Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(l-aura @ 2015 02 01, 11:03)
jo,jau pastebejau kad De visokiu apribojimu ir kontroles pilna biggrin.gif Demokratija smile.gif

o sakykit jei vaikams reikia breketu - matyt papildomai moketi reikia, paprastas draudimas  ko gero ju nekompensuoja?

draudimas kompensuoja tik labai iskraipytu dantu pataisyma. kazkoki ten procenta turi buti iskrype. o siaip reikia patiems kazkiek primoket ir ribu ten jau nera, nuo keliu simtu iki tukstanciu gali pagal kokybe ir su pribumbasais visokiais priskaiciuoti. mums dantistas nurode viena Kieferortopeda, kuris nera brangininkas, bet dar nebuvom, dar tikiuosi, kad patys dantys pasistatys i vieta, nes dar juda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blümchen: 02 vasario 2015 - 07:33
QUOTE(Wiesba @ 2015 02 01, 18:14)
Mano vaikas 9 metai buvo pas Kieferorthopäde, jam pasake kad reikia kazkur tai kazka tai lygint (nelabai vokiskai supratau), atsiunte tipo paskaiciavimus 3500 Eur.  blink.gif  Klausiau draugiu, patare dar pas kita gydytoja apsilankit. As pati pas vaika nematau kreivu dantu, tik vienas isaugu trupuciuka ne i tema. Ir sake kad galima kreiptis i savo draudima ir prasyti kad jie periimtu islaidas. Tai va padariau termina pas kita, paziuresim ka pasakys ir paskaiciuos. Dabar tai paprasysiu, kad tiesiog parodytu kur ir kaip reikia dailint dantukus uz tokia suma. smile.gif



neturi dantys but kreivi...jei sako kad dantis reik perstumdyt, reiskia reik. eikit pas 2-3 specialistus konsultuotis. as breketus pati nesiojau 30 metu budama. dantys buvo lygus ir grazus, bet sakandis neteisingas. jei nieko nekeisciau pas man butu sutrupeje priekiniai dantys, nes kasdavau ir kramtydavau tik jais. kruminiai neatliko savo funkcijos. LT kazkiek prastumde...bet eisiu dar cia kansultuostis, nes jauciu kad kandant kliuna vienam danciui...reiskia vel kazkiek gryzta i savo vieta...
geriau tu problemu neturet.. 4u.gif
todel pati savo berna iskart pas kieferortopeda nuvedziau, nes genetika yra genetika. kolkas viskas ok, bet stebesiu.
Atsakyti
Sveikos, pasakykit prasau, ar galima online filmus ziuret vokietijoj internetu? Pvz per filmai.in. nesisiust, bet tiesiog ziureti online?
Atsakyti
Sveiki,
Mastome apie emigracija i DE. Kas gali pasakyti, kaip integruojami mokyklinio amziaus vaikai, kurie nekalba vokiskai. O gal kas turit savo konkrecia patirti, kaip jie adaptuojasi, kaip isilieja ar neskriaudzia tokiu "nemoksiuku" bendraamziai.
Ir kaip su suaugusiais? Vyras kalba vokiskai as ne. Kogero darba susirasti butu nepaprastai sunku be kalbos. Pradziai, kad ir valytojos, plovejos ar pan. kol kalba pramokciau. Perdauk optimiste nesu, bet parodykit kokia sviesa tunelio gale, kad rankos labai nenusvirtu biggrin.gif
Atsakyti
As vaziavau vos vos kalba mokedama, bet vaziavau pas vyra, jis vokietijoj jau 2 metus buvo gyvenes, kalba laisvai, bet dokumentus be kalbos tvarkytis sunku, isinuomot busta, nebent yra pas ka vaziuot, as pati darba gavau tik po 8 men, nors kazkiek reik lement vokiskai, nes visai nekalbant niekur nepriima, net ir valytojom, na nebent tikrai pasiseks, ar bus kas padeda isidarbint, gal ar priklauso ir kur vaziuoji, didesniuose miestuose gal lengviau su darbais ir nuolaidos didesnes jos nemokantiems.
siaip as kai nuejau i arbeitsgentur atvaziavus, man net darbo neieskojo, ale visur bent kazkiek kalbanciu reikia, kol pati nesusiradau, bet ir kad prieme jauciu pasiseke, kad kaip tik darbuotoju truko jiem... o jus pas kazka vaziuot zadat?
Atsakyti
Arbeitsagentur darbo neisko isvis. Gauni is ju pasiulymus tik jei jie tau ARL 1 moka, kad greiciau isidarbintum, kad moket nereiktu.
Viskas priklauso tik nuo zmogaus.
as atvykau viena su vaiku, gyvenau pas drauge 4 men, kol isitvirtinau. man nebuvo sunku. kalba darbe pirmam ismokau. Darba lengvai radau, buta ir.
jei optimizmu netrykstate, bus sunkiau...
man padejo mano amzinas ir nesveikas optimizmas biggrin.gif
vaikai pritampa greit, kalba ismoksta ir greit. dar nera nei vieno neismokusio, reiskia ismoks ir jusu 4u.gif del skriaudimo-nuo vaiko priklauso. mano 2okas viena k turejo konflikta su 4ku, susimuse, kai pirmokas dar buvo, nes drauga gyne... abu buvo su melynem. as savo heroju pagyriau, sakau-saunuolis, gerai, kad drauga gynei ir dar tam galvon davei. nors cia tai netoleruojama, cia reik vengti konfliktu ir jei kas reik begt pas mokytoja skustis, bet as aukleju taip, kaip mane auklejo. as visad bernam skuron duodavau biggrin.gif
Atsakyti
Pas nieka nevaziuojam. Laimes ieskoti biggrin.gif jei pasiseks, parduodam cia namus ir liekam DE. Tai supratau, niekam ten toki nekalbantys nereikalngi, bet vilties yra.
O kaip su vaikais ar yra koki apribojimai, iki kokio amziaus tarkim negali buti vieni namuose, ir kaip su darbo valandom, jei turi mokyklinio amziaus maziukus?
Aciu, Savannaa, toki, optimizmu trykstantys zmones ikvepia drinks_cheers.gif Kiek metu jau gyvenate DE?
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2015 02 04, 14:13)
O kaip su vaikais ar yra koki apribojimai, iki kokio amziaus tarkim negali buti vieni namuose, ir kaip su darbo valandom, jei turi mokyklinio amziaus maziukus?




As cia 3 metai. Isties nedaug, bet man atrodo , kad as cia visa gyvenima. Gerai cia man.
Vaikas vaikui nelygu. Gali but vienas, jei jis buna ir neprisidirbs kazko. Jei jus del savo vaiku tikri ir ramus galit palikt vienus. aisku yra protu suvokiamos ribos.
Niekieno cia nedomina ar tu turi vaiku ar ne. As su savo vaiku dirbt einu (biure dirbu) nes isireiklavau atostogu 35 d per metus, o vaikui vien vasaros atostogos 6 sav trunka, o kur dar kitos... yra Tagesmutter, jos nebrangios. aukle galima pavadint. ji pas save vaikus max 4-6 priziuri. jei seimos pajamos nesiekia tam tikros ribos ja net miestas apmoka. man tai buvo tikras isigelbejimas pradzioje...
valytoja tikrai isidarbintumet jei galit hallo pasakyt ir suprantat, kaip grindys, sienos...vokiskai vadinas wink.gif

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 04 vasario 2015 - 20:08
QUOTE(Cit @ 2015 02 03, 14:00)
Sveikos, pasakykit prasau, ar galima online filmus ziuret vokietijoj internetu? Pvz per filmai.in. nesisiust, bet tiesiog ziureti online?

Ir aš tokį klausimą turiu.
Atsakyti
In hell, kaip tau sekasi, dar DE? Pamenu jog seimyniniu problemu turejai? 4u.gif

Filmus patarciau ziureti tik legaliai, pvz maxdome, netflix, amazon video - bet visi su abonementu 8-10eur per menesi, ir nera naujausiu filmu/serialu. Visa kita, iskaitant filmai.in, yra "pusiau" legalu ir be to dar galit kur ne ten paspaude ir virusu pasigaudyt..zodziu bukit atsargios.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 02 10, 12:02)
In hell, kaip tau sekasi, dar DE? Pamenu jog seimyniniu problemu turejai?  4u.gif

Filmus patarciau ziureti tik legaliai, pvz maxdome, netflix, amazon video - bet visi su abonementu 8-10eur per menesi, ir nera naujausiu filmu/serialu. Visa kita, iskaitant filmai.in, yra "pusiau" legalu ir be to dar galit kur ne ten paspaude ir virusu pasigaudyt..zodziu bukit atsargios.


Ačiū, Moocho, kad nepamiršai 4u.gif O kas jų neturi?...
Taip, vis dar esu ir žadu toliau būti biggrin.gif Viskas OK pas mane, ačiū D, sekasi labai gerai ttt. Būčiau nepatikėjus, jei kas pasakytų, kad viskas taip pasikeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In hell: 11 vasario 2015 - 12:18
Gal kas galit pasakyti, kaip su tais minijob? visko prisiskaiciau ir dabar jau nieko nebesuprantu: minijob, jei iki 450eur? ir radau, kad jei tu dirbi tik minijob, be pagrindinio darbo, tu kaip ir neturi soc.draudimo. Tai tarkim pas gyd. turesi uz visas paslaugas pats susimoketi? Ir visa seima nera drausta, jei nei vienas is tevu neturi pagrindinio dabo?
Atsakyti