dienų irgi panašiai atsitiko, bet labiau per kvailumą - lindau į per siaurą tarpuką priekiu (galu įvažiavus būčiau negalėjus išlipt). Tariausi su BMW savininku, kurio bamperį pabrozdinau. Sumokėjau 30 eurų ir nekvietėm policijos, nei deklaracijos pildėm. Reikėjo ir Jum bandyt tartis - nebūtų galvosūkių dėl draudimo, nereiktų ir policijos krizenimų.... ir šiaip kažkaip nesinori tų įrašų su žaliu lapu važinėjant...
Šįryt taip sunkiai sekėsi važiuot, nors ir nesnigo - bet kažkokia įtampa, matyt jau susidėjo diena prie dienos, kai visą laiką važiuoji ir galvoji ar nepaslysiu, ką daryt jei taip nutiks... Ir matomumas klaikus, užneša langus. Jau svyra kažkaip rankos, vyras sako jau negaliu su tavim važiuot, taip nervingai vairuoji... Jau galvoju ar nepalaukt pavasario