QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 01 24, 20:59)
Šiemet man labai nesiseka su persodinimais.
Pernai tokių problemų nebuvo.
Gal reikėtų įsigyt Schultz strarter plius
Ar pernai persodinot tokiu pačiu metų laiku? Gal dar miega? ar matėsi augimas? Turiu kol kas tik hipotezę, bet ne išvadą, kad nereikia kai trumpos dienos lįsti prie jų su persodinimais (nebent tik perkeliama, o ne persodinama), kol nesimato, kad augalas auga

Labai didelę įtaką šaknijimuisi turi pakankamas apšvietimas, o šiemet taip mažai saulės, dienos tamsios, gal čia priežastis, kad prastai prigija.
Schultz strarterį naudoju persodinant didelius arba pažeistom šaknim augalus. Vaikučiai ir taip gyvybingi. Tai galiu taip pasakyti - kas protinga - tas sveika, jeigu nesilaikant instrukcijų pili dažniau, nei ten parašyta, efektas priešingas. Man jis patinka - kiek panaudojau, tiek prigijo gerai, bet tais atvejais, kai pradėjau kaip trąšas naudoti, tai silpnas skroteles dar labiau nuėdė...
Papildyta:QUOTE(Vidam @ 2015 01 24, 21:48)
Labai gražūs rudeniniai iš rusmos, nes iš jos dauguma. Augo jos substrate,tai kažin kaip jiems patiks maniškiam substrate. Jei numarinsiu, tai turbūt apsižliumbsiu

Ačiū, smagu girdėti, kad mano jaunimas gerai auga. Linkiu, kad nesikapryzintų ir toliau (o jeigu ką - tai miške samanų tikrai yra

)
Papildyta:QUOTE(vera.vera @ 2015 01 24, 21:20)
Bandau įsivaizduoti, kiek laiko užima juos visus palaistyt

o ir laistymui sąlygos nepavydėtinos

nežinau, kaip dzūkė laisto, bet man tai tenka kiekvieną augaliuką imt į rankas ir klizma pilt jam vandenuko. Ir taip 2-3 kartus per savaitę, o kartais ir kasdien. O kai augaliukai skaičiuojami skaičiukais su 2 nuliais, tai taip, laiko tai užima labai labai nemažai. Bet kažkuria prasme tai yra poilsis, o ne darbas - kol pasilaistau savo gėliukus, visas dienos bjaurastis pamirštu, galva švari lieka. Tai jeigu jau renkamės tokį vargelį, matyt labai augalus mylim