QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 08, 20:25)
Kuri galit pasakyti kokia čia veislė?Ant vazono parašyta All's Pall,bet man ir panašumo nėra
manau, kad All's Pall ir yra. Aš išmečiau po pirmo turbūt žydėjimo, nes taip ir nesupratau, kas čia gražaus ir ką čia auginti. Jie durniuoja nuolat - žiedai kreivi šleivi, tai susisukę, tai pasileidę. Spalva tikrai tokia, kokia turi būti, o žiedų forma būna nestabili.
Nereikia veislėm daryt streptokarpų, kurie neišlaiko stabilumo, na bet žmonės nesigilina, kepa ir tiek. Maroznyje Uzory ir kitos senos veislės jau kažin kelintoji generacija, o vis tiek atrodo kaip Maroznyje Uzory. O visokie ten genų mutantai - plaukioja. Va pas mane Sklerovos veislės taškuotos bando žydėti - tai kiekvienas vaikas galima pasakyti savo dainą traukia savarankiškai, visi skirtingai taškuoti, visų fonas nevienodas, apvadai kitokie, nebūtų užrašų - nesuprastum net kas ten turi būti, nes visi taškuoti truputį skirtingi, truputį panašūs, bet ne tokie, kokių tikėjausi. Savo rankom gi išauginau ir ne iš kokio
baltarusiško š... - pikta labai, o iš selekcininkės fragmentų. Internete nuotraukų ieškojau - tai pvz. jos Vedun, kitų augintojų išaugintas Vedun ir mano Vedun - kaip atskiros veislės, bet kai dar ir vaikai skirtingai žydi - nu gražu, bet... čia gi ne veislės, jeigu stabilumo nepalaiko. Mest tokias lauk ir tiek. Arba susitaikyti, kad iš fragmento užauga ne tokios, kokios motinos buvo.
Papildyta:
QUOTE(karambole @ 2015 04 08, 22:50)
Rudeni mazius sodinau, nes irgi esu megeja perlaistyt

. Siaip tai augo gerai, per ziema nenumire ne vienas, tik kad geltonuot pavasariop pradejo... Dabar jau persodinti i zeme be jokiu samanu, lapu gyslos jau tamseja....
samanų dėjimo tikslas ir yra numušt maisto medžiagų koncentraciją substrate, nes mūsų substratai strepsams per daug trąšų turi. Laistymas tai čia tiesiog šiaip - pastebėta, kad sunkiau užmirksta, nes nesukrenta. Bet jeigu visai netręšėt - tai ir pradėjo badauti po kurio laiko. Amonio salietra strepsams netinka (jau ir taip rūgštų substratą dar parūgština ir paties azoto per daug, čia gi ne burokai ir ne kopūstai). Kompleksinės turi būti arba jeigu jau labai norisi maišyti iš atskirų trąšų ieškant pigiausių būdų - tai azoto šaltiniu žmonės naudoja amonio sulfatą.