QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 10:08)
Na ir kokios gi siai dienai isvados. Kam zmogui reikalingas Dievas?
Akivaizdu, kad tokiu klausimu vienareikšmių išvadų nėra ir negali būti. Vis dėlto, mano asmeniniai pastebėjimai leidžia daryti prielaidą, kad Dievas naudojamas paaiškinti tam, ko paaiškinti racionaliais argumentais kol kas nėra įmanoma, Dievas pasitelkiamas tada, kai nerandamas atsakymas į klausimą "kodėl", taip pat Dievas padeda rasti gyvenimo prasmę tiems, kurie šiaip savo gyvenimu yra nepatenkinti ir frazė "tokia Dievo valia" jiems padeda susitaikyti su tuo, kas duota bei suteikia "legalų" pasiteisinimą nieko nekeist. O labiausiai Dievas reikalingas tiems, kurie mano, kad žmogus yra tiek ypatinga būtybė, kad tiesiog negali būti, jog jis tiesiog yra, t.y. jis gimsta, miršta ir - viskas. Toliau nieko. Žmogus yra labai susireikšminusi būtybė, kuri mano, kad jis, toks stebuklas, tiesiog privalo būti ypatingas, reikšmingas ir nesibaigiantis, beveik kaip Dievas. Ir tik užtikrinti savo tęstinumu jie gali matyti gyvenime prasmę
Nu bet čia tik šiai dienai man tokios išvados. Procese aš dar

Pažinimo

Mėgaujuosi kelione
QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 12:05)
O koks skirtumas, kaip zmogus traktuoja Dieva?
Ar ne svarbiau, kad zmogui skelbiamos Dievo tiesos jam yra vertybes, jis tiki Dievu...
Man asmeniškai - jokio. Bet daugeliui tikinčiųjų svarbu. Kitaip nebūtų tiek religijų, tiek "taisyklių", tiek formos, kurios "privaloma" laikytis, idant Dievui įtikt. Man asmeniškai atrodo, kad religingiem žmonėm ta forma neretai tampa daug svarbesne, nei turinys. Bet čia subjektyvi mano nuomonė, kažkokiais tyrimais nepagrįsta