250g margarino(geriausiai tinka Eve, nes nuo kitų labai trupa)
250g avižinių dribsnių
200g pakepintų saulėgrąžų
200g pakepintų sezamo sėklų
200g susmulkintų lazdyno riešutų
150g razinų
1 kiaušinio baltymas
4-5 šaukšatai cukraus
Avižinius dribsnius, riešutus, sezamus, saulėgrąžas, razinas sumaišyti, užpilti lydytą margariną ir gerai išmaišyti. Tuomet šaltą (geriau išsiplaka) baltymą plakti vis įberiant po šaukštą cukraus kol paidarys standžios putos ir atsargiai įmaišyti į masę. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, skardą patepti riebalais ir pabarstyti miltais(kepimo popieriaus netieskit, nes prilips), šaukštu dėti masę ant skardos(1 šaukštas - 1 sausainis) ir šakute gerai paspausti iš viršaus ir šonų(tik atsargiai, nes trupa ir byra kol neiškepę), suformuoti tokius blynukus, bet ne kauburėlius. Kepti ne ilgiau kai 15min. vis pažūrint, kad neperkeptų(turi būti gelsvi, jei perkepsit - sutrupės). Tik iškepusius atsargiai išimti plokščia mentele, nes atšalę prilimpa ir nebeišimsit sveikų. Leisti atvėsti lėktėje.
(Sezamą galima keisti saulėgrąžomis, dėti ir kitokių riešutų. Tik nedėkit sezamo sėklų daugiau nei 200g, nes bus kartūs. Pabandykit, tikrai labai skanūs
