Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Silvija,specai tau paskys,kad senas lapas,maža augimo hormonų ir dar kokios velniavos ir vaikų nebus.Man regis vaikų Ocelot fragmentas neduos,bet laikysiu iki kol supus.Tiesiog dėl eksperimento.Labai noriu Ocelot,patinka strepsiai -orchidėjos.Lapas pirktas iš patikimos augintojos,netikiu,kad dėl kelių lt. gadins savo reputaciją.Nors man ir Gina ilgai kantrybę bandė,irgi iš ten pirkta.O Diana ir Wavel taipogi lenkiukai.Gal lenkiukai sunkiai dauginasi?

Tokių 'invalidukų' irgi turėjau,pradžioje net netikėjau,kad išaugs kas iš jų.Bet pasirodo tokie turi didelį norą gyventi.Išaugs ir jums.
Atsakyti
wawel ir diana lenkiukai,bet nesiperi nors ka schmoll.gif jau turbut svajone lik sveika su jais,bet kad kiti lenkiukai l vislus,o as gina vaiku visa kruva turiu,irgi lenke,kaip kokia veisle matyt,ne kitaip,turiu fragmenta kandela lenke,tai siaip ne taip perisi 3 vaikai,dar nemaciau gyvai kaip atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 01 27, 15:23)
Lapas pirktas iš patikimos augintojos,netikiu,kad dėl kelių lt. gadins savo reputaciją.

Bet pasirodo tokie turi didelį norą gyventi.Išaugs ir jums.

Aš fragmentų nesu pirkusi, jei tik kokį dovanų gaunu, sodinu pagrinde saviškius ir tai vieni vaikuojasi, kiti - ne,vieni užaugina antrą kartą- o kiti supūva. Taip kad jie yra nenuspėjami.

Ir aš tikiuosi,kad Wawel užauginsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Fragmentus perku tada,kai negaunu norimos veislės vaikučio,arba kas uždovanoja,arba kai tenka saviškius reanimuoti.Geriau vaikai,mažiau terlionės ir žiedų sulauki greičiau blush2.gif
Atsakyti
Aš turėjau omeny,ne tai kad perkat,o tai kad ir iš savo auginamų strepsų paimti, geri mano akimis žiūrint fragmentai, ne vienodai vaikuojasi mirksiukas.gif
O vaiką aišku geriau pirkti,nes jei auga, tai greitai turi strepsą, o jei bėda,tai dar spėji ir kokį lapuką pasisodinti kad išlaikyti veislę smile.gif
Atsakyti
Man tai geriau lapai, nes Lietuvoje perku mažai, o iš užsienio gyviau atkeliauja fragmentai. Bet ne visi juos parduoda, o tiksliau tai labai mažai kas juos parduoda. Tai apskritai perku veislę, bet kokiam pavidale...

O lenkiukai - Diana man nepatiko, keliavo komposto puošt, Wawel pasidaugino, Kristyn supuvo, Tango padauginau gal iš 5 karto doh.gif taigi tendencijų apie visus pasakyti negaliu, o kad tarp jų yra sunkiai besidauginančių, tai manau taip, yra...

Ir dar galiu pridėt, kad turiu du užsispyrusius lapus birželio sodinimo, iš kurių vienas prieš pora savaičių, po labai ryškiu apšvietimu susimylėjo ir išsiveisė, o kitas matyt supus, nes niekas nepadeda. Lapai buvo dideli. Matyt ir pagyvenę... Užsienietės kai siunčia, net būna, kad kerpa su beaugančiu pumpuru ir tokį siunčia, kaip įrodymą, kad lapas jaunas, nežydėjęs, t.y. kokybiškas neabejotinai... Mes čia tik kartais iš nesupratimo džiūgaujam, kad didelis fragmentas, bet didelis šiuo atveju tikrai nėra gero sinonimas...
Atsakyti
rusma o gal wawel koki vaikuti turetum atliekama blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2015 01 27, 19:57)
rusma o gal wawel koki vaikuti turetum atliekama blush2.gif

dabar maži, o kaip bus kada nors - nežinau, neskaičiuoju neužaugusių.
Atsakyti
https://www.youtube....h?v=iPjtvf9OUaY
silpnų nervų geriau nežiūrėkit - sapnuotis gali.
Atsakyti
O, kad taip atsidūrus prie šiušlinės.
Atsakyti
Aš jau seniau buvau mačiusi.Neturiu ir ką pasakyti.Juk pati ne visada visus augaliukus išdalinu,kartais išmetu.Atseit dykai gauto nevertins,o aš čia sėjau ,pikiavau, auginau. blush2.gif .O iš kitos pusės žiūrint-jei kas ten mane įleistų,matyt neščiau kiek pajėgčiau. blush2.gif .O dar iš trečios pusės žiūrint-šiukšlių nerušiuoja.Net keista matyti plastikas ir organika kartu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 29 sausio 2015 - 13:53
QUOTE(rusma @ 2015 01 29, 13:42)
silpnų nervų geriau nežiūrėkit - sapnuotis gali.

Išvedant naujas veisles kitaip ir būti negali.Tik kažkaip neįsivaizdavau kad tokie kiekiai išmetami biggrin.gif Bet kai pagalvoji, kiek darbo buvo įdėta kol tokius išaugino,tai aišku silpnoka pasidaro biggrin.gif jei patekčiau prie tų maišų,tai aišku kad pasiknaisiočiau blush2.gif
Atsakyti