Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Vidam @ 2015 01 24, 14:22)
Aš achimenes jau ištraukiau į šviesą ir palaisčiau

man atrodo, jos bunda kiek vėliau nei viduržiemis. Pernai natūraliai nubudo pačios, kai pamačiau, kad dygsta, tada ir atsinešiau į šviesą, iškračiau ir pasodinau. Bet tai buvo lyg ne sausis, o vasario gal jau pabaiga g.gif . Šiemet nebeturiu nei vienos. Baigta ir su šitom. Kolerija darbe dar viena likus. Gražiai žydėjo dar po Naujų metų, neseniai paskutinius žiedus numetė. Būt ir jai jau buvę sudie, bet kolegos išprašė palikt...

Grožis ta dzūkės bėda. Ir dar sako, kad negalima svetimom bėdom džiaugtis, bet va žiūri ir gražu, ir širdį džiugina. Fui kokios mes negeros tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi dar šitas achimenes reiks traukti iš rūsio doh.gif .Kadangi žiemojo labai .labai mažuose indukuose,nespėjo rizomų priauginti per vasarą,tai įtariu jos ir neatsikels. blush2.gif

Kaipgi gražus,gražus Dzūkelės darželis 4u.gif .Tik džiaugtis ir pavydėti baltu pavydu tenka,man niekaip tokie dailūs vaikučiai neužauga.

Šiemet man labai nesiseka su persodinimais.Nesuprantu,ką ne taip darau.Didžiųjų nei šaknyno labai kedenau,nei šaknų nekarpiau,o vysta ir vysta.Kur pasižiūri vien maišiukai,ir taip dvi savaites doh.gif .Gal šiluma namuose nepatinka,gal per sausa.gal substrato drėgnumo neatitaikiau.Pernai tokių problemų nebuvo.Gal reikėtų įsigyt Schultz strarter plius,ar kaip ten jis vadinasi.Man regis Rusma jį naudoja.Ar jis tikrai taip gerai padeda prigyti augaliukams?Jau žinau,kur jo yra,tik kaina didoka.Bet jei pataisys visą reikalą,tai ir 10 euriukų negaila.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2015 01 24, 11:33)
Mano bėdelė.

Gražu pažiūrėt į tokią bėdelė thumbup.gif
Bandau įsivaizduoti, kiek laiko užima juos visus palaistyt doh.gif o ir laistymui sąlygos nepavydėtinos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 01 24, 19:34)
man atrodo, jos bunda kiek vėliau nei viduržiemis.

Ko nežinau tai nežinau, nes tik pernai gavau iš ausrazs ir pirmi metai pas mane žiemojo. Tai palieku ramybėje, numesiu ant spintelės. Kolerija, tai atsimenu kad pernai vėlai pradėjo dygti, gal tik kovo pabaigoje, jau net galvojau kad viskas -kaput.

QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 01 24, 19:59)
Didžiųjų nei šaknyno labai kedenau,nei šaknų nekarpiau,o vysta ir vysta.

Kažin kaip maniškiams seksis. Dar šiandien nepabaigiau doh.gif Pas mane daug jaunimo, tai tik perverčiau į didesnius, o senius - pjausčiau, nes kitaip neišeina , juk nepaliksi kelių. Labai gražūs rudeniniai iš rusmos, nes iš jos dauguma. Augo jos substrate,tai kažin kaip jiems patiks maniškiam substrate. Jei numarinsiu, tai turbūt apsižliumbsiu biggrin.gif
Atsakyti
Vidam problemą labai greitai ir gerai išspręs gauruota-uodeguota būtybė(mačiau,mačiau kačiukų forume) lotuliukas.gif .Padarys atranką,kiek ir kokių veislių auginti lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu neee schmoll.gif tos būtybės neprileidžiu prie strepsų...jau gana kad virtuvę užkariavo. Bet manau kad suaugs ir susitarsim kad negalima gėlyčių draskyti ir žiedukų kandžiot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 01 24, 20:59)
Šiemet man labai nesiseka su persodinimais.
Pernai tokių problemų nebuvo.
Gal reikėtų įsigyt Schultz strarter plius

Ar pernai persodinot tokiu pačiu metų laiku? Gal dar miega? ar matėsi augimas? Turiu kol kas tik hipotezę, bet ne išvadą, kad nereikia kai trumpos dienos lįsti prie jų su persodinimais (nebent tik perkeliama, o ne persodinama), kol nesimato, kad augalas auga g.gif Labai didelę įtaką šaknijimuisi turi pakankamas apšvietimas, o šiemet taip mažai saulės, dienos tamsios, gal čia priežastis, kad prastai prigija.

Schultz strarterį naudoju persodinant didelius arba pažeistom šaknim augalus. Vaikučiai ir taip gyvybingi. Tai galiu taip pasakyti - kas protinga - tas sveika, jeigu nesilaikant instrukcijų pili dažniau, nei ten parašyta, efektas priešingas. Man jis patinka - kiek panaudojau, tiek prigijo gerai, bet tais atvejais, kai pradėjau kaip trąšas naudoti, tai silpnas skroteles dar labiau nuėdė...
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2015 01 24, 21:48)
Labai gražūs rudeniniai iš rusmos, nes iš jos dauguma. Augo jos substrate,tai kažin kaip jiems patiks maniškiam substrate. Jei numarinsiu, tai turbūt apsižliumbsiu  biggrin.gif

Ačiū, smagu girdėti, kad mano jaunimas gerai auga. Linkiu, kad nesikapryzintų ir toliau (o jeigu ką - tai miške samanų tikrai yra mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(vera.vera @ 2015 01 24, 21:20)

Bandau įsivaizduoti, kiek laiko užima juos visus palaistyt doh.gif o ir laistymui sąlygos nepavydėtinos bigsmile.gif

nežinau, kaip dzūkė laisto, bet man tai tenka kiekvieną augaliuką imt į rankas ir klizma pilt jam vandenuko. Ir taip 2-3 kartus per savaitę, o kartais ir kasdien. O kai augaliukai skaičiuojami skaičiukais su 2 nuliais, tai taip, laiko tai užima labai labai nemažai. Bet kažkuria prasme tai yra poilsis, o ne darbas - kol pasilaistau savo gėliukus, visas dienos bjaurastis pamirštu, galva švari lieka. Tai jeigu jau renkamės tokį vargelį, matyt labai augalus mylim blush2.gif
Atsakyti
Dėkoju Rusmai.Tikrai per anksti prilindau su persodinimais.Pernai persodinėjau sausio pa.b ar vasario pradžioje.Vis per tą skubėjimą ir nekantrumą blush2.gif .Na nemyliu žiemos.Nieko baisaus,kas nenorės augti-fragmentais pataps.

Merginos,ar girdėjot,jau zylė čiulba,dar nelabai linksmai tilindžiuoja,bet jau pavasarį šaukia.Šiandien,kaip tik viduržiemis.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 01 25, 05:36)
Linkiu, kad nesikapryzintų ir toliau (o jeigu ką - tai miške samanų tikrai yra  mirksiukas.gif )

Bet kažkuria prasme tai yra poilsis, o ne darbas - kol pasilaistau savo gėliukus, visas dienos bjaurastis pamirštu, galva švari lieka. Tai jeigu jau renkamės tokį vargelį, matyt labai augalus mylim  blush2.gif

Turiu ir samanų iškaitintų ir kiminų, dedu į substratą. Pernai esu rašiusi, kad iš rusmos būdavo linguojantys su labai mažai šaknų ir ji sakydavo, kad jai nepatinka kai daug šaknų, o šiemet , bet kurį iškėlus - šaknys pilnai apraizgiusios substratą iki pat dugno - čia man jau patinka biggrin.gif pagal Jenikejevą substratas tinka thumbup.gif Iš kart matosi iš to kaip auga, kad strepsiukai laimingi smile.gif
Aš irgi manau jei suaugę strepsiai nerodo augimo požymių ir juos išdraskyti yra per anksti. Pas mane yra keli trečiamečiai senukai, kurie dar tebemiega. Tai jų nejudinu, tegu ilsisi kol kas.
Aš turbūt per mažai myliu strepsius, nes man laistyti , tai darbas, o ne malonumas,kurio nemėgstu ir netgi prisibijau,o vasarą netgi privargstu. Va šiaip prižiūrėti- nužydėjusius žiedus iškarpyti, lapus patrumpinti ar kokią netinkamą skrotelę išpjauti tai malonumas. Tada aš atsigaunu wub.gif Ir dar labai nemėgstu sodinti fragmentus ir kūdikius auginti blush2.gif O ką jau kalbėti apie kiekį su dviem nuliais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 25 sausio 2015 - 10:20
QUOTE(Vidam @ 2015 01 25, 11:19)
Turiu ir samanų iškaitintų ir kiminų, dedu į substratą. Pernai esu  rašiusi, kad iš rusmos būdavo linguojantys su labai mažai šaknų ir ji sakydavo, kad jai nepatinka kai daug šaknų, o šiemet , bet kurį iškėlus - šaknys pilnai apraizgiusios substratą iki pat dugno

veltiniai man ir dabar labai nepatinka, bet lyg tai dar nepriaugo iki jų, bent nepasitaikė, kiek iškėlus buvau. Šitas substratas labai pasiteisino, kaip ir dauguma Jenikejevo patarimų.
Atsakyti
Dėl laistymo. Taurelėse visada lieju su klizma, jų nekilnoju, o kai jau tokie lapai- sunku matyt ar visi vienodai išdžiūvę(kad nevienodai tai faktas) ir kai kurie gauna perliet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2015 01 25, 14:55)
jų nekilnoju, o kai jau tokie lapai- sunku matyt ar visi vienodai išdžiūvę(kad nevienodai tai faktas) ir kai kurie gauna perliet smile.gif

tai už tai ir kilnoju, nes pagal svorį tik galiu įvertint ar išdžiūvę. Vargas, na bet kitaip nemoku...
Atsakyti