Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal

QUOTE(mėnulis @ 2015 04 26, 17:24)
Nebutinai, raso ir du ir tris. Nemanau, kad man vieno uztektu karto.

Jei valgytum tik mesa. o gertum tik vandeni, tai uztektu. Bet kam to reikia?
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 04 26, 19:18)
O kokio rezultato jus norite? Nepykit, jei praleidau apie jusu sveikatos beda, skaitau neatidziai. Man rezultatas butu toks, kuris matytusi ant veido, ant odos, plauku. Ir gyvenime, jei turi galimybe, taip norisi visko paragaut...smile.gif
Del rezultato, tai jie ten dziaugiasi, kad viskas greit pasijaucia. Po dienos, kitos, savaites. Ta grupe pilna euforijos kazkokios.

Y mane tu prasau 4u.gif As turiu Hashimoto liga, dirglu zarnyna, svory mesti reikia. Netoleruoju glitimo, todel naturaliai plius minus gaunasi paleo/primal. As noreciau pasiryzt pabandyti - man poreikio visokiem vaisiam, saldumynam ir t.t. jau pora menesiu nera, y maista ziuriu tiek, kiek pasisotinti reikia, gal visai ir nieko butu g.gif Siaip labai ydomi grupe ir tikrai puikiai zmones atrodo, na baisiai ydomu man, tik bijau, kad per skydliauke siek tiek kirs man tas zero carb g.gif
Atsakyti
O kodel per skydliauke? Ten maciau moteris dziaugiasi, kad jai antakiai ataugo po hipotirozes. Nuotrauka ikelus. Tai lyg skydliaukes sutrikimas? https://www.facebook...1...e=1

Man irgi labai ten idomu smile.gif Bet jei bandyt, negaleciau kol kas organic jautienos valgyt. Kai savo jauciu turesim daugiau, tada jo. Tikrai labai grazus zmones. Veidai sviecia. Vyras 60 metu atrodo kaip 35 smile.gif))

Jei turi kazka tokio, manau tikrai galima pabandyt. As sau itariu irgi gliuteno netolerancija. Gal tikrai galima pabandyt smile.gif Nors savaitei smile.gif
Papildyta:
Galima juk ir kiausinius, ir sviesta ir varske, ir grietine. Kaip ten jie raso - all from animal world
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 26 balandžio 2015 - 19:15
Visada skaiciau, kad skydliaukes sutrikimu turintiems zmonems paleo ar primal mityboje reikia nenumazinti angliavandeniu kiekio. Kaip sakiau, neseniai isbandziau gan low carb ir man kaip tik tiko, ir dar jegu pasportuot buvo g.gif Pernai metu bandymas buvo labai nesekmingas g.gif Matyt kazkas keicias, taisosi, kitu paaiskinimu nerandu.

JustDi - taip, pritariu, kad zmones neysiklauso, ka valgyt ir kiek, kuo uzsiimti gyvenime, kad nebutu nuobodu, depresijos ir neliktu laiko uzkandziavimams ir antsvorio auginimui. Uzterstas organizmas tiksliai nepasakys, ko jam reikia, jis priprates prie sudniekiu, tai ir reikalaus to. Ne taip viskas paprasta. Kas nori, domisi, iesko, tas ir randa. Deja matau labiau paplitusia tendencija tam paciam facebook`e nusipirkti programa uz pinigus pas mitybos ir sveikatingumo guru, jos nei kiek nesilaikyti ir verkti, kad va man neiseina, neveikia, veltui isleidau pinigus ir t.t. unsure.gif Kazkaip ir gaila zmoniu, ir pikta. Patys sau didziausi priesai galime buti.
Atsakyti
O kas tada nutinka, ka ivardini kaip nesekminga?
Atsakyti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2015 04 25, 18:46)
Kaip keista skaityti smile.gif as pati gyvenu Amerikoje ir labai su daug kuo drisciau nesutikti, papriestarauti. Bet is tikro, kai atvyksti kaip turistas ir praleidi cia nedaug laiko (o yoac didziuosiuose miestuose - "sostinese"), t.y.negyveni ir nepazisti vietoves, tada taip - toks ispudis, koki aprasete, ir susidaro.
Na o musu seima maitinasi paleo, kokybiskai,  ir grietine riebi tikra, be problemu isigyti,  ir mesyte pasakiska, kiausinius turiu geresnius nei kad Lietuvoje gaudavau tai tikrai, o sviestas!!!mmm, darzoves valgom irgi neblogas, nors papuola ir is prekybcentriu ale organisku pavartoti smile.gif O kiek pas mus kasdien pamatysi begiojanciu, energingu pensininku, jaunimas laksto dviraciais, zaidzia futbolus, beisbolus ant kiekvieno kampo. Kiek yra vietoj sveikos gyvensenos "grupuociu", kaip mano vyras sako smile.gif
As manau visur visokiu rasi. Taip, yra cia ant tiek nutukusiu zmoniu, i kuriuos net su gailescuu ziuri, kaip sunkiai juda, kaip dusta judedami, bet zinoma jegu mesaini susikist visada atsiranda. Amerika didele, daug cia visokiausio plauko zmoniu. Bet butent atvykus i Amerika as pamaciau be galo daug aktyviu, sveika gyvensena sekanciu, ieskanciu zmoniu. Yoatingai buvau suzaveta senyvo amziaus aityviais zmonemis, Lietuvoje tokiu neteko matyt.
Apie minetus bufetus taip garsiai nesaukciau, nes 99proc is ju tau patiekia prasciausia kokybe. Ten nerasi laukines zuvies, geru kreveciu, geros mesos, arba ji bus labai prastai pagaminta, geriausiu atveju valgysi organic darzoves. Apie desertus, padazus ir ta dvokianti vandeni net nekalbu. Lankemes mes tikrai geram bufete, kur asmeniui $50 plius apie $5 taxai, ten ir mesyte kitokia, ir ruosiama viskas kitaip nei iprastuose bufetuose. Ir jiems nesvetimas zodis paleo, kokybiskas paleo.
Geras maistas - brangus maistas, nebent zinai is kur gaut, isigudrini uzsisakinet su kitais didesniais kiekiais, netingi nuvaziuot i koki kaimeli ir issirinkt gyvuliuka ir pan.
Dabar man atrodo, kur as eiciau valgyt Lietuvoje, kai atvyksiu atostogu. I kavine neaisku kaip uzaugintos lasisos su maksimos darzovem? Koki alieju nuspirkt? Juk zinau, kad maksimoj 95proc alieju neturetu buti vartojami, net ir tie, kurie pazymeti cold pressed olive oil ir pan. Nors prisimenu Lietuvoje neblogai seke zaliavalgiaut ir darzoviu, kiausiniu gaut (trynius gerem). Dabar atrodo prapulciau ir atostogoms vesiuos lagamine savo ghee, alyv aliejaus, kokosu aliejaus ir pan. Oi prisiminiau lietuviskus lasinukus, turbut bus kasdienne mano duona Lietuvoje smile.gif
Na ir pabaigai pasakysiu, kad labai daug zmoniu Amerikoje yra tiesiog tipiniai vartotojai, siekiantys gaut kuo daugiau ir kuo pigiau ir kuo maziau zingsniu del to nueit. Jie nenori, tingi, neturi laiko dometis, aiskintis, skaityti, ieskoti. Dauguma pinigu vergai, nislendantys is darbo, bet po to sukisa beveik viska vaistams, gydytojams ir butinai Makdonaldui. Juk gyvenimas per trumpas valgyt sveikai ir nekaniai, sportuoti ir eiti pasivaiksciot i lauka smile.gif Tuo tarpu aukstesnes jegos ploja rankom, nes gydymas brangus, o amerikonai kaip zombiai atkistom rankom i prieki seka kiekviena ju paliepima. Nes juk per televizoriu sake, kad taip geriausia!
Mes isikurem miestely, ne dangoraiziu ir dulkiu didmiesty, greitai zadam keltis, kur dar daugiau zalumos. Kiekviena valstija, kiekvinas miestelis Amerikoj gali buti tarsi is isskirtingu pasauliu, ir nepritaikysi cia jokio standarto. Kaip gali cia sutikti daug nutukusiu, nesveiku zmoniu, tai taip pat cia sutiksi ir daug energingu, aktyviu, pozityviu ir ieskanciu sveikatos zmoniu.
Visiems linkiu sveikatos smile.gif

na taip, sutinku kad vietinis, kaip ir mes savo Lietuvoj zinome koki turgu aplankyt ir pas kokia bobute skaniausi kiausiniai. Bet turistai tikrai to nezino, bet keista kad ir ten gyvenantys zmones irgi tuo nesinaudoja ir turguose nesilanko, nes:
visu pirma- brangu (naminiai kiausiniai kainuoja dvigubai daugiau nei parduotuviniai), pas mus tai as perku kiausinius uz 1.5 e...jei neklystu - organic kainuoja 5$...
antra- tingi ar nesirupina savo sveikata ir tuo ka valgo.
bent jau as maciau taip, bendravau su tokiais zmonem. aisku visur visokiu daug.

del zuvies- tai manau ten buvo ne blogiau nei musu priekybcentriuose, tokia pat kokybe..

o del grietines ir sviesto - tai matyt arba nuo miesto priklauso(Majamyje radom graikiska jogurta su 10%), nei DC nei NYC tokios prabangos neradome. nebent einate i kokias specializuotas parduotuves?
dar daug girdejau apie Whole foods, aisku specialiai zemelay neieskojau, bet nepasitaike kelyje ne vienam is 3 miestu... arba kazkur pakrasty kaip ir geri priekybcentriai , itariu randasi, kur be masinos nenuvaziuosi...
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2015 04 26, 19:29)
Jei valgytum tik mesa. o gertum tik vandeni, tai uztektu. Bet kam to reikia?

Kuom skiriasi Keto nuo dietos be anglių? Ta prasme kas vyksta organizme? Keto juk pastatyta ant riebalo ir energija iš riebalo, o kaip tada ten kur be anglių ir be riebalo. Aš suprantu, kad toj pačioj mėsoj yra riebalo, bet keto mityboj jo žymiai daugiau?
Atsakyti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2015 04 25, 12:46)
Kaip keista skaityti smile.gif as pati gyvenu Amerikoje ir labai su daug kuo drisciau nesutikti, papriestarauti.

pasirasau po kiekvienu zodziu. biggrin.gif
ypac apie bufetus...

sveikos
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

na va, pagaliau svorį išjudinau kiaulieną pakeitus vištieną, ir išgėrus 2 litrus vandens - šiandien minus 800g. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 04 26, 22:07)
O kas tada nutinka, ka ivardini kaip nesekminga?

Energijos stygius, zarnyno problemos, sioks toks dusinimas ir sirdies permusimas ( nuo skydliaukes ). Turbut cia buvo tas vadinamas angliavandeniu gripas, bet jis man gerokai uzsitese, ne viena savaite. Pakelus angliavandenius, viskas iskart susitvarke.

JolkitaS, kad kiek matau, jie ten tikrai riebia mesa valgo g.gif

ativas, labas, kaip sekas? 4u.gif

Silvaja 4u.gif Smagu, gal po truputy ir issijudins. Kasdien tikrai nesisverciau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mane irgi labai sudomino Paleo.
pries tai laikiausi Japonisko dietos , ji panasi , bet grieztesne. tai man buvo puikus ivadas , padedantis atsisakyti miltu, cukriaus, krakmolo.
Dabar noreciau testi.

o lietuviu kalba ar yra kokiu knyguciu ? noreciau daugiau info apie riebalu naudojima. skaitau kaip jus cia nevengiat riebaliuku - kokoso aliejai i kavute . noriu ir as panasiai , bet man truksta ziniu , kad tvirciau tuo tikeciau, kad tai yra sveika ir naudinga organizmui.
mano tetis turejo akmenlige inkstu ir kraujagysliu skleroze, reikejo net suntuoti sirdies kraujagysles.
taigi man labai svarbu kaip su tais riebaliukais .

Atsakyti
Sveika, jolitamaria, sita knyga geras yvadas y paleo:

http://www.tytoalba....deda-nuo-maisto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 27 balandžio 2015 - 09:18