Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(byebyelondon @ 2015 07 15, 09:43)
O mokysites Vokietijoj su vokieciu kalbos mokytoja?

As LT dabar, i DE vaziuosiu rugseji arba spali, tai pasimokyt kiek noreciau dar pries isvaziuojant vel i ten.

QUOTE(Savannaa @ 2015 07 15, 16:54)
buvo Delfi ne taip seniai aprasytas kalbos mokymosi budas-uzsirasinet...tai gal tas man kazkiek ir tiktu(per para pramoksti susikalbet), nes su mokytoja vos ne val sedet uzzmigciau, o dar namie isimininet..

gal galit placiau apie ta uzsirasinejima g.gif delfi skaiciau, bet kazkaip nieko nepastebejau ta tema.... Ka uzsirasinet reikia g.gif

QUOTE(RasaZFR @ 2015 07 16, 07:10)

aciu, paziuresiu kas ten gero.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 07 16, 17:17)
gal as jau tokia sena, kad pas man nieks neikad neprso, nei ginekologas, nei seimos daktaras niekad nera net uzsimines apie skiepus, as  neturiu knygutes ir nieks neatgamintu kada as skiepyta. o kam daktarui tai ?
jo taip butent, senutes niekam neidomios , todel niekas nieko ju neklausia rolleyes.gif lol..

ar as rasiau, kad manes kazkas kazkur prase? man paciai yra svarbu, kad mano skiepai butu aktualus, todel is susitvarkiau juos. O Elli tik papasakojau savo patirti, jeigu vel prireiktu. Beje uztenka ir i lotynu kalba issiversti, jie supranta kas per skiepas.
Jos galbut ginekologe to klause, jei Elli nescia ar ruosiasi tapti nescia smile.gif arba ginekologe taip pagalvojo smile.gif . Man tai atrodo normalus rupinimasis, kad daktaras apie tai paklausia, tuo labiau gal kad zino, jog pas imigrantus tokie dalykai daznai nesutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 07 16, 19:32)
As LT dabar, i DE vaziuosiu rugseji arba spali, tai pasimokyt kiek noreciau dar pries isvaziuojant vel i ten.
gal galit placiau apie ta uzsirasinejima  g.gif delfi skaiciau, bet kazkaip nieko nepastebejau ta tema.... Ka uzsirasinet reikia  g.gif
aciu, paziuresiu kas ten gero.

http://www.delfi.lt/...l.d?id=67911946

iveskit i Google uzsienio k mokymosi metodai....ten gal ka rasit

moocho, as ne apie tai. as pvz isvis pries skiepus, vaistus ir kita chemija.
kaip Kolje raso, kad reikejo atnaujint skeipus pries pradedant su vaikais dirbt.. Gal tai dar reiskia, kad jei as to nepadarau tai negaunu to darbo... kapitalizmas...
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 07 16, 17:34)
O Elli tik papasakojau savo patirti, jeigu vel prireiktu. Beje uztenka ir i lotynu kalba issiversti, jie supranta kas per skiepas.
Jos galbut ginekologe to klause, jei Elli nescia ar ruosiasi tapti nescia smile.gif arba ginekologe taip pagalvojo smile.gif . Man tai atrodo normalus rupinimasis, kad daktaras apie tai paklausia, tuo labiau gal kad zino, jog pas imigrantus tokie dalykai daznai nesutvarkyti.

Panašiai ir buvo smile.gif Aš nenėščia, ir kol kas neplanuoju. Bet kalba ėjo apie galimą pastojimą (kadangi negeriu kontraceptikų ir nenoriu jų gerti, gydytojai atrodo, jog tik laiko klausimas, kada pastosiu unsure.gif ). Ir kad kai kuriuos skiepus reikia kartoti (kaip kad Moocho sakė), ypač prieš planuojant pastojimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Elli*: 16 liepos 2015 - 20:40
QUOTE(*Elli* @ 2015 07 16, 07:59)
Sveikos merginos 4u.gif
Apsilankius pas ginekologą manęs paprašė skiepų paso (Impfpass). Ar Jūs turit tokį iš Lietuvos, ar aš čia viena tokia atsilikus? g.gif Kur jį būtų galima išsiimti, ar Jums jo reikia? Mane paskutinį kartą skiepijo gal būnant 12-os metų g.gif

LT paprasius seimos gydytojo turetu israsyt 4u.gif ypac jei jusu med kortele tvarkinga.

QUOTE(Savannaa @ 2015 07 16, 16:53)
bet yra visiskai neskiepytu vaiku, yra ir zmoniu, kurie pries skiepus...ir nenori ju atnaujint. nevers gi per jega skiepytis.

per prievarta tai ne... bet 'dobrovolno prinuditelno'- gali. LT, pvz, nuo nauju metu nepriims i darzeli neskiepytu vaiku. Prancuzijoj nemokami vaiko pinigai ir neskiepyti vaikai nepriimami i mokyklas. De vaiku gali nesivezti i mokyklines isvykas (nors as savo neskiepytam kai yra tikrinami pasai surasydavau gromata apie tai kaip skiepai De yra neprivalomi, o tik rekomendacinio pobudzio ir mes pasirinke neskiepyt ir tt ir tp, ir kazkaip niekad nebuvo jokiu problemu del isvyku).
Na, ir zinoma, neskiepytiems asmenims neleidziama dirbti kai kuriu darbu.

Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 07 16, 22:32)
LT paprasius seimos gydytojo turetu israsyt  4u.gif ypac jei jusu med kortele tvarkinga.
per prievarta tai ne... bet 'dobrovolno prinuditelno'- gali. LT, pvz, nuo nauju metu nepriims i darzeli neskiepytu vaiku. Prancuzijoj nemokami vaiko pinigai ir neskiepyti vaikai nepriimami i mokyklas. De vaiku gali nesivezti i mokyklines isvykas (nors as savo neskiepytam  kai yra tikrinami pasai surasydavau gromata apie tai kaip skiepai De yra neprivalomi, o tik rekomendacinio pobudzio ir mes pasirinke neskiepyt ir tt ir tp, ir kazkaip niekad nebuvo jokiu problemu del isvyku).
Na, ir zinoma, neskiepytiems asmenims neleidziama dirbti kai kuriu darbu.

Pharma valdo pasauli-tai suprantama.
ok Vokietijoje:
neleidziama tam tikru darbu dirbt, jei nepasiskiepysi.
gali vaiko nepriimt i religini darzeli jei nemoki baznyciai mokesciu (as nemokejau, bet mano vaikas buvo priimtas). gali ir tam tikro darbo negaut, jei nemoki to mokescio.
kas dar ? jei neturesi-gali gaut nigiama atsakyma.
Atsakyti
ar esate kas apsidraudusi dvirati ?
kadangi mano nusipirktas dviratis neturi remo numerio tai man reik ji paciai susigalvot ir isigraviruot tada policijoj ta dvirati su tuo NR uzsiregistruot, o tada tik galiu ji apdraust.
gal zinot kur galiu issigraviruot ? Ten kur spynas, raktus daro..? pati neissibraizysiu gi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 07 17, 15:31)
ar esate kas apsidraudusi dvirati ?
kadangi mano nusipirktas dviratis neturi remo numerio tai man reik ji paciai susigalvot ir isigraviruot tada policijoj ta dvirati su tuo NR uzsiregistruot, o tada tik galiu ji apdraust.
gal zinot kur galiu issigraviruot ? Ten kur spynas, raktus daro..? pati neissibraizysiu gi  g.gif

del graviravimo nezinau,bet mes esam dukros dvirati apdraude,jei turi namu draudima prie jo prikabina ir dvirati.mes pirkom nauja,tai jau su numeriu,policijoje isdave kaip knygute,reikejo uzpildti ir tada pas juos registruoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2015 07 17, 18:44)
del graviravimo nezinau,bet mes esam dukros dvirati apdraude,jei turi namu draudima prie jo prikabina ir dvirati.mes pirkom nauja,tai jau su numeriu,policijoje isdave kaip knygute,reikejo uzpildti ir tada pas juos registruoti 4u.gif

as ir nauja pirkau vaikui ir brangu, gaila butu jei nuknistu, nr neturi... Policijoj man pasake, kad pati internetu uzregistruociau...
kas tas namu draudimas ? esate apsidraude savo busta ir viska kas jame ?
kai draudet reikejo kazkokiu dviracio duomenu ? kokiu ?
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 07 17, 20:49)
as ir nauja pirkau vaikui ir brangu, gaila butu jei nuknistu, nr neturi... Policijoj man pasake, kad pati internetu uzregistruociau...
kas tas namu draudimas ? esate apsidraude savo busta ir viska kas jame ?
kai draudet reikejo kazkokiu dviracio duomenu ? kokiu ?

savanna,ieskok numerio,man policijoje pasake tris variantus kur jis gali buti,kitu dvieju nepamenu,bet vienas apvertus dvirati,po sedyne,nezinau kaip parasyti g.gif be to ,jei pirkai nauja,dokumentuose,dviracio pase,tikrai turi buti numeris .del draudimo,taip viskas kas ieina i tavo busto draudima ,musu nieko neklause,dar draudejo pasitikslinsiu:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarete: 17 liepos 2015 - 23:10
QUOTE(Amarete @ 2015 07 18, 00:08)

dekui
Atsakyti
Naudinga info apie DE ir kas nori pramokti kalbos mirksiukas.gif atsidziaugt negaliu mirksiukas.gif registracija nemokama 4u.gif
http://deutsch.info/lt
Atsakyti