Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

Terroriste, nieko jus neismoksit is tu knygu viena - nesvaistykit pinigu. Tokiam zemam kalbos lygy reikia eiti i kursus, girdeti gyva kalba, but taisomai, paciai sneketi, daug dalyku bus neaisku, reikes pasiklausti. Kalba yra didele investicija, kuri jums veiau uzdirbines pinigus, kam del tokiu dalyku taupyti?
Atsakyti
na, as is tos kalbos jau uzdirbau pinigus bigsmile.gif tiesa, mazucius ir neilgai, pusmeti Vokietijoj padirbejau. Bet vel planuoju vaziuot. Deja, nepasakyciau, kad darbas pagerino mano vokieciu kalbos zinias. Na, gal kazkiek ir pagerino, bet mokedama vos vos, as ir kalbejau vos vos: ja, nein, danke, ich weis nicht ir pan. blush2.gif Neprasilauziau megint koki sakini suklijuot, nors pagalvojus,tai gal kas ir butu pavyke. Aisku, kazkiek nauju zodziu tai ismokau. didziausia problema, kad namuose nera vokiskos TV, o gyvenu tokiam uzkampy, kur nera vokieciu kalbos kursu verysad.gif
Gal geriau pameginsiu kita savaite pasiieskot vokieciu kalbos mokytojos, bus didesne nauda, nes paciai su knygom, tai tikrai net ir sunku prisiverst pasimokyt.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 07 15, 09:51)
na, as is tos kalbos jau uzdirbau pinigus  bigsmile.gif tiesa, mazucius ir neilgai, pusmeti Vokietijoj padirbejau. Bet vel planuoju vaziuot. Deja, nepasakyciau, kad darbas pagerino mano vokieciu kalbos zinias. Na, gal kazkiek ir pagerino, bet mokedama vos vos, as ir kalbejau vos vos: ja, nein, danke, ich weis nicht ir pan.  blush2.gif Neprasilauziau megint koki sakini suklijuot, nors pagalvojus,tai gal kas ir butu pavyke. Aisku, kazkiek nauju zodziu tai ismokau. didziausia problema, kad namuose nera vokiskos TV, o gyvenu tokiam uzkampy, kur nera vokieciu kalbos kursu  verysad.gif
Gal geriau pameginsiu kita savaite pasiieskot vokieciu kalbos mokytojos, bus didesne nauda, nes paciai su knygom, tai tikrai net ir sunku prisiverst pasimokyt.

O mokysites Vokietijoj su vokieciu kalbos mokytoja? Iskart ispeju, kad Lietuvoj zymiai aukstesnio lygio kalbu mokytojai, zymiai rimciau ziurintis i savo darba. Cia mokytojavimas papildomai laikomas ypatingai nerimtu uzsiemimu, taip pat manoma, kad kalbu mokinti gali bet kas, kad tam nereikia jokio filologinio issilavinimo, dazniausiai tuo uzsiima pensininkai ir studentai. Jeigu tik yra galimybe, jusu vietoj mokinciausi pas lietuve mokytoja...
Atsakyti
Yra galimybe mokytis kalbos ir Skype pagalba smile.gif Yra ir privaciu pedagogu, tuo ir nemazai kalbu kursu uzsiima. Galimi ir individualus kursai, ir grupiniai. Kainos kaip pvz. individualus uzsiemimas akademine val 7€, grupinis uzsiemimas 3€.
Cia rasau apie lietuviu mokymus smile.gif
Atsakyti
del kalbos mokymosi-ne viesiem tinka tie pat mokymosi metodai. as su mokytoja viena nieko neismokciau. reik kazka namie kalt.buvo Delfi ne taip seniai aprasytas kalbos mokymosi budas-uzsirasinet...tai gal tas man kazkiek ir tiktu(per para pramoksti susikalbet), nes su mokytoja vos ne val sedet uzzmigciau, o dar namie isimininet..
as ismokau popieriu vokietijoj pildydama, vaikui darzeliui, bureliam..laiktascius skaitydama, aisku, daugiausiai darbe, kai dar kavinese dirbau...
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 07 15, 08:51)
na, as is tos kalbos jau uzdirbau pinigus  bigsmile.gif tiesa, mazucius ir neilgai, pusmeti Vokietijoj padirbejau. Bet vel planuoju vaziuot. Deja, nepasakyciau, kad darbas pagerino mano vokieciu kalbos zinias. Na, gal kazkiek ir pagerino, bet mokedama vos vos, as ir kalbejau vos vos: ja, nein, danke, ich weis nicht ir pan.  blush2.gif Neprasilauziau megint koki sakini suklijuot, nors pagalvojus,tai gal kas ir butu pavyke. Aisku, kazkiek nauju zodziu tai ismokau. didziausia problema, kad namuose nera vokiskos TV, o gyvenu tokiam uzkampy, kur nera vokieciu kalbos kursu  verysad.gif

Jeigu turit pagrindus, kalba atgaivinsit labai greitai. Gramatika reikia beveik visada paciam ismokti. Mokytojos gali tik paaiskinti. Ta gali atlikti ir bet kuris kursas internete. Pagrindas skaityti ir klauusyti. Visai nereikia pergyventi, kad mokymosi laikotarpiu sunku persilauzti kalbeti. Skaitydama sukaupsite pasyvuji zodyna, kuris taps aktyvus, kai atsidursite vokiskai kalbancioje aplinkoje. Jeigu esate motyvuota ir disciplinuota, galite puikiai mokytis kalba ir pati.

Paziurekite keleta tinklapiu Deutsche Welle yra labai geras pagal lygius suskirstytas mokymosi kursas (pati ji dariau). Pateikiama gramatika, skaitymas, zodynas, klausymas. Beje, ten galite ziureti ir trumpus reportazus vokieciu kalba. Dar - Perfekt Deutsch tinklapis. Jis skirtas besimokantiems vokieciu kalbos.
Pati naudojau abu variantus. Beje, esu uzsienio kalbos mokytoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaZFR: 16 liepos 2015 - 07:11
Sveikos merginos 4u.gif
Apsilankius pas ginekologą manęs paprašė skiepų paso (Impfpass). Ar Jūs turit tokį iš Lietuvos, ar aš čia viena tokia atsilikus? g.gif Kur jį būtų galima išsiimti, ar Jums jo reikia? Mane paskutinį kartą skiepijo gal būnant 12-os metų g.gif
Atsakyti
Sveika, siaip jau kai kuriuos skiepus reikia kas 10-15 metu atnaujinti, tai reiskia nebesiskiepijai?
As atsiveziau pries 8 metus savo ta senovine skiepu kortele, issiverciau kas ten per skiepai, ir parodziau Hausarzt, ir paprasiau kad pasakytu kokius skiepus artimiausiu metu reiks pasidaryti. Tai tiem naujiem skiepam gavau jau vokiska Impfpass.
Atsakyti
Dėkui už atsakymą 4u.gif Reikės pasidomėti kur manoji. Turbūt užsislėpusi kur nors vis dar pas tėvus.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 07 16, 10:06)
Sveika, siaip jau kai kuriuos skiepus reikia kas 10-15 metu atnaujinti, tai reiskia nebesiskiepijai?
As atsiveziau pries 8 metus savo ta senovine skiepu kortele, issiverciau kas ten per skiepai, ir parodziau Hausarzt, ir paprasiau kad pasakytu kokius skiepus artimiausiu metu reiks pasidaryti. Tai tiem naujiem skiepam gavau jau vokiska Impfpass.

gal as jau tokia sena, kad pas man nieks neikad neprso, nei ginekologas, nei seimos daktaras niekad nera net uzsimines apie skiepus, as neturiu knygutes ir nieks neatgamintu kada as skiepyta. o kam daktarui tai ?
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 07 16, 16:17)
gal as jau tokia sena, kad pas man nieks neikad neprso, nei ginekologas, nei seimos daktaras niekad nera net uzsimines apie skiepus, as  neturiu knygutes ir nieks neatgamintu kada as skiepyta. o kam daktarui tai ?

As cia de 6 metai irgi nereikejo. Nei kai laukiaus,nei kaip Pas seimos gyd.lankiausi. Ot va db Praktika atlikineju Kinderhaus ejau per gydytoju komisija,skiepu pasas buvo butinas. Ir dar plius atnaujint skiepus reikejo,kaip moocho rase mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2015 07 16, 18:27)
As cia de 6 metai irgi nereikejo. Nei kai laukiaus,nei kaip Pas seimos gyd.lankiausi.  Ot va db Praktika atlikineju Kinderhaus ejau per gydytoju komisija,skiepu pasas buvo butinas. Ir dar plius atnaujint skiepus reikejo,kaip moocho rase    mirksiukas.gif

bet yra visiskai neskiepytu vaiku, yra ir zmoniu, kurie pries skiepus...ir nenori ju atnaujint. nevers gi per jega skiepytis.
Atsakyti