Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojos renkasi čia

QUOTE(Ex @ 2015 02 13, 09:04)
Patarti kuris derlingesnis, tai nelabai galėčiau, nes auginau tik Hugo. Gal sutapimas, gal sėkmė, o gal taip ir turi būti, Bet Hugo buvo ir skanus, ir derlingas pomidoras. Vaisiai normalaus dydžio, mėsingi, neskysti, kekėse įvairus skaičius pomidorų. Krūmas labai aukštas.
Šią veislę pirkau iš smalsumo, sumaniau patikrinti kas čia yra, nes buvo nenormaliai pigios sėklos. Svarbiausia, kad niekas nepirko jų mūsų miestelyje, tik aš lotuliukas.gif  Bet veisle nenusivyliau, viskas gerai.
Turiu pernykštę Hugo foto.

user posted image

Hugo dar neauginau, tik nupirkau smile.gif
O San Marzano džiovinimui thumbup.gif labai derlingas ir vienas iš mėgstamiausiu (po Corazono) mano vyro biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
O tas is Mydobro,kai siuntet jam uzsakymus, ko noretumet is to rusisko puslapio, atrase jums ka nors? Nes uzsakyma nusiunciau,kas domina, o nei Mu, nei Bu atgal. Tai dabar net abejoju ar gavo ta uzsakyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 13, 08:51)
O tas is Mydobro,kai siuntet jam uzsakymus, ko noretumet is to rusisko puslapio, atrase jums ka nors? Nes uzsakyma nusiunciau,kas domina, o nei Mu, nei Bu atgal. Tai dabar net abejoju ar gavo ta uzsakyma  g.gif

Uzsisakiau ir as, bet ir man nieko neatrase... Taip pat nezinioj sedziu ir laukiu g.gif
Atsakyti
2 uzsakymus dariau,vis atmetinejo-klaida meginkit is naujo.uzsiknisau,nes apie valanda sugaistu.vakare suspaudus kumscius vel prisedau.uzsakiau.bet velei ismete lentele,kad kazkokia sekla ispirkta ,darykit per naujo krepsi.pasiunciau juos velniop.jokiu laisku negavau.ir ka,po keliu dienu gaunu visas seklas thumbup.gif
o papirkau visko ir lietuviskoj pardej.tai dabar turiu 5darzam gal:)
laukit,gausit ko gero
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo girene: 13 vasario 2015 - 09:08
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 13, 09:51)
O tas is Mydobro,kai siuntet jam uzsakymus, ko noretumet is to rusisko puslapio, atrase jums ka nors? Nes uzsakyma nusiunciau,kas domina, o nei Mu, nei Bu atgal. Tai dabar net abejoju ar gavo ta uzsakyma  g.gif

Kol kas aš irgi nieko negirdėjau. Irgi nežinioje. Kažin jis dar Maskvoje ar jau grįžo?
Atsakyti
QUOTE(heleborus @ 2015 02 12, 23:01)
Galuose lieka ta agro plėvelė ilgesnė, aš prispaudžiau lenta ir akmenuku.
Šiap labai smagu buvo pastatyti - dvese per kokias 5 minutes  smile.gif
Pirkau čia http://siltnamiupasa...cija/siltlysves

O kaip plėvelė prie lankų prisobačinta, kad galima būtų pakelti? Iš nuotraukos nieko nesupratau. Kaip prilipus atrodo. Užsimauna gal plėvelė ant lankų per spec. kišenes?
Atsakyti
QUOTE(jaucio_sirdis @ 2015 02 12, 17:20)
Kas galetu patarti kas geriau (derlingesnis,atsparesnis ir t.t) Hugo ar San marzano, nes pora daigu reiketu ikisti tik galvoju kuriuos? g.gif

Sveika. Aš San Marzano jau ne vienerius metus auginu. Auštaūgiai, vidutinio vėlyvumo, labai derlingi. Na, jei iškart nuskynus valgyti - kaip kažkuri pomidorininkė teisingai sakė – yra ir skanesnių, tačiau perdirbimui ar kokioms salotoms puikiausiai tinka. Pavarčiau pernykščius užrašus, tai radau, kad derėjo gerai, tik viršūnėse kekės tuštesnės buvo.

Bet dabar jau labai suintrigavote su Hugo - jei aukštaūgis, derlingas ir skanesnis nei San Marzano - vertas dėmesio. San marzano ne hibridas. O Hugo? g.gif

Nors man iš tokios formos pomidorų be konkurencijos - Penis wub.gif . Velniškai derlingi, ištvermingi, ilgai derantys.
Papildyta:
QUOTE(Upas @ 2015 02 12, 15:36)
Pas Jus gaunasi 42x60 zigzagu(šachmatine tvarka)

Zigzagu (šachmatiškai) pomidorus sodinu šiltnamyje (jame per vidurį takelis, o iš šonų po dvi eiles pomidorų sodinu). Ne tiek taupydama vietą, kiek dėl patogumo - pririšti, pažastėlius nuskabyti lengviau prieiti, o ir šviesos sakyčiau taip jie daugiau gauna.

Prašau ir pati patarimo - kaip manote, jei pernai rudenį siera šiltnamį išrūkiau, baltasparnius ištrūčijau ar ne g.gif Kaip jūs su jais kovojate gun_bandana.gif ??
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 13, 08:51)

prieš pasibaigiant užsakymų laikui užklausiau ar gavo mano užsakymą tai po kokių 5-10min. patvirtino kad gavo, išsisaugojo smile.gif Aš rami, parašys kai jau turės sėklas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 13 vasario 2015 - 12:13
Nu gausiu, tai gausiu. Jei negausiu, tai siandien gavau laiska su seklom is vienos forumietes fainos wub.gif Jau dziaugsiuosi, jei ir visus turimus norus sugebesiu sukist i siltnamius siemet g.gif
Atsakyti
O ar mes esam kalbėję apie Cherrola F1.Mane tik domina ae saldus , ar rūgštus jis g.gif Ir ar labai medis didelis , g.gif Ta prasme ar storas g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 02 13, 11:27)
O kaip plėvelė prie lankų prisobačinta, kad galima būtų pakelti?  Iš nuotraukos nieko nesupratau. Kaip prilipus atrodo. Užsimauna gal plėvelė  ant lankų per spec. kišenes?

tie lankai įmauti, plėvelėje po siūlę nusiūta, kad lankas tilptų (nežinau, nemoku aiškiau išsireikšti). Ir dar įdėta tokių užspaudimui plastmasiukų. Tai vat jais suspaudi apačią, kad nesimakaluotų, o kai nori, pastumi viršun.
Viskas kaip ir gražu, bet jau tam pačiam sezonui pagalvokit, kuo pakeisti plėvelę. Aš buvau nusipirkusi 2 tokius, tai pakeičiau vidury vasaros, o rudeniop jau neliko ir antros. Gal kad labai ant saulės buvo? Bet vistiek neturėtų taip susidėvėti. blink.gif schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite parašyti dėl derlingumo pomidoru Erophily ax.gif . parašiau jususodui kas atspariausias fitoftorai , atai šitus rekomendavo, noriu užsakyt iš jų, siuntimas 1 eur (dar su bankiniu pavedimu tai apie 2 eur gaunasi). Ir "Schetelig" jais turėtų prekiauti. g.gif
Atsakyti