Čia Arvydas teisingai apie filtro išjungimą parašė. Geriau, kai jis nakty dirba. Aš taip ir darydavau, kai neturėjau prailgintojo su daugiau skylių įsigijusi: dieną įjungdavau apšvietimą, o naktį filtrą. Nieko tragiško neįvyko, gal , kad burbuliatorius veikė.
HELP!!!
Mano likusias 2 didziasias papugas apipuole MANU KRUOPOS! Esu sia liga maciusi, kuo et stargavau akva - pries n metu, bet dabar nesuprantu- negi cia nuo to patamkejusio vandens keitimo, dugno svarinimo galejo taip nutikti?
ar sustresavo po drauges mirties?
Ka daryti? Kaip padeti kuo skubiau ir greiciau? Siandien busiu Vilniuje trumpai, gal ka nusipirkciau..
Mano likusias 2 didziasias papugas apipuole MANU KRUOPOS! Esu sia liga maciusi, kuo et stargavau akva - pries n metu, bet dabar nesuprantu- negi cia nuo to patamkejusio vandens keitimo, dugno svarinimo galejo taip nutikti?

Ka daryti? Kaip padeti kuo skubiau ir greiciau? Siandien busiu Vilniuje trumpai, gal ka nusipirkciau..
QUOTE(agnele77 @ 2015 02 16, 10:23)
HELP!!!

Kazin ar siandien kas nors dirbs?

Paziesiu talmude gal yra kokiu primityvesniu gydimo budu... Bet ko gero nerasiu, nes lygtais anksciau "manke" budavo negydoma

Pas mane katinų akvariume (54ltr) vidinis eheim filtriukas, tai tik pagal srove matau , kad veikia, labai tylus. Burbuliatoriaus nėra išvis. Augalų daug. Fauna (ancitrusai, žarinės tetros, krevetės) gyvena kuo puikiausiai.
Ten kur miegam irgi yra akvariumas. Filtras išorinis. Jo negirdžiu. tame akvariume yra ir bulbuliatorius, kadangi jis spintelėj, tai jo nesigirdi, kas girdis tik kaip burbuliukai pasiekia akvariumo viršų, bet jei burbuliukai smulkūs ir burbuliatorius reguliuojamas, tai pažaidus galima tikrai galima išgaut, kad beveik nesigirdėtų. bet aš burbuliatorių laikau tik tam, kad jei co2 sudurniuotų.
bendrai paėmus, jei akvariumas augalinis ir žuvų bus neperkrautą (kas pas naujokus retai pasitaiko) tai burbuliatoriaus nereikia.
Papildyta:
Pasiskambink į akvazoo big'e, prekybcentriuose gali būt, kad kas dirbs. O jei liga akvariume yra buvus ir dabar buvo gerai pakeltas dugne esantis š, tai taip žuvys galėjo susirgt. erga padarius akvariume, grunto Ne vienam yra buvę, kad žuvys susirgdavo pakėlus visą š esantį akvariumo dugne.
Ten kur miegam irgi yra akvariumas. Filtras išorinis. Jo negirdžiu. tame akvariume yra ir bulbuliatorius, kadangi jis spintelėj, tai jo nesigirdi, kas girdis tik kaip burbuliukai pasiekia akvariumo viršų, bet jei burbuliukai smulkūs ir burbuliatorius reguliuojamas, tai pažaidus galima tikrai galima išgaut, kad beveik nesigirdėtų. bet aš burbuliatorių laikau tik tam, kad jei co2 sudurniuotų.
bendrai paėmus, jei akvariumas augalinis ir žuvų bus neperkrautą (kas pas naujokus retai pasitaiko) tai burbuliatoriaus nereikia.
Papildyta:
HELP!!!

Pasiskambink į akvazoo big'e, prekybcentriuose gali būt, kad kas dirbs. O jei liga akvariume yra buvus ir dabar buvo gerai pakeltas dugne esantis š, tai taip žuvys galėjo susirgt. erga padarius akvariume, grunto Ne vienam yra buvę, kad žuvys susirgdavo pakėlus visą š esantį akvariumo dugne.
QUOTE(cile @ 2015 02 16, 10:20)
Grazumelis
Stiliukas tai gal mazumele kaip Jurginiuko dziunglyciu.
Prasom primint kiek cia litru ir kiek dabar watu sviecia
Or del kokios priezasties sitam groziui tuo restartu vis grasinama?
O del susimatymo, tai sakem darysim dar Azuolyne meeta, skaitlingesni
.........

Prasom primint kiek cia litru ir kiek dabar watu sviecia

O del susimatymo, tai sakem darysim dar Azuolyne meeta, skaitlingesni

.........
126ltr, apšvietimas stadartinis T8 2x18w + foliniai reflektoriai.
Vanduo keičiamas kas savaitę, tręšiama vieną kartą per sav profito trąšomis.
Pagrindine restartu grasinuosi dėl grunto. Jis yra per stambus, negražūs. Priekinėje dalyje dar kiek smulkesnis, gale iš viso akamenai apie 1cm.. Pataupiau startuodama, taip ir gavosi, supyliau akmenis iš karjero

į tuos stambius akmenis sunku ką pasodinti, į tarpus sukrenta krevetukai mažyčiai. Nors dabar kai jis stipriai užkakotas, tai jau mažesnė šį problema. Dabartinis gruntas patinka tik kriptoms ir valiserijoms.
Dar vienas profas man rekomendavo perplauti gruntą, va po šitos rekomendacijos ir užsikabinau, kad neverta man čia tvarkyti to nemylimo grunto, o pakeisti jį nauju.
QUOTE(Tuomce @ 2015 02 16, 10:38)
Jo. Cia grybeline liga tai sporu galejo but like nuo seniau, o dab tik sukilo.
Dar pasitikslinsiu, nes ant greicio tik pati kudziausia talmudeli pavarciau.
Pradziai temperatura iki 28-30 celciju, maksimali aeracija ir nedidelis kiekis margancovkes. Toliau ziuresim, bet tokioj "aplinkoj" zuvys staigiai uzsilenkt neturetu.
P.S. Zinant chemine vaistu sudeti ko nors panasaus turbut galima gaut budinciose zmoniu vaistinese

HELP!!!
Kažkada jau buvo tokia situacija ir buvo rekomenduoti vaistai. Užsirašiau tokius (jei tfu-tfu-tfu tokia nelaimė ištiktų...):
JBL PUNKTOL ir SERA COSTAPUR + temperatūra iki 30 laipsniukų.
Jei vaistų nėra-rekomenduojamas greitas būdas-DRUSKA
HELP!!!

O TIKRAI manai??? Dab jau radau 3 ligas kur baltais taskiukais pareina, bet jos skiriasi dar kitokiais simptomais. Atkreipk demesi i ziaunas ir i "ligoniu" elgesi; tarkim ar nesisuka ratuku ir pan.
Jei meginsi gydyt nelaukdama kol atsidarys pardes, tada Tau gali praverst: rivanolis, chininas, neomicinas, leborinas, TRIPAFLAVINAS, amonjako skiedalas, biomicinas, monomicinas, minociklinas arba ju analogai. Is tu ...icinu tik viena kuri nors reiktu gaut ir, jei bus analogas, zinot santykine dozacija.
--------------
Patarciau nusistatyt tikra liga ir laukt kol atsidarys pardes su specialiais vaistais, nes su tais isvardintais zmogiskais gydymas gan sudetingas ir neuztikrintas

Papildyta:
QUOTE(evora @ 2015 02 16, 11:03)
Kažkada jau buvo tokia situacija ir buvo rekomenduoti vaistai. Užsirašiau tokius (jei tfu-tfu-tfu tokia nelaimė ištiktų...):
Aha. Jei tik taskiukai tada druska irgi tam kartui padeda. Dozacija nurodyta gan plati: nuo 2 iki 5 gramu litrui. Tik jei yra samu - i bendra akva druskos pilt negalima

Kika visada dirba ir dazniausiai turi Sera costapur.
Aciu visiems !
Is namu jau isvaziavom, tempos neuzkeliau... Tikrai galvojau apie tai, bet nebuvau tikra, susilaikiau... Akvoj dabar kokie 25.
Grisim vakare- nebus velu?
KIKOJ costapura meginsiu imt, nes butent juo pries n metu gydziau zuvis, padejo..
O del elgesio- tos manuotosios labai aukstai kvepuoja- toks jausmas, kad oro maza, bet filtras varo visu spartumu- aeracija tikrai nesumazejus...
Dėl padažnėjusio kvėpavimo-susirgus būna oro trūkumas. Net supylus druską ar vaistus, rekomenduoja papildomai padidinti deguonies padavimą. Kažkur skaičiau, kad tada deguonies kiekis tampa mažesnis.
QUOTE(agnele77 @ 2015 02 16, 11:52)
Aciu visiems !
Is namu jau isvaziavom, tempos neuzkeliau... Tikrai galvojau apie tai, bet nebuvau tikra, susilaikiau... Akvoj dabar kokie 25.
KIKOJ costapura meginsiu imt, nes butent juo pries n metu gydziau zuvis, padejo..
O del elgesio- tos manuotosios labai aukstai kvepuoja- toks jausmas, kad oro maza, bet filtras varo visu spartumu- aeracija tikrai nesumazejus...
Prie tu mano aptiktu ligu dusimo kaip ir nera nei prie vienos. Turbut cia bus papildomas "efektas" pakeitus vandeni, bet sitas savaime prapuls.
Tai ir gydyk tais preparatais kur mergicos suminejo. (Katro gausit). O islauks vararo ar neislauks?... Kam speliot, jei vis tiek dab jau nieko nepakeisi