Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Aira2 @ 2015 01 11, 15:45)
Labukas  4u.gif  .
Norėjau paklausti iki kiek gali užaugti šamukai?Mačiau jų parduotuvėse,bet jau tokie maži kad vos įžiūrėt,nejau jie tokie ir liks?  doh.gif

Ziurint kokie samukai. PVZ koridorai nedideli, bet yra ir baisiniai dideliu
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 11, 13:19)
Idomiai pamaciau, kad naujagymiu yra. Buciau 100 metu nepastebejes, bet kai degiau sviesa bent 10 ant priekinio stiklo tupejo  lotuliukas.gif  Spruko tai kaip zirniukai pasipyle  biggrin.gif
Aplamai visos mano krevetkes kazkodel labai issigasta kai lempa uzsidega  smile.gif

manosios tai mažos slepisi Javos samanoj, ten kai sujudini tai uj, ir lavos akmeny, vakar vieną išėmiau, gerai, kad vandeny palaikiau, kokie penki špingalietai išlindo. Dar anubyje slepiasi, šaknyse, toj raizgalynėj
Atsakyti
Nu chebrite jus pavarot doh.gif kol atsvenciau savaitgali, tai ir namus senus dabaiget ir naujuose jau 10 psl pripliurpet... 4u.gif Aciu uz nauja temute wink.gif
O dabar padekit man kovoti su pradejusiu augti siuliniu dumbliu doh.gif vandeni koki 30 % keiciu kas savaite su grunto nusiurbimu, ka dar galeciau padaryti...
Susisodinau pries kaledas augaliukus, ziuriu tas bjaurybe jau ant vieno pradejo bujoti... o anubis tai kazkoks pajuodusiais lapais paliko nors naujus lapus ir sakneles leidzia, kazin mes ti ar dar laukti...
Atsakyti
Baisu patarti, kai yra didesnių profų už mane, bet... buvo ir pas mano anubį tokios problemos.

Padidinau apšvietimą, įleidau 3 vidutinio dydžio ampularijas, visiškai atsisakiau chemijos. Anubius buvau pritvirtinus prie šakų, akmenų, tai valant akvą lengvai išsiimdavo. O tada kiekvieną lapelį švelniai nuplaudavau. Tuos pajuodusius lapus-pačius baisiausius nugenėjau. Galima ir dalį stiebo nupjauti su pačiais beviltiškiausiais. Ampularijos šveitė dumblius kaip kokie šveitimo milteliai-akyse vaizdas gerėjo.

Dabar, tfu, tfu, tfu....negaliu skųstis. ax.gif

Nu kompas vėl traidalioja... Vis KLAIDA, KLAIDA...kai į forumą žinutę siunčiu. Namuose net elektra visam microrajone buvo dingusi. Mamai parpuolis-filmo nerodo. Po kokių 20 min. įsijungė. Matyt dėl didelių vėjų gedimai trasoje.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 01 10, 18:24)
Kristuliux skundėsi:

... tik augalas isleidzia lapelius naujus, akimirka ir nera ju, pasirodo skaliarai uzkandziauja naujais mazuciais lapeliais...  doh.gif Nu Jus man dabar durnai pasakykit... kaip pas kitus akvariumuose kur pilna ziauriai graziu dideliu augalu, plaukioja skaliarai... Nu as nesuprantu ar cia man vienai taip nesiseka ar kas cia yra ... doh.gif

Vakar lankiausi Šiaulių ,,Amanijoje"-ten didžiuliai rausvi lotosai akvuose auga ir skaliarai tarp jų plaukioja. Kadangi maniškės skaliarkės lotosus už salotas palaikė ir sulapnojo, tai paklausiau savininko, kodėl jo skaliarai tokie kultūringi. Pasirodo reikia sodinti jau didelius lotosų krūmus, tada lapai nebe tokie skanūs ir per stori. Dar patarė duoti vegetariško(žolinio) sauso maisto, kad nepuldinėtų augalų.

Dekui , prie progos parduotuveje uzklausiu tokio maistelio, tikiuosi ir musu kaime kazka panasaus bent jau pasiulys.
QUOTE(sineriuke @ 2015 01 10, 22:34)
Ukniso sodint staurogyna repens,vis isplauke,itariu pterika,kas daugiau galetu isknis tai nesugalvoju,o tas kaip plauke,tai kaip tankas doh.gif taip tai jokiu nuostoliu daugiau,zinoma ir del isplaukusiu staurogyna negaliu jo kaltint 100%,juk nepagautas nevagis biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa,o tenelusa galima kirpti,per aukstas jis mano akve pirmam planui doh.gif noreciau,kaip neauksta zolyte augint g.gif

Garantuotai 100% pteriko darbas, sia savaite du padovanojau, nes istisai zoles plaukiodavo, o dabar ramu be ju .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristutex: 11 sausio 2015 - 19:17
Grįžtu šiandien namo - pelkė. Filtras išorinis susikniso, vanadenį pradėjo pro kažkur leisti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 11 sausio 2015 - 21:19
QUOTE(11alpina @ 2015 01 11, 22:18)
Grįžtu šiandien namo - pelkė. Filtras išorinis susikniso, vanadenį pradėjo pro kažkur leisti  doh.gif

verysad.gif O kaip flora su fauna ?
Atsakyti
Pterikas jau rado naujus namus,treciad.iskeliauja thumbup.gif o su neonais nesinori atsisveikint,ar ne per daug 30 l zuvu:gaidelis,5 neonai, 10 gupiuku, 3 koridorusai? Ar vis tik neonu atsisakyt paliekant ir nedidinant likusia fauna? Na niekaip negaliu apsisprest doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2015 01 11, 21:23)
Pterikas jau rado naujus namus,treciad.iskeliauja thumbup.gif o su neonais nesinori atsisveikint,ar ne per daug 30 l zuvu:gaidelis,5 neonai, 10 gupiuku, 3 koridorusai? Ar vis tik neonu atsisakyt paliekant ir nedidinant likusia fauna? Na niekaip negaliu apsisprest doh.gif  verysad.gif

pas mane 20 zuvu is 2 pterikai 72 l akvariume, ir jau vis isdalint noriu bent 4 zuvis. o cia per pus mazesnis turis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristutex @ 2015 01 11, 21:23)
verysad.gif  O kaip flora su fauna ?

Tai ne visas išbėgo. Akvariume atrodo nedaug vandens sumažėjo, bet ant grindų kaip tvanas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2015 01 11, 21:18)
Grįžtu šiandien namo - pelkė. Filtras išorinis susikniso, vanadenį pradėjo pro kažkur leisti  doh.gif

blink.gif jooopapa... net siurpas nukrate... o zuviukai gyvi?
Atsakyti
visi gyvi, tik filtro naujo reikia. Gerai, kad savaitgalį, o tai per darbo dieną galėjo ilgiau nepamatytas bėgti tas vanduo
Atsakyti