Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

QUOTE(Natalija_V @ 2015 05 13, 15:50)
Atostogos Kanaruose su dvyniais? Are you for real?  blink.gif  blink.gif 

nu tep smile.gif su jaunesniais vaikais net lengviau, valgo tik MP, jeigu kas nepatinka (.) nuramindavo, lėktuve, mašinoj ir pan.. su 7 mėn sunkiau, ir ropoja pliaže, viską į burną kiša, reik galvot, ką ir kur valgyt padaryt ir t.t.. kur dvi mergaitės, tai ramios buvo, mama sakydavo, kad jei būtų vienas vaikas, neturėtų ką veikt, o kai du, tai nors veiksmas vyksta, vis kažką tai vienai, tai kitai reik padaryt. vyresni yra berniukas ir mergaitė, tai berniukas buvo, kaip ir dauguma berniukų, neramus visom prasmėm, mergaitė - kur padėjai, ten radai, bet nieko, susitvarkė smile.gif
matyt, kai du, paprasčiau į viską žiūrisi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tino @ 2015 05 12, 21:44)
Kur važiuosi?
Aš tokio požiūrio, kad du tokiais mažais vaikais nei patys pailsėsim nei kitiems duosim. Kol kas jei mažėm bus viskas gerai tai kaifas ir namie. Prisivažinėjau iki jų gimimo.

na, galbūt po pusmečio taip pat galvosi smile.gif rutina ui kaip gali veikt. aš ir nekalbu apie normalų poilsį, o apie aplinkos pakeitimą. man to labai reikėjo, matomai anoms mamos irgi, kad tam ryžosi smile.gif
planuojame atostogas rugsėjį, vyras nori savarankiškai kažkur pakeliaut, aš noriu po vasaros darbų maratono išvertus bambą turkijos saulėje pasikaitinti su AI. dar nežinau, ką galų gale nuspręsim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 13 gegužės 2015 - 15:16
Gal ir taip...
Pirmoji tai buvo čigonų vaikas. Labai lengvai visur keliavom. Na, tada tik po LT. Buvau gi vargšė studentė, tai autostopu, su kuprine biggrin.gif O šita-naminė. Ji laiminga tik namie.

Ir iš viso, kokie skirtingi tie vaikai... Jei vyresnėlė buvo tankas, jokie draudimai jos neveikė, sakyk ką nori, darė ką norėjo reaktyviniu greičiu, tai šita - lėtesnė, atsargesnė, prieš darydama ką nors naujo - pažiūri ar mama negrumoja pirštu. Puikiai supranta ir "niuniu" ir "negalima" ir "ateik". Žaisliukus mielai deda į dėžę. Tik dar "ššš" nesupranta, labai mėgsta parėkaut. Bet nu ką - balsą lavina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mika... @ 2015 05 12, 09:18)
Wiliux kai raso apie savo miega su dukryte, tai man kyla klausimas ar taip issimiegat? Jeigu tevams gerai, tai kodel gi ne. Vaikui, aisku, kad gerai taip miegoti biggrin.gif as tai kaip kareivis ipratau ir perkeliu po maitinimo i lova viena karta nakti. O kitas valgymas buna paryciais, jau sviesu, tada nebekeliu, nes tada kokia valanda buna snaudimas daugiau ir soskes padavinejimas, veliau imingam abi.

Opi man dabar šita tema. Klausiau vyro, sakė išsimiega. Aš negaliu pasakyti, kad išsimiegu. Kartais geriau, kartais blogiau. Kuo toliau tuo labiau suprantu, kad reikia keisti miego įpročius, o kas baisiausia suprantu, kad aš nieko nenoriu keisti. Bėda pagrindinė yra ne miegojimas kartu, o dažnas nubudimas ir (.) kaip nusiraminimo ir užmigimo priemonė. O nenoriu keisti, nes man taip jauku, plius nenoriu kankinti vaiko ir kankintis pati mokant užmigti kitaip, plius nenoriu vaiko nešioti naktį ant rankų, nes jokie glostymai jai nepadeda. Padeda arba (.) - labai greitai ir neskausmingai įminga vėl, arba nešiojimas. Kalbėjau vakar su pediatre, sako natūralistai kalbėtų kitaip, bet viskas kas yra priklausomybė nėra gerai, t.y. jos nuomone nebereikėtų migdyti su (.). Minėjo 9 mėnesius kaip kritinį amžių, po kurio poreikis žįsti mažėja. Na nesu aš natūralistė likusiuose gyvenimo aspektuose, bet va su motinyste man labiausiai taip išeina. Sėdžiu dabar ir žliumbiu, kažkaip ir mama prasta jaučiuosi, kad vaikas nuo (.) priklauso, ir pokyčių nenoriu, ir nežinau kaip atskirti mano norus nuo vaiko poreikių. Labai man padėtų jei mamos susidūrusios su panašia situacija parašytų savo patirtį. Jau kalbėjom apie tai, bet dabar aš aiškiai suvokiu, kad aš dar nieko nekeisčiau, bet gal reikia atpratinti nuo migdymo prie (.) vaiko vardan. Kitty, jei užsuksti, kaip Tavo vyresnėlė pradėjo pati miegoti?
Atėjau, paverkiau smile.gif
Ot kaip pagalvoji, vienos verkia, kad neišsimiega, kitos priešingai nenori vaikų mokyti miegoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiliux: 13 gegužės 2015 - 16:00
Wiliux,mano joris buvo totalus papinis.ka as zinau...as viska palikau savai eigai.nutraukiau maitinima 20 men,nes jau nestuke tris menesius buvau.bet iki to gavo kiek norejo ir kaip norejo,miegojo su pienuku.mAn kazkaip tAip isejo vaiko poreikius i pirma vieta padet...
Atsakyti
Wiliux, eiiii, ramiai tik blink.gif Kokia čia priklausomybė? Nežinau, jei būtų vaikui trys metai ir kabėtų dieną naktį, nu tada tai taip - priklausomybė. O dabar? Nieko sau... Maniškė lygiai taip pat migdosi tik su papu ir dienos metu ir naktį nubudus prie jo užmiega, bet aš dar nespėjau pagalvot, kad čia kažkokia problema... g.gif Vyresnėlė irgi kabėjo. Tiesa, man dingo pienas staiga, po streso, jai buvo apie 18 mėnesių, tada buvo liūdna abiem, bet susitvarkėm. Ji išgedėjo savaip - atsiguldavo šalia, glostė krūtine, kalbėdavo tyliai "nėja piniuko, nėėėja, babaaa", pasakodavo visiems sutiktiems lauke, kad baba piniukas. Bet tada gavo buteliuką ir tiek žinių. Tiesa, dar ilgokai čepsėdavo, jei pamatydavo nuogus (.)(.)...
Aš kaifuoju, kai maniškė nubudus po pogulio prisišvartuoja, išsilupa soskę, nušveičia ją kuo toliau ir su tokiu džiaugsmu žinda smile.gif Aišku, minusas didelis - niekas be manęs jos neužmigdys. Bet tai tikrai laikinas reiškinys.
Atsakyti
T.P. Keberiokšt, Natalija ačiū už palaikymą ir istorijas. T.P. Keberiokšt, atsimenu jau guodei mane prieš kurį laiką, ačiū kad pakartojai. Natalija ačiū už pinuką smile.gif. Man visai ir nesinori nustoti migdyti prie (.). Bet va paskaitau kokį straipsnį, pasišneku su gydytoja ir sumaištis galvoje. O gydytojų pas mus paskutiniu metu ohoho kiek. Apskritai vakar pediatrė siūlė gražiai atpratinti nuo maitinimo naktį, o gastroenterologė nuo maitinimo dieną (kad daugiau suvalgytų kieto maisto ir geriau augtų svoris). Važiavom iš poliklinikos su MB namo ir nusprendėm, kad neklausysim tikrai. Bet matyt vis tiek abejonę pasėjo, labai šiandien negera ant širdies buvo, dabar jau geriau. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Wiliux, o kiek dabar sveria mažoji? Ir kaip yra su tuo kietu maistu? Kiek valgo/suvalgo? Koks ūgio/svorio santykis? Įsivaizduoju kaip sutrikdo tie gydytojai...
Atsakyti
7,6 kg ir yra 69-70 cm (skirtingi matuotojai skirtingai sumatavo). Koks santykis turėtų būti nežinau. Nedaug ji valgo. 100 ml jau šventė. O paskutinę savaitę visai mažai. Suvalgo kelis šaukštus, kiša pirštus į burną ir rėkia. Gal dantys, nežinau. Dar aišku visiškas dienotvarkės išsibalansavimas prisidėjo, nes šešias dienas vis važiavom į alergologinį centrą ir ten po pusdienį praleisdavom. Dabar sutarėm po dviejų savaičių pasverti vaiką, pažiūrėti kaip svoris. Ir naujų probiotikų išrašė.
Atsakyti
Nu stebėti, aišku, reikia. Juolab ir tas kraujas išmatose. Bet šiaip iš diagramų dar neiškritot: http://www.tevu-darz...orio-diagramos/ Nors, kai žemiausia linija, jau gydytojai skelbia aliarmą... O kaip ji atrodo? Nes maniškė irgi skaitosi mažo svorio, bet ji tokia rubuiliukė. Kaulai ryškiai smulkūs. Tokio pat ūgio ir svorio žmonės gali labai skirtingai atrodyti dėl pačio skeleto skirtumų. Bet ji tikrai taip nedaug suvalgo... Kažin kodėl. Gal labai užsipildo pienu? O jis gi nėra kaloringas. Dantys, aišku, gali reikalą gadint. Mums buvo su vienu dančiu, kad atsisakė maisto, bet tik kelias dienas. Oi, kad tk greičiau viskas kažkaip išsispręstų. Bet išeina taip, kad ji prarado šimtą gramų ar aš kažką painioju?
Atsakyti
Natalija, keliones su leliuku gali but netgi labai paprastos, aisku, kalbu apie poilsines. Uz leliuka dar nieko nemoki, miega daug tokiam amziuj. Lektuve gal sunkiau kai kyla ar leidziasi, jei nemiega, gali verkti. O skrendant gali panesiot juk. Svarbu, kad viesbutis butu netoli oro uosto, nuskridus nereiktu dar 200 km vaziuoti smile.gif
As irgi kaip zuzla, ziuriu AI rudeniui ax.gif

Wiliux, as irgi ta pagalvojau, juk vaikui ne 3 metai, kad reiktu pergyventi del prisirisimo prie mamos/krutines. Juk jai yra tas pats ir neatsiejama, pienas, mama, saugumas. O del svorio, tai kazkaip praleidau ar valgot kosytes jau? Ar ji kada gerus is buteliuko?

Tino, kaip gerai, kad pienuko tiek daug. Pas mane, kaip ir su pirmu vaiku, pieno nedaugeja augant vaikui unsure.gif pirma menesi vos iveikdavo 60 ml, o dabar 100 ml yra maximum, ka nutraukiu ir suvalgo per puse minutes unsure.gif mazai... Zindau irgi, bet kazkaip tas kiekis augant poreikiui nesikeicia. Nepergyvenu labai, juk yra kas nei laso MP negauna ir uzauga vien misinukais.
Atsakyti
Buvo 7,7 su gipsu. Nebetikėsiu, kad Natalijos prasta atmintis biggrin.gif. Nuo svorio su gipsu atmetė 200 gr ir užrašė 7,5 kg. Na ji turi šlaunis, likęs kūnelis kūdas, bet šlaunys ohoho.
Atsakyti
QUOTE(Mika... @ 2015 05 14, 07:56)
Natalija, keliones su leliuku gali but netgi labai paprastos, aisku, kalbu apie poilsines. Uz leliuka dar nieko nemoki, miega daug tokiam amziuj.

Chi chi... lotuliukas.gif
Aš irgi taip galvojau. Kad keliausim, auto miegos saldžiai. Net į Ameriką buvom susigalvoję keliaut. Bet jau apsigalvojom, apsiraminom ir tikimės, kad iki lietuvos pajūrio gal kaip nors nusigausim lotuliukas.gif

O, buteliukas tai gal gera mintis? Wiliux, moka mažiukė gert iš buteliuko? Gal jai kokias skystas košes gamint?
Atsakyti