Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

QUOTE(aukso^gysla @ 2015 03 19, 10:26)
aha, mokslininkai kvailuciai ir neiskaite kvepavimo ir viso kito turinio. Nebejuokinkit
Keistas atsakymukas, i pajuokavima apie knygas taip Reaguojate  bigsmile.gif  doh.gif
tai isankstinis nusistatymas..
neturiu laiko dabar ieskoti kur ikeltas tas mokslinis filmas, nekolekcionuoju tokios info., todel pasiieskokite patys kam labai idomu smile.gif
drinks_cheers.gif

va, tie tavo mokslininkai:
http://en.wikipedia....ougall_(doctor)
http://rationallyspe...h-21-grams.html
http://www.abc.net.a.../13/1105956.htm

Tai tebuvo vienas mokslininkas, 6 mirusieji ir skirtingi rezultatai.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 03 19, 11:27)
Manęs nestebina neišmanymas. Stebina tik, kai tuo neišmanymu didžiuojamasi.

Net man, ne teologijos ekspertei ir ne itin praktikuojančiai, puikiai žinoma, jog nė vienoje krikščioniškoje konfesijoje Kristus nėra tapatinamas su Dievu. Ir toks tapatinimas laikomas "erezija".

O koks skirtumas, kaip zmogus traktuoja Dieva?
Ar ne svarbiau, kad zmogui skelbiamos Dievo tiesos jam yra vertybes, jis tiki Dievu...

Tarkim koks skirtumas kaip zmogus zegnojasi, jis tai daro trejais pirstais, ar dviem? Siaip zinau kodel pirmu ir antru atveju, bet kodel gi sureiksminama forma, bet ne turinys - zmogaus tikejimas Dievu.

Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 11:57)

Tai tik parodo. kad tyrimus dare zmogus, kuris nera Dievas, todel jam lemta klysti.
Tai tik parodo, kad galimai zmoniu turimi prietaisai nera dar pasieke toki lygmeni, kad galetu atlikti tokius bandymus.
Ir t.t. ir t.t.
Tai gali parodyti, kad Dievo nera.
Aibes prielaidu, kurios nei patvirtina nei paneigia.
Todel kas yra tik prielaidu lygmenyje nera faktu.

Ir siaip, kodel tikintieji privalo irodineti jog Dievas yra ax.gif

Jus irodykite, kad jo nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 kovo 2015 - 11:08
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 03 19, 12:27)
Manęs nestebina neišmanymas. Stebina tik, kai tuo neišmanymu didžiuojamasi.

Net man, ne teologijos ekspertei ir ne itin praktikuojančiai, puikiai žinoma, jog nė vienoje krikščioniškoje konfesijoje Kristus nėra tapatinamas su Dievu. Ir toks tapatinimas laikomas "erezija".

Na, jeigu Jūs būtumėt praktikuojanti šiek tiek daugiau, tai būtumėte girdėjus apie Švenčiausiąją Trejybę - Dievą Tėvą, Dievą Sūnų (Jėzų Kristų) ir Dievą Šventąją Dvasią. Krikščionybėje Dievas yra triasmenis - tai viena pagrindinių jos dogmų. Kristaus dieviškumo nepripažįsta tik judaizmas ir, man atrodo, islamas.
Man Dievo egzistavimą lyg ir įrodytų žmogaus sąžinė. Dievas, sutekdamas žmogui laisvą valią, tarsi pasiliko galimybę jį kontroliuoti per sąžinę. Tai tarsi Dievo balsas kiekviename iš mūsų. Bet iš kitos pusės pagalvojus, kiek sąžinė yra įgimta ir kiek suformuota?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 10:08)
Na ir kokios gi siai dienai isvados. Kam zmogui reikalingas Dievas?

Akivaizdu, kad tokiu klausimu vienareikšmių išvadų nėra ir negali būti. Vis dėlto, mano asmeniniai pastebėjimai leidžia daryti prielaidą, kad Dievas naudojamas paaiškinti tam, ko paaiškinti racionaliais argumentais kol kas nėra įmanoma, Dievas pasitelkiamas tada, kai nerandamas atsakymas į klausimą "kodėl", taip pat Dievas padeda rasti gyvenimo prasmę tiems, kurie šiaip savo gyvenimu yra nepatenkinti ir frazė "tokia Dievo valia" jiems padeda susitaikyti su tuo, kas duota bei suteikia "legalų" pasiteisinimą nieko nekeist. O labiausiai Dievas reikalingas tiems, kurie mano, kad žmogus yra tiek ypatinga būtybė, kad tiesiog negali būti, jog jis tiesiog yra, t.y. jis gimsta, miršta ir - viskas. Toliau nieko. Žmogus yra labai susireikšminusi būtybė, kuri mano, kad jis, toks stebuklas, tiesiog privalo būti ypatingas, reikšmingas ir nesibaigiantis, beveik kaip Dievas. Ir tik užtikrinti savo tęstinumu jie gali matyti gyvenime prasmę smile.gif

Nu bet čia tik šiai dienai man tokios išvados. Procese aš dar biggrin.gif Pažinimo smile.gif Mėgaujuosi kelione biggrin.gif

QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 12:05)
O koks skirtumas, kaip zmogus traktuoja Dieva?
Ar ne svarbiau, kad zmogui skelbiamos Dievo tiesos jam yra vertybes, jis tiki Dievu...

Man asmeniškai - jokio. Bet daugeliui tikinčiųjų svarbu. Kitaip nebūtų tiek religijų, tiek "taisyklių", tiek formos, kurios "privaloma" laikytis, idant Dievui įtikt. Man asmeniškai atrodo, kad religingiem žmonėm ta forma neretai tampa daug svarbesne, nei turinys. Bet čia subjektyvi mano nuomonė, kažkokiais tyrimais nepagrįsta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 11:05)
Papildyta:
Tai tik parodo. kad tyrimus dare zmogus, kuris nera Dievas, todel jam lemta klysti.
Tai tik parodo, kad galimai zmoniu turimi prietaisai nera dar pasieke toki lygmeni, kad galetu atlikti tokius bandymus.
Ir t.t. ir t.t.
Tai gali parodyti, kad Dievo nera.
Aibes prielaidu, kurios nei patvirtina nei paneigia.
Todel kas yra tik prielaidu lygmenyje nera faktu.

Ir siaip, kodel tikintieji privalo irodineti jog Dievas yra  ax.gif

Jus irodykite, kad jo nera.

kaip įrodyti, kad to, ko nėra, išties nėra?
Įrodyk, kad po mano lova nėra drakono, įrodyk, kad Marso orbitoje neskrieja nematomas arbatinukas, įrodyk, kad Haris Poteris netikras...
Tu teigi, kad kažkas yra, tu ir įrodinėk.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 10:57)

ne, cia ne sitie. ten buvo siektiek kitaip viskas...
tingiu aiskinti
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 11:35)
kaip įrodyti, kad to, ko nėra, išties nėra?
Įrodyk, kad po mano lova nėra drakono, įrodyk, kad Marso orbitoje neskrieja nematomas arbatinukas, įrodyk, kad Haris Poteris netikras...
Tu teigi, kad kažkas yra, tu ir įrodinėk.

Pasiziurejei po lova ir matai, kad ten nera jokio drakono, gal aplink Marsa ir skrieja, kokia ismesta siuksle, gal netgi ir labai matomas arbatinukas lotuliukas.gif Haris Poteris knygos-filmo personazas 4u.gif Paklausk rasytojos, ji tau irodys, kad ji sukure .
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 03 19, 14:49)
Pasiziurejei po lova ir matai, kad ten nera jokio drakono, gal aplink Marsa ir skrieja, kokia ismesta siuksle, gal netgi ir labai matomas arbatinukas  lotuliukas.gif  Haris Poteris knygos-filmo personazas  4u.gif Paklausk rasytojos, ji tau irodys, kad ji sukure .

na ir kas, kad pažiūrėjai po lova - drakonas nematomas, paneik, kad jo ten nėra, tu jo paprasčiausiai nematai tik, ir paneik, kad Haris Poteris netikras, juk knygos apie jį rašo, kaip ir apie Jėzų Kristų.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 16:21)
na ir kas, kad pažiūrėjai po lova - drakonas nematomas, paneik, kad jo ten nėra, tu jo paprasčiausiai nematai tik, ir paneik, kad Haris Poteris netikras, juk knygos apie jį rašo, kaip ir apie Jėzų Kristų.

O kam reikia neigti?
Jus tikite, kad drakonas yra, kokios problemos. Jusu palovis, jusu drakonai.
Kaip ir su Hariu poteriu. O jei, dar surasite sasajas su zmonijos istorija, kaip Kristaus atveju, tai isvis idomu bus pasigilinti ir pastudijuoti tuometi zmoniu gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 15:21)

Cicio, jei tiki viskuo ka kas raso, tai tikek ir drakonais ir Hariu Poteriu, juk tavo pasirinkimas biggrin.gif
Gali net rateli suburti tokiu tikinciuju 4u.gif Paziurek Jezus koki bureli turi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 18:46)
O kam reikia neigti?
Jus tikite, kad drakonas yra, kokios problemos. Jusu palovis, jusu drakonai.

O kodėl neigti nereiktų? mastau.gif Kažkas kažkada teigė, kad žemė plokščia, kad ją drambliai laiko. Kažkas tai paneigė. Vienu atveju teisus pasirodo teigiantis, kitu - neigiantis, trečiu tiesa lieka kažkur per vidurį. Bet taip vyksta diskusijos ir pažinimo kelionės. Kodėl to reikėtų atsisakyt? mastau.gif Neigimas (arba nepritarimas tam, kas teigiama) gi nereiškia, kad būtinai yra problema. Buvo teiginys - "įrodyk, kad nėra". Labai natūraliai atsirado teiginys "įrodyk, kad yra".

Kodėl iš karto problemos? Nėra tų problemų, yra tik diskusija - yra tas drakonas po lova, ar jo ten nėra.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 03 19, 20:58)
O kodėl neigti nereiktų? mastau.gif Kažkas kažkada teigė, kad žemė plokščia, kad ją drambliai laiko. Kažkas tai paneigė. Vienu atveju teisus pasirodo teigiantis, kitu - neigiantis, trečiu tiesa lieka kažkur per vidurį. Bet taip vyksta diskusijos ir pažinimo kelionės. Kodėl to reikėtų atsisakyt?  mastau.gif Neigimas (arba nepritarimas tam, kas teigiama) gi nereiškia, kad būtinai yra problema. Buvo teiginys - "įrodyk, kad nėra". Labai natūraliai atsirado teiginys "įrodyk, kad yra".

Kodėl iš karto problemos? Nėra tų problemų, yra tik diskusija - yra tas drakonas po lova, ar jo ten nėra.

O kokia prasme neigti kito asmens tikejima? Jei jam gerai. Mes galime pasidalinti vienas su kitu savo tikejimais, taip palikti teise rinktis kitam.
Tai turi daryi pats zmogus, ne as ir ne kitas.
Ka duos man, jei as is to zmogaus "atimsiu" tikejima tuo kuo jis tiki? Ar yra ,kad mano siulomas pakaitalas bus priimtas? Ir kodel, mano tikejimas butinai yra teisingesnis nei kito?
Kalbu apie tikejima, o ne zinojima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 kovo 2015 - 20:10