Įkraunama...
Įkraunama...

Avižiniai sausainiai

Sveikutes ax.gif noriu paklaust patarimo 4u.gif ka reikia daryt su tais dribsniais kad jie maziau jaustusi (kad butu tokia vienstisesne mase o ne tik sulipe dribsniai) ? blush2.gif siandien badziau piene mirkyt, bet gavosi orkaitej kepti blynai o ne sausainiai blush2.gif
Atsakyti
vaitkute, sudek i kombaina ir sumalk iki norimo birumo
Atsakyti
... o kitu variantu blush2.gif neturiu tokio dalyko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaitkute @ 2010 01 08, 21:00)
... o kitu variantu  blush2.gif  neturiu tokio dalyko biggrin.gif

Tada juos pakepink svieste, (po to gali juos permalti mėsmale) arba pirk tuos, kur skirti košėms greito paruošimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaitkute @ 2010 01 08, 19:57)
Sveikutes ax.gif  noriu paklaust patarimo  4u.gif  ka reikia daryt su tais dribsniais kad jie maziau jaustusi (kad butu tokia vienstisesne mase o ne tik sulipe dribsniai) ?  blush2.gif  siandien badziau piene mirkyt, bet gavosi orkaitej kepti blynai o ne sausainiai  blush2.gif


Kaip tik juk visas skonis, kai jaučiasi dribsniai biggrin.gif
Atsakyti
Katik iskepiau ir as aviziniu sausainiu, recepta radau viename bloge, tikrai nerealiai skanu ir greit pasiruosia.
Originalus receptas:

100 ml (90 gr.)tirpinto sviesto;
250 ml avižinių dribsnių;
80 ml cukraus;
1 kiaušinis;
3 š. miltų;
0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.
Sudėti visus sausus ingredientus į indą, užpilti tirpintu sviestu, gerai išmaišyti. Supilti išplaktą kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišyti. Dėti po šaukštelį tešlos ant folija ar kepimo popieriumi išklotos skardos, gražiai paskleisti ir kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 8-11 min. Išėmus palikti apie 10 min, kad atvėstų ir sukietėtų.

Mano pakeitimai: idejau daug gliaudytu saulegrazu, labai skanu butu ir bet kokie dziovinti vaisiai. Dali cukraus pakeiciau naturaliu skystu medumi, kokius 3 saukstus idejau. Iskart dariau is dvigubos normos, naudojau pacius paprasciausius dribsnius, todel kai visa tesla buvo paruosta, tai 10 min palaikiau, kad pabrinktu. Galima daryti ir is greito paruosimo dribsniu, tada nereikia nieko laukti, iskart deti i skarda.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Siaip nuo vaikystes nemegau aviziniu sausainiu, bet cia panos taip skaniai apie juos diskutuoja, kad visgi nusprendziau surizikuoti - einu kepti smile.gif
Atsakyti
Mano avižiniai sausainiai, galima pridėti riešutų ar saulėgražų bus dar skaniau.

Produktai: 250g miltų, 250g cukraus, 200 g aliejaus, 80g sviesto arba margarino, 250g avižinių dribsnių, 250g kokoso drožlių, 2 kiaušiniai.

Darbo eiga: Visus produktus sumaišyti, suformuoti nedidelius paplotėlius, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti kol stipriai apskrus 180 laipsnių temperatūroje.

Atrodo taip: user posted image


----------------------------------------------------------------------------------


Mano darbai, mano blogas
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Sakykit, o gal galima is nesuvalgytos avizines koses ka nors tokio iskepti? Kartais sugalvoja vaikai nevalgyti ir vos ne puse puodo gaunasi ismesti verysad.gif Arba kokius blynelius, ar dar ko?
Atsakyti
*Bounty*, - as blynus kepu. kiausinis / miltai- dar obuoli koki itarkuoju jei metos namuos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tesulka @ 2010 03 20, 12:03)
Mano avižiniai sausainiai, galima pridėti riešutų ar saulėgražų bus dar skaniau.

Produktai: 250g miltų, 250g cukraus, 200 g aliejaus, 80g sviesto arba margarino, 250g avižinių dribsnių, 250g kokoso drožlių, 2 kiaušiniai.


----------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas


Atrodo tai laaabai skaniai bigsmile.gif
o ne per daug riebalų gaunasi g.gif nes ir aliejaus nemažai ir dar sviestas g.gif
Atsakyti