Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

mes erkių,kaip nekeista,neprisigaudėm. Nors malėmės pakrūmiais kaime.

Įmetu maskavimosi asus biggrin.gif

http://www.dogheirs....-in-plain-sight
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 07, 16:12)
mes erkių,kaip nekeista,neprisigaudėm. Nors malėmės pakrūmiais kaime.

Mes kiek miškais ir parkais varom - nebuvom radę nė vienos. Vakar ėjom mišku, pamėginom pasukt per atvirą laukymę - vos minutė kita ir 2 erkes radom ropojančias: viena ant Pepės, kita ant draugų fokso. Dar vieną pastebėjau ropojančią man ant rankos važiuojant namo. Ačiū, daugiau į pievas kojos nekelsiu unsure.gif
Atsakyti
Tai sako daugiausia tų bjaurasčių sausoje žolėje slepiasi. Miškuose palyginus nedaug.Bet pamiškių pievose,laukymėse tai... schmoll.gif
Baigės kolūkių laikai,kai pievas purkšdavo...tuomet erkė labai didelė retenybė buvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 07, 16:58)
Tai sako daugiausia tų bjaurasčių sausoje žolėje slepiasi. Miškuose palyginus nedaug.Bet pamiškių pievose,laukymėse tai...  schmoll.gif
Baigės kolūkių laikai,kai pievas purkšdavo...tuomet erkė labai didelė retenybė buvo  rolleyes.gif

Mes renkamės spygliuočius. Bet va...
Dabar pats pavasaris, erkės itin aktyvios, alkanos.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 07, 16:58)
Tai sako daugiausia tų bjaurasčių sausoje žolėje slepiasi. Miškuose palyginus nedaug.Bet pamiškių pievose,laukymėse tai...  schmoll.gif
Baigės kolūkių laikai,kai pievas purkšdavo...tuomet erkė labai didelė retenybė buvo  rolleyes.gif

Kad pati erke retenybe buvo, tai drisciau gincytis - mes is savo pirmosios takses saujom rinkdavom, tik kad tos velnio babeziozes arba nebuvo, arba labai reti atvejai pasitaikydavo unsure.gif

QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 07, 21:25)
Mes renkamės spygliuočius. Bet va...
Dabar pats pavasaris, erkės itin aktyvios, alkanos.

Pagal mano stebejimus tai erkiu ropojimo pikas yra apie geguze - pilnai suvesejus zolei..dabar ji daug kur dar tik kalasi, tai ir erkes aukstai neuzreplioja (jei neskaitant tu stagaru pernyksciu nepjautu)...o va uz savaiteles kitos tai jau tik spek rinkt doh.gif
------------------
Siandien Azuolyne sutikom juodaji rusu terjera..grazuolis patinas, juodas iki melynumo..nu bet jop - kaip toki grozi apsaugot nuo tu zarazu...juodas, milziniskas ir gauruotas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 07, 21:53)
Kad pati erke retenybe buvo, tai drisciau gincytis - mes is savo pirmosios takses saujom rinkdavom, tik kad tos velnio babeziozes arba nebuvo, arba labai reti atvejai pasitaikydavo  unsure.gif
Pagal mano stebejimus tai erkiu ropojimo pikas yra apie geguze - pilnai suvesejus zolei..dabar ji daug kur dar tik kalasi, tai ir erkes aukstai neuzreplioja (jei neskaitant tu stagaru pernyksciu nepjautu)...o va uz savaiteles kitos tai jau tik spek rinkt  doh.gif

davai,pasiginčijam mirksiukas.gif šunų turėjau nuo vaikystės,nepamenu,kad saujom būtų ir išvis stebuklas rast buvo...nors lakstė palaidi tais laikais biggrin.gif
Šiaip gal ir nuo rajono priklauso,manau. rolleyes.gif

Kilstelim nuotaikas mirksiukas.gif biggrin.gif

http://www.resharewo...unny-dog-signs/
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 08, 10:24)
davai,pasiginčijam  mirksiukas.gif šunų turėjau nuo vaikystės,nepamenu,kad saujom būtų ir išvis stebuklas rast buvo...nors lakstė palaidi tais laikais  biggrin.gif
Šiaip gal ir nuo rajono priklauso,manau.  rolleyes.gif

Mes saujom traukdavom net iš tų, kur kieme ant grandinės sėdėdavo. Jau nekalbu apie tuos, kur pabėgdavo laukais palakstyt. Koli veislės patiną turėjom, tai pirmą kartą pripampusią erkę iš jo kudloto kaklo savom rankom traukiau. Pamenu, kiek streso buvo, nes galva liko. Irgi palaidojom anksti - žaibiškai suprastėjo sveikata, nupuolė nuo kojų ir per porą dienų netekom. Šuniui buvo 5 ar 6 metai. Irgi neaišku, kad nutiko.
Senelis yra palaidojęs šunį jauną. Tada nieks klausimo nekeldavo, ne po vieną šunį būdavo kieme, tai greit atsirasdavo, kas pakeisdavo. Dabar kai pamąstau, tai galėjo nuo erkių būt.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 08, 10:37)
Mes saujom traukdavom net iš tų, kur kieme ant grandinės sėdėdavo. Jau nekalbu apie tuos, kur pabėgdavo laukais palakstyt. Koli veislės patiną turėjom, tai pirmą kartą pripampusią erkę iš jo kudloto kaklo savom rankom traukiau. Pamenu, kiek streso buvo, nes galva liko. Irgi palaidojom anksti - žaibiškai suprastėjo sveikata, nupuolė nuo kojų ir per porą dienų netekom. Šuniui buvo 5 ar 6 metai. Irgi neaišku, kad nutiko.
Senelis yra palaidojęs šunį jauną. Tada nieks klausimo nekeldavo, ne po vieną šunį būdavo kieme, tai greit atsirasdavo, kas pakeisdavo. Dabar kai pamąstau, tai galėjo nuo erkių būt.

Nu tai tada tikrai nuo rajono priklausė g.gif Gal pas mus herbicidų daugiau teko,nes tikrai,tokių dalykų matyt nemačiau . Viena-kita per sezoną,jei tėvukas dažniau grybaut išsivesdavo.Nes net ir pamiškių pievos tais laikais būdavo švariai išpjautos,- kaime visi karves laikė,o šieno reikėjo visiems rolleyes.gif
Šunes pas mane gyveno ilgai,gal tik pora pateko po ratais,pats pirmasis tai juokaujam,kad nusižudė, senas buvo ir piktybiškai nepasitraukė nuo kelio vidurio mašinai atvažiuojant g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 08, 10:44)
Nu tai tada tikrai nuo rajono priklausė  g.gif  Gal pas mus herbicidų daugiau teko,nes tikrai,tokių dalykų matyt nemačiau .

Nežinau. Pas mus žemės ūkio kraštas, tačiau pasitaikydavo. Gal irgi kokiom bangom ar kaip. Nes tokius atvejus ir prisimenu, ne nuolatinius. Bet būdavo. Ir patys, vaikai bežaisdami palei kanalus ir upeliukus, parsinešdavom nemažai. Vieną turėjau įsisiurbusią už ausies... Pamiškėm šalpusnius rinkom ir parsinešiau.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 08, 10:24)
davai,pasiginčijam  mirksiukas.gif šunų turėjau nuo vaikystės,nepamenu,kad saujom būtų ir išvis stebuklas rast buvo...nors lakstė palaidi tais laikais  biggrin.gif
Šiaip gal ir nuo rajono priklauso,manau.  rolleyes.gif

Davai...ta pirmoji takse pas mane atsirado apie 1988...mano mama buvo uzkietejus misko myletoja, tai vasarom is misku neislysdavom ir zinoma visur taksiuke vezdavomes..nu tai nuo jos rinkdavau erkes is peties... unsure.gif
Jei plotai sienaujami ir priziurimi, tai gal ir erkiu ar anksciau ar dabar maziau buna...ir apskritai, gamtoj vyksta savireguliacija, viskas ten banguojanciai, bet jei dvikojis pernelyg nesikisa, vyrauja harmonija.
Musu agility aikstelej keleta metu buvo nepriziurima apleista pieva...mes ja nusisienavom, bet vistiek pirma sezona turejom nesveikai erkiu...jau esu rasius, kaip mano margaja per koki pusvalnadi buvo apnike kelios desimtys...tikrai neperdedu - sune atrode kaip kad butu saldziu pilveliu i skruzdelyna ilipus...ko gero surinko didesne dali isbadejusios populiacijos, nes po to ivykio ir sistemingo pievos genejimo tokiu erkiu anslagu daugiau nepasitaike, tfu tfu tfu ...aisku, i likusius nesienautus patvorius sunu grieztai neleidziam.
Atsakyti
e,cile,tai tu labai jauna biggrin.gif mano pirmi šunys nesakysiu kuriais metais atsirado,tai kadangi apačioj tupi cekavas arvydas,tai išvadins sene lotuliukas.gif
žodž,tais laikais mana krašti erkė buvo retas trofėjus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 08, 13:05)
e,cile,tai tu labai jauna  biggrin.gif mano pirmi šunys nesakysiu kuriais metais atsirado,tai kadangi apačioj tupi cekavas arvydas,tai išvadins sene  lotuliukas.gif
žodž,tais laikais mana krašti erkė buvo retas trofėjus  biggrin.gif

verysad.gif verysad.gif verysad.gif
P.S. Niekur as netupiu, o tik pamirsau isjungt ir neplanuotai uztrukau uz kiosko drinks_cheers.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti