Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(rusma @ 2015 04 05, 18:49)
Klausiu naktį - kaip tavo nauji vaikučiai?

Jooo...čia tai meilė 4u.gif 4u.gif 4u.gif ot kokie tie strepsai, net naktį neleidžia pailsėti, negana jiems dienos biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ateina tikras pavasaris , praneša atšilimą smile.gif

Keliu temą į viršų smile.gif

Iza visai įdomi,tik kam patinka atviri žiedai ji nepatiks, nes yra pakėlusi lūpą. O man graži wub.gif

user posted image

Netičiukė Alabaster Rose , kol kas patinka, tokia grakšti, linksma panelė wub.gif

user posted image

Įsižydėjo Madam Baterflai , paprasta, bet ne prasta wub.gif

user posted image

Ir kaip jums mano Ohama lotuliukas.gif

user posted image

Atsakyti
Labai jau keista jūsiškė Ohama g.gif ,labai matyti vaizdai.Ar tik nebus naujos rūšies kenkėjas pas jus atsiradęs? biggrin.gif
Gražus žydėjimas 4u.gif

M.Baterflai pati laukiu,o Ohama dar nuo pernai metų jokių žiedų nerodo.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 06, 18:37)
Ar tik nebus naujos rūšies kenkėjas pas jus atsiradęs? biggrin.gif

Tikrai ,toks kenkėjas yra, kad neveikia jokios priemonės biggrin.gif sėdi kenkėjas mano avatare,nutaisiusi nekaltą veidelį biggrin.gif

Ohama gerai kad tvirtai laikėsi,tai apkarpiau lapus, žiedpumpurių dar yra, taip kad lauksim naujų žiedų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 06 balandžio 2015 - 17:55
user posted image

Purple Panda,man šito strepsio žiedukai labai panašūs į katės veiduką.

Mano kenkėjas kenkė,kol nėjo į lauką.Dabar pas mus tvarka.Jum,Vidam sunkesnis variantas.Nepaleisi gi daugiabučio kieman.Pribloškianti Nikitos išvaizda,tokiai misei ir strepso negaila.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 04 05, 17:49)
kaip tavo nauji vaikučiai?

na siaip tai ir as jauciuosi kaip kokius kudykius kol atkutini smile.gif isleidi i pasauli smile.gif
senikes jau taip labai nedomina, kaip nauji vaikiukai smile.gif bet senes kai suzysta tai labai dziugina, daug grazesnes nei pernai buvo..

as dar kart pagirsiu savo vazonelius (molinukus), man jie labai pasiteisino, forma gal ne itin tinkama, bet tas molis kitaip vandeni garina, niekad neperlaistysi ju juose, o va plastmase pastebejau visai kitaip..

Vidam nuostabus ziedai ir iskart taip grazu temoje
Atsakyti
user posted image

Kuri galit pasakyti kokia čia veislė?Ant vazono parašyta All's Pall,bet man ir panašumo nėra

mastau.gif .Ar galėjo taip išsikeisti žiedai?O gal pati primaišiau,bet žalio supratimo neturiu kas galėtų būti.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 08, 20:25)
Ant vazono parašyta All's Pall,bet man ir panašumo nėra

mastau.gif .Ar galėjo taip išsikeisti žiedai?

Į taisiklingus Al's Pal žiedus,tai nepanašu. Bet tikrai jis gali būti. Juolabiau ,kad pirmi žiedai. Ir spalva atitinka. Aš manau,kad streptokarpai, eilę kartų dauginant, kažkiek tai nukrypsta nuo orginalo g.gif

Va maniškis kokius buvo pirmus žiedus išskleidęs, o vėliau pražydo taisiklingai smile.gif

user posted image
Atsakyti
Tame ir esmė,kad aš jo dar nedauginau(neatnaujinau).Kol vienas žiedas žydėjo taip įvairiai,dar nieko.Bet čia jau du tokie durni.O gal kiti žiedai nedurniuos?Pernai pirkau strarterį,žydėjo kaip priklauso.Jei nestos doros kelin-išmesiu,toks nepatinka schmoll.gif .
Atsakyti
Labai visu grazus ziedukai thumbup.gif.
Dar apie tas samanas - Lisiteja klause kodel as noriu samanose augint, tai as jau auginu, bet maisiau beveik per puse su zeme. Rudeni mazius sodinau, nes irgi esu megeja perlaistyt ax.gif. Siaip tai augo gerai, per ziema nenumire ne vienas, tik kad geltonuot pavasariop pradejo... Dabar jau persodinti i zeme be jokiu samanu, lapu gyslos jau tamseja....
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 08, 20:25)
Kuri galit pasakyti kokia čia veislė?Ant vazono parašyta All's Pall,bet man ir panašumo nėra

manau, kad All's Pall ir yra. Aš išmečiau po pirmo turbūt žydėjimo, nes taip ir nesupratau, kas čia gražaus ir ką čia auginti. Jie durniuoja nuolat - žiedai kreivi šleivi, tai susisukę, tai pasileidę. Spalva tikrai tokia, kokia turi būti, o žiedų forma būna nestabili.

Nereikia veislėm daryt streptokarpų, kurie neišlaiko stabilumo, na bet žmonės nesigilina, kepa ir tiek. Maroznyje Uzory ir kitos senos veislės jau kažin kelintoji generacija, o vis tiek atrodo kaip Maroznyje Uzory. O visokie ten genų mutantai - plaukioja. Va pas mane Sklerovos veislės taškuotos bando žydėti - tai kiekvienas vaikas galima pasakyti savo dainą traukia savarankiškai, visi skirtingai taškuoti, visų fonas nevienodas, apvadai kitokie, nebūtų užrašų - nesuprastum net kas ten turi būti, nes visi taškuoti truputį skirtingi, truputį panašūs, bet ne tokie, kokių tikėjausi. Savo rankom gi išauginau ir ne iš kokio baltarusiško š... - pikta labai, o iš selekcininkės fragmentų. Internete nuotraukų ieškojau - tai pvz. jos Vedun, kitų augintojų išaugintas Vedun ir mano Vedun - kaip atskiros veislės, bet kai dar ir vaikai skirtingai žydi - nu gražu, bet... čia gi ne veislės, jeigu stabilumo nepalaiko. Mest tokias lauk ir tiek. Arba susitaikyti, kad iš fragmento užauga ne tokios, kokios motinos buvo.
Papildyta:
QUOTE(karambole @ 2015 04 08, 22:50)
Rudeni mazius sodinau, nes irgi esu megeja perlaistyt ax.gif. Siaip tai augo gerai, per ziema nenumire ne vienas, tik kad geltonuot pavasariop pradejo... Dabar jau persodinti i zeme be jokiu samanu, lapu gyslos jau tamseja....

samanų dėjimo tikslas ir yra numušt maisto medžiagų koncentraciją substrate, nes mūsų substratai strepsams per daug trąšų turi. Laistymas tai čia tiesiog šiaip - pastebėta, kad sunkiau užmirksta, nes nesukrenta. Bet jeigu visai netręšėt - tai ir pradėjo badauti po kurio laiko. Amonio salietra strepsams netinka (jau ir taip rūgštų substratą dar parūgština ir paties azoto per daug, čia gi ne burokai ir ne kopūstai). Kompleksinės turi būti arba jeigu jau labai norisi maišyti iš atskirų trąšų ieškant pigiausių būdų - tai azoto šaltiniu žmonės naudoja amonio sulfatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 09 balandžio 2015 - 03:07
Žydi DS-Roždenyje Zari, šiemet tokiais trumpais žiedkočiais. Ir auga kažkoks nesveikas ir dar su koteliu,todėl toks visas siūbuojantis. Jei neužaugins naujos skrotelės, tai paskutiniai metai jam,nes nusprendžiau nebeauginti iš fragmentų schmoll.gif atsibodo tos dėželės ir tas ilgas laukimas kol užaugs smile.gif

user posted imageuser posted image

UA- Леший ne toks kokį įsivaizdavau. Kažkokie viršutiniai žiedlapiai neišsivystę, vis laukiau galvoju dar užaugs,bet pirmam žiedui jau penkta diena, tai manau kad jis jau pilnai susiformavęs.Be to antras žiedas irgi toks pat skleidžiasi.

user posted image

Atsakyti