Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

RitaRazi, man- niekuo neipatinga ne viena religija mirksiukas.gif As tik atsakiau Moontei, ten buvo minimas budizmas 4u.gif
As jokia religija netikiu mirksiukas.gif Tikiu Dievu 4u.gif Zmones kuria religijas remdamiesi kaip Dievo zodziu ir t.t.

Bet ar Dievas kuria religijas ? Ar zmones ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 03 22, 22:12)
As jokia religija netikiu  mirksiukas.gif Tikiu Dievu  4u.gif

tiksliai hihihi.gif
Atsakyti
Nesu ateistė, tačiau ateizmas man atrodo tiek pat vertas pagarbos, kaip ir tikėjmas.

Kažkaip per mažai skiriama dėmesio tam, kad kiekvienas turi teisę rinktis tikėjimą. Ir rinktis konkrečią bažnyčią. Ir net kunigą, kuris gali padėti bendrauti su dievu, o gali ir visiškai priešingai.

Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2015 03 31, 15:43)
Nesu ateistė, tačiau ateizmas man atrodo tiek pat vertas pagarbos, kaip ir tikėjmas.

Kažkaip per mažai skiriama dėmesio tam, kad kiekvienas turi teisę rinktis tikėjimą. Ir rinktis konkrečią bažnyčią. Ir net kunigą, kuris gali padėti bendrauti su dievu, o gali ir visiškai priešingai.

Norint tiketi Dievu, kunigas nereikalingas 4u.gif Baznycia, vieta zmonems susirinkti pamaldoms, kas nenori melstis ar bendrauti patys, tada ismokoma zmoniu sukurtu maldu 4u.gif
Man toks tikejimas tuo ir netinka. Man nereikialinga niekieno pagalba , kad tiketi kuo tikiu , Dievu 4u.gif As juo ir taip tikiu, kam dar apsikrauti kazkokiais tikejimais religijomis g.gif Kad islaikyti baznycias ir kunigus ? Tikiu, kad zmonems reikalinga tokia vieta, bet ar ji reikalinga visiems? Man ne, bet tai nedaro manes blogesnes pries Dieva mirksiukas.gif As su juo bendrauju gal dar daugiau nei einantis i baznycia kasdien 4u.gif O as tam laiko neturiu, atsikeliu pasisneku mintimis, einu miegoti pasisneku mintimis, pamatau kazka nuostabaus, padekoju ( kartais ir garsiai )! 4u.gif Galite juoktis, bet Baznyciose niekur nemaciau to, ka matau gamtoje . 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 31 kovo 2015 - 19:51
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 03 31, 19:45)
Galite juoktis, bet Baznyciose niekur nemaciau to, ka matau gamtoje .  4u.gif

Ar jūs suprantate kokią prasmę pvz. katalikams ar ortodoksams reiškia Šv. Mišios, galimybė priimti Eucharistiją? Matėte kažkokį dvasine prasme tokio reikšmingumo atitikmenį gamtoje?
Beje, tikinčiam niekas netrukdo matyti gamtos ir ja žavėtis, džiaugtis Kūrėjo išradingumu ir artumu joje. Nėra taip, kad arba myli gamtą, arba eini į bažnyčią. Tai kuo sėkmingiausiai sutelpa žmogaus gyvenime be jokių "arba... arba". Pati be galo myliu gamtą. Šv. Pranciškus, kuo katalikiškiausias šventasis garsus Kūrėjo meilės matymu kūrinijoje. Ir melstis namuose, ryte ir vakare, pžriešpiet ir perpiet ir kada tik nori savais ir nesavais žodžiais niekas netrukdo tik todėl, kad sekmdieniais eini į bažnyčią. biggrin.gif Malda yra normali tikinčio žmogaus kasdienybės dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 01 balandžio 2015 - 00:42
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 03 22, 21:12)
RitaRazi, man- niekuo neipatinga ne viena religija  mirksiukas.gif 

O man viena ypatinga. Krikščionybė. Tai nereiškia, kad kitose nematau nieko prasminga ir vertinga, anaiptol. Tačiau yra vienas esminis dalykas, kuris krikščionybę skiria nuo kitų. Kitos remiasi žmonėmis. Gražiais žmonėmis: pranašais, mokytojais, žynais ir pan. (na apie ezoterines šakas nekalbėsiu biggrin.gif). Tiek tobulais, kiek tik gali būti tobulas žmogus. T.y. su ribomis. Bet krikščionybė turi žymiai daugiau, nei tik žmogiško tobulumo ribomis apibrėžtus žmones. Krikščionybės žinia yra pats žmogumi tapęs Dievo Sūnus. Ir čia yra esminis skirtumas. Ant ko statoma. Ne Popiežius, ne vyskupai ir ne kunigai yra krikščionybės steigėjai. Jos steigėjas Kristus - tobulas Žmogus ir Dievas.
O ar tuom tikėti, ar steigtis (aišku geresnius ir tobulesnius :]]) savo asmeninius "neutralius" tikėjimus pagal galimybes ir poreikius (ypač gerai jei ir reikalavimų visokių mažiau :]) - jau mūsų asmeninis pasirinkimas.

Kaip sako - "arba gyveni tuom, kuom tiki, arba pradedi tikėti tuom, kuom gyveni". Neretas variantas.

Gražių Velykų! Racionalumas gerai, bet tikėjime yra ir kitokių, ne tik racionalumu grindžiamų dalykų. Pvz. beiaukojanti meilė. Jei būtų kitaip, nebūtų atpirkimo, nebūtų pasiaukojimo ir n daugybės dalykų, kurie menkai dera su racionalumu (pvz. pinigų ar kt. aukojimas baisiomis ligomis sergantiems vaikams, kai racionaliai žiūrint net neaišku ar ta pagalba pasiteisins), tačiau kaip niekas kitas teikia prasmę... Bet prasmė vėlgi prie tokių temų, kur racionalieji ir neracionalieji skirtingomis svarstyklėmis sveria.
Atsakyti
Hi (: Nesvarbu man ka kam kokios misios reiskia, as juk cia ne uz visas religijas ateinu rasyti, as rasau, kad man tiketi Dievu nereikia religijos, tikejimas Dievu yra tikejimas, o nebutinai dar ir tikejimas kazkuria religija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 04 01, 04:25)
Hi (: Nesvarbu man ka kam kokios misios reiskia, as juk cia ne uz visas religijas ateinu rasyti, as rasau, kad man tiketi Dievu nereikia religijos, tikejimas Dievu yra tikejimas, o nebutinai dar ir tikejimas kazkuria religija  4u.gif

Nenoriu diskutuoti šitoj vietoj, noriu suprasti: tik jūs ir Dievas? nelabai suprantu, tiesą sakant, ką jūs turite mintyje žodžiu "tikėjimas". Suprantu, kad jūs kažkaip lengvai atskiriat tikėjimą nuo religijos.

Jums autonomija svarbiausia tikint tuo, kuo tikite?

Pabrėžiu, man svarbu kol kas teisingai suprasti smile.gif nes kol kas neįkirtau..
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 01, 10:14)
Nenoriu diskutuoti šitoj vietoj, noriu suprasti: tik jūs ir Dievas? nelabai suprantu, tiesą sakant, ką jūs turite mintyje žodžiu "tikėjimas". Suprantu, kad jūs kažkaip lengvai atskiriat tikėjimą nuo religijos.

Jums autonomija svarbiausia tikint tuo, kuo tikite?

Pabrėžiu, man svarbu kol kas teisingai suprasti smile.gif nes kol kas neįkirtau..

Kad rodos viskas aisku. Zmogui svarbu turinys, bet ne foma. jam nereikia tarpininku bendraujant su dievu, kaip ir bendruomenes-grupes bendratikiu.

Itariu ji tiki Dievu, ne del bonusu ir net ne del to kad nepatektu i pragara, o tiesiog kad TIKI.
Atsakyti
Juk Dievas tai ne religija ax.gif Skirtingos religijos sukurtos skirtingai, skirtingi Dievu vardai, bet labai daug bendro tarp visu religiju 4u.gif O as pasirenku tikejima Dievu, o ne kazkuria tai religija 4u.gif
Moonte gerai pastebejo, man nereikalingi tarpininkai ar bendraminciai 4u.gif Dar tiksliau-galvoju kad kiekvienas turi teise tiketi pats, o ne tiketi tuo , kuo tiki kiti 4u.gif Suprantu, kad galima tai isversti ir i negera puse, bet istiesu tai taip ir yra( yra ir negeru variantu, kai zmogui patogiau tiketi velniais ir garbinti juos ) 4u.gif Jei as matau ir tikiu geriu as pasirenku geri 4u.gif Dievo geruma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 01, 11:30)
Itariu ji tiki Dievu, ne del bonusu ir net ne del to kad nepatektu i pragara, o tiesiog kad TIKI.

o dėl ko tada? Dėl paties tikėjimo? Dėl paties Dievo? Ar vis tik dėl savęs? Ar tiesiog TIKI? Moonte, kaip jūs suprantat "tiesiog tiki"? g.gif

Taip, Riviera Maya, yra didžiulė pagunda tai "išversti ir i negerą pusę". Kai nesuprantu iki galo ir kai mano patirtis yra kitokia - man smagu būti bendruomenėje, turėti bendraminčių, man net gerai turėti "tarpininkų" biggrin.gif gaunu palaikymą, bet tai juk nereiškia, kad jau tikiu religija. Ar ne?

Vis tiek žmogus yra vienas, kai stoja akis į akį su Dievu, kitaip nebūna. kiti žmonės, bendruomenė, "tarpininkai" gali užtarti savo malda, bet esmių esmė nekinta - tikėjimas yra asmeniškas. Kas tu bebūtum.

Tad šitoj vietoj kol kas nematau didelio skirtumo tarp jūsų tikėjimo Dievu ir savojo 4u.gif

Aš irgi renkuosi tikėti Dievu, esu praktikuojanti katalikė 4u.gif Religija nereikia tikėti, reikia tikėti Dievu. Nesutikau žmogaus, kuris tikėtų religija g.gif . Sutikau tokių, kurie priima religines nuostatas kaip savo tikėjimo dalį, kaip gyvą tradiciją. Ir tai man suprantama. Natūralu.

Atsakyti
Rita Razi, tai jusu pasirinkimas 4u.gif
Man kievienoje religijoje yra kazkas per daug sureiksminto , pvz-Jezus Kristus, Mergele Marija, Buda,
ir t.t pats garbinimo objektas g.gif Tada apribojantys dalykai, kaip religines tradicijos ax.gif
Tai juk zmoniu sukurti dalykai mirksiukas.gif labai daug netgi melo pagrindu ax.gif Kodel tureciau tiketi melu? Jei paimtumeme tik viena pavyzdi -Jezu Kristu, jus ne neisivaizduojate kiek tokiu buvo pries ji ir po jo ax.gif Ir kodel as tureciau garbinti kazka tokio? Juk jis buvo tik zmogus, ne Dievas , ar Dievo sunus? ax.gif kaip jus tai irodysite neturedami Dievo DNR 4u.gif
As tikiu Dievu be jokiu tradiciju, be jokiu istoriju, legendu, knygu. Tikiu juo tokiu, koki matau jo kuriniuose, bet ne zmonese, nes jis mums suteike teise buti savimi 4u.gif Tai tik mano mintys, as ju niekam nekisu, tik pasidalinu mirksiukas.gif
Papildyta:
Kai net religines tradicijos, sventes tampa problema, tarp dideles ivairoves religiju ax.gif Kas belieka tame gero?
As uz vaikiskas sventes thumbup.gif Bet jei zmonems kitokio religinio tikejimo tai kazkokia tai tragedija g.gif del to, kad ju religija tokios vaikiskos sventes nepripazista g.gif Tai labai reali tragedija ivairiu religiju klasese, darzeliuose 4u.gif
Atsakyti