Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 22, 13:55)
Šįryt taip sunkiai sekėsi važiuot, nors ir nesnigo - bet kažkokia įtampa, matyt jau susidėjo diena prie dienos, kai visą laiką važiuoji ir galvoji ar nepaslysiu, ką daryt jei taip nutiks... Ir matomumas klaikus, užneša langus. Jau svyra kažkaip rankos, vyras sako jau negaliu su tavim važiuot, taip nervingai vairuoji... Jau galvoju ar nepalaukt pavasario  unsure.gif  nors irgi suprantu, kad pavasario laukiant neišmoksiu žiemą vairuot  verysad.gif

Na pirmiausia negalvok apie tai kas būtų jei būtų. Jei nesi užtikrinta, važiuok lėčiau, jei gali važiuok kitu maršrutu, kur geriau nuvalyta ar mažiau mašinų. Ši žiema kaip tik yra labai dėkinga pradedantiems vairuoti. Važinėt pradėjau 2007 m. rudenį, nuo tada ne viena žiema praėjo, ir labai snieginga buvo, ir labai šalta. O dar pirma mašina buvo BMW 528 doh.gif Kažkaip parvažiuodavau namo, net per ledinį lietų (tik įsukusi į kiemą supratau kokios oro sąlygos buvo), ir per pūgą. Kadangi gyvenu užmiestyje, galiu rinktis - važiuoti per miestą ar aplinkeliu. Kai blogos vairavimo sąlygos kaip tik renkuosi važiuoti per miestą, nes 1-nėra fūrų, kurios užmiestyje padaro daugiausiai avarijų, 2-greitis mažesnis, 3-jei kur kamštis, yra alternatyvų jį apvažiuoti. Beje, ir avariją esu padariusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 01 22, 16:06)
Na pirmiausia negalvok apie tai kas būtų jei būtų. Jei nesi užtikrinta, važiuok lėčiau, jei gali važiuok kitu maršrutu, kur geriau nuvalyta ar mažiau mašinų. Ši žiema kaip tik yra labai dėkinga pradedantiems vairuoti. Važinėt pradėjau 2007 m. rudenį, nuo tada ne viena žiema praėjo, ir labai snieginga buvo, ir labai šalta. O dar pirma mašina buvo BMW 528 doh.gif Kažkaip parvažiuodavau namo, net per ledinį lietų (tik įsukusi į kiemą supratau kokios oro sąlygos buvo), ir per pūgą. Kadangi gyvenu užmiestyje, galiu rinktis - važiuoti per miestą ar aplinkeliu. Kai blogos vairavimo sąlygos kaip tik renkuosi važiuoti per miestą, nes 1-nėra fūrų, kurios užmiestyje padaro daugiausiai avarijų, 2-greitis mažesnis, 3-jei kur kamštis, yra alternatyvų jį apvažiuoti. Beje, ir avariją esu padariusi blush2.gif

Tai taip... Aš nors mokiausi pernai žiemą, bet dėkinga buvo žiema - mažai sniego, neslidu. Bet kai reikia pačiai kasdien - tai sunku darosi. Jau kartais ir instruktoriaus pasiilgstu tongue.gif
Aš irgi iš miesto pakraščio važiuoju, tai lygiai taip pat darau - stengiuosi kuo daugiau per miestą važiuot. Ten kad ir pastovi prie šviesoforų, bet tos išvardintos priežastys man irgi svarbios, be to ir keliai būna nuvalyti mieste greičiau. Šįryt važiavau Tūkstantmečio, G. Vilko - tai užtat ir atvažiavau drebanti... Vis vaidenasi, kad mašiną neša, furos lekia pro šalį ant 100, langai užnešti kad nematau kur važiuoju.... įvažiavau į miestą - tai net kažkaip lengviau atsidusau, prie raudono šviesoforo tuoj sustojau, bet ir langus spėjau gerai nusivalyt, ir žinau kad nereik taip lėkt, spėsiu sureaguot jei ką... Vakar buvo ir užnešę ant posūkio šiek tiek, bet kai antra pavara mieste sukau - tai išsitiesinau ir viskas. Vengiu tų aplinkkelių, nors turiu pasakyt kad ir kamščiai ten ne ką mažesni būna.
Išties tai gal ir nėra tos sąlygos tiek baisios, kiek gąsdinama kasdien, bet matyt nuo tos galimybės jau atsiranda įtampa. Stengiuos, aišku, važiuot kiek lėčiau, tuo labiau kad ir duobės gatvėse, ir tamsu, bet jau vien čia pasiskaičius matosi, kad nelabai džiugina tie vėžliukai keliuose... O ryte, kai visi skuba, tai stengies nebūt per dideliu stabdžiu doh.gif
Yra toks posūkis netoli namų, kur žiemos pradžioj nulėkėm nuo kelio - vairavo vyras, aišku kiek per greitai, nes krito pirmas sniegas, jis to neįvertino. Jis aišku nepasimetė, tai baigėsi gan laimingai - po laukus kiek pasivažinėjom ir tiek... Bet aš kaskart ant to posūkio (ten kaip tik baigiasi greičio ribojimas ir visi "deda gazo") prisistabdau ir "vėžlioju", nervindama aplinkinius... bet negaliu, baimė patirti dar karąt tą jausmą, kai mašina važiuoja sau prieš eismą vinguriuodama nebesinori, nors tu ką... (žinau, ką dabar denaxa pasakytų.... ax.gif )
Atsakyti
Aha, man prieš porą dienų irgi panašiai atsitiko, bet labiau per kvailumą - lindau į per siaurą tarpuką priekiu (galu įvažiavus būčiau negalėjus išlipt). Tariausi su BMW savininku, kurio bamperį pabrozdinau. Sumokėjau 30 eurų ir nekvietėm policijos, nei deklaracijos pildėm. Reikėjo ir Jum bandyt tartis - nebūtų galvosūkių dėl draudimo, nereiktų ir policijos krizenimų.... ir šiaip kažkaip nesinori tų įrašų su žaliu lapu važinėjant...

Policija kvieciau, kad padetu surasti masinos seimininka.Bet jie nieko neformino. O kai ji surado, tai pagalvojau, kad geriau pildyt draudimo popieriukus, nes nezinia kiek ten jam kainuos, buna visko. Duociau kazkiek pinigu, o paskui jam neuztektu beremontuojant, nes nelabai aisku buvo ar tik toks pazeidimas. Gal ten viduj dar kas sutruko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 22 sausio 2015 - 15:52
Jau svyra kažkaip rankos, vyras sako jau negaliu su tavim važiuot, taip nervingai vairuoji... Jau galvoju ar nepalaukt pavasario  unsure.gif  nors irgi suprantu, kad pavasario laukiant neišmoksiu žiemą vairuot  verysad.gif

tik nepasiduok 4u.gif susikaupk, susikoncentruok ir viskas bus gerai. truputis atsargumo dar niekam nepakenkė mirksiukas.gif

man irgi buvo metų gale truputis streso, panašiai kaip su fūra kažkas minėjo. leidžiantis nuokalne sumėtė mašiną iš pradžių priekį užnešė į priešpriešinę juostą, tada galą, nes buvo šviežiai prisnigę, o po sniegu - ledas. neįvertinau kelio sąlygų, bet kažkaip išvairavau, be nuostolių. baisu buvo, bet kai išgąstis atslūgo, pasidžiaugiau, kad pavyko išvairuot. visa laimė, kad niekas į kalną tuo metu nekilo.

bet net minties nebuvo nevairuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 22 sausio 2015 - 16:33
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 22, 11:41)
Kazkaip tas vaikinas savininkas vakar man sake, kad man draudimas del sito neturetu smarkiai brangti, kad nedaug as ten pridirbau, bet nesvarbu, brangs tai brangs. Nieko nepadarysi jau dabar. Prisidirbau, tai teks moketi. Bet siaip, jeigu nebutu sniego  ir tokios nesamones nebutu.  Kadangi nebuvo savininko kvieciau policija, tai jie pakrizeno, paskui liepe tik nesustot, toliau vazinet, nes taip ir neismoksiu ziema vaziuot.

Draudimo pabrangimas priklauso ne nuo zalos dydzio,o nuo stazo ir drausmingumo-anksciau turetu ivykiu (fiksuojasi tik pats ivykio faktas,o ne tai uz kiek zalos pridirbi). Jei stazas didelis ir be ivykiu-gali ir visai nebrangti (paprastai nuo 10m. stazo),jei vos metai keli...hmmm...na,man buvo pabranges dvigubai,kai kurios bendroves siule isvis kelis kartus pabrangusi draudima... doh.gif Tokiu atveju reikia ieskoti kas pasiulys pigiau,nes tas pabrangimas ivairiose bendrovese buna labai skirtingas.
Ir tikrai labai patariu pasiimti instruktoriu ir pasivazineti ant slidzios dangos.Nes,matai,nebuna taip kad masina nestabdo (nebent stabdziai netvarkingi butu)- ji ir neturi stabdyti,stabdyti turi vairuotojas ir ta tikrai galima padaryti mirksiukas.gif Pigesnis variantas butu-nuvaziuoti i apsnigta aikstele ir issimeginti savo masina,pvz.,kad ir tai,koks stabdymo kelias ir kaip ji elgiasi ant sniego/ledo,kaip sustabdyti greiciau esant reikalui. Nu tiek gi nuorodu visokiu primeciau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 22, 15:39)
. Bet aš kaskart ant to posūkio (ten kaip tik baigiasi greičio ribojimas ir visi "deda gazo") prisistabdau ir "vėžlioju", nervindama aplinkinius... bet negaliu, baimė patirti dar karąt tą jausmą, kai mašina važiuoja sau prieš eismą vinguriuodama nebesinori, nors tu ką... (žinau, ką dabar denaxa pasakytų....  ax.gif )

Nu ir ka gi as pasakyciau...biggrin.gif Ogi tai,kad geriau jau leciau,negu pries eisma nusivinguriuoti biggrin.gif Vaziuok taip,kad jaustumeis saugi ir neslidinetum...bet jei masina nesiojasi-kazka ne taip darai,manau,reiketu irgi pasimokyti mirksiukas.gif
Bet siandien ryte nebuvo slidu,vaziavau vasaros greiciais g.gif Vat vakar tai nekazka ryte buvo kai snigo... g.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 22, 14:55)
Jau svyra kažkaip rankos, vyras sako jau negaliu su tavim važiuot, taip nervingai vairuoji... Jau galvoju ar nepalaukt pavasario  unsure.gif  nors irgi suprantu, kad pavasario laukiant neišmoksiu žiemą vairuot  verysad.gif

Net negalvok pavasario laukti-tik vazineti,ir kuo daugiau... na,ir Vilniuj juk gyveni-o Vilniuj yra labai geros salygos pasimokyti vaziuoti smile.gif kainuoja,bet turint galvoje kad tai investicija i sauguma-apsimoka smile.gif Jau ka reiskia vien tai,kad,kaip bebutu slidu-vaziuoji be nervu ir itampos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 01 22, 23:55)

Nu ir ka gi as pasakyciau...biggrin.gif Ogi tai,kad geriau jau leciau,negu pries eisma nusivinguriuoti biggrin.gif Vaziuok taip,kad jaustumeis saugi ir neslidinetum...bet jei masina nesiojasi-kazka ne taip darai,manau,reiketu irgi pasimokyti  mirksiukas.gif
Bet siandien ryte nebuvo slidu,vaziavau vasaros greiciais  g.gif  Vat vakar tai nekazka ryte buvo kai snigo... g.gif

Net negalvok pavasario laukti-tik vazineti,ir kuo daugiau... na,ir Vilniuj juk gyveni-o Vilniuj yra  labai geros salygos pasimokyti vaziuoti smile.gif kainuoja,bet turint galvoje kad tai investicija i sauguma-apsimoka smile.gif Jau ka reiskia vien tai,kad,kaip bebutu slidu-vaziuoji be nervu ir itampos smile.gif

Nu va tą ir pasakytum biggrin.gif kad mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis tongue.gif

Šįryt atsikėliau apšašus ir plyštančia galva - tai matyt jau kokia zaraza kimba, nusprendžiau vis tik geriau autobuse pasnaust, juo labiau kad dar ir snigo.... ir skubėt šiandien nėra kur. Išsimiegosiu, apsigydysiu savaitgalį ir kibsiu vėl į mokslus.... rolleyes.gif
Vakar tai jau MB parvežė namo iš darbo. Gerai "vairuot" ir keleivio vietoj - ramiai važiuot jau nebegali, gaunasi kaip liga kokia stebėt eismą ir "vairuot" mintyse....
Atsakyti
Pas mus šiandien super oras. Naktį snigo, dieną lijo. Vakre viskas užšąlo. Keliai blizga, nors imk pačiūžas blink.gif
Sekmadienį tikimės ištrūkti slidinėti.
Atsakyti
Mano astrai ryskiai truksta demesio,seniai aiksteleje bebuvom,nuobodu jai... nebeveikia abs...o balandi TA,ir kaip tik pries TA ji sugalvojo man kaprizintis... teks ieskotis keltuvo ir tikrinti laidus,arba varyt i diagnostika kad ten patikrintu (viena laida atsargoje dar turiu pakeitimui) As jai komutatoriu nauja uzfundijau,pati savo rankom pakeiciau,ir na tau... dekingumas vadinasi... doh.gif biggrin.gif Nu bet jau palauksiu kol atsils sitiems darbams smile.gif
Atsakyti
Na šiandien ir rūkas buvo doh.gif nesiryžau fūros lenkti, kad ir kiek ji raukėsi šonan.

Pasižiūrėjau dbr KMŽ, ten vairavimo instruktorius sako, kad reikia rodyt posūkė važiuojan atbulomis. Ar dbr jau taip mokina? Yra taip nurodyta KET? Aš kai mokiausi tai tikrai nerodėm statydami mašinas.

Ir kaip važinėjat prekybos centrų aikštelėse? Ar laikotės kliūties iš dešinės taisyklės? Aš kartais lieku nesuprasta kai rodau, kad jūs važiuokit. O ir praleisti neteisius tenka, nes nesinori niuksą gaut.
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 23, 11:08)
Gerai "vairuot" ir keleivio vietoj - ramiai važiuot jau nebegali, gaunasi kaip liga kokia stebėt eismą ir "vairuot" mintyse....

Man išvis su kitais važiuot dbr jau daugiau įtampos negu pačiai. Nebent autobusas veža, tai tada ramiai.
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2015 01 21, 17:03)
Gal zinot, kiek brangsta draudimas kitiems metams, jeigu ivyksta avarija? Simtu litu?

Tikrai ne. Aš igi turėjau įvykį vos pradėjus važinėt. Bet kad pabrangtų draudimas tai nepastebėjau. Ir taip nepigus buvo.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2015 01 25, 23:19)
Pasižiūrėjau dbr KMŽ, ten vairavimo instruktorius sako, kad reikia rodyt posūkė važiuojan atbulomis. Ar dbr jau taip mokina? Yra taip nurodyta KET? Aš kai mokiausi tai tikrai nerodėm statydami mašinas.

Ir kaip važinėjat prekybos centrų aikštelėse? Ar laikotės kliūties iš dešinės taisyklės? Aš kartais lieku nesuprasta kai rodau, kad jūs važiuokit. O ir praleisti neteisius tenka, nes nesinori niuksą gaut.

Musu irgi nemoke,bet man kazkaip tai atrodo savaime suprantamas dalykas-juk kaip kitaip parodysi kitiems,ka tu ruosiesi daryti ir i kur sukti? Pvz.,kai isvaziuoju atbula is kiemo i T formos sankryzele,ir matau kazka atvaziuojant,visada parodau i kuri keliuka noriu sukti-tai apsaugo nuo visokiu nesusipratimu. Juk posukius rodome ne del protokolo,o tam,kad ispetume kitus apie savo busimus veiksmus.

Visada.Neteisius praleidziu -saugau savo masina (bet jei kada reikes pasiremontuoti kebula...hmmm...gal reikes pasinaudoti? g.gif ). Ir tuos kurie man is desines irgi praleidziu-kad kartais lieku nesuprasta man dzin,stoviu ir laukiu kol anie pravaziuos (nieko nerodau smile.gif )- juk nera jokios garantijos,kad tau pajudejus nepajudes ir anas (gal staiga taisykles prisimins),o tada-bum ir tu kalta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 25 sausio 2015 - 22:59
QUOTE(denaxa @ 2015 01 25, 23:58)
Juk posukius rodome ne del protokolo,o tam,kad ispetume kitus apie savo busimus veiksmus.

bet jei kada reikes pasiremontuoti kebula...hmmm...gal reikes pasinaudoti? g.gif ).

Tai žinoma, ir taisyklės ne dėl taisyklių kuriamos. Man jau savaime suprantama kai įjungia atbulines šviesas, o į kurią pusę suks nelabai skirtumas yra, vistiek jei suka, nepravažiuosi pro jį, palauki, praleidi ir tiek. Kažkaip nerandu reikalingumo tame posūkio rodyme.
Ir aš panašiai pagalvojau. doh.gif
Atsakyti
Kartais jo, posukis jokios naudingos info aplinkiniams neduoda, bet,pvz, manevruojant atbuliniu kiemuose,ar dar kazkur kur anksta ir daug masinu-labai pravercia.
Atsakyti